Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان ها، عصمت اسماعیلی: بندر گناوه از مهمترین و زیباترین  بنادر شناخته شده در جنوب کشور است که با جاذبه‌های بی‌نظیر خود در سال‌های اخیر مورد توجه ویژه مسافران و گردشگران از سراسر کشور قرار گرفته است.

وجود جاذبه‌های طبیعی در کنار موقعیت‌ها و جاذبه‌های تجاری این بندر را به یک مکان بسیار ممتاز برای حضور گردشگران تبدیل کرده است و هر ساله شاهد افزایش میزان حضور گردشگران هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساحل زیبا و ماسه‌ای، وجود لنج‌های تجاری و ماهیگیری، بازارهای تجاری با وفور اجناس و قیمت‌های مناسب و روستاهای گردشگر پذیر در اطراف و در کنار همه این جاذبه‌ها، مردمانی خونگرم و مهمانواز باعث شده تا هموطنان از هر فرصتی برای سفر به این بندر زیبا و استفاده از جاذبه های آن بهره مند شوند.

حضور مسافران و گردشگران در تمام طول سال در این بندر تداوم دارد ولی با مساعد شدن هوا از اوایل فصل پاییز و به‌ویژه در تعطیلات آخر هفته این بندر میزبان تعداد زیادی از مسافران و گردشگران از شهرها و نقاط مختلف کشور پهناورمان است.

شهر گناوه کمتر از ۸۰ هزار نفر جمعیت دارد ولی در برخی از ایام سال و خصوصا تعطیلات، تعداد گردشگران این شهر، میلیونی می‌شود و تعداد گردشگران چندین برابر کل جمعیت شهر می‌شود.

حضور گردشگران در این شهر نیازمند فراهم کردن امکانات و زیرساخت‌هایی است تا بتواند پاسخگوی نیازهای حجم مسافر ان وارد شده به این بندر بوده  و  لحظات فرحبخشی را برای این مهمانان به همراه داشته باشد.

از سویی فراهم کردن امکانات و ساماندهی مناطق گردش‌گرپذیر و رفع نواقص بخصوص در ساحل که مهمترین مکان تفریحی هم برای مردم این بندر و هم برای مسافران محسوب می شود از خواسته های مهم مردم و مسافران است.

فراهم کردن امکانات برای جمعیت میلیونی مسافر و گردشگر  در بندری کوچک که تعداد مسافران آن بخصوص در برخی روزها به چندین برابر کل جمعیت شهرستان می رسد به طور حتم کاری دشوار است اما انتظار گردشگران همین است اگر چه تلاش هایی از سوی مسئولان این بندر برای آسایش و رفاه مسافران و گردشگران و ایجاد فضایی مناسب برای تفرجگاه شهروندان  صورت گرفته اما هنوز هم تا رسیدن به حالت ایده‌آل فاصله است.

وجود برخی مشکلات و کمبود برخی امکانات همواره از سوی مسافران و مردمی که ساحل دریا مهمترین تفرجگاه آنها است بیان می شود و انتظار دارند که هر ساله شاهد رفع بیشتر این نواقصات و ایجاد امکانات مناسب تر برای بهره مندی بهتر از این فضا باشند.

فراهم کردن امکانات برای جمعیت میلیونی مسافر و گردشگر  در بندری کوچک که تعداد مسافران آن بخصوص در ایام نوروز به چندین برابر کل جمعیت شهرستان می رسد به طور حتم کاری دشوار است اما انتظار می رود با برنامه‌ریزی‌های گسترده و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم از این فرصت برای توسعه صنعت گردشگری شهرستان و بهبود اقتصاد منطقه بهره لازم برده شود.

حضور انبوه گردشگران در گناوه می‌طلبد که آمادگی مناسبی برای حضور این گردشگران فراهم شود تا شاهد کمترین مشکلات باشیم و خدمات‌دهی مناسبی در این راستا صورت گیرد.

گناوه مقصد گردشگری است

معاون عمرانی استاندار بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهر گناوه یکی از مقاصد گردشگری برای مردم نقاط مختلف کشور است و در ایام نوروز حضور گردشگران در این شهر اوج می‌گیرد.

مهرداد ستوده اضافه کرد: در راستای تقویت زیرساخت‌های گردشگری تلاش گسترده‌ای صورت گرفته است و طرح‌های مهمی در دست اجرا است که تلاش می‌شود این طرح‌ها در سریع‌ترین زمیان تکمیل و به بهره‌برداری برسند.

وی تقویت زیرساخت‌های ارتباطی و بهبود وضعیت راه‌های شهرستان گناوه را به عنوان یکی از اولویت‌های مهم عنوان کرد و ادامه داد: در این راستا چند طرح در دست اجرا است که انتظار می‌رود تا دهه فجر شاهد افتتاح آن باشیم.

معاون استاندار بوشهر با اشاره به پروژه پل ورودی گناوه گفت: این پل دارای اهمیت بالایی از نظر گردشگری است و موقعیت استراتژیکی دارد و ورودی یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور قرار گرفته که باید هر چه زودتر تکمیل شود.

توسعه زیرساخت‌ها در گناوه

ماندنی عربزاده رئیس شورای اسلامی شهر گناوه در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون فراهم کردن امکنات رفاهی و گردشگری در ساحل و سایر نقاط شهر گفت: احداث ۳۲چشمه سرویس بهداشتی برای پارک هنرمندان در ساحل به تصویب رسیده که با روش های نو و به‌روز و با تمام تجهیزات و امکانات ساخته شوند و تا نوروز آماده بهره برداری باشند.

وی افزود: علاوه بر آن در پنج نقطه دیگر شهر با تایید کارشناسان نسبت به جانمایی برای چشمه های بیشتری نیز شورا مصوبه ای را در اختیار شهرداری قرار داده است.

رئیس شورای اسلامی شهر گناوه گفت: برای زیبایی و استراحت همشهریان و گردشگران صندلی‌هایی از نوع بتون در سه رنگ تهیه و در ساحل نصب شده ولی هنوز تمام ساحل پوشش داده نشده که به مرور تمام ساحل را در برمی‌گیرد  و در حاضر از پل خور شروع شده و تا نزدیکی دانشگاه تعبیه شده است.

وی بیان کرد: گل‌کاری گلدان های ساحلی، رنگ آمیزی دیوارهای ساحلی مانند دانشگاه آزاد و مسکن مهر، رنگ آمیزی آلاچیق ها و نقاشی در برخی نقاط ساحلی در حال انجام است.

عربزاده تصریح کرد: به زودی المان گناوه با طرح جدید لوله‌ای مسی در کنار ساحل روبروی شهدای گمنام نصب خواهد شد و کمپینگ ساحلی نیز ساماندهی و وضعیت بهتری پیدا می کند.

وی ادامه داد: شهرداری در حال رایزنی است که بتواند در زمین ساحلی روبروی مسکن مهر مجموعه بزرگ تفریحی- ورزشی-تجاری و گردشگری را با کمک بخش دولتی و با مالکیت شهرداری کلید بزند که در این زمینه همکاری برخی وزارت خانه ها و سازمان ها را می طلبد.

رئیس شورای اسلامی شهر گناوه گفت: نصب دوش های ساحلی با متد و روش های جدید نیز اجرا خواهد شد.

عربزاده خاطر نشان کرد: طرح ها و برنامه های دیگری در حال بررسی است که در صورت اجرایی بودن و عدم موانع عملیاتی خواهند شد.

افزایش امکانات بهداشتی در گناوه

معاون اجرایی شهرداری گناوه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: شهرداری گناوه کما فی السابق همه ساله برای استقبال از مهمانان نوروزی برنامه هایی در دست انجام دارد که از جمله آنها در خصوص سرویس های بهداشتی در پارک معلم ۱۲ چشمه، بلوار بندر پیاده رو سلامت هشت چشمه، پارک بعثت نوروزآباد هشت چشمه، پارک هنرمندان ۳۲ چشمه در دستور احداث است و همچنین ادامه اجرای پیاده راه سلامت به طول ۶۵۰ متر، اصلاح و ترمیم سرویس بهداشتی ساختمان اجری ساحل، رنگ آمیزی و زیبا سازی نوار ساحلی که هم اینک در حال انجام است، ساماندهی کمپینگ ساحلی، احداث چند مورد نمازخانه برای رفع مشکل با راه‌اندازی امکانات موجود، افزایش تابلوهای راهنمای شهری بویژه تابلوهای دروازه ای در مبادی ورودی و خروجی شهر، گلکاری، اصلاح و هرس درختان است.

احداث مجتمع گردشگری ساحلی

کرامت‌الله طاهری افزود: موضوع احداث مجتمع گردشگری ساحلی در بخشی از ساحل ازجمله زمین پارکینگ بزرگ ساحلی و قسمتی از کمپینگ هم در دستور کار بوده که طراحی فاز اول آن صورت گرفته و برای بررسی و تأمین اعتبار به استانداری فرستاده شده که باعنایت به قول استاندار محترم در سفر ایام عید امسال مبنی بر حمایت و تامین اعتبار امید است محقق شود.

وی  اظهار داشت: نگاه شهرداری برای استقبال از مهمانان فقط منحصر به یک بخش خاص از شهر و یا یک فصل خاص از سال نیست و با توجه به مساعد شدن هوای منطقه  در پاییز و زمستان و حتی بهار و حضور گردشگران ما سعی داریم در همه حال امکانات لازم را جهت پذیرایی از گردشگران و آسایش شهروندان مهیا کنیم.

طاهری اضافه کرد:  در حال حاضر تمامی واحدها و دوایر شهرداری گناوه درگیر عمران شهری و زیباسازی منظر شهر هستند و چند پروژه مهم از جمله پل خور گردشگری و خیابان حاشیه آن خور و خور شمالی نیز در حال انجام است که امید داریم در موعد مقرر به اتمام برسند.

معاون اجرایی شهرداری گناوه پیرامون چشمه های سرویس بهداشتی و حمام گفت: در حال حاضر تعداد قابل توجه ای سرویس و حمام در شهر  وجود دارد و در سال قبل نیز حدود ۱۲۰ چشمه سرویس بهداشتی پیش ساخته و ۳۲ چشمه حمام پیش ساخته نیز اضافه شده که آماده استفاده هستند.

وی پیرامون نمازخانه و سرویس های ساحل گفت: مشکلات مربوبط به سرویس های بهداشتی و نمازخانه ساحل در حال حاضر با جدیت توسط شهرداری پیگیری و مسئولان تاسیسات و ناظر خدمات شهری این شهرداری در حال  پیگیری و انجام اقدامات لازم جهت رفع هر چه سریع‌تر مشکلات موجود است.

توسعه زیرساخت های گردشگری گناوه

عبدالکریم گراوند استاندار بوشهر با اشاره به موقعیت و جایگاه شهرستان گناوه اظهار داشت: گناوه از شهرستان‌های مهم و تاثیرگذار در سطح استان بوشهر است و باید توجه ویژه ای به این شهرستان شود.

وی افزود: زیباسازی ورودی شهر گناوه امری بسیار مهم است، چرا که گناوه شهری توریستی است و جمعیت زیادی گردشگر و توریست وارد این شهر می شوند که ضرورت دارد نسبت به زیباسازی ورودی این بندر و همچنین نسبت به توسعه زیرساخت های گردشگری در ساحل گناوه اهتمام ورزیم.

استاندار بوشهر خاطر نشان کرد: در حوزه آب و فاضلاب نیز باید از منابع داخلی و همچنین منابع ملی و استانی نسبت به بهبود وضعیت و جلب رضایت مردم اقدام شود.

چهره شهر گناوه باید بانشاط شود

گراوند تصریح کرد: چهره شهر گناوه باید بانشاط شود تا مورد استفاده گردشگران و مردم بومی شهرستان قرار گیرد.

استاندار بوشهر به فرماندار شهرستان گناوه ماموریت ویژه ای داد تا نسبت به تغییر چهره شهر گناوه و بهبود وضعیت مبلمان شهری و زیباسازی ساحل در کوتاه ترین زمان ممکن اقدامات لازم را انجام دهد.

گراوند یادآور شد: بدون تردید زیباسازی چهره شهر و تغییر مبلمان شهری موجبات رضایت مندی مردم خواهد شد و امیدوارم این مهم با تلاش مدیران ذیربط در کمترین زمان ممکن محقق شود.

گناوه در حالی به عنوان قطب گردشگری استان بوشهر و جنوب کشور شناخته می‌شود که بیشترین حضور گردشگران در این شهر مربوط به ایام نوروز است و گاها گردشگرانی به تعداد بیش از ۱۰ برابر جمعیت شهر وارد این شهر می‌شوند و می‌بایستی امکانات این شهر متناسب با این تعداد گردشگر توسعه یابد.

کد خبر 4744835

منبع: مهر

کلیدواژه: گناوه شهرداری جاذبه گردشگری ساحل گردشگری بوشهر بارش باران ایلام گرگان خطبه های نماز جمعه اربعین 98 مشهد شهرکرد سانحه تصادف شهادت امام رضا ع قزوین اربعین حسینی استانداری سمنان بیرجند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۴۹۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: همانطور که می‌دانید استان ایلام یکی از زیباترین استان‌های کشور با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی به حساب می‌آید که در حصار کوه‌های زاگرس و جنگل‌های انبوه با جاذبه‌های طبیعی زیبا و متنوعش عنوان عروس زاگرس را از آن خود کرده است.

این استان چهار فصل دارای جاذبه‌های فراوان، غنی، تاریخی و طبیعی است، به نحوی که هر نقطه از آن با جاذبه‌های طبیعی مانند جنگل، کوه و دریاچه چشم هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کند. اگر اهل سفر و طبیعت باشید حتماً می‌دانید که روستای طولاب از توابع دهستان میشخاص در بخش مرکزی شهرستان ایلام، یکی از روستاهای زیبای ایران است که با طبیعتی بکر و دست نخورده، آب و هوای دل انگیز و سالم، خوراکی‌های مخصوص، آداب و رسوم جذاب و اهالی مهمان نواز همواره در تمام فصول سال میزبان گردشگران بسیاری از اقصی نقاط دنیا می‌باشد.

برای بازدید از این روستای زیبا و تاریخی، باید پس از عزیمت به استان ایلام حدود ۳۰ کیلومتر را به سمت جنوب شهر ایلام طی کنید، مهم‌ترین راه ارتباطی این روستا محور ایلام_ ملکشاهی می‌باشد که با درختان زیبا و سبز زرد آلو و گردو پوشیده شده که زیبایی خاص و دل انگیزی به ارمغان آورده است.

شایان ذکر است، روستا طولاب یکی از روستاهای کوهستانی استان ایلام می‌باشد که ارتفاعات آن از درختان جنگلی از جمله درخت تنومند بلوط پوشیده، به گونه‌ای که این جنگل‌ها با باغ‌های در هم آمیخته زیبایی خاص و منحصر به فردی به این روستا داده است.

جاذبه‌های طبیعی و گردشگری روستای طولاب

محمد کریمی از ساکنان روستای طولاب در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روستای گردشگری طولاب در منطقه‌های قرار گرفته که از سه طرف با کوه محصور شده است و وجود همین کوه‌ها باعث گردیده چشمه‌های آب فراوان، مراتع سر سبز، جنگل‌ها و باغات در منطقه شکل بگیرد.

وی افزود: کوهستانی بودن منطقه در شکل گیری بافت روستا تأثیر بسزایی داشته است به گونه‌های که در حال حاضر این روستا دارای شیب نسبتاً بالایی است.

مرضیه نوری از دیگر روستاییان به خبرنگار مهر گفت: روستای طولاب به لحاظ کوهستانی بودن و بالا بودن نزولات جوی، پوشیده از جنگل‌های طبیعی است که توسط جنگلبانان محیط زیست مورد حفاظت قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه این جنگل‌ها چشم اندازهای زیبایی از طبیعت روستای طولاب به نمایش می‌گذارند، افزود: سکونت در این روستا نزدیک به ۲۰۰ سال قدمت دارد که ابتدا به صورت موقت و ییلاق و قشلاق و بعد از آن به صورت خانه‌های خشت و گل و سنگ به صورت سنتی و نزدیک به ۲۵ سال است که از ساختمان‌های امروزی جهت سکونت استفاده می‌کنند.

ضعف زیرساخت‌های گردشگری

مجید جباری از دیگر اهالی روستا در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: گردشگری روستایی یا روستاگردی یکی از شاخه‌های گردشگری است که امروزه به علت جاذبه‌های طبیعی، صفا و صمیمیت روستایی‌ها خیلی رایج شده و طرفداران زیادی دارد.

وی افزود: روستای طولاب نیز با جاذبه‌های منحصر، غذاهای محلی، صنایع دستی و سوغات و محصولات کشاورزی پتانسیل بالایی در حوزه جذب گردشگر و توسعه این صنعت دارد.

این روستایی ادامه داد: با این حال موانعی از قبیل عدم دسترسی به راه ارتباطی مناسب، کمبود اقامتگاه‌های بومگردی و ضعف زیرساخت‌ها مشکلاتی را برای گردشگران و توسعه صنعت گردشگری در این روستا به همراه داشته است.

توسعه زیرساخت‌های گردشگری در روستا طولاب

فرزاد شریفی مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روستای طولاب به خاطر موقعیت کوهستانی و بهره‌مندی از فضای سبز و آب و هوای ییلاقی به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری در استان ایلام شناخته شده است.

وی افزود: هر فصل برای این روستا زیبایی خاص خود را دارد؛ بهار با سبزیش، تابستان و هوای مطبوعش، پاییز با درختان هزاررنگش و زمستان با درختان پوشیده از برف همه و همه از جاذبه‌های دیدنی این روستا هستند، که برای گردشگران از جذابیت بالایی برخوردارند.

شریفی با بیان اینکه روستای طولاب علاوه بر ایام نوروز در سایر فصول نیز میزبان گردشگرانی از اقصی نقاط کشور خودمان و همچنین کشور عراق است، ادامه داد: متأسفانه استان ایلام در حوزه صنعت گردشگری از لحاظ زیرساخت‌ها با ضعف و مشکلاتی مواجه بوده، با این حال اقدامات اساسی در خصوص توسعه صنعت گردشگری در تمام استان به ویژه روستای طولاب لحاظ شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام ادامه داد: با اعتبار تخصیص یافته از محل اعتبارات ملی به مبلغ ۳۵ میلیارد ریال، عملیات تکمیل و بهسازی راه‌دسترسی به منطقه تفریحی روستای هدف گردشگری طولاب واقع در بخش سیوان شهرستان ایلام انجام می‌شود.

شریفی در پایان گفت: به منظور اسکان و راحتی گردشگران نیز اقامتگاه‌های بومگردی و مراکز تفریحی گردشگری در این روستا راه اندازی شدند که بدون شک با تلاش‌ها و رایزنی‌های انجام شده شاهد افزایش آنان در آینده خواهیم بود.

منطقه روستایی طولاب فرصتی برای ایجاد فضاهای توریستی و گردشگری است که باید به طور اساسی مورد توجه مسئولان در دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.

کد خبر 6089446

دیگر خبرها

  • گلایه اهالی روستای کالدشت بالا از کمبود امکانات رفاهی + فیلم و تصاویر
  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • بهترین سواحل سریلانکا که باید ببینید
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • زیرساخت های کشتی اردبیل تقویت می شود