Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@05:30:14 GMT

طراحان و تصویرگران به‌سختی امرار معاش می‌کنند

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۸۱۵۳۱

طراحان و تصویرگران به‌سختی امرار معاش می‌کنند

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ: دو کتاب «شش‌تایی‌ها» و «چهارتایی‌ها» که به‌تازگی چاپ شده‌اند، تاریخچه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را برای هواداران این دو تیم، به تصویر می‌کشند. این‌کتاب‌ها نتیجه فعالیت‌های کمپین فوتبالی دوآتیشه هستند. هادی اسدی طراح جلد این آثار است که به‌تازگی در مسابقه بین المللی کاریکاتور آذربایجان مقام اول را کسب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار این آثار بهانه‌ای شد تا با تصویرگر جوان‌شان گفتگویی درباره تصویرگری، کتاب‌های کمیک، میزان اقبال‌شان و همچنین وضعیت تصویرگران چنین آثاری در کشورمان داشته باشیم.

مشروح گفتگو با این‌تصویرگر جوان در ادامه می‌آید:

*درباره پروسه طراحی جلد کتاب‌های کمیک؛ به نظر شما طراحی در این کتاب‌ها چه‌قدر با طراحی کتاب‌های دیگر متفاوت است؟

تصویرسازی جلد کتاب کمیک پروسه زمان‌بری است که چند عامل مهم باید برای آن توسط طراحش در نظر گرفته شود. مهمترین عامل، نشان‌دادن کلیت موضوع داستان در یک تصویر واحد است. در حالی که این تصویر باید از رنگ‌ولعاب خوب و کیفیت بالا برخوردار باشد تا بتوان تصویرسازی جلد کمیک را یکی از علل مهم موفقیت و استقبال مردم از یک کتاب دانست.

* همین دو کتاب جدید را مثال بزنیم. شما در تصویرگری این‌دو اثر، چقدر مستقل عمل کردید؛ صاحب سفارش، چقدر اعمال نظر کرد؟

به دلیل مسائلی که از قبل وجود داشت مجاز نبودم چهره واقعی بازیکنان و لوگوی تیم‌ها را روی جلد کار کنم. پس مجبور شدم به چهره واقعی بازیکنان دو تیم پرسپولیس و استقلال نپردازم. من علاقه زیادی به فوتبال دارم و طرح‌های بسیاری در این مورد در گذشته، تصویرسازی کرده‌ام. در این‌کار اخیر سفارش‌دهنده و تیم هنری‌شان این استقلال هنری را از من نگرفتند و اعتماد کامل داشتند. اکثر اتودهایی که زده شد با اندک تغییری مورد تایید مدیر انتشارات و مدیرهنری قرار گرفته و به اجرای نهایی رسیدند.

*صنعت کامیک در ایران کمتر شناخته شده است. اما در جهان یکی از محبوب‌ترین پدیده‌های فرهنگی کمیک‌ها هستند که بسیاری از فیلم‌های دنباله‌دار یا کارتن‌ها بر اساس محبوبیت کمیک‌ها ساخته می‌شوند. شما چقدر امیدوارید دو کتابی که تصویرگری کرده‌اید، در این‌زمینه تاثیرگذار باشند و موجب محبوبیت این پدیده بشوند؟

طی چند دهه گذشته، صنعت کمیک به یکی از پر بازدیدترین، محبوب‌ترین و پردرآمدترین صنعت‌ها بدل شده است. به جرات می‌توان کمیک را پل مستحکم بین صنعت کمیک و انیمیشن دانست. ولی متاسفانه در ایران آن‌طور که باید و شاید از این هنر و صنعت حمایت‌های لازم صورت نگرفته و شاید بتوان تنها انتشارات خراسان و کمپین دو آتیشه را از بزرگترین تولیدکننده‌های کتب کامیک دانست.

ایده کمپین دو آتیشه و کمپین‌های هواداری فوتبال باشگاهی در این‌زمینه جذاب است. با توجه به این‌که در دنیا همیشه از ایرانی‌ها به عنوان پرشورترین هواداران یاد می‌شود، این ایده نو و جالب نیازمند حمایت و دیده‌شدن است.  فکر می‌کنم در آینده نزدیک از این کمپین محبوب و پرشور زیادتری بشنویم.
 
* جامعه مخاطب شما و کسانی که کتاب‌های کامیک را می‌خواهند، چه کسانی هستند؟

مخاطب این کتاب‌ها، عموما هواداران تیم‌ها هستند؛ منظورم کتاب‌های کمیک با محوریت موضوع فوتبال و هواداری است. از همه اقشار و سنین از کودک 6 ساله تا مخاطبین بزرگسال را می‌توان در این گروه جا داد. تاریخچه تیم‌ها برای هواداران دو آتیشه بسیار مهم است. بازخوردهایی که در فضای مجازی از این طرح‌ها داشتم، مثبت بوده که با کُری خواندن‌های بسیاری از هواداران همراه بود. امیدوارم هواداران، مدیران تیم ها و فدراسیون از این حرکت فرهنگی حمایت کنند.  
 
* حتی با وجود مشکلات صنعت نشر؟ راستی این مشکلات حرفه تخصصی شما را چه‌قدر تحت تاثیر قرار داده؟

متاسفاته تاثیرش بسیار منفی بوده و بسیاری از ناشران و نشریات به‌خاطر این مشکلات، تعداد سفارش‌ها را به حداقل رسانده‌اند. این‌روزها طراحان و تصویرسازان به سختی امرار معاش می‌کنند و عده‌ای ناچار به تغییر حرفه خود شدند.

کد خبر 4756146 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: تصویرگری کمیک استریپ بازار نشر دربی کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب ترجمه ادبیات جهان رایزنی فرهنگی اربعین 98 اربعین حسینی نمایشگاه کتاب فرانکفورت بازار نشر ادبیات تجدید چاپ معرفی نشریات گردشگری میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۸۱۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سختی دوست‌داشتنی

‌ تر و تمیز، مرتب و منظم. این نخستین عبارت‌هایی است که با دیدن صحن و سرای همیشه زیبای حرم علی بن موسی‌الرضا(ع) به ذهنمان می‌رسد. انضباط و نظافتی که حاصل تلاش شبانه‌روزی و مستمر زحمتکشانی است که چراغ خاموش و بی‌سروصدا جای‌جای این حریم قدسی را می‌شویند و می‌روبند و آماده حضور قدم‌های زائران می‌سازند. به بهانه گرامیداشت روز کارگر با تعدادی از نیروهای بخش خدمات تنظیف و شست‌وشوی حرم مطهر گفت‌وگو می‌کنیم.

 دومین رتبه جلب رضایت زائر

گفت‌وگو را با غلامرضا تاج، کارشناس مسئول بخش خدمات تنظیف و شست‌وشوی حرم مطهر آغاز می‌کنیم. تاج در ابتدا شرح وظایف این بخش را این‌گونه توضیح می‌دهد: «وظایف محوله در این بخش شامل شست‌وشوی ابنیه بیرونی حرم مطهر شامل صحن‌ها و محیط‌های غیرمسقف (به جز رواق‌ها و روضه منوره)، نظافت همه بام‌های حرم مطهر، شست‌وشوی بهشت‌های ثامن، نظافت پارکینگ‌های حرم مطهر، وظیفه نظافت، جمع‌آوری و انتقال غبار (زباله‌های غیربازیافتی)، امور مربوط به کفپوش‌ها، تأمین و توزیع مهر حرم متناسب با تعداد نمازگزاران، تفکیک مهرهای حرم، تأمین و جمع‌آوری لیوان یک‌بار مصرف و نظافت آبخوری‌ها، رسیدگی به امور کبوتران حرم و امو متفرقه‌ای مانند نظافت دوره‌ای هتل قدس، بیمارستان رضوی، زائرشهر و زائرسرای رضوی می‌شود».

او در ادامه اضافه می‌کند: «انجام تمامی این وظایف بر عهده 576 نیروی بخش خدمات تنظیف و شست‌وشوی حرم مطهر است. در این بخش 465 نیروی آقا، 104 نیروی خانم و هفت نیروی رسمی مشغول به کار هستند. البته تعداد کمی نیرو نیز به عنوان نیروی خادمیاری در سقاخانه خدمت می‌کنند».

کارشناس مسئول بخش خدمات تنظیف و شست‌وشوی حرم مطهر رضوی درباره سختی‌هایی که همکارانش حین کار متحمل می‌شوند، می‌گوید: «ما اینجا مأموریت‌های متعددی داریم. خانم و آقا هم فرقی ندارد؛ این حجم کار می‌تواند موجب خستگی بسیاری در نیروها شود. نیروی ما به صورت 12 ساعت کار، 24 ساعت استراحت مشغول است و ممکن است در کل این 12ساعت فقط یک ساعت برای انجام فرائض، صرف غذا و استراحت وقت داشته باشد. آن‌ها تقریباً 11 ساعت به صورت مداوم و سرپا کار یدی سنگین انجام می‌دهند».

او در ادامه توضیحات بیشتری می‌دهد: «به عنوان مثال آماده‌سازی سرویس‌های بهداشتی برای حضور حداکثری زائر و پس از آن عادی‌سازی سرویس‌ها یکی از موارد کاری مهم همکاران این بخش است. مورد بعدی جابه‌جایی کفپوش‌هاست. تصویر کنید در زمان بارش هر برف یا بارانی ۶هزار قطعه کفپوش باید به صورت مداوم جابه‌جا شود. کاری که شاید در ظاهر سنگین و سخت به نظر نیاید اما در مواردی می‌تواند موجب فرسایش توان نیروها در طولانی مدت شود».

تاج با اشاره به نگاه‌های متفاوت به این شغل می‌گوید: «شاید کسی خدمات نتظیف را در جایگاه پایین‌تری از سایر خدمات بداند، از سوی دیگر سختی این کار دیده نشود. کسانی که در این قسمت هستند همگی با ارادت کار می‌کنند. انسان باید روی خودش کار کرده باشد تا بتواند مستمر این کار را با علاقه انجام ‌دهد. هرچه هم که سختی کشیده باشند با نگاهی به گنبد، سختی‌ها را از یاد می‌برند. نگاه همکاران ما ورای نگاه دیگران است چون یک ارتباط معنوی با صاحب این دستگاه دارند. به عنوان مثال ما میان همکارانمان استادیار دانشگاه هم داریم که با افتخار در اینجا خدمت می‌کنند. این خلوص نیت در کار سبب شده براساس نظرسنجی انجام شده در اداره رسانه و روابط عمومی در رابطه با شب و روز سال تحویل و نماز عید فطر، بخش خدمات تنظیف و شست‌وشوی حرم مطهر دومین رتبه جلب رضایت زائر را کسب کند».

او انتهای توضیحاتش به یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های نیروهای این بخش اشاره می‌کند: «امانت‌داری». خصلتی که در وجود تک تک این افراد زحمتکش وجود دارد. او در ادامه یکی از همکارانش را که به‌تازگی مقداری وجه نقد پیدا کرده به ما معرفی می‌کند.

 امانت‌دار مردم

سعید حجازی جوانی دهه شصتی و متولد مشهد است. پدرش در آگاهی حرم راننده بوده و 10 سال پیش زمینه حضور و اشتغال او را در آستان قدس رضوی فراهم می‌کند. همان پدری که آقا سعید برای شفای بیماری‌اش نیت می‌کند یک هفته را بدون حقوق در حرم مطهر کار کند. البته برای او هم مانند خیلی‌های دیگری که در این قسمت هستند، تا به حال موقعیت‌های کاری دیگری در حرم مطهر فراهم شده اما خودش می‌گوید: «جای دیگر نمی‌روم. برکت اینجا بیشتر است».

و اما ماجرای امانت‌داری مال زائران. ظاهرا حجازی به‌تازگی در یکی از سرویس‌های بهداشتی حرم مطهر کیفی را یافته که مبلغ 7میلیون تومان در آن وجود داشته است. اما این اولین بار نبوده و این اتفاق تا به حال خیلی برایش پیش آمده است؛ «تا به حال چیزهای زیادی را پیدا کرده‌ام؛ گوشی، کیف، مدارک، پول نقد، طلا و... این اتفاق تازگی ندارد و من و همکارانم تقریباً هر روز به‌خصوص در زمان بعد از اذان، اشیای به جا مانده زیادی را از زائران می‌بینیم».

تلاشی برآماده از جان و دل 

محسن  مغربی که مسئول یکی از شیفت‌های سه‌گانه خدمات تنظیف و شست‌وشوی حرم است، عشق و ارادت به امام رئوف را مسبب اصلی همه این اتفاق‌ها می‌داند؛ «ما هر روز در زمان شروع شیفت کاری، ابتدا قرآن تلاوت می‌کنیم و زیارت خاصه حضرت(ع) را می‌خوانیم. من هر روز به همکارانم این موضوع را یادآوری می‌کنم که ما مفتخر به خدمت در خانه آقا هستیم. باید قدردان آن باشیم چون هرچه داریم از ایشان داریم».

داستان شروع به کار خودش هم از یک آرزوی قلبی آغاز می‌شود. مغربی که 20سال پیش و در 21 سالگی در این بخش مشغول به کار شده، پیش از استخدامش، وقتی به عنوان زائر به حرم مطهر رضوی می‌آمده و نیروهای خدماتی را می‌دیده، به خودش می‌گفته: «خوش به سعادتشان. یعنی می‌شود ما هم یک روز لیاقت داشته باشیم و این کار را انجام دهیم». او که حالا خودش جزئی از این مجموعه پرتلاش است، می‌گوید: «اولین چیزی که به چشم می‌آید، نظافت است که رضایت زائر را به همراه دارد. بعضی‌ها فکر می‌کنند این تمیزی همیشگی حرم مطهر به این خاطر است که همه کسانی که به اینجا می‌آیند نظافت را رعایت می‌کنند. اما بیشتر افراد نمی‌دانند این تمیزی همیشگی نتیجه تلاش مستمر و شبانه‌روزی نیروی‌های خدمات است».

بوسه بر شانه برای تشکر

از سال ۸۷ برای کار به حرم مطهر آمده و قبلش جاهای زیادی کار کرده، اما به قول خودش اینجا با همه‌جا فرق دارد. از همان ابتدا جزو نیروهای خدمات نظافت بوده و حالا چند سالی است به عنوان پاس‌بخش در این قسمت فعالیت می‌کند. وقتی از راضیه شفیعی درباره برخورد زائران می‌پرسم چیزی جز رضایت به یاد نمی‌آورد؛ «بعضی زائران خیلی لطف دارند. مدام التماس دعا دارند و گاهی شانه ما را به نشانه تشکر می‌بوسند. حتی گاهی شده بعضی‌ها خواستند دست ما را ببوسند».

اما اوضاع همیشه گل و بلبل نیست. این کار سختی‌های زیادی هم دارد که به چشم خیلی‌ها نمی‌آید. بعضی از آن‌ها را از زبان راضیه خانم می‌شنویم؛ «کار در این قسمت برای خانم‌ها سختی بیشتری دارد، چون هم توان جسمی کمتری دارند و هم در خانه کار می‌کنند. به‌خصوص خانم‌هایی که بچه کوچک دارند، برای کار در شیفت شب به مشکلات زیادی می‌خورند. مورد دیگر هم استفاده مداوم از وسایل شوینده و تأثیرش روی بدن به‌خصوص ریه‌هاست. کارهای سنگین‌تر مانند آینه‌کشی هم مشکلات جسمی دیگری را ایجاد می‌کند که گاهی به عمل جراحی هم می‌کشد. البته این مسائل برای یک خانم باردار دوچندان می‌شود».

راضیه خانم می‌گوید سنگینی کار حرم نسبت به خانه بیشتر است؛ «سنگینی و سختی کار اینجا بیشتر است. چون کار خانه برای خودمان است و کار اینجا برای آقا. وقتی مسئولیتی قبول می‌کنیم، باید آن را به بهترین شکل انجام دهیم».

اما او و همکارانش این مسئولیت و سختی را به جان می‌خرند و با عشق کار می‌کنند. البته به گفته خودشان ظاهراً چند سالی است که شامل بیمه تکمیلی هم شده‌اند و برای هزینه‌های درمان مثل قبل به مشکل نمی‌خورند. وضعیت حقوق و سابقه‌ بیمه‌شان هم منظم و بهتر شده است.

دغدغه یک مادر شاغل

در بخش خدمات تنظیف و شست‌و شوی حرم مطهر، علاوه بر نیروهای مرد، 104 خانم هم مشغول به کارند. خانم‌هایی که شاید تلاششان کمتر دیده می‌شود، چون خیلی‌ها آن‎ها را نمی‌بینند و فقط نتیجه کارشان را حس می‌کنند. معصومه رمضانی که از حدود سه سال پیش مسئول ارشد این نیروهاست درباره یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های این بانوان زحمتکش می‌گوید: «بسیاری از همکاران من فرزند خردسال و حتی نوزاد شیرخواره دارند. یکی از مهم‌ترین مشکلات آن‌ها به عنوان یک مادر، مسئله نگهداری کودکانشان در ساعات حضور آن‌ها در محل کار است. اگر مهد کودکی در حرم مطهر و در نزدیکی محل کارشان وجود داشته باشد بسیار کمک‌کننده خواهد بود. این موضوع درخواست خیلی از آن‌هاست و امیدواریم زودتر به آن رسیدگی شود».

زهرا زنگنه

دیگر خبرها

  • رونمایی از پویش با انرژی در یزد
  • بیش از ۲ هزار مسؤول برای حضور در نمایشگاه کتاب دعوت شدند
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • هفتمین کاروان کمک‌های مصر راهی غزه شد
  • تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در فارس
  • گران‌فروشی در مادرید: رئالی‌ها شاکی‌اند!‏
  • روبیکا در سال ۱۴۰۳ به بیش ۱۰ حوزه جدید ورود خواهد کرد
  • حجت الاسلام خسروپناه: علم حکمی؛ لازمه دستیابی به تمدن نوین اسلامی
  • سختی دوست‌داشتنی
  • آغاز کمپین واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان