Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@23:00:31 GMT

نگرانی از ظهور نظام نازیسم در آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۶۷۸۶۵

نگرانی از ظهور نظام نازیسم در آمریکا

زکریا که تحلیلگر روزنامه «واشنگتن‌پست» است امروز(یکشنبه) در گزارشی در شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان به واکاوی عملکرد دونالد ترامپ و زیرپانهادن اصول دمکراسی و قانون اساسی آمریکا پرداخت و گفت: بنیانگذاران و قانونگذاران اولیه آمریکا تلاش کردند تا قدرت در این کشور تفکیک شده و در دستان یک نفر قرار نگیرد، زیرا به معنای پایان دموکراسی و آزادی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 آنها خواهان آن بودند تا قدرتی که در کشور تفکیک می‌شود هر قوه دیگری را تحت نظر و کنترل داشته باشد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: اما این سیستم زمانی جواب می‌دهد که همه طرف‌ها آن را محترم بشمارند؛ کنگره و دیوان عالی آمریکا فاقد سیستم نیروی پلیس و ارتش بوده و به شخص رئیس جمهوری متکی هستند تا اختیارات و حکم قانونی آنها را اجرا کند. 

وی ادامه داد: «ریچارد نیکسون» با وجودی که می‌دانست این امر به منزله پایان ریاست جمهوری اوست اما بسرعت به خواسته تحقیقات استیضاح از سوی کنگره آمریکا تمکین کرد.

زکریا گفت: همه رئیسان جمهوری آمریکا از دموکرات و جمهوریخواه، قدرت خود را بسط داده و در چند دهه اخیر گسترش بیش از اندازه قدرت صورت گرفته است؛ با این حال دونالد ترامپ در دنیایی دیگر به سر می‌برد. او از تمکین در برابر موارد تاکید شده در قانون اساسی آمریکا از جمله ارائه اسناد، اطلاعات و شهود، خودداری کرده است. 

وی افزود: در موضعی که اکنون ترامپ قرار دارد، او هموارکننده مسیری است که رئیس جمهوری آمریکا به یک دیکتاتور منتخب بدل شود.

این تحلیلگر تاکید کرد: دموکرات‌ها باید مطمئن باشند که روند تحقیقات استیضاح از نگاه عموم آمریکایی‌ها عادلانه است زیرا استیضاح یک روند سیاسی بوده و در آن حمایت عموم اهمیت زیادی است.

زکریا گفت: دموکراسی در یک کشور، نه به یک‌باره بلکه در طی زمان می‌تواند به ظلم و استبداد تبدیل شود.


وی با یادآوری وضعیت آلمان پیش از جنگ جهانی دوم و روی کار آمدن «آدلف هیتلر» گفت: مقام‌های عالی منتخب که حتی دارای مقبولیت بوده‌اند در ابتدا به تضعیف و نادیده گرفتن قانون اساسی پرداخته و سپس از همه کنترل‌هایی که به موجب قانون بر آنها اعمال می‌شود خود را جدا می‌کنند؛ «جمهوری وایمار»  (Weimarer Republik) در آلمان (۱۹۱۹-۱۹۳۳) بهترین نمونه شناخته شده و عملی دموکراسی در جهان بود که در مدت کوتاه چندسال، به یک دولت مستبد تمامیت‌خواه تبدیل شد.



زکریا در پایان گفت: تاریخ، شکننده‌بودن «دموکراسی لیبرال» را آموخته و تجربه کرده است، اکنون باید نگران آینده آمریکا بود.

به گزارش ایرنا، پنجشنبه هفته گذشته(۹ آبان‌ماه) مجلس نمایندگان آمریکا با ۲۳۲ رأی به استیضاح ترامپ رسمیت بخشید. این استیضاح به دنبال انتشار یک فایل صوتی به جریان افتاد که در آن ترامپ اعطای کمک‌های مصوب آمریکا به اوکراین را تلویحاً به همراهی اوکراین در بررسی تخلفات پسر بایدن وابسته می‌کند.
در همین حال و در راستای همکاری نکردن کاخ سفید در روند تحقیقات استیضاح، سخنگوی وزارت انرژی آمریکا دیروز اعلام کرد که «ریک پری» وزیر انرژی در جلسه غیرعلنی مجلس نمایندگان برای بررسی پرونده «اوکراین‌گیت»، شهادت نمی‌دهد و معتقد است محتوای جلسه باید برای همگان آشکار شود.
از وزیر انرژی آمریکا درخواست شده چهارشنبه این هفته برای شهادت در مقابل سه کمیته مجلس نمایندگان که مسئول بررسی استیضاح رئیس جمهوری آمریکا هستند، حاضر شود. پِری که قصد دارد اواخر  سال جاری میلادی پُست خود را ترک کند، به دلیل نقش‌آفرینی در تعاملات دولت ترامپ با اوکراین، زیر ذره‌بین قرار دارد.
اروپام *۱۳۰۲**   ۲۰۲۳ 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شبکه سی ان ان نازیسم استیضاح ترامپ ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۷۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند

شبکه خبری «بلومبرگ» گزارش داد، دستیاران اقتصادی دونالد ترامپ به دنبال گزینه‌هایی برای جلوگیری از دور شدن کشورها از دلار هستند زیرا آمریکا با چالش فزاینده‌ای از سوی بازارهای نوظهور، از جمله کشورهای بریکس مواجه است.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواهان آمریکا برای انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر و تیمش، در حال بحث در مورد اعمال جریمه‌هایی علیه متحدان و مخالفانی هستند که به دنبال دور کردن تجارت خود از دلار آمریکا به ارزهای دیگر هستند. این رسانه به نقل از افراد آشنا گزارش داد، این گزینه‌ها می‌تواند شامل کنترل صادرات، جریمه‌های دستکاری ارز و تعرفه باشد.

گرایش جهانی به استفاده از ارزهای ملی در تجارت به جای دلار، پس از قطع ارتباط روسیه از سیستم مالی غرب و مسدود شدن ذخایر خارجی آن در سال ۲۰۲۲ به‌عنوان بخشی از تحریم‌های مرتبط با اوکراین، شتاب قابل توجهی پیدا کرد.

کارشناسان مالی هشدار داده‌اند که لایحه‌ای با مقرراتی که به آمریکا اجازه مصادره دارایی‌های مسدود شده روسیه را می‌دهد، که بایدن روز چهارشنبه آن را امضا کرد، می‌تواند باعث دلارزدایی شود. قانون موسوم به REPO، که در بسته کمک نظامی ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف گنجانده شده بود، به رئیس‌جمهور ایالات متحده اجازه می‌دهد تا دارایی‌های دولتی روسیه را که در بانک‌های آمریکایی نگهداری می‌شود، مصادره کند.

به گزارش بلومبرگ، ترامپ خطاب به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داده که «شما دلار را به‌عنوان استاندارد از دست خواهید داد. این مانند شکست خوردن در بزرگ‌ترین جنگی است که تا به حال باخته‌ایم.» به گزارش این رسانه، مشاوران اقتصادی ترامپ و تیم مبارزات انتخاباتی او به طور خاص محدود کردن تلاش‌های دلارزدایی توسط کشورهای بریکس را در نظر گرفته‌اند.

این گروه که اخیرا گسترش یافته و اکنون شامل برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، اتیوپی، ایران، مصر است، استفاده از ارزهای ملی را در تجارت متقابل تقویت می‌کند. بریکس حتی از احتمال معرفی ارز تک نرخی جدید در سال‌های آینده خبر داده است.

به گزارش راشا تودی، ترامپ بارها گفته است که می‌خواهد دلار ارز ذخیره جهانی باقی بماند.

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در ماه مارس به سی‌ان‌بی‌سی گفت: «از زمانی که کشورها به دلار بها نمی‌دهند، متنفرم. من به کشورها اجازه نمی‌دهم دلار را دور بزنند، زیرا زمانی که ما این استاندارد را از دست بدهیم، مانند از دست دادن یک جنگ انقلابی خواهد بود.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • ادعای کاخ سفید؛ اسرائیل پذیرفته که قبل از حمله به رفح، نگرانی‌های آمریکا را در نظر بگیرد
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • پیدا و پنهان پول پاشی آمریکا برای مثلث نیابتی
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند