Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید سرکار دبیرستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم وفناوری ایسکانیوز، با بیان اینکه یکی از مراحل کاربرد فناوری نانو رسوخ این فناوری در صنایع موجود است، اظهار کرد: ارتقای کیفیت محصول به طور یقین رقابت‌پذیری در بازار را افزایش می‌دهد، بنابراین یکی از اولویت‌های ما رسوخ فناوی نانو در حوزه صنعت است و خوشبختانه الان بیش از 15 حوزه صنعتی به فناوری نانو ورود کرده و کاربردی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در حال حاضر فناوری نانو در بخش‌های دارویی، لوازم آرایشی و بهداشتی، ساختمان، نفت، پتروشیمی، خودرو، نساجی، کشاورزی، ورزش، آب و محیط زیست و لوازم خانگی کاربردی شده است تا جایی که با استفاده از این فناوری علاوه برارتقای کیفیت محصول عمر محصولات تولید نیز افزایش یافته و تحولات بسیار چشمگیری را در صنایع کشور ایجاد کرده است. می‌توان گفت که خود این امر موجب می‌شود که محصولات ما در عرصه بینالمللی هم قابلیت رقابت‌پذیری خوبی با محصولات مشابه خودشان پیدا کنند.

سرکار ادامه داد: هم اکنون انواع نانوکاتالیست‌ها برای صنایع پتروشیمی در کشور تولید میشود و این محصول برای صنایع پتروشمی بسیار استراتژیک بوده است. متاسفانه با شروع تحریم های ظالمانه این کاتالیست‌ها به ایران وارد نمی‌شد و این موضوع می‌توانست موجب به تعطیلی کشاندن صنایع پتروشیمی کشور منجر شود. در همین راستا خوشبختانه فعالیت‌های گسترده‌ای را ما از قبل شروع کرده بودیم و توانستیم با استفاده از توانمندی داخلی این کاتالیست‌ها را تولید و روانه بازار کرده و جایگزین کاتالیست‌های وارداتی کنیم.

دبیرستاد توسعه فناوری نانو افزود: در حوزه پوشش‌های سخت نیز کارهای ارزشمند و فوق العاده‌ای در کشور انجام شده است. همچنین در رابطه با بحث خوردگی نیز اقداماتی صورت گرفته است با توجه به این که صنایع نفت و گاز کشور در مناطق آب و هوای مرطوب مستقر هستند این صنایع بیشتر در معرض خورندگی و آسیب هستند. بنابراین رنگ‌های ضدخوردگی همین طور پوشش‌های سخت که می‌تواند تاثیرگذار باشد را در کشور تولید کردیم. هم اکنون فیلترهای نانو در حوزه نفت،گاز و پتروشیمی بسیار توانسته ضمن بهره وری بالا و کارکرد نیروگاه‌ها را نیز ارتقا بخشد.

سرکار با تأکید براینکه هم اکنون 620 نوع کالا و تجهیزات مبتنی بر فناوری نانو در بازار وجود دارد که دارای گواهینامه نانو مقیاس است، افزود: از این تعداد سهم کالاهای نانویی 406 و سهم تجهیزات نانویی 204 مورد است. همچنین در حوزه دارو 70 قلم کالا و ساختمان 90 مورد است که طیف وسیعی از محصولات نانویی در بازار موجود است. در طول سال‌های اخیر میزان رشد حجم اقتصاد نانو نسبت به سال قبل از خود بین 80 تا 100 درصد بوده است.

وی تأکید کرد: خوشبختانه نه تنها تامین بازار داخل بلکه به 45 کشور دنیا محصولات خود را صادر می کنیم. آینده خیلی فوق العاده و چشمگیری را برای عرصه صادرات محصولات نانویی پیش بینی می‌کنیم.

سرکار افزود: ستاد توسعه فناوری نانو در حال حاضر تمرکز اصلی خود را به صنعتی سازی فناوری گذاشته است تا بتواند این فناوری را در طیف وسیعی از صنایع کشور کاربردی کند. بحث بعدی تجاری‌سازی محصولات مبتنی برفناوری نانو و ارزآوری برای کشور است و دلیل این امر آن است که بتوانیم جغرافیای صادرات را در کنار حجم صادرات افزایش دهیم.

وی در خصوص حجم فعلی صادرات محصولات نانو نیز اظهارکرد: در حال حاضر حجم صادرات نانو 80 میلیون دلار سالانه است، اما می‌دانید ما با تحریم‌های ظالمانه مواجه هستیم و خودمان به طور حتم می‌توانیم در خنثی سازی این تحریم‌ها اثر گذار باشیم و در آینده شاهد رشد خوبی در این عرصه باشیم.

سرکار تصریح کرد: در حال حاضر شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فناوری نانو فعال هستند. اینها در رابطه با بحث تولید فوق العاده خوب عمل کردند به گونه ای که ما سال گذشته هر سه روز یک محصول جدید را به بازار معرفی می‌کردیم. در وجه دوم نیز با استفاده از فناوری نانو در طیف وسیعی از صنایع، کیفیت محصولات را ارتقا دادیم که خود این موضوع رونق تولید را به همراه دارد. به طوری که محصولی که در بازار آنچنان نمی‌توانست رقابت کند و کشش بازاری برای آن نبوده با استفاده از فناوری نانو و ارتقای کیفیت و کارآرایی محصول توانستیم بازار این محصولات را توسعه دهیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو اظهار کرد: بازار موتور کشش تولید است ما زمانی می‌توانیم در بحث تولید موفق باشیم که رونق بازار در آن باشد، بنابراین وقتی محصول با کیفیت تولید شود به طور یقین بازار کشش پیدا می‌کند و این خود باعث رونق تولید و صادرات خواهد شد.

سرکار تأکید کرد: تعداد شرکت‌ها را در یک حوزه یا یک محصول باید متناسب با کشش بازار ایجاد کنیم؛ بازار 80 میلیونی داخل کشور بازار بزرگ برای محصولات های‌تک نیست. بنابراین باید تولید و شرکت‌هایی که در یک حوزه فعالیت می‌کنند با حجم بازار در نظر بگیریم. اگر این شرکت‌ها تعدادشان بی رویه زیاد شود وارد یک رقابت تخریبی و منفی خواهیم شد و هیچ کدام موفق نخواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: برای رفع این گلوگاه باید مراقب باشیم که شرکت‌ها بیش از حد کشش بازار نباشند. مرحله دوم محصولاتی با کیفیت بالا و قیمت رقابتی خوب به بازار عرضه کنیم تا بتوانیم بازارهای بین المللی این محصولات را توسعه دهیم. وقتی وارد عرصه بین المللی شدیم وکشش بازار بین المللی بالا رفت در کشور می توانیم این شرکت‌های تولیدی را تولیدات را بیشتر کنیم.

انتهای پیام/

169 / 167 فناوری نانو تولید محصول تجهیزات خوردگی نفت پتروشیمی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فناوری نانو تولید محصول تجهیزات خوردگی نفت پتروشیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۴۳۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود

علی حسینی عضو شورای ملی زعفران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع قیمت زعفران در بازار، وضعیت صادرات و تولید زعفران و علل قاچاق پرداخت.

وضعیت قیمت زعفران در بازار چگونه است؟

حسینی: هم اکنون زعفران در دست کشاورزان و صادرکنندگان نیست و تنها عوامل بازارگردان با احتکار زعفران در انبارها اقدام به گران فروشی می کنند.

صادرکنندگان و تولیدکنندگان نقشی در بازار زعفران ندارند و از آنجاکه هیچ نهاد نظارتی در بازار نیست، سودجویان و عوامل واسطه زعفران های مانده در انبارها را با قیمت های نجومی دد بازار عرضه می کنند که اختلاف معناداری با قیمت خرید محصول از کشاورزان دارد. آمارها حاکی از آن است که کشاورزان حداقل هرکیلو زعفران را با نرخ ۳۰ میلیون و حداکثر ۴۳ میلیون تومان فروختند.

با توجه به آنکه گردانندگان بازار دلالان هستند که با خرید و نگهداری زعفران در انبارها بدنبال سودهای نجومی هستند، از این رو نمی توان پیش بینی راجع به بازار داشت.

تقاضا از سوی تجار خارجی برای خرید طلای سرخ ایرانی چگونه است؟

حسینی: با توجه به نوسان قیمت زعفران در بازار، قاچاقچیان در کنار دلالان اقدام به سودجویی می کنند به طوریکه زعفران تاریخ گذشته و مانده در انبارها را به آن سوی مرزها قاچاق می کنند که این امر اعتبار بزرگترین تولیدکننده زعفران را دچار خدشه می کند.

صادرکنندگان با ریسک بالا اقدام به صادرات می کنند چراکه بازگشت ارز به سامانه نیما با مشکلاتی روبروست که همین امر بر رونق قاچاق دامن زده است.

بنابر آمار سالانه افغانستان ۶۷ تن زعفران صادر می کند، درحالیکه تولید زعفران این کشور کمتر از ۲۰ تن است که این امر بدان معناست که بخشی از زعفران های قاچاق شده به این کشور به اسم زعفران افغانستان صادر می شود. براین اساس مشکلات قاچاق زعفران باید عارضه یابی و رفع شود.

سالانه چه میزان زعفران کشور به بازارهای هدف قاچاق می شود؟

حسینی: آمارها حاکی از آن است که سالانه ۱۰ تن زعفران به آن سوی مرزها قاچاق می شود و از آنجا که حداکثر تاریخ انقضا زعفران ۳ سال از زمان برداشت است، قاچاقچیان زعفران های تاریخ گذشته مانده در انبارها را به آن سوی مرزها قاچاق می کنند که این امر آسیب جدس به آینده زعفران می زند چراکه با از دست دادن بازارها زیان قابل جبران نیست.

اکثر زعفران های قاچاق، زعفران هایی هستند که تاریخ مصرف آنها گذشته است که در شرایط کنونی با ورود دلالان به بازار خطر هشدار تشدید قاچاق زعفران را می دهیم.

پتانسیل تولید چه میزان زعفران در کشور وجود دارد؟

حسینی: بنابر آمارهای اعلامی سطح زیرکشت زعفران در استان های خراسان بیش از ۱۲۰ هزارهکتار است که براین اساس پتانسیل تولید بیش از هزارتن محصول در کشور وجود دارد، درحالیکه تولیدفعلی زعفران در کشور ما یک چهارم تا یک پنجم این میزان است که براین اساس منابع و انرژی کشور برای تولید کمتر از ۳۰۰ تن زعفران صرف می شود.

آمارها حاکی از آن است که سالانه ۲۰ تا ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف و مابقی صادر می شود. در شرایط کنونی که کمتر از ۳۰۰ تن زعفران تولید می شود، این احتمال وجود دارد که ۱۰ تا ۱۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف شود.

بنابر آمار طلای سرخ ایران به ۶۰ تا ۶۸ کشور دنیا صادر می شود، اما اگر مشکلات عارضه یابی شود، می توان سهم بیشتری داشت. به عنوان مثال سالانه ۶۰ تن زعفران به امارات صادر می کنیم، درحالیکه حداکثرمصرف ۵ تن است و ۵۵ تن دیگر را مجدد به اسم خود صادر می کنند. درحالیکه ما باید آن کشورها را شناسایی کنیم و مستقیما خود صادرات داشته باشیم، اما متاسفانه سالهاست غفلت کرده ایم.

اگر استراتژی دقیقی برای تولید و صادرات زعفران را در نظر بگیریم به مرور هم می توان از خام فروشی جلوگیری کرد.

عملکرد تولید زعفران در هکتار چقدر است؟

حسینی: بنابر آمار تا دهه ۶۰ در هرمتر مربع ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلی گرم یعنی بیش از نیم گرم و معادل ۶ تا ۷ کیلو در هکتار تولید داشتیم، درحالیکه تولید فعلی کمتر از ۲ کیلو در هکتار است که علت این امر باید بررسی و رفع شود چراکه آیندگان از ما طلب می کنند.

با توجه به آنکه قدمت تولید زعفران در کشور ما به ۳ هزار سال پیش بازمی گردد،آیا کافی نیست که در این خصوص تمهیداتی داشته باشیم چرا که فرصت های زیادی را از دست دادیم و برای کشوری که بیش از ۹۰ درصد تولید زعفران دنیا را در اختیار دارد، این موضوع زیبنده نیست.

با توجه به افزایش قیمت زعفران و ورود دلالان در سطح بازار و تشدید قاچاق به آن سوی مرزها بعید است که میزان صادرات به ۲۸۶ تن سال گذشته برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور