Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-03@08:06:53 GMT

محاسبه تورم سبد معیشت کارگران برای تعیین دستمزد

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۰۵۱۱۷

محاسبه تورم سبد معیشت کارگران برای تعیین دستمزد

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، ناصر چمنی با تشریح جزییات نخستین جلسه کمیته دستمزد شورای عالی کار اظهار کرد: در این جلسه بحث سر معیشت کارگران بود و معمولا در جلسه اول  گروه‌های کارگری و کارفرمایی دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود را مطرح می‌کنند در این جلسه هم عمده مباحث حول محور هزینه سبد معیشت خانوارهای کارگری و تلاش برای واقعی کردن رقم سبد معیشت کارگران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این جلسه مقرر شد تا همه گروه‌ها و شرکای اجتماعی اعم از دولت، کارفرمایان و کارگران، اعداد و ارقام خود را در خصوص هزینه سبد معیشت کارگران جمع آوری و رقم دقیق را در جلسه بعد کمیته دستمزد ارائه کنند تا در مورد آن بحث و تبادل نظر شود.

پیشنهاد محاسبه تورم اقلام سبد معیشت کارگران

نماینده کارگران در شورای عالی کار درباره پیشنهاد ارائه الگوی جدید برای تعیین رقم سبد معیشت نیز گفت: معتقدم به جز هزینه خوراکی‌ها در سبد معیشت کارگران الگوی دیگری وجود ندارد ما هزینه سبد معیشت یک خانوار را می‌خواهیم به طور دقیق محاسبه و به شورای عالی کار ارائه کنیم تا مبنای تعیین مزد سال آینده شود.

چمنی گفت: در این جلسه پیشنهاد ما این بود که تنها تورم سبد معیشت و خوراکی‌ها و لبنیات محاسبه و اعلام شود و به جای محاسبه تورم ۳۱۵ قلم کالایی که بانک مرکزی اعلام ‌می‌کند ۲۲ قلم کالای سبد خانوار کارگری محاسبه شود. در واقع امروز بسیاری از اقلام مثل مسافرت، مسکن، زمین یا دخانیات که در تورم مورد محاسبه آماری قرار می‌گیرند در سبد معیشت کارگران جایی ندارند و سرجمع کالاهای سبد معیشت ۲۲ قلم است که خواستیم تورم این اقلام محاسبه و مبنای مذاکرات مزدی قرار گیرد.

این مقام ارشد کارگری گفت: ما به طور میدانی آمار دقیق را در دست داریم و هر ماه این آمار را رصد می‌کنیم ولی در جلسه کمیته دستمزد باید همه نقطه نظرات ارائه شود تا در خصوص رقم سبد معیشت به جمع بندی واحد برسیم.

رقم خط فقر حدود ۶.۵ میلیون تومان است

نماینده کارگران در شورای عالی کار در پاسخ به این پرسش که آیا رقم سبد معیشت کارگران در این جلسه به طور تقریبی مشخص شد یا نه؟ گفت: از نظر گروه کارگری هزینه ماهانه معیشت یک خانوار چهار نفره به ۷ میلیون تومان در ماه رسیده است و یک خانواده کارگری دستکم باید ۶ تا ۷ میلیون تومان در اختیار داشته باشد تا بتواند امرار معاش کند ولی از حالا زود است که از کمیته دستمزد عدد و رقم بیورن بیاید. ما معتقدیم که خط فقر به حدود ۶.۵ میلیون تومان رسیده است ولی ممکن است نظر دیگر اعضای کمیته دستمزد متفاوت باشد و گروه کارفرمایی و دولت کمتر ازاین رقم را بپذیرند ولی گزارشهایی که به دست ما رسیده نشان می‌دهد که هزینه معیشت خانوارهای کارگری به شدت افزایش یافته است و در نهایت در کمیته دستمزد باید به جمع بندی واحد در این خصوص برسیم.

وی در پایان درباره تشکیل جلسه بعدی کمیته دستمزد شورای عالی کار گفت: جلسه بعدی کمیته اواخر آبان ماه برگزار می‌شود و طبق صورتجلسه قرارر شده همه گروههای کارگری، کارفرمایی و دولتی گزارش خود را از سبد معیشت کارگران تهیه و به این جلسه بیاورند تا مورد بحث و مذاکره قرار بگیرد.

کمیته دستمزد شورای عالی کار نقش موثری در نزدیک کردن دیدگاههای گروه کارگری و کارفرمایی به همدیگر دارد. در این کمیته به بررسی واقعیتهای موجود پرداخته می‌شود و تلاشها در جهت هرچه واقعی‌کردن دستمزد کارگران است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: کارگران سبد كالا معیشت نرخ تورم خط فقر شورای عالی کار دستمزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۵۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بابایی کارنامی : درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود + فیلم

رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : تقریباً بیش از حدود ۵۰۰ هزار کارگر بیمه هستند و بقیه بیمه نیستند و بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه، یک میلیون و سیصد هزار کارگر ساختمانی در کشور امروز لازم است.

علی بابایی کارنامی، رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو گفت : اصلاح ماده ۵ قانون کارگران ساختمانی، منابع بیمه این کارگران را شفاف کرده و دولت را موظف می‌کند که به صورت دوره‌ای گزارش درآمد و هزینه‌های این بخش را به مجلس ارائه دهد.

وی افزود :  تقریباً بیش از حدود ۵۰۰ هزار کارگر بیمه هستند و بقیه بیمه نیستند و بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه، یک میلیون و سیصد هزار کارگر ساختمانی در کشور امروز لازم است.

بابایی کارنامی اظهار داشت : طبق این قانون، درآمد کارگران ساختمانی از طریق فرمول مشخصی محاسبه می‌شود و دیگر نیازی به ارائه مدارک و مستندات اضافی نیست.

وی افزود : دولت موظف است آیین‌نامه اجرایی این قانون را به سرعت تدوین و ابلاغ کند.

بابایی کارنامی اظهار داشت : حساب رسمی درآمد نشأت گرفته از فرمول درآمدی منشعب پرونده ساختمان در تامین اجتماعی جدا شده است. این اقدام شفافیت لازم را ایجاد می‌کند و سازمان تامین اجتماعی موظف است هر سه ماه یکبار به مجلس گزارش دهد.

وی افزود :  در قانون جدید، تمهیداتی اندیشیده شده است که با کد ملی هر کارگر می‌توان به راحتی مشخص کرد که آیا او در زمره کارگران ساختمانی است یا خیر.

رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : حل مشکلات دیگر کارگران ساختمانی مانند ایام بیماری و غرامت بیکاری در دستور کار مجلس دوازدهم قرار خواهد گرفت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • نماینده کارگران: وزیر کار به دنبال کنار گذاشتن تشکل‌های کارگری است
  • بابایی کارنامی : درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود + فیلم
  • نشست هم اندیشی سازمان‌های کارگری و کارفرمایی کهگیلویه و بویراحمد
  • نشست هم اندیشی سازمان‌های کارگری و کارفرمایی استان
  • بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • تنگنای معیشتی کارگران در سال ۱۴۰۳/ جامعه کارگری مخالف ورود مجلس به موضوع تعیین مزد است
  • پای دیوان عدالت اداری به مصوبه دستمزد باز شد
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است