Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

«فرزاد شیدفر» روز جمعه در یک نشست تخصصی با موضوع رژیم درمانی در بیماران اظهار داشت: دیابت به عنوان یک بیماری وسیع الطیف سبب ایجاد اختلال در برخی از بافت های بدن می شود که به جهت عدم تولید انسولین در بدن اتفاق می افتد.

وی در این برنامه که در باغ گیاه شناسی هتل بلوط برگزار شد، افزود: افزایش گلوکز خون، دفع ادرار و تشنگی مکرر از اصلی ترین علائم این بیماری محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیدفر ادامه داد: دیابت نوع اول و دوم در سن ابتلاء، شیوع و همچنین شمار بیماران با یکدیگر متفاوت و دیابت نوع دوم به طور عمده در سنین بالا اتفاق می افتد.

به گفته وی چاقی و اختلالات ارثی از جمله آثار و تبعات این بیماری محسوب می شود که رژیم درمانی و سلامت الگوی تغذیه نقش موثری در پیشگیری از آن ایفاء می کند.

این عضو هیأت علمی کنترل میزان کربوهیدرات را به عنوان مهم‌ترین عامل در جلوگیری و بهبود بیماری دیابت معرفی کرد و افزود: آماده سازی بدنی و سن بیمار نیز بر بهبود تاثیرگذار است.

وی همچنین با بیان این‌که عملکرد عروقی نیز در بیماری دیابت دچار اختلال می شود، تصریح کرد: تشویق به منظور استفاده از غلات نیز بر کنترل دیابت اثرگذار و سبب تناسب اندام می‌شود.

به عقیده شیدفر کاهش وزن سبب بهبود مقاومت انسولین و این مهم بر بهبود بیماری دیابت اثرگذار است.

این متخصص تغذیه در ادامه به تاثیر چربی های محصولات لبنی بر این بیماری اشاره کرد و گفت: بهره‌برداری از محصولات لبنی کم‌چرب خطر ابتلاء به بیماری دیابت را نزدیک به ١٠ درصد کاهش می‌دهد.

به گفته وی استفاده از هر یک از این مواد غذایی به ویژه افزودنی ها باید با مشورت کارشناسان و متخصصان تغذیه انجام پذیرد.

شیدفر در پایان در خصوص استفاده از انسولین برای بیماران دیابتی نیز تاکید کرد: دو سوم از این ماده باید در ١٢ ساعت نخست روز و یک سوم از آن نیز در ١٢ ساعت دوم استفاده شود.

جمعیت زنان مبتلاء به دیابت در کشور ٢ برابر مردان برآورد شده است

«علیرضا استقامتی» عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دیگر سخنران این نشست نیز طی سخنانی کوتاه اظهار داشت: جمعیت زنان مبتلاء به دیابت در کشور ٢ برابر مردان برآورد شده است؛ اما یکی از مهم ترین دلایل این امر مراجعه بیشتر زنان به مراکز درمانی است.

وی با اشاره به انجام شماری از تحقیقات افزود: در سال های اخیر استفاده از مواد دخانی به ویژه سیگار گسترش و این امر ابتلاء به بیماری های قلبی و عروقی، کلیوی، دیابت و... را نیز افزایش داده است.

وی تصریح کرد: استفاده از این مواد دخانی در بین زنان کمتر از مردان برآورد شده است؛ اما ابتلاء به برخی از بیماری‌ها نظیر دیابت که در اثر استفاده از سیگار تقویت می شود؛ در بین زنان بیشتر به چشم می‌خورد.

به عقیده این مدرس دانشگاه عدم مراجعه مردان به مراکز درمانی از مهم ترین دلایل این اختلاف جمعیتی محسوب می شود.

استقامتی همچنین با بیان این‌که کشور به منظور کنترل مصرف دخانیات و برخی از بیماری ها نیازمند یک برنامه‌ریزی جامع است؛ تأکید کرد: بسیاری از بیماران دیابتی و... به منظور عدم گسترش بیماری باید استفاده از مواد دخانی را کنار گذارند و برای ارتقاء سلامت از روش های علمی و عملی مراکز بهداشتی و درمانی بهره گیرند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: الگوی مصرف تغذیه سالم دخانیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۴۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب

به گزارش قدس خراسان، علی شاهی، امروز در جمع نمازگزاران شهر "سلطان آباد"، مرکز این شهرستان اظهار کرد: رشد استاندارد جهانی برای جمعیت ۲. ۵ درصد است که در شهرستان خوشاب به حدود ۲ درصد رسیده است و این برای شهرستانی با محوریت کشاورزی، که به نیروی جوان و فعال نیاز دارد، یک زنگ خطر جدی است.
وی با تأکید بر ضرورت حفظ سلامت مردم و مشارکت خیران در حوزه سلامت، گفت: جوانی جمعیت موضوع مهمی است که رهبر معظم انقلاب در ۱۰ سال اخیر بر آن تأکید فراوانی داشته‌اند.
رییس شبکه بهداشت و درمان خوشاب با اشاره به تدوین برنامه پنج ساله حوزه بهداشت و درمان خوشاب و نیاز این شهرستان به مساعدت و همدلی مردم در بخش‌های مختلف، افزود: تشکیل مجمع خیران در این شهرستان، گام بلند و مؤثری برای مشارکت نیکوکاران در حوزه سلامت است که متأسفانه صدور مجوز آن کمی به طول انجامیده است.
وی با اشاره به مشکلات نبود بیمارستان در این شهرستان گفت: در این خصوص قصور و کم‌کاری متوجه مسوولان شبکه بهداشت و دیگر مسوولان شهرستان نیست و هم اینک منتظر صدور مجوز از سوی سازمان برنامه و بودجه برای دریافت موافقت اصولی در تهران هستیم.
شاهی با اشاره به ارائه خدمات بهداشتی به ۴۲ هزار نفر توسط خانه‌های بهداشت خوشاب، گفت: آمار دریافت‌کنندگان خدمات نشان می‌دهد که این رقم ۲۰ درصد بیش از جمعیت ۳۵ هزار نفری دارنده پرونده خدمات سلامت در این شهرستان است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه میزان ابتلا به بیماری سالک در شهرستان خوشاب به صفر رسیده و آمار تب مالت نیز که در سال‌های پیش تا ۱۳۶ نفر ثبت شده بود به ۳۵ نفر رسیده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • اقامت در مجموعه آب درمانی محلات ۵۷ درصد افزایش یافت
  • درمانگاه تخصصی دیابت، طب کار و رادیولوژی دیجیتال همدان افتتاح شد
  • همایش تجلیل از خیران سلامت فریدونشهری
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند