Web Analytics Made Easy - Statcounter

طارق حرب کارشناس امور حقوقی و قضایی عراق ریشه اعتراضات اخیر عراق را بی‌عدالتی اقتصادی دانست وگفت: هدف این تظاهرات سیاسی نیست بلکه این کوتاهی اقتصادی و مالی درقبال مردم است که باعث تظاهرات شده است.

به گزارش مشرق، «طارق حرب» کارشناس امور حقوقی و قضایی عراق در پاسخ به سوالی درباره ریشه های اعتراضات اخیر در عراق و اینکه چرا این تظاهرات های مسالمت آمیز به خشونت کشیده شده است، گفت: ریشه های آن بی عدالتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدالتی اقتصادی در کار نیست. همه اتفاقات کنونی، یک بحران مالی و اقتصادی است و بحرانی سیاسی در کنار نیست. شاید در لبنان روند امور سیاسی باشد اما در استان های عراق، مسئله اقتصادی و وجود بی عدالتی است. هدف این تظاهرات سیاسی نیست بلکه این کوتاهی اقتصادی و مالی درقبال مردم است که باعث تظاهرات شده است. یعنی مجلس نمایندگان حقوق های بالایی دارند و روسا نیز از چنین حقوقی برخوردارند. یک سری قوانین وجود دارد که براساس آن از اموال بیت المال بذل و بخشش می شود. فساد اداری و اقتصادی وجود دارد. همه مسئله درخصوص پول است و سیاست نقشی نهایی در این ارتباط ندارد. اما باید توجه داشت که مسئله اقتصادی پیامدها و آثار سیاسی برجای می گذارد. این آثار و پیامدها ثانوی است و در مرحله دوم قرار دارد و اساسا هدف (نخست اعتراضات) نبوده است. 

بیشتر بخوانید: مبارزه با فساد یا غارت اموال عمومی +عکس رأی پارلمان عراق به تشکیل کمیته تغییر در قانون اساسی

وی در پاسخ به این سوال که مشکلات امروز جامعه عراق نتیجه انباشت مشکلات از دوران سابق است آیا بهتر نیست که به دولت عادل عبدالمهدی که یک سالی است قدرت را بدست گرفته فرصت داده شود و تظاهرکنندگان با دولت همکاری کنند تا بتواند انتظارات آنها را برآورده کند؟گفت: دولت وعده های بسیار بزرگی در جریان تشکیل خود در یکسال پیش داد اگر دولت اصولا این تعهدات و وعده ها را نمی داد، مسئله فرق می کرد.

طارق حرب درباره این سوال که چه اتفاقی در سالهای گذشته افتاد که این اعتراضات و تظاهرات در برخی مناطق عراق بروز کرد؟ آیا می توان آن را توطئه ای از خارج با همکاری برخی طرف های داخلی برای ضربه زدن به امنیت و ثبات در این کشور دانست ؟  تصریح کرد:  آنچه در این ماهها و سالها اتفاق افتاد، دعوت (برخی) به بی دینی بود. یعنی دوری گزیدن از دین و مذهب. زیرا کسانی که داعیه‌دار این امر در بغداد و استان های عراق شدند، فساد آنها ثابت شد. این الگوهای موجود پیمان ها را شکستند و از پست ها و مناصب و از قدرت خود سوء استفاده کردند و فساد کردند و پولها را به صندوق های خود سرازیر کردند. در واقع، خطر بزرگ این است.

وی تظاهرات های اخیر را اعتراض به فساد در کشور عنوان کرد و گفت: اینها اعتراضاتی علیه فساد و ناتوانی آن[حاکمیت] در ارایه دستاوردی به مردم است. اما در مقابل باید بگویم که اینها در تایید رژیم سابق نیست. برخلاف تلاش برخی برای القای اینکه این تظاهرات علیه ایران است؛ باید تاکید کنم که این تظاهرات علیه یک کشور مشخص نیست. 

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق روح الله زم عراق تحولات عراق تحولات منطقه ارتش عراق انتخابات عراق پارلمان عراق اعتراضات مردمی اعتراضات مشرق بغداد لبنان ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۶۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت عراق استفاده از واژه «اسرائیل» را در رسانه‌ها ممنوع کرد

در نشست مشترک هیات رسانه‌ای ایران و عراق در بغداد بر لزوم اهمیت مسئله فلسطین و دفاع از ملت مظلوم تا پیروزی نهایی تاکید شد. در این نشست اعلام شد که استفاده از «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی ممنوع شده و آن‌ها باید از رژیم صهیونیستی به جای این واژه استفاده کنند.   به گزارش ایسنا، در نشست هیات رسانه‌ای بازدید کننده ایران به ریاست فرشاد مهدی‌پور، معاون رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد با هیات کمیسیون رسانه و ارتباطات عراق به ریاست علی الموید که در بغداد برگزار شد، دو طرف درباره گسترش همکاری های دوجانبه رسانه‌ای، مدیریت تولید محتوا، جلوگیری از اخبار جعلی و تشکیل اتاق فکر مشترک و همچنین بازتاب جهانی مراسم اربعین رایزنی و تبادل نظر کردند.    در این نشست فرشاد مهدی پور با تاکید بر اولویت دادن به مسئله فلسطین به عنوان اولویت جهان اسلام، پیشنهاد کرد رویداد بزرگی با حضور فعالان رسانه‌ای حامی فلسطین در کشور عراق برگزار شود تا از ظرفیتهای آحاد و افکار عمومی کشورهای اسلامی استفاده شود.    همچنین علی الموید، رئیس کمیسون رسانه و ارتباطات عراق نیز در این نشست ضمن تاکید بر گسترش روابط رسانه‌ای دو کشور ایران و عراق، پرداختن به اهمیت مسئله فلسطین را ضروری دانست و گفت: اربعین همیشه استمرار داشته است و دارد و مسئله فلسطین نیز تا پیروزی کامل امت اسلام و نابودی رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داشت‌.   وی افزود: استفاده از کلمه اسرائیل در رسانه‌های عراق ممنوع شده است و بجای آن از رژیم صهیونیستی یا رژیم غاصب صهیونیستی استفاده می‌شود. فشارهایی از سوی آمریکا و برخی کشورها برای جلوگیری از اجرای آن وارد شد اما این مسئله قانونی و اجرایی شده است.    رئیس کمیسیون رسانه و ارتباطات عراق در ادامه گفت: روز جمعه همه دانشگاه‌های عراق شاهد برپایی تظاهرات در حمایت و همبستگی با دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا که مورد سرکوب و ضرب و شتم قرار گرفتند بود.   وی همچنین درباره موضع دولت عراق بیان کرد: نخست وزیر در نشست سازمان ملل و همچنین گفت‌وگو با بایدن، دفاع مقتدرانه‌ای ملت مظلوم فلسطین‌ کرد که بی‌سابقه بود.   الموید در ادامه با اشاره به برگزاری همایش کشورهای عربی در امارات متحده عربی در آینده نزدیک خاطرنشان کرد: این همایش را به کارزار بزرگ عربی دفاع از ملت فلسطین تبدیل خواهیم کرد و به برخی کشورها اعلام کرده‌ایم و آن‌ها هم استقبال کرده‌اند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ادعای مضحک مجری بی بی سی درباره تظاهرات دانشجویان آمریکایی در پخش زنده | واکنش کارشناس برنامه را ببینید | ویدئو
  • عملیاتی کردن دستاوردهای علمی؛ ریشه پیوند دانشگاه و جامعه است
  • اعتراضات دانشجویی آمریکا و ماجرای ۲ نامه
  • آبروی اصفهان را برده، برخورد قضایی کنید |‌ به عنوان یک سپاهانی خود من شاکی‌ام
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • انتقاد شدید ماکرون از اعتراضات دانشجویی علیه جنگ غزه
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌ها ممنوع
  • دولت عراق استفاده از واژه «اسرائیل» را در رسانه‌ها ممنوع کرد