Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن علمی مامایی ایران گفت: چاقی، کم خونی، اوتیسم، بیش فعالی و حتی اسکیزوفرنی نیز از مواردی است که در نوزادان زایمان زودرس دیده شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ انتخاب تاریخ رند برای انجام عمل سزارین اغلب به این دلیل اتفاق می‌افتد که پدر و مادر به‌خاطر هماهنگی با تاریخ تولد پدر، مادر، پدربزرگ، مادربزرگ، سالگرد عقد و عروسی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. نوزادشان را در تاریخ‌های ویژه‌ای به دنیا می‌آورند و تاریخ سزارین را بر اساس آن انتخاب می‌کنند.

موضوعی که از آن به‌عنوان دستکاری یا جابه‌جایی تاریخ تولد نام برده می‌شود و به گفته مدیران وزارت بهداشت، هر گونه دستکاری در تاریخ تولد نوزادان نه فقط میزان بستری در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان را افزایش می‌دهد بلکه منجربه اختلالات تنفسی، نارسایی قلبی، ریوی و آسیب‌های مغزی به نوزاد نیز می‌شود.

بیمارستان‌ها و زایشگاه‌های تهران 98/8/8 خیلی شلوع بودند، به‌طوری که جا برای سوزن انداختن نبود. دکترها، ماماها و پرستارها از نیمه شب هشتم آبان در بخش زایمان مشغول جراحی‌هایی بودند که مادران آن‌ها اصرار  داشتند فرزندشان در یک تاریخ رند به دنیا بیایند.

آن‌طور که کادر‌های درمانی ادعا می‌کنند، بیمارستان‌های خصوصی در این روز تخت کم آوردند تا جایی که تخت مراقبت‌های ویژه‌شان نیز پر شد، آمبولانس‌هایشان آماده برای اعزام‌های فوری بودند که اگر خدای ناکرده جان مادر یا نوزادی به خطر افتاد سریع به بیمارستان دیگری منتقل کنند. بعلاوه لابی بیمارستان‌ها آنقدر شلوغ بود که نگهبان‌ها از همراهان مادران باردار می‌ خواستند در محوطه بیرونی منتظر بمانند. و تمام این مشکلات زیر سر یک تاریخ بود؛ 98/8/8.

در این رابطه با ناهید خداکرمی، رئیس انجمن علمی مامایی ایران و رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید.

نوزادان زایمان‌های لاکچری نارس هستند

خداکرمی در رابطه با زایمان‌های لاکچری در تاریخ‌های خاص گفت: به‌طور کلی فیزیولوژی بارداری به این صورت است که طول بارداری باید بین 38 تا 42 هفته طول بکشد. این موضوع که نوزاد در 38 هفتگی رسیده است یا 42 هفتگی، به نوع فیزیولوژیکی حاملگی هر فردی باز می‌گردد.

او ادامه داد: همان‌طور که میوه یک درخت روی برخی از شاخه‌ها زودتر یا دیرتر می‌رسد، بچه نیز در شکم هر مادر به همین شکل رشد و نمو پیدا می‌کند. بنابراین اگر کمتر از 38 هفته به دنیا بیاید کاملا نارس بوده و بعد از این تاریخ نیز اگر به صورت انتخابی به دنیا بیاید و علامت رسیدگی نداشته باشد، کودک تکامل کاملی نخواهد داشت.

مهمترین علائم رسیدگی جنین، شروع علائم زایمان است

رئیس انجمن علمی مامایی ایران با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین علائم رسیدگی جنین، شروع علائم زایمان است، عنوان کرد: مهمترین علامت زایمان، درد است. در واقع در هنگام زایمان، مادر انقباضات رحمی را احساس می‌کند که دردآور است.

خداکرمی افزود: پروسه تولد هرگاه بین 38 تا 42 هفته اتفاق افتد، حدودا بین 8 الی 20 ساعت طول می‌کشد که متوسط آن 8 تا 12 ساعت است. در این پروسه نیز باز هم تکامل بچه ادامه دارد؛ تکامل  اندام‌هایی چون ریه، تکامل مغز و تکامل دستگاه گوارش.

زایمان زودهنگام، زندگی داخل رحمی را از بچه می گیرد

رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه زایمان‌های انتخابی که علائم زایمان در آن‌ها وجود ندارد، نوعی خشونت علیه کودکان است، توضیح داد: اگر نوزاد 38 یا 40 هفته را به شکل کامل گذرانده باشد اما علائم زایمان در مادر وجود نداشته باشد و به خواست خود او مبادرت به زایمان شود، بخشی از زندگی داخل رحمی را از بچه گرفته و از تکاملش محروم شده است.

او مشکلات زایمان‌های لاکچری را به دو قسمت کلی تقسیم کرد، بیماری‌های مختص به مادر و بیماری‌های مختص به نوزاد.

 زجر تنفسی در نوزادان محصول زایمان‌های لاکچری

رئیس انجمن علمی مامایی ایران به مشکلات و بیماری‌هایی نوزادان زایمان‌های اجباری اشاره کرد و گفت: برای چنین نوزادانی یکسری از مشکلات کوتاه مدت مثل مشکلات تنفسی وجود دارد که در این حالت بچه دچار زجر تنفسی می‌شود. در این بیماری در هنگام تولد مایعی که داخل ریه های او بوده باید در تاریخ زایمان اصلی از ریه‌های او خارج می شده اما به دلیل زایمان زودهنگام خارج نشده و در نهایت دچار بیماری تنفسی شده است و در بسیاری از اوقات کودک در ان آی سی یو بستری می‌شود.

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران تعداد نوزادان بستریِ متولد شده از زایمان سزارین در بخش ان‌آی‌سی‌یو را چندین برابر نوزادان متولد شده از زایمان طبیعی عنوان کرد.

اوتیسم یکی از عوارض خطرناک زایمان‌های رُند

او ادامه داد: دومین بیماری که نوزادان زودرس با آن مواجه هستند، زردی یا یرقان است چراکه در زایمان طبیعی سیستم گردش خون در نوزاد زایمان زودرس به تکامل نرسیده و احتمال زردی در این نوزادان بیشتر است .

خداکرمی با اشاره به اینکه مشکل اصلی ما عوارض دراز مدت در چنین زایمان‌هایی است، گفت: این نکته مهجور مانده و خانواده درک نمی‌کند و مردم نیز متوجه آن نیستند. این درحالی است که کودکانی که در زایمان زودهنگام به دنیا می‌آیند 20 درصد بیشتر از سایرین، مستعد بیماری‌های دیابت هستند. همچنین 50 درصد بیش‌تر از سایرین به آسم و آلرژی مبتلا می‌شوند. بعلاوه چاقی، کم خونی، اوتیسم، بیش فعالی و حتی اسکیزوفرنی نیز از مواردی است که در نوزادان زایمان زودرس دیده شده است.

تولد انتخابی حمایتی در راستای تحویل نوزادان بیمار

رئیس انجمن علمی مامایی ایران تاکید کرد: درواقع ما با تولد انتخابی در‌صدد هستیم تا بچه‌هایی بیمار تحویل جامعه دهیم و سکوت کسانی که در حوزه سلامت فعالند نیز مهر تائیدی بر موافقت در تولید بیماری است.

او با بیان اینکه زایمان‌ها و تولدهای زودهنگام، مصداق ناآگاهی، عدم شناخت و جهل مادر  و افرادی است که به چنین تولدهایی تن می‌دهند، عنوان کرد: خوشبختانه امروز مادران تحصیلکرده ما بیش از سایرین از این آسیب مصون هستند. بر اساس آمارها تعداد افرادی که به زایمان زودهنگام تن می‌دهند در مقایسه با مادرانی که زایمان طبیعی را انتخاب می‌کنند بسیار اندک بوده و همین موضوع نشان دهنده افزایش سطح سواد و آگاهی است.

مادران تحصیلکرده نوزادان سالم‌تری به دنیا می‌آورند

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در پایان با تاکید بر اینکه عموما زایمان‌های زودهنگام از روی ناآگاهی اتفاق می‌افتد، گفت: همچنین تجربه نشان داده است مادرانی که در کلاس‌های بارداری و کلاس‌های پیش از زایمان شرکت می‌کنند یا مراقبت‌های دوران بارداری را تحت نظر ماما انجام می‌دهد، کمتر از سایرین چنین زایمان‌هایی دارند و کمتر زیر بار سزارین‌های انتخابی می‌روند.

بیشتر بخوانید: توکوفوبیا بارداری را بشناسید/ زایمان طبیعی بهتر است یا سزارین؟/ در هر صد هزار زایمان ۱۹ مادر جان خود را از دست می‌دهند بیماری هایی که با کم خونی مادر در بارداری سراغ کودکان می آید

خبرنگار: ناهید سمیعی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اوتیسم بارداری زایمان سلامت مغز نوزاد خبرگزاری برنا ناهید خداکرمی زایمان زودهنگام زایمان رند رئیس کمیته سلامت شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۷۳۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم

امیرحسین اسیوند کارگردان مستند «کر کوهستان» از مجموعه مستند «پا به ماه» درباره این اثر به خبرنگار مهر گفت: «کر کوهستان» اولین سوژه و اولین قسمت از فصل دوم مجموعه «پا به ماه» است. این مستند روایتگر قصه زوجی از عشایر است که در انتظار تولد فرزند خود، با مسایل و مشکلاتی مواجه هستند.

این کارگردان مطرح کرد: از آنجایی که من پیش از این چند مستند در منطقه بازُفت استان چهار محال بختیاری ساخته بودم، از طریق ارتباطاتی که داشتم و آدم‌های محلی که می‌شناختم، با زوج سوژه «کر کوهستان» آشنا شدم. در آن مقطع مادری که سوژه این مستند بود، قرار بود ۱۰ روز دیگر زایمان کند، به همین دلیل ما زودتر راهی محل زندگی آن‌ها شدیم تا با این خانواده آشنا شویم. روزی که به آنجا رسیدم، حوالی ساعت ۲ بعد از ظهر بود که متوجه شدیم درد زایمان این خانم آغاز شده است. در همین شرایط کار ساخت مستند را آغاز کردیم و توانستیم مقداری تصویر بگیریم. البته از این دست موارد پیش‌بینی نشده در همه قسمت‌های این مجموعه مستند داشته‌ایم.

اسیوند ادامه داد: در «کر کوهستان» مسیر رسیدن به محل زندگی این زوج بسیار سخت بود؛ مسیری که در طی آن ما باید از رودخانه عبور و در ادامه یازده کیلومتر در دامنه کوه حرکت می‌کردیم تا به محل زندگی آن‌ها برسیم چون سوژه ما جزو عشایر بودند. ضمن اینکه محل استقرار آن‌ها حتی برق نداشت و ما امکاناتی برای کپی کردن راش‌ها نداشتیم‌. همین موضوع فرایند ساخت اثر را سخت می‌کرد اما خداراشکر زن و شوهری که سوژه «کر کوهستان» بودند همکاری خوبی با ما داشتند.

این کارگردان با اشاره به اتفاقات پیش‌بینی‌نشده در طول ساخت این مستند بیان کرد: ما یک شب مشغول فیلمبرداری بودیم که یکی از آشنایان این زوج وارد محل فیلمبرداری شد و به ما گفت اجازه کار ندارید. با توجه به اینکه این زن و شوهر آدم‌های ساده‌ای بودند این شخص مدام به آن‌ها می‌گفت چرا اجازه می‌دهید از زندگی شما تصویر بگیرند. آن شب بسیار سخت بود. ما کار را رها کردیم. فردای آن روز اما توانستیم از طریق بهیار و افرادی که می‌شناختیم مسأله را به صورت رفاقتی حل کنیم. این خانواده با آنکه راضی بودند اما گویا نمی‌توانستند جلوی آن شخص چیزی بگویند. مسایل این چنینی زیاد داشتیم و «پا به ماه» جزو مجموعه مستندهایی است که تولید سختی داشت.

این کارگردان عنوان کرد: هرچند محل زندگی این زوج یک راه سخت و صعب‌العبور داشت اما این موضوع برای این خانواده مسأله خیلی غریب و پیچیده‌ای نبود یعنی برای این زن عشایر، اینکه بخواهد یک مسیر خیلی طولانی را برای زایمان طی کند، سخت نبود. چون به طور کلی ماهیت زندگی عشایری همین است و بر اساس همین سختی‌ها پیش می‌رود. با این حال حضور گروه فیلمسازی هم باعث می‌شد آن‌ها احساس تنهایی نکنند و به آن‌ها قوت قلب می‌داد. البته بر اساس آنچه شنیدیم، متوجه شدیم به دلیل همین راه سخت و برای انتقال یک زن دیگر به بیمارستان به منظور زایمان، یک‌بار بالگرد آمده بود اما این خانواده نخواستند این اتفاق بیفتد و سوژه ما خودش خواست تا این مسیر سخت را طی کند و به بیمارستان برسد.

اسیوند با اشاره به مسأله فرزندآوری اظهار کرد: در این مستند ما نمی‌خواستیم درباره فرزندآوری سفیدنمایی کنیم و بگوییم همه چیز خیلی عالی است، پس به زودی صاحب فرزند شوید! ما همه می‌دانیم شرایط اقتصادی خوب نیست اما به هر حال فرزندآوری وجه مهمی از امید به زندگی است. یعنی اینکه انسان به نسل خود ادامه دهد و فرزندی به دنیا بیاورد بارقه‌ای از امید و روشنی را در زندگی ایجاد می‌کند.

وی افزود: ما در طول ساخت این مجموعه مستند تولد بیست بچه را از نزدیک دیدیم؛ لحظه‌ای که پدر و مادر برای اولین بار بچه را می‌دیدند یا آن لحظه‌ای که پدر برای اولین بار با بچه روبه‌رو می‌شد، ما با دیدن ذوق و احوال خوب والدین متوجه می‌شدیم چقدر حس جذابی دارند. باید بگویم وقتی مستند «همیشه با هم» به‌عنوان یکی از قسمت‌های این مستند پخش شد علی‌رغم اینکه فکرش را هم نمی‌کردم، اما پیام‌ها و کامنت‌های بسیاری مبنی‌بر این داشتم که می‌گفتند چقدر این لحظات جذاب و شیرین است. آن‌هایی که نمی‌توانستند صاحب فرزندی شوند، می‌گفتند کاش ما هم می‌توانستیم این لحظات را تجربه کنیم.

این مستدساز در ادامه تأکید کرد: ما نمی‌خواستیم نسخه‌ای بپیچیم و به مردم بگوییم بروید و صاحب فرزند شوید بلکه ما با یک درام و بر اساس واقعیتی که در زندگی وجود دارد، خواستیم لحظاتی را که خیلی‌ها در زندگی از نزدیک ندیده‌اند، به تصویر بکشیم تا شاید برایشان ملموس شود.

اسیوند در پایان درباره فرم ساده این مستند اظهار کرد: قصه و سوژه «کر کوهستان» آنقدر جذاب و شیرین بود که نخواستیم چیز پیچیده‌ای به ماجرا اضافه کنیم، ما فقط سعی کردیم گروه، داستان و سوژه را هدایت کنیم، کناری بایستیم و اتفاقات را مشاهده کنیم. مثلاً آن سکانسی که این مادر با بچه خود با کلک (نوعی قایق) به روستا و آن زندگی عشایری برمی‌گردد برای من بی‌نظیر بود، چون خانواده‌ای را می‌دیدم که به اصالت خود و جایی که به آن تعلق داشتند به همراه یک کودک برمی‌گشت؛ کودکی که قرار بود یک زندگی دیگر را در آنجا آغاز کند.

این مستند که به تازگی روی آنتن شبکه دو سیما رفته در جشنواره فیلم مستند «سینماحقیقت» نیز حضور داشته است.

کد خبر 6090646 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • قتل دختر اصفهانی مبتلا به اتیسم به دست مادرش
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • «در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • زایمان موفق خانم دامغانی در خانه با کمک اورژانس