Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@03:48:26 GMT

دست های مهربانی در مناطق حاشیه نشین سنندج

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۹۴۵۸۸

دست های مهربانی در مناطق حاشیه نشین سنندج

وقف از با سابقه ترین میراثهای ارزشمند اسلامی است که از صدر اسلام تاکنون در همه جوامع اسلامی سخت مورد توجه بوده و به رغم همه نوسانها و حوادث و دگرگونیها و بلاها و مصیبتهایی که در عمر طولانی خود با آنها دست به گریبان بوده، آثار بسیار ارزشمند و مؤثری در زمینه های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و... برجای گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  کُردتودی، خداوند متعال بزرگترین واقف بوده و زمین و آسمان را برای استفاده بشریت وقف کرده است، بعد از خداوند متعال، نبی مکرم اسلام(ص) نخستین واقف در اسلام بودند و به تبع پیامبران الهی به ویژه حضرت محمد(ص) باید این شیوه و الگو را برای امت خود باقی می‌گذاشت و ائمه معصوم(ع) نیز این سنت نبوی و حسنه را ادامه دادند.

تاکنون با خدا معامله کرده اید؟ چقدر؟ یک ریال، یک هکتار یا بیشتر و کمتراز آن. شاید سخت باشد اما شدنی است. مطمئن باشید ازاین معامله نفع می برید. تنها کمی همت و گذشت می خواهد تا بخشی از مال خود را که برای به دست آوردن آن سختی کشیدید برای شیرینی زندگی افرادی که سهمی از مادیات دنیا نداشتند ببخشید. آن وقت نام شما هم در فهرست معامله گران موفق و به اصطلاح واقفان قرارمی گیرد. وقف از گذشته تاکنون به عنوان یک میراث بزرگ و با ارزش به یادگار مانده است ضرورت دارد برای رونق وگسترش آن و خروج از یکنواختی در آن با رویکردی نو و نگرشی جدید تنوع در آن ایجاد کرد تا بتوان در حوزه های مختلف از آن بهره برداری کرد.

وقف از با سابقه ترین میراثهای ارزشمند اسلامی است که از صدر اسلام تاکنون در همه جوامع اسلامی سخت مورد توجه بوده و به رغم همه نوسانها و حوادث و دگرگونیها و بلاها و مصیبتهایی که در عمر طولانی خود با آنها دست به گریبان بوده، آثار بسیار ارزشمند و مؤثری در زمینه های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و... برجای گذاشته است و همچنان می تواند به عنوان یکی از مؤثرترین عوامل دراین جنبه ها و زمینه ها در جوامع اسلامی مطرح باشد. 

 حاشیه‌نشینی پدیده‌ای است که با اسکان غیررسمی گروه بزرگی از مردم در مکانی در کناره شهرها ایجاد می‌شود. 

در سنندج نیز بیشترین آمار حاشیه‌نشینی مربوط به ناحیه منفصل شهری نایسر است که اغلب این افراد به فقر شهری، مشکلات مسکن و .... مبتلا هستند. بنابراین باید در این مناطق با کمک همه دستگاه‌ها اقدامات و مداخلات مؤثری شکل بگیرد.

راه را به سمت منطقه حاشیه نشین سنندج کج می کنیم، کوچه ها یکی پس از دیگری باریکتر و پر از گرد و خاک، مردمانش در عین مهربانی و سادگی فقیر هستند، اوج مشکلات زندگی کمر فرزندان و خانواده های بعضی از این افراد و خانوارها را خم کرده است، اما در مدارس نایسر سنندج دانش آموزانی وجود دارند که متاسفانه دست روزگار با خانواده هایشان نساخته و پدر خانواده فوت کرده و یستیم بودند و عده ای هم خانواده هایشان دچار آسیب های اجتماعی شده بود، اما در این میان اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کردستان 100 پیک کامل لوازم التحریر و شناسایی بیش از 20 دانش آموز بی بضاعت را در این مدارس پخش کرد.

 حجت صبوری معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه استان کردستان  در گفتگو با خبرنگار آفتاب دل اظهار کرد: از آنجا که مردم کردستان به اختیارالدینی‌ها مشهور و همواره در کارهای خیرخواهانه و خداپسندانه زبانزد عام و خاص بوده، فرهنگ و اعتقادات مردم و اقدامات انجام شده در سطح این  استان را منعکس کرده تا همواره نسل جوان امروزی با این فرهنگ و سنت دیرینه آشنا شوند.

وی گفت: مردم استان کردستان معتقدند که ترویج فرهنگ وقف، کمک به هم‌نوع و فعالیت در امورات خیرخواهانه ریشه در فرهنگ اصیل دینی داشته و در تمام ادیان الهی نسبت به آن تأکید شده و به همین دلیل مردم این دیار با هر نوع عقیده و باوری به‌طور ذاتی دوست دارند وارد فعالیت‌های انسان دوستانه شوند اما در حال حاضر بالای 90 درصد از مردم کردستان وقف های خود را صرف مساجد می کنند در حالی که می توان وقف خود را صرف کارهای خیریه از جمله درمان، کمک به افراد یتیم، کمک به نیازمندان و ... کنند.

وی افزود: وقف یک لحظه برای یک عمر است و در حال حاضر وقف مساجد اشباع شده است  در حالی که افراد بیمار و نیازمندی وجود دارند که به شدت نیازمند هستند و لازم است که واقفین در این راستا به میدان بیایند چرا که اوقاف مالک موقوفات نیست بلکه فقط ناظر به موقوفات است و هیچ نوع تصرفی در این راستا ندارد.

وی ادامه داد: به مناسبت دهه وقف، بیش از 1500 بسته لوازم التحریر بین دانش آموزان بی بضاعت، توزیع 2500 غذای گرم، 250 سبد کالا و ... در مناطق حاشیه نشین سنندج از موقوفات اهل سنت توزیع گردید.

وی ارزش هر سبدغذایی را ۲ میلیون ریال، عنوان کرد و افزود: اقلام غذایی نظیر؛ برنج، مرغ، ماکارونی، رب، تخم مرغ، قند و شکر از محتویات این سبد مهربانی اوقاف است.

صبوری، تصریح کرد: استان کردستان نیازمند وقف‌های جدید متناسب با نیاز‌های روز جامعه و به ویژه کمک به نیازمندان است.

وی افزود: اداره اوقاف و امور خیریه کردستان تلاش دارد تا با کمک به نیازمندان با عزت نفس و کرامت انسانی همراه باشد و نباید فقر موجب تضعیف شخصیت انسان‌ها شود.

معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه کردستان در پایان گفت: رسانه ها می توانند آسیب ها را برجسته سازی کند و راهکارها را ارائه دهد که یکی از این راهکارها می تواند وقف باشد. یعنی نیاز جامعه مشخص می شود تا واقف در این راستا وقف کند. به نظر می رسد امروز باید معضلات اجتماعی برجسته شود تا بتوان به خیرین سمت و سو داد. 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۴۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان

 اقبال حمیدی در آخرین روز از هفته زمین پاک در نشستی تخصصی با شهردار سنندج و مدیرکل امور شهری استانداری کردستان بیان کرد: تفکیک از مبدا زباله باید در اولویت مدیریت پسماند شهرداری قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان اظهار کرد: بحث تفکیک زباله جزو مطالبات اصلی ما است که اگر این مسئله صورت نگیرد تعداد سگ‌های ولگرد نیز روزبه‌روز افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: در شهر‌های کردستان بحث تفکیک از مبدا زباله نهادینه نشده است و زباله‌تر و خشک با یکدیگر دفع شده است که موجب ایجاد مشکلاتی همچون افزایش بیماری‌ها می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: سایر استان‌های کشور به این مسئله پرداختند و جلوتر از ما هستند و کمتر درگیر مشکلات زیست‌محیطی می‌شوند.

حمیدی تاکید کرد: لازم است که شهرداری سنندج هرچه سریع‌تر نسبت به تفکیک از مبدا زباله اقدام کنند و برای آن برنامه داشته باشند.

شهردار سنندج نیز در این نشست با ارائه آمار و عملکرد کاری شهرداری در این مدت؛ خاطرنشان کرد: امور زیست محیطی شهری از اولویت کاری ماست.

انور رشیدی گفت: گسترش فضای سبز، پویش سنندج سبز، غرض ۴۰ هزار اصله نهال در نقاط مختلف شهر در سال ۱۴۰۲ و ایجاد زیر ساخت‌های زیست محیطی از مهمترین برنامه‌های شهرداری سنندج بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج افتتاح شد
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ساخت ۲۳۰ واحد برای جا به جایی ساکنین منبع آب اهواز
  • برپایی نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان کردستان در سنندج
  • تجلیل از پهلوانان و پیشکسوتان ورزش پهلوانی در سنندج
  • برپایی نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج
  • روایتگری پیشمرگان مسلمان، اسناد ناطق روایت آزادسازی سنندج است
  • میز خدمت ادارات و خدمت‌رسانی به مردم تداوم داشته باشد
  • همایش روز «آزادسازی سنندج» برگزار می‌شود