Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@07:46:34 GMT

مصرف چای داخلی افزایش و صادرات کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۳۴۴۳۰

مصرف چای داخلی افزایش و صادرات کاهش یافت

حبیب جهانساز روز شنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس آمار رسمی گمرک جمهوری اسلامی در سه ماهه بهار و تیرماه امسال صادرات چای کاهش داشته است و این روند کاهشی به دلیل کیفی سازی چای ، حمایت و استقبال مصرف کنندگان به خرید و مصرف چای داخلی بعنوان محصولی سالم و عاری از هرگونه سموم شیمیایی  همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: براساس این آمار  در چهار ماهه نخست امسال 29هزار و 600تن چای به ارزش 146میلیون دلار وارد شده است که نسبت به مدت مشابه از نظر وزنی 79درصد و از نظر ارزشی 89درصد افزایش نشان می دهد که در این مدت دو هزار و 153تن چای به ارزش یک میلیون و 957 هزار دلار صادر شده است که از نظر وزنی 54درصد و از نظر دلاری 69درصد کاهش داشته است.

وی افزود: درحالی که میانگین قیمت یک کیلوگرم چای وارداتی در این مدت چهار دلار و 95 سنت بود ولی میانگین قیمت یک کیلوگرم چای صادراتی 9دهم دلار یعنی کمتر از یک دلار بوده است .

وی تصریح کرد: صادرات چای توسط بخش خصوصی انجام می گیرد و بیشتر به کشورهایی نظیر جمهوری آذربایجان، روسیه ، ترکمنستان ، عراق و افغانستان صادر می شود.

رییس سازمان چای کشور  یادآورشد: روند کاهشی صادرات چای در سال جاری نشان می دهد که حجم بیشتری از چای تولید در داخل کشور مصرف می شود و این موضوع برنامه ریزی بیشتر برای کیفی سازی ، افزایش تولید در واحد سطح ، مدیریت باغ را ضروری می سازد.

وی تصریح کرد: در فصل زراعی چای  از ابتدای اردیبهشت  تا پایان مهر ماه امسال 126هزار و 753تن برگ سبز به ارزش بیش از  سه هزار و 434 میلیارد و 18میلیون ریال با قیمت تضمینی از چایکاران شمال خریداری شده است که 45درصد آن درجه یک و 54درصد آن درجه دو بوده است.

از این مقدار بیش از 28هزار تن چای خشک کیفی تولید و به بازار عرضه شده است.

برچسب‌ها حبیب جهان ساز لاهیجان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: لاهیجان لاهیجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۴۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود

به گزارش تابناک اقتصادی؛ باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: اول اردیبهشت ماه، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیئت دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.  

براین اساس کالاهای مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند. نکته قابل توجه در این میان حذف کالای چای از این لیست است.  

در این راستا کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به ۱۰ درصد را تصمیمی نادرست خواندند.  

یکی از فعالان صنعت چای گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می شود.  

 طاهری اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می شود.  

این فعال صنعت چای با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هریک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می شود.  

او ادامه داد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می آورد.   

این فعال بخش خصوصی با اشاره به محدودیت های وارد شده به  صنعت چای در یکسال و نیم گذشته، گفت:  مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای که با تلاشی فوق العاده، ایجاد شده دچار خدشه نشود.

دیگر خبرها

  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟
  • اثر دلار کاهشی بر قیمت خودرو‌های پرطرفدار داخلی
  • ارزش صادرات صنایع‌دستی از آذربایجان‌غربی ۲۲ درصد افزایش یافت
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • ۱.۵ میلیارد دلار صادرات واحد‌های صنعتی استان تهران در سال گذشته
  • سهم ۱۷ درصدی تهران از صادرات کشور/ ۲۰۰ واحد راکد احیا شد
  • افزایش 22 درصدی ارزش صادرات صنایع دستی از آذربایجان‌غربی