Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@05:27:23 GMT

مصرف روغن حیوانی خوب است یا بد؟

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۱۶۵۰۵

مصرف روغن حیوانی خوب است یا بد؟

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره روغن حیوانی و تاثیر آن بر سلامت بدن افراد توضیح داد.

به گزارش مشرق، نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره سهم چربی‌های اشباع در انرژی مصرفی روزانه افراد اظهار کرد: به طور کلی چربی‌های اشباع، ۱۰ درصد انرژی مصرفی روزانه افراد را تشکیل می‌دهد، بنابراین اگر افراد بیشتر از این مقدار چربی‌های اشباع را مصرف کنند، سلامت قلب و عروق آن‌ها به خطر می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چربی‌های اشباع در دمای محیط جامد هستند که از جمله این چربی‌ها می‌توان به کره، روغن حیوانی و چربی موجود در گوشت و لبنیات اشاره کرد.

او بیان کرد: تنها باید ۲۰ تا ۳۰ درصد انرژی دریافتی روزانه افراد از چربی‌ها باشد که از این میان سهم چربی‌های اشباع ۱۰ درصد است در حالی‌که امروزه حدود ۴۰ درصد انرژی دریافتی روزانه اشخاص از چربی‌ها تامین می‌شود که از این میان سهم چربی‌های اشباع حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد است.

بیشتر بخوانید: با مواد غذایی کالری سوز آشنا شوید دمنوش‌هایی که پیش از خواب بدن شما را سم زدایی می‌کنند

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: اکنون در رژیم غذایی افراد میزان چربی‌های اشباع افزایش پیدا کرده است همچنین از سوی دیگر اشخاص از کربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند نان‌های بدون سبوس مانند نان لواش و بربری، برنج سفید و سیب‌زمینی به‌ویژه سیب‌زمینی سرخ شده به میزان بیشتری در برنامه غذایی خود استفاده می‌کنند، بنابراین با قرار گرفتن این ۲ عامل در کنار هم احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی تا چندین برابر افزایش پیدا می‌کند.

جوزدانی تاکید کرد: یک قاشق روغن حیوانی، ۹ گرم چربی اشباع دارد و ۴۵ درصد میزان انرژی دریافتی روزانه ما را به چربی‌های اشباع تامین می‌کند، بنابراین اگر ۲ قاشق غذاخوری روغن حیوانی در روز مصرف کنیم، ۱۰۰ درصد نیاز ما به چربی‌های اشباع تامین می‌شود.

مناسب‌ترین روغن‌های گیاهی

او تصریح کرد: از بین روغن‌های گیاهی، زیتون و کانولا بهترین اسیدهای چرب را دارند، به عبارتی این روغن‌ها، اسیدهای چرب امگا ۳ بالاتر و اسیدهای چرب امگا ۶ پایین‌تری دارند. روغن ذرت نسبت به سایر روغن‌های گیاهی دارای اسیدهای چرب امگا ۶ بیشتری است. مصرف زیاد اسیدهای چرب امگا ۶ می‌تواند فرد را در معرض بیماری‌های قلبی و عروقی قرار دهد.

جوزدانی یادآوری کرد: مبتلایان به کیست تخمدان هم باید در مصرف روغن کنجد احتیاط، به طور کلی افراد باید از همه روغن‌های گیاهی به میزان متعادل در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق روح الله زم تحولات لبنان سلامت روغن حیوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۶۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند

دبیرکل اوپک در مقاله‌ای نوشت به جای سخن گفتن از پایان عصر نفت و پافشاری بر آن باید بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تمرکز کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هیثم الغیص به‌تازگی در مقاله‌ای برای نشریه «میس» نوشت: پایان عصر نفت موضوعی غیرقابل تحقق است، زیرا سرعت رشد تقاضای انرژی به‌گونه‌ای پیش می‌رود که انرژی‌های جایگزین‌ در مقیاسی نیستند که بخواهند جای نفت را در سبد مصرف انرژی جهان بگیرند از این رو باید به جای کاهش مصرف نفت، تمرکز را بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در فرآیند تولید سوخت‌های فسیلی گذاشت.

وی افزود: روند نگران‌کننده‌ای درباره روایت‌های موجود درباره مصرف نفت وجود دارد که در آنها از عبارت‌هایی مانند پایان عصر نفت استفاده می‌کنند و این موضوع می‌تواند به هرج و مرج در حوزه انرژی دامن بزند.

الغیص در مقاله‌ای که نشریه میس در شبکه اجتماعی ایکس (X) به اشتراک گذاشت، نوشت: اگر در نتیجه کاهش سرمایه‌گذاری‌ها عرضه کاهش یابد، در حالی که تقاضا برای نفت همچنان افزایش یابد، همان‌طور که امروز شاهد چنین روندی هستیم، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

وی ادامه داد: واقعیت این است که پایان عصر نفت محقق‌شدنی نیست.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بر این باور است که مصرف نفت در دهه‌های آینده همچنان رو به افزایش خواهد بود، در حالی که آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند تقاضا برای نفت تا سال ۲۰۳۰ میلادی به اوج خود می‌رسد.

الغیص در مقاله‌ای برای «میس» نوشت: صنعت نفت در فناوری‌هایی مانند استفاده از جذب کربن و ذخیره‌سازی، هیدروژن پاک و جذب مستقیم هوا سرمایه‌گذاری می‌کند، بنابراین این شرایط نشان از این دارد که امکان کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در فرآیند تولید نفت مورد نیاز جهان فراهم است.

وی در این مقاله آورده است: جهان در دو دهه اخیر بیش از ۹.۵ تریلیون دلار در زمینه دوره گذار به انرژی کم‌کربن سرمایه‌گذاری کرده است، با این حال انرژی‌های بادی و خورشیدی هنوز هم تنها کمتر از ۴ درصد از انرژی مورد نیاز جهان را تأمین می‌کنند و خودروهای برقی ضریب نفوذ جهانی بین ۲ و ۳ درصد دارند،

به گفته الغیص، واقعیت این است که بسیاری از انرژی‌های جایگزین‌ها نمی‌توانند جایگزین نفت در مقیاس لازم شوند، یا در بسیاری از مناطق مقرون به‌صرفه نیستند.

دیگر خبرها

  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • هشدار توانیر به مشترکان پرمصرف برق/ با استفاده از کولرگازی منتظر قبض نجومی باشید
  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • چربی مهمی که در هنگام لاغر کردن نباید بسوزانید
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران