Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا،‌ طی هفته‌های گذشته در حالی درخواست واگذاری باغ پرندگان لویزان از سوی شهرداری تهران به اداره محیط زیست استان تهران مطرح شد که پیش از این نگهداری آن را به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نمی‌دانست، اما این درخواست با واکنش اداره محیط‌زیست استان تهران مواجه شد و معاون فنی اداره محیط زیست تهران اعلام کرد، شهرداری تهران فعلا حق واگذاری این پرندگان را ندارد، این در حالی است که این باغ به زودی وارد فاز دو اجرایی می‌شود و قرار است به درخواست خود شهرداری، حدود هشت هزار پرنده دیگر به آن اضافه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی مقدمات ورود به فاز دو در حال انجام است که به نظر می‌رسد، تکلیف شهرداری در حفظ یا واگذاری پرندگان این مجموعه هنوز با خودش مشخص نیست.

«سید آرش حسینی میلانی» رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران که معتقد بود "اگر من به جای قالیباف بودم و می‌خواستم پروژه‌ای محیط‌زیستی اجرا کنم بر فاز ۲ باغ پرندگان تمرکز نمی‌کردم، بلکه روی سیستم پایش کیفی رودخانه‌ها و روددره‌ها متمرکز می‌شدم" در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا درباره درخواست هشت هزار پرنده جدید برای این باغ از سوی شهرداری تهران گفت: در بازدیدی که از فاز دوم باغ پرندگان داشتیم، این مسئله مطرح و عنوان شد که یک دعوای حقوقی شکل گرفته است و شهرداری ادعا می‌کند به این پرندگان برای فاز یک و تامین بخشی از نیاز فاز دو نیاز دارد.

وی در پاسخ به این سوال که شهرداری مدعی است؛ هزینه و توانایی نگهداری دو هزار پرنده را ندارد و حالا چرا درخواست هشت هزار پرنده دیگر را نیز داده است؟ اظهار داشت: اکنون پیمانکار این طرح تغییر کرده است. در بحث اجرایی میان شهرداری و پیمانکار قبلی اختلافاتی وجود داشت، اما با توجه به آخرین اطلاعات تعداد پرندگان فاز ۲ کاهش یافته و به نصف رسیده، ‌فاز دو باغ پرندگان به صورت یک فضای باز است و بیش از هفت و نیم هکتار مساحت دارد و گفته می‌شود یکی از بزرگترین باغ‌های پرندگان در دنیا است.

این عضو شورای شهر افزود: اما ابتدا باید بررسی شود که آیا پرندگان می‌توانند با محیط جدید سازگار شوند یا خیر و این موارد به ترتیب در حال اجرا است.

حسینی میلانی خبرداد که قرار است فاز دو این مجموعه به زودی افتتاح شود و باید روی نکات مثبت آن متمرکز شویم.

اما او در پاسخ به این سوال که چرا این حجم از پرنده باید برای این فضا در نظر گرفته شود در حالی که مخالفت‌های اساسی با نگهداری حیوانات و پرندگان در محیط انسان ساخت وجود دارد، تصریح کرد: این طرح چند سال قبل تعریف و تصویب شده است و اکنون با پروژه‌ای که میلیاردها تومان صرف آن شده است، روبه‌رو هستیم. در واقع، فاز دوم باغ پرندگان طرحی نبوده که شورای پنجم به ساخت آن رای داده باشد، اما طرحی است که عمده هزینه‌های آن انجام شده و نمی‌توان آن را نیمه‌کاره باقی گذاشت.

حسینی میلانی در پاسخ به این سوال که چرا بازبینی در اجرای این طرح صورت نمی‌گیرد، خاطرنشان کرد: شهرداری عنوان کرده که اقدامات لازم با در نظر گرفتن استانداردهای ایمنی و محیط‌زیستی صورت گرفته است، اما باید متوجه بود که این طرح تقریبا به اتمام رسیده، ‌تورها گذاشته شده‌ و هزینه‌های بالایی برای آن صرف شده است.

رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر در پاسخ به این سوال که شهرداری قبلا اعلام کرده است نگهداری پرنده‌های فاز یک صرفه اقتصادی ندارد، ‌حالا چه اصراری به اجرای فاز دو دارد؟ ابراز داشت: محیط‌زیستی‌ها اساسا با مسئله نگهداری حیوانات و نمایش آنها مخالف‌ هستند، اما از سوی دیگر از منظر نگاه رایج در مدیریت شهری این فضاها دارای کارکردهای فراغتی‌، آموزشی و پژوهشی است. برای بهره‌برداری از مجموعه هم شهرداری منطقه چهار با انجام ترتیباتی تلاش دارد که با رعایت صرفه و صلاح، سازوکار منطقی برای بهره برداری از پارک پرندگان را انتخاب کند.

وی در واکنش به اینکه شهرداری نشان داده است که درباره نظارت بر عملکرد پیمانکاران خوب عمل نمی‌کند، بیان کرد: برای پیشگیری از وقوع مسئله تلاش کردیم از ظرفیت ‌تشکل‌های مردم نهاد غیردولتی استفاده کنیم. در این چارچوب مقرر شده یک نماینده از تشکل‌های محیط‌زیستی استان تهران در این مکان حضور داشته باشد و اقدامات مجموعه را رصد کند. از سوی دیگر، برای باغ پرندگان لویزان یک کمیته فنی در حال تشکیل است تا به لحاظ فنی شرایط باغ کنترل شود.

سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری گفت: گفته می‌شود رقمی حدود ۷۰۰ میلیارد تومان برای فاز دو باغ پرندگان خرج شده است و نباید بگذاریم این سرمایه از بین برود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پرندگان سرمایه شورای شهر شهرداری محیط زیست باغ پرندگان تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۷۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: اگر خوش شانس باشید می‌توانید در ارتفاعات کمتر تصرف شده زاگرس و البرز عقاب طلایی را در حال پرواز ببینید. این گونه هزاران سال است که در سراسر قلمرواش در نیمکره شمالی زمین، موجودی دست‌نیافتنی، اسطوره‌ وار و باشکوه است.

هم‌اکنون حدود ۱۲۸ گونه جانوری و مهره‌دار کشور در معرض خطر انقراض هستند که برخی وضع خوبی ندارند. در ایران در رده پرندگان، درنای سیبری، بالابان، اردک سرسفید، میش مرغ، عقاب طلایی و اردک مرمری در معرض خطر انقراض هستند. البته عقاب طلایی در مقیاس جهانی و بر اساس نظر کارشناسی IUCN در معرض خطر نیست. اما وضعیت این گونه و همه پرندگان شکاری در ایران تعریف چندانی ندارد.

عقاب طلایی در ایران:

عقاب طلایی گونه‌ای روزگرد است که در زیستگاه‌های کوهستانی ایران زندگی می‌کند و بیشتر به عنوان پرنده‌ای مهاجر شناخته می‌شود و خیلی کم به صورت بومی یا تولیدمثل کننده دیده می‌شود. این گونه شباهت زیادی به عقاب شاهی دارد و از دور وقتی در آسمان به لکه‌ای در حال پرواز می‌ماند، شبیه سارگپه هم می‌تواند باشد.

رژیم غذایی: انواع پستانداران نظیر خرگوش، سنجاب، روباه، سگ، دام سبک، موش، جرد، انواع پرندگان مانند کبک، قرقاول، غاز، حواصیلو ... و انواع خزندگان مانند لاکپشت، مار، مارمولک و...

ویژگی‌های شاخص جسمانی: طول بال آنها بین ۱۸۵ تا ۲۲۰ سانتی متر نرها و ماده‌ها از نظر ظاهری شبیه هم هستند، اما ماده ها بسیار بزرگتر از نرها هستند. وزن ماده بین ۳.۹ تا ۶.۱ کیلوگرم و وزن نر ۳ تا ۴.۴ کیلو گرم است.

مخاطرات: تقریباً تمام تهدیدات عقاب‌های طلایی به طور مستقیم یا غیرمستقیم به فعالیت‌های انسانی مربوط است. از جمله: تغییر زیستگاه، آزار و شکار جوجه‌ها، مسمومیت ناشی از مسمومیت طعمه، برخورد با هواپیما و دکل‌های برق، توسعه شهرنشینی، و جمعیت‌های انسانی، کاهش طعمه.

عقاب های جهان

۶۰ گونه عقاب در دنیا

۴۰ گونه عقاب در آفریقا

۱۱ گونه در ایران (عقاب دریایی دم سفید، عقاب دریایی پالاس، عقاب طلایی، عقاب شاهی، عقاب خادار بزرگ، عقاب خالدار کوچک، عقاب صحرایی، عقاب خاکی، عقاب پرپا، عقاب دوبرادر، عقاب مارخوار)

سرعت متوسط عقاب‌ها: ۶۵ تا ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت

۱۴ تا ۲۸ سال : متوسط عمر

آهو و کل‌وبز: بزرگترین حیواناتی که می‌تواند شکار کند

۲۰۰ هزار برابر: قدرت بینایی بعضی از عقاب‌ها نسبت به انسان (توانایی دیدن خرگوش از فاصله ۳ کیلومتری)

۹۰۰ کیلوگرم: وزن آشیانه بعضی از عقاب‌ها

۱۳ تا ۱۸ سانتی متر: طول چنگال های عقاب طلایی

۱۷۰ تا ۲۵۰ هزار : تعداد تخمینی کل عقاب‌های طلایی منفرد

۶۰ تا ۱۰۰ هزار : تخمین تخمینی جفت‌های زادآور

زیستگاهای جهانی: اوراسیا، آمریکای شمالی و شمال آفریقا

زیستگاه‌های ایرانی: مناطق کوهستانی نواحی شمال و غرب کشور

کد خبر 847548 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها حیوانات - حیات وحش حیوانات - انقراض گونه‌ها محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • «آکادمی پرندگان» بیش از ۵۰ میلیون تومان فروخت
  • تالاب های نقده، فرصتی برای رونق اکوتوریسم
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست