Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در نشست خبری دهمین جشنواره کارتون و کاریکاتور «جوان ایرانی» گفت: رهبری بارها با جدیت جوانان را مورد خطاب قرار داده‌اند و آنان را امیدها و آینده سازان کشور دانسته و می‌دانند؛ در نتیجه همین بیانات رهبری حوزه هنری بجنورد جشنواره‌ای با عنوان جوان ایرانی برپا کرده‌ است.

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، نشست خبری دهمین جشنواره کارتون و کاریکاتور «جوان ایرانی» که از سوی حوزه هنری استان خراسان شمالی برپا می‌شود، صبح امروز یکشنبه ۱۲ آبان با حضور سید مسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، وحید نمازی دبیر اجرایی و مدیر حوزه هنری خراسان شمالی، عباس ناصری دبیر هنری دهمین جشنواره کارتون و کاریکاتور «جوان ایرانی» در حوزه هنری برگزار و هر یک از مسئولین جشنواره به بخش‌های گوناگون آن پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شجاعی طباطبایی در ابتدای این نشست با اشاره به اهمیت هنرهای تجسمی گفت:  از آنجایی که کارتون و کاریکاتور زبانی بین‌المللی است، جاذبه و کاربردهای بالایی در انتقال پیام و مفاهیم دارد.

وی افزود: ناصری و نمازی در ۱۰ دوره برپایی این جشنواره به خوبی توانسته‌اند کار کنند و جوان ایرانی را به سطح ملی برسانند، تا جایی که جشنواره در حال حاضر ظرفیت و توانایی برپایی در ابعاد بین‌المللی پیدا کرده است.

شجاعی طباطبایی در ادامه به سیاست‌های کلی حوزه هنری در خصوص برپایی جشنواره‌ها و فعالیت‌های هنری آن پرداخت و گفت: سیاست‌های حوزه هنری همواره برگرفته از تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه‌های گوناگون است. همچنین مبحث گام دوم انقلاب مورد توجه جوانان پویا و خلاق کشور است.

وی در همین راستا افزود: رهبری بارها با جدیت جوانان را مورد خطاب قرار داده‌اند و آنان را امیدها و آینده سازان کشور دانسته و می‌دانند. در نتیجه همین بیانات رهبری، حوزه هنری بجنورد جشنواره‌ای با عنوان جوان ایرانی برپا کرده‌اند.

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری افزود: حوزه هنری همواره در حوزه مقاومت فعالیت داشته و در عرصه‌های بین‌المللی کوشا و پویا بوده است. یکی از موفقیت‌های حوزه هنری در این امر به نمایشگاه «نسل‌کشی مذهبی در میانمار» مربوط می‌شود که منجر به پس گرفتن جایزه صلح نوبل از خانم «آنگ سان سو چی» نخستین مشاور دولتی میانمار و رهبر اتحادیه ملی برای دموکراسی این کشور شد، چرا که وی در مقابل کشتار مسلمانان میانمار سکوت کرده بود.

شجاعی در پایان درخصوص تلاش‌های حوزه هنری خراسان شمالی در عرصه کارتون و کاریکاتور کشور گفت: بی‌تعارف باید از حوزه هنری خراسان شمالی قدردانی کنیم که در زمینه کارتون و کاریکاتور با کیفیت و پشتکار قوی فعال است. در خراسان شمالی برخلاف بسیاری از جشنواره‌ها که با برپایی مراسم اختتامیه جشنواره نیز به پایان می‌رسد، جشنواره کار اصلی خود را تازه آغاز می‌کند.

کیفیت آثار و استقبال از جشنواره هرساله افزایش می‌یابد

عباس ناصری دبیر هنری دهمین جشنواره کارتون و کاریکاتور «جوان ایرانی» در این نشست با اشاره به نقش و اهمیت عنوان و موضوع این جشنواره گفت: تاکنون جشنواره‌های بسیاری برگزار شده که مختص هنرمندان جوانان بوده است، اما جشنواره‌ای با موضوع مستقیما «جوان ایرانی» به این شکل برگزار نشده است. موضوع جشنواره بسیار مهم و دشوار برای هنرمند و گروه برپایی جشنواره است.

ناصری در ادامه با پرداختن به ویژه برنامه‌های جشنواره گفت: استاد بهمن عبدی از اساتید هنر کاریکاتور و کارتون در دهمین جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور حوزه هنری خراسان شمالی تقدیر و تجلیل می‌شود، چرا که اگر امروزه در حوزه کارتون و کاریکاتور حرفی برای گفتن داریم به‌خاطر سال‌ها فعالیت هنری این عزیزان همچون بهمن عبدی و جواد علیزاده است.

وی در خصوص آمار و ارقام شرکت‌کنندگان جشنواره گفت: ۱۶۰هنرمند از ۲۴ استان در این دوره از جشنواره شرکت کردند که ۱۹ هنرمند با آثارشان برنده‌های ما هستند.

ناصری در ادامه به بخش‌های جنبی جشنواره پرداخت و گفت: ورک‌شاپ ترامپیسم یکی از برنامه‌های جنبی جشنواره است. در این جشنواره هر ساله یک جشنواره جنبی برگزار می‌شود که برگزیدگان آن برای سال بعد به عنوان کمک داور دعوت می‌شوند. امسال نیز در نشست‌های داوری سه تن از برگزیدگان دوره قبل به عنوان کمک داور با هدف افزایش آگاهی و تجربه از وضعبت کارتون و کاریکاتور و تجربه‌اندوزی حضور داشتند. این کمک داوران تنها حضور داشته و حق ارائه نظر روی داوری نداشتند.

این هنرمند عرصه کارتون و کاریکاتور کشور در پایان با اشاره به افزایش سطح کیفی آثار هر دوره از جشنواره جوان ایرانی نسبت به دوره قبل خود گفت: کیفیت آثار این دوره با اینکه موضوع سختی برای آن در نظر گرفته شده است نسبت به دوره‌های گذشته قدرت بیشتری داشته تا جایی که امسال تعداد آثاری که در کاتالوگ جشنواره چاپ کردیم خیلی بیشتر از سال‌های قبل است.

یازدهمین دوره جشنواره «جوان ایرانی» بین‌المللی برپا می‌شود

وحید نمازی دبیر اجرایی و مدیر حوزه هنری خراسان شمالی نیز در این نشست با ابراز خرسندی از پیشروی درست و موفق جشنواره جوان ایرانی گفت: جشنواره‌ای که از یک شهرستان کار خود را آغاز کرده است و امروز در سطح ملی برپا می‌شود، با در نظر گرفتن اهمیت رسانه‌ای و توانایی هنر کارتون و کاریکاتور شکل گرفت. حال اینکه چرا از کارتون و کاریکاتور استفاده کردیم به نزدیکی زبانی میان مردم و این هنر به لحاظ فهم راحت و سریع و از همه مهمتر حس نوستالژی آنها با آثار چاپ شده در روزنامه‌ها و مجلات قدیمی و امروزی مربوط می‌شود.

نمازی در ادامه و در معرفی برخی اهداف جشنواره گفت: تولید محور و موضوع محور بودن، عدم استفاده از آثار آرشیوی، توزیع حداکثری آثار به سراسر کشور، جریان سازی، و ابداعات تازه، از ماموریت‌های این جشنواره است.

مدیر حوزه هنری خراسان شمالی با تاکید بر موفقیت جشنواره در جریان‌سازی افزود: جریان‌سازی در مورد این جشنواره به خوبی انجام شده است، چرا که شاهد برپایی دهمین دوره آن با افرایش استقبال هستیم. همچنین ارتباط مستمر میان جشنواره با هنرمندان و تعامل سازنده با اساتید کارتون و کاریکاتور از دیگر برنامه‌های سازنده این جشنواره است.

نمازی در ادامه افزود: ایجاد شبکه توزیع و عرضه آثار، برپایی دو دوره مسابقه برداشت و فهم از آثار به نمایش گذاشته شده در جشنواره‌ جوان ایرانی، رادیو و پادکست، سایت تخصصی و اطلاع‌رسانی جشنواره، استفاده از ظرفیت‌های گوناگون فضایی برای به نمایش گذاشته شدن آثار نیز، از دیگر اقدامات جشنواره است.

دبیر اجرایی جشنواره افزود: اعتماد به جوان ایرانی آن چیزی است که رهبری بارها روی آن تاکید داشته و دارند. ایشان بیش از ۴۰ بار در بیانات خود جوان ایرانی را حلّال تمامی نیازهای کشور دانسته است. در نتیجه ما نیز جشنواره را با موضوع جوان ایرانی برپا کردیم که تاکنون به این شکل به آن پرداخته نشده است.

نمازی در پایان گفت: در نظر داریم دوره آتی جشنواره کارتون و کاریکاتور «جوان ایرانی» را به صورت بین‌المللی برپا کنیم.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جشنواره جوان ایرانی بیانیه گام دوم انقلاب سید مسعود شجاعی طباطبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۸۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی

به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست خبری جشنواره فیلم دینی رضوان، با حضور فرهاد قائمیان مدیر جشنواره بین المللی امام رضا (ع) و محمدحسین لطیفی دبیر جشنواره، دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه، در محل سازمان سینمایی سوره برگزار شد.

در ابتدای این نشست و پس از پخش سرود ملی و صلوات خاصه امام رضا (ع)، فرهاد قائمیان مدیر جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، عنوان کرد: امیدوارم این جشنواره که متعلق به امام رضا (ع) است توسط شما اهالی رسانه حمایت شود. برای من افتخار است در جشنواره فیلم رضوان، در کنار برادر و دوست عزیز خودم، محمدحسین لطیفی هستم.

وی ضمن اشاره به حمایت جدی بنیاد امام رضا (ع) و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: با توجه به فراز و نشیب ها در این دوره جشنواره فیلم امام رضا (ع) تلاش شده است تا با رویکردی جدی در طول چند ماه جشنواره، برای جوانان علاقه مند استان های مختلف کارگاه آموزشی برگزار کنیم.

قائمیان در ادامه با اشاره به این‌که سلام همه دبیران را به شما می‌رسانم، مطرح کرد: با شروع این مرحله از جشنواره تصمیم گرفتیم یک فیلم سینمایی با فرهنگ امام رضایی را استارت بزنیم و از قبل با آقای لطیفی به موضوع فیلم فکر کردیم. این اثر به نویسندگی حامد عنقا از رمان «عشق آباد تا عشق آباد» اقتباس شده است و این پروژه سینمایی سال ها به نتیجه نرسیده است. احساس می‌کنم امسال آقا امام رضا (ع) خودشان لطف کرده اند تا این فیلم ساخته شود.

وی در پایان با توضیح این که در این جشنواره بخش فیلم دینی با موضوعات مشخص جدا شده است و بخش ویژه رضوی هم به طور خاص جدا شده است، گفت: اختتامیه جشنواره در آبان ماه و اختتامیه بخش بین الملل در اردیبهشت سال بعد برگزار می‌شود و در بخش بین الملل مرحله جدیدی را در تعامل با سایر کشورها در موضوع دین مد نظر داریم.

پس از این محمدحسین لطیفی دبیر اولین‌ جشنواره فیلم رضوان، ضمن تشکر از امام رضا (ع) و فرهاد قائمیان برای این مسؤولیت، مطرح کرد: امیدواریم مسیری را آغاز کنیم که انتها نداشته باشد. در جهان امروز جای خالی آن آرامشی که از دین حاصل می‌شود ملموس است و هستی آرامش خود را از قلب‌های آرام می‌گیرد. بارها شنیده ایم که افراد تعریف کرده اند با پا گذاشتن در حرم امام رضا (ع) آرامش پیدا کرده اند و ما هم دوست داریم مخاطب با دیدن یک فیلم حال خوب پیدا کند.

وی ضمن اشاره به این‌که گستره فیلم های دینی شامل همه فیلم هایی با مضمون محبت، انسانیت، گذشت، ایثار و ... می‌شود، گفت: این فیلم‌ها عقبه ای در جان کارگردان و نویسنده دارد. به واسطه زمان کوتاهی که وجود داشت، امکان برگزاری بخش بین الملل برای مهر امسال امکان پذیر نبود و بخش بین الملل در اردیبهشت ۱۴۰۴ ‌برگزار می‌شود.

وی از اهالی رسانه درخواست‌ کرد: فضایی ایجاد شود که این جشنواره به خوبی دیده شود، کسی جانماند و فیلمسازان بتوانند کار کنند.

وی در پایان گفت: برای این جشنواره به کارهایی که فرهنگ رضوی را به دور از خرافات نشان دهد نیاز داریم تا ان شاء الله به آیین و مسلک امام رضا (ع) متوسل شویم.

در ادامه سید جواد رفایی مشاور راهبردی بنیاد امام رضا (ع) با مرور دوره های گذشته جشنواره امام رضا (ع)، عنوان کرد: علت توقف جشنواره برای یک مدت این بود که فیلم ها، ارتباطی با امام رضا (ع) نداشتند و تنها در بخش هایی به امام رضا (ع) اشاره می کردند از این رو تصمیم گرفتیم امسال در قالب پانزدهین دوره جشنواره رضوی اولین دوره جشنواره فیلم «رضوان» با بخش ویژه امام رضا (ع) را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه بخش دینی جشنواره همه ادیان الهی را در بر می‌گیرد، گفت: در این جشنواره برخلاف دوره های قبلی، بخشی تحت عنوان فیلمسازی با موبایل داریم همچنین بخش ایده تا فیلم «سراج» برای آن هایی که احساس می‌کنند برای ساخت فیلم در مورد امام رضا (ع) توانایی دارند اما به کارشناس برجسته دینی و سینما نیاز دارند در نظر گرفته شده است. این بخش برای توجه ویژه به جوانان صاحب ایده اختصاص یافته است. همچنین در قالب سه کارگاه آموزشی آموزش هایی در جهت ارتقای تولیدات ارسالی به جشنواره برگزار می‌شود.

در ادامه، سعید زمانی مدیر اجرایی ۲۱ امین جشنواره امام رضا(ع)، گفت: پس از این نشست رسمی، فراخوان این جشنواره در بستر سایت شمس طوس بارگذاری خواهد شد و همه علاقه مندان و مخاطبان می‌توانند نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

وی در انتها همه جوانان و فعالان سینما را دعوت به مشارکت در این رویداد کرد.

پس از اتمام نشست خبری از پوستر نخستین جشنواره فیلم «رضوان» رونمایی شد.

کد خبر 6091710 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • اینفوگرافیک/محور بیانات رهبر انقلاب در دیدار معلمان
  • آغاز بکار مدرسه ملی روایت در سمنان
  • مهم‌ترین بیانات رهبر انقلاب در دیدار با معلمان از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳
  • فیلم/ تلاوت قرآن کریم قبل از بیانات رهبر انقلاب
  • راهیابی فیلم کوتاه مدرسه آنالوگ به جشنواره بین‌المللی رشد
  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟
  • مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • باغ هنر با ۲ رویداد «امید فردا» و «تصویر یک پایان» آغاز شد