Web Analytics Made Easy - Statcounter

رزاقی نژاد با اشاره به متداول ترین روش های کلاهبرداری در فضای اینترنتی، گفت: قانون گذار برای برقراری نظم و امنیت و تامین حقوق و منافع شهروندان و حاکمیت در حوزه فناوری اطلاعات در سال ۸۸ قانون جرائم رایانه ای را تدوین کرده است.

خبرگزاری شبستان، گرگان- داود خاندوزی: به بهانه دعانویسی، ریجستری گوشی، تورهای مسافرتی و گردشگری، خرید شارژ و فروش آنلاین گاهی افرادی که اطلاعات کمی از بستر اینترنت دارند با اعتماد و در اختیار قرار دادن اطلاعات بانکی خود سرشان کلاه می رود و گاهی این کلاهبرداری ها حتی به تباهی و نابودی یک زندگی ختم می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کلاهبرداری در فضای سایبری فراتر از مسائل مالی گاهی به مسائل ضد اخلاقی و سوء استفاده های جنسی نیز ختم می شود از این رو قانون مجازات های سنگینی برای چنین مجرمانی در نظر گرفته است.

 

مجرمان فضای مجازی هر بار با شیوه و روش جدید در ماه های مختلف سال از تابستان و بهار تا مناسبت های مذهبی مثل ماه رمضان، محرم و صفر نسبت به کلاهبرداری اقدام می کنند و متاسفانه روز به روز نیز بر افراد مال باخته در فضای مجازی افزوده می شود.

 

در این رابطه به سراغ «مهدی رزاقی نژاد» بازپرس رسیدگی کننده به جرائم اینترنتی در گرگان رفتیم تا موشکافانه جرائم اینترنتی را بررسی کنیم.

 

قانون جرائم رایانه ای در کشور وجود دارد تاریخچه آن به کی بر می گردد؟

با پیشرفت علم و فناوری با فضایی به نام سایبری رو به رو شدیم و این فضای تئوری و علمی گفته می شود که ارتباطات کامپیوتری در آن رخ می دهد.

البته در اصطلاح عامیانه به فضای سایبری فضای مجازی نیز گفته می شود که این درست نیست چرا که در ارتباطات کامپیوتری با موضوعات واقعی سر و کار داریم، با توجه به اینکه در این فضا رفتارهایی منجر به اخلال و نظم عمومی جامعه می شود شکل می گیرد قانون گذار برای برقراری نظم و امنیت و تامین حقوق و منافع شهروندان و حاکمیت در حوزه فناوری اطلاعات در سال 88 اقدام به تدوین قانونی به نام قانون جرائم رایانه ای کرد.

این قانون به جرم و مجازات و رفتارهای مجرمانه افراد در فضای مجازی اشاره دارد.

 

چه جرائمی در بستر فضای مجازی رخ می دهد؟

معمولا مجرمان در فضای سایبری و مجازی با سوء استفاده از ضعف اطلاعات اشخاص نسبت به سوء استفاده و اقدام گسترده مجرمانه اقدام می کنند.

از مهمترین جرائم در این فضا جرائم مرتبط با امور مالی، کلاهبرداری اینترنتی و شرط بندی های گسترش یافته و جرائم مرتبط با مسائل ضد اخلاقی توهین و افترا و انشار اکاذیب، انتشار محتوای مستهجن و دسترسی غیر مجاز به سامانه مخابراتی و رایانه ای می توان به آن اشاره کرد.

 

آیا جرائم اینترنتی سن و جنسیت می شناسد؟

متاسفانه این گونه جرائم ویژگی جنسیتی و سن خاصی ندارد و تمام افراد ارتباطی گسترده با این سامانه رایانه ای و تلفن هوشمند همراه دارند و با استفاده از اینترنت می توانند به راحتی به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند.

سن ارتکاب جرائم اینترنتی پایین آمده و افرادی با سن 15 سال و حتی کمتر از آن نیز مرتکب جرم در فضای سایبری می شوند.

در روزهای گذشته شاهد بازداشت فردی بودیم که کمتر از ۱۶ سال سن داشت، وی با اقداماتی نسبت به دسترسی اطلاعات کارت بانکی افراد اقدام کرده بود و به برداشت غیرمجاز مبادرت داشت و با دستورات پلیس فتا دستگیر شد.

 

قانون گذار چه مجازاتی برای مجرمان اینترنتی در نظر گرفته است؟

در کلاهبرداری رایانه ای معمولا فرد مجرم با روشهای از قبل به کار برده به اطلاعات بانکی افراد دسترسی پیدا می کند و هیچ ارتباط رو در رویی بین این کلاهبردار و مال باخته وجود ندارد.

 

قانون گذار در ماده 741 قانون مجازات اسلامی این اقدام را جرم انگاری کرده و مجازاتی تا 5 سال حبس را برای این گونه جرائم در نظر گرفته است.

معمولا مجرمان با دارا بودن اطلاعات فنی و تخصصی و اطلاعات بستر اینترنت نحوه کلاهبرداری را فرا می گیرند و به دلیل ضعف اطلاعاتی مال باخته به اطلاعات بانکی وی دسترسی پیدا می کنند.

 

متداول ترین روش کلاهبرداری در فضای سایبری چیست؟

متداول ترین روشی که متهمان به اطلاعات بانکی مالباختگان دسترسی پیدا می کنند این است که متهمان با ایجاد درگاه های ساختگی برای خرید شارژ یا فیلم رایگان و یا نرم افزارهایی غیر واقعی مثل صیغه یاب و ماهواره جیبی و یا قرعه کشی مال باخته را به صفخات خریدی که از قبل تدارک دیدند می کشانند.

 

مالباختگان پس از اینکه اطلاعات بانکی خود را در چنین درگاه هایی وارد می کنند به صورت یک طعمه اطلاعاتشان در اختیار فرد کلاهبردار قرار می گیرد.

 

پایان پیام/587

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهادت امام رضا ع مسجد سالروز شهادت امام رضا ع امام رضا ع ماه صفر زائران پیاده حضرت رضا ع کاروان زائران پیاده خراسان جنوبي اردبیل کلاهبرداری اینترنتی مال باخته فضای سایبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۳۰۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است

رئیس حفاظت اطلاعات قوه قضائیه گفت: پشتیبانی از نیروهای نظامی و انتظامی را رسالت خود می‌دانیم؛ وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است و اگر هر اقدامی در فضای مجازی و سایر عرصه‌ها به وحدت آسیب بزند، دستگاه عدلیه با آن برخورد جدی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، حجت‌الاسلام علی عبدالهی بعدازظهر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت- در مراسم تکریم و معارفه رئیس‌کل دادگستری استان قزوین اظهار کرد: در دستگاه قضا اولین ملاک این است که در برابر ملت خاضعانه پاسخ دهیم.

وی افزود: قاضی اگر متکی به خدا، قرآن، اهل بیت و مقدسات نباشد، حتماً در قضاوتش ناعادلانه رفتار خواهد کرد بنابراین قضات بایستی همه امور و عملکرد خود را متکی به خدا بدانند؛ زیرا اگر لحظه‌ای از خدا و اهل بیت غفلت کنند دچار مشکل می‌شوند.

رئیس حفاظت اطلاعات قوه قضائیه با بیان اینکه قضات وقت‌شناسی و انضباط را جدی بگیرند، گفت: قضات ما دقت کنند تا مردم معطل نشوند و حرمت و کرامت افراد را جدی بگیرند؛ بازداشت افراد باید آخرین حربه باشد و با تأمین قرار کمک کنیم حتی‌المقدور شخصی به بازداشتگاه و زندان نرود.

حجت‌الاسلام عبداللهی ادامه داد: قاضیان ما باید حریم، حرمت و کرامت افراد را حفظ کرده، اما در عین حال با اقتدار حکم صادر کنند و مبارزه با فساد را جدی بگیرند و بین هیچ یکی از طرفین دعوا تبعیض قائل نشوید.

وی با اشاره به لزوم جدی‌گرفتن امنیت روانی جامعه برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم گفت: با هر شخصی که امنیت روانی اجتماعی را خدشه‌دار می‌کند، به شدت برخورد شود و مهم نیست این خدشه در قالب بی‌عفتی، برپایی جلسات لهو و لعب، کلاهبرداری، توقف تولید و یا هر موضوع دیگری باشد

رئیس حفاظت اطلاعات قوه قضائیه افزود: با هر چیزی که مدیریت جامعه و تولید را خدشه‌دار کند، مقابله می‌کنیم و پشتیبانی از نیروهای نظامی و انتظامی را رسالت خود می‌دانیم؛ وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است و اگر هر اقدامی در فضای مجازی و سایر عرصه‌ها به وحدت آسیب بزند، دستگاه عدلیه با آن برخورد جدی می‌کند.

حجت‌الاسلام عبداللهی ادامه داد: فرمان‌پذیری نسبت به ولایت و پایبندی به آرمان شهدا از اصول اساسی ما در دستگاه قضائی است و در برابر شخصی که در حریم ولایت خیانت کند، کوتاه نمی‌آییم. یادمان نرود که جمهوری اسلامی حرم است و باید از حریم این حرم دفاع کنیم.

به گزارش ایمنا، در پایان این مراسم ضمن تقدیر از خدمات علی شعبانی رئیس کل سابق، حجت‌الاسلام علی مصطفوی‌نیا به‌عنوان رئیس کل جدید دادگستری استان قزوین منصوب شد.

کد خبر 748871

دیگر خبرها

  • مردم از جرائم و قانون‌شکنی‌ها فیلمبرداری کنند
  • شرایط دریافت وام ازدواج در سال ۱۴۰۳
  • واکنش پلیس آگاهی به فیلمبرداری مردم از صحنه جرائم
  • وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است
  • با این کلاهبرداری‌های اینترنتی آشنا شوید
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • درباره کلاهبرداری به روش اسکیمر چه می‌دانید؟
  • کلاهبرداری از مالباخته در فضای مجازی
  • وب‌سایت‌هایی که بازدید می‌کنید چقدر ایمن هستند؟
  • اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟