Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار کشور با انتقاد از اظهارات نوبخت در مورد میزان افزایش دستمزدها در سال آینده گفت: او اجاره‌نشین نیست و نمی‌داند که ۴۰ درصد حقوق کارگران صرف اجاره‌بها می‌شود.

به گزارش قدس آنلاین، احسان سهرابی اظهار کرد:  نوبخت صحبت از افزایش ۱۵ درصدی دستمزدها برای سال آینده را داشتند؛ هر زمان بودجه قرار است تقدیم شود گمانه‌زنی‌ها رایج می‌شود اما این اظهارات را ما قبول نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
ماده ۴۱ قانون کار وظیفه تعیین دستمزد برای کارگران را برعهده شورای عالی کار قرار داده و حتی رئیس جمهور نیز نمی‌تواند به این حوزه ورود کند.
رئیس کانون شوراهای اسلامی کار خراسان رضوی  گفت: میزان تورم(شاخص تورم) و سبد هزینه معیشت خانه ۴ نفره دو ملاک برای تعیین دستمزد کارگران است؛ عملا دوستانی که اظهارنظر می‌کنند جز متشنج کردن فضا اقدام دیگری صورت نمی‌دهند. وی با اشاره به اینکه بیش از ۴۰ درصد حقوق کارگران صرف اجاره‌بها می‌شود، افزود: در راستای تقویت تعاونی‌های مسکن و خروج از انحصار ، تلاش‌هایی در حال صورت گرفتن است تا منازلی برای پرسنل اختصاص یابد و جلسه آخر شورای عالی کار نیز مختص این مسئله بود. عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار کشور بیان کرد: از سوی دیگر در اسفندماه برای کارگران تصمیم گرفتن براساس شاخص تورم سال قبل کار اشتباهی است زیرا حلاوت و شیرینی این افزایش دستمزد براساس تجربه صرفا یک تا دو ماه دوام دارد و با توجه به افزایش بی‌رویه قیمت اقلام، این افزایش دستمزد نیز بی‌فایده است. سهرابی عنوان کرد: برای مثال ماکارونی ۷۰ درصد افزایش قیمت داشته و سایر اقلام نیز بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته اما حقوق کارگر ۳۰ درصد افزایش داشته و سفره کارگران کوچک‌تر شده است. عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار کشور  اشاره کرد: هزینه‌های درمان کارگران نیز افزایش سرسام‌آوری داشته و همه کارگران درگیر بیمه مکمل هستند در حالی که بیمه تامین اجتماعی باید به تعهدات خود عمل کند. سهرابی خاطرنشان کرد: در بحث تعیین دستمزد همین فرآیندی را که قانونگذار تعیین کرده را نیز بحث داریم و این اظهارات از سوی آقای نوبخت فضا را متشنج‌تر می‌کند زیرا ایشان اجاره‌نشین نیست و مشکل کارگران را نمی‌داند. وی تاکید کرد: بودجه منهای نفت اتفاق بسیار خوبی و عالی است و باید از تک محصولی بودن خارج شویم اما باید جایگزین آن مشخص شود؛ بیشتر اطباء فوق تخصص در مشهد دستگاه پوز ندارند اما کارگر نخستین نفر و مظلوم‌ترین فردی است که باید مالیاتش را پرداخت کند. سهرابی تاکید کرد: آیا تمامی اظهارنامه‌ها واقعی است؟ باید به این مسائل رسیدگی کرد نه اینکه کارگران را در تمامی موارد جلو باشد؛ با این شرایط فقط روی حقوق‌بگیران فشار وارد می‌شود؛ قدرت خرید کارگر باید افزایش پیدا کند و راهکارهایی باید دیده شود و هر کس باید سهم خود را بپردازد. وی با اشاره به اینکه هر روز ادبیاتی در مورد کارگران مطرح می‌شود اظهار داشت: در شرایط نابسامان اقتصادی تحریم تنها یکی از مولفه‌ها است و معتقدیم مدیریت اقتصادی نیز دارای ایراد است و در این نوسانات صرفا این کارگران هستند که متضرر می‌شوند. تولید باید تقویت شود. سهرابی تصریح کرد: امروز اگر صدای تشکلات کارگری شنیده نشود مشکلات بعدی رخ خواهد داد. تشکل‌های کارگری انتصابی نیستند و با مشارکت خود کارگران انتخاب شده‌اند و باید حرف اینها شنیده شود.برخی برای کارگر تصمیم می‌گیرند در حالی که نمی‌دانند شرایط کارگر چیست. وی گفت: نکته‌ای که وجود دارد این است که از آذرماه گروه‌ها و کمیته‌های دستمزد کارگری فعال می‌شوند و بازار را محک می‌زنند. گمانه‌زنی از اکنون برای بازار سال بعد، فاقد منطق است. سهرابی ادامه داد: سال گذشته حقوق کارگران ۳۵ درصد افزایش پیدا کرد؛ سال گذشته حدود ۹ بار قیمت لبنیات افزایش پیدا کرد و حلاوت این افزایش دستمزد برای کارگران یک تا دو ماه دوام آورد. وی افزود: کارگران عمدتا در حال مصرف کربوهیدرات هستند و حال آن که می‌بینیم دائما قیمت ماکارونی در حال افزایش است. امروز نهادهای حمایتی نیز توان حمایت کافی را ندارند و مردم از محل یارانه نیز نمی‌توانند پاسخگو باشند. منبع: تسنیم 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کارگران نوبخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۳۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه حل سند تحول برای رفع مشکل پراکندگی نظرات در حقوق عامه

به گزارش خبرگزاری مهر، سند تحول و تعالی قوه قضائیه مصوب ۱۴۰۳، هفت مأموریت قوه قضائیه بر اساس قانون اساسی را مشخص و چرایی فاصله آن تا وضع مطلوب را بررسی کرده است. دومین مأموریت قوه قضائیه در سند تحول، «احیاء حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی‌های مشروع» است.

در این سند، برای هر مأموریت، چالش‌هایی مشخص شده است که این چالش‌ها، موانع کلیدی در مسیر تحقق کامل برخی از مأموریت‌های قوه قضائیه را نشان می‌دهد.

بر اساس سند تحول، «فراوانی مصادیق تضییع حقوق عامه»، «محدود کردن سلیقه‌ای برخی از آزادی‌های مشروع»، «ناکافی بودن اقدامات انجام شده در امور حسبی» و «کثرت مصادیق تضییع حقوق ایران و ایرانیان در عرصه بین‌المللی»، چهار چالش یا مانعی است که در مسیر تحقق مأموریت قوه قضائیه در زمینه احیا حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی‌های مشروع، قرار دارد.

عوامل ایجاد مشکل فراوانی مصادیق تضییع حقوق عامه

سند تحول عوامل ایجاد کننده مشکل فراوانی مصادیق تضییع حقوق عامه، را در قالب پنج عامل: «تشتت نظرات و رویه‌ها در حقوق عامه»، «ضمانت اجرای ناکافی و کم اثر در صیانت از حقوق عامه»، «غلبه رسیدگی به مصادیق خرد و فاقد اولویت تضییع حقوق عامه بر رفع زمینه‌های اصلی بروز آن‌ها»، «عدم استفاده از همه ظرفیت‌های اجتماعی» و «کم توجهی به اجرای قانون جرم سیاسی» مشخص کرده است.

راهکار رفع مشکل فراوانی مصادیق تضییع حقوق عامه در سند تحول

راهبرد یا مسیر اصلی که برای رفع مشکل «تشتت نظرات و رویه‌ها در حقوق عامه» در سند تحول در نظر گرفته شده، ایجاد رویه واحد و مشخص حقوقی است.

برای اجرای راهبرد فوق، راه‌حل مشخصی در سند تحول و تعالی قوه قضائیه در نظر گرفته شده است.

تدوین و تصویب «لایحه صیانت از حقوق عامه»

راه‌حل اجرایی که برای رفع مشکل تشتت نظرات و رویه‌ها در حقوق عامه مشخص شد است، تدوین و پیگیری تصویب «لایحه صیانت از حقوق عامه» به‌منظور ارائه تعریف دقیق از مفهوم احیای حقوق عامه با رویکرد احیای حقوق عمومی مانند: حق برخورداری از مسکن مناسب، حق انتخاب شغل دلخواه، حق بهره‌مندی از منابع طبیعی، حق دسترسی آزاد به اطلاعات، حفظ حریم خصوصی افراد و رسیدگی تخصصی در دادسرا و دادگاه و تعیین قلمرو صلاحیت دادستانی به تفکیک مصادیق ملی و استانی و سازوکارهای لازم و ساختار مناسب جهت پیگیری دادستان و تعیین نقش سایر مراجع قضائی و نظارتی در پیگیری احیای حقوق عامه و تبیین تکالیف دستگاه‌های اجرایی مربوط با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط است.

مسئولیت اجرای این راهکار بلندمدت، بر عهده معاونت حقوقی و امور مجلس و دادستانی کل کشور قرار گرفته است و مدت زمان اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۵ است.

کد خبر 6097860

دیگر خبرها

  • کف و سقف حقوق ۱۴۰۳ بازنشستگان؛ از ۱۰میلیون و ۹۰هزار تومان تا ...| افزایش۱۰۰ و ۵۰ درصدی این ۲ بند از حقوق | توضیح مهم درباره یک نگرانی
  • سهم ۴درصد بیمه مشاغل سخت و زیان آور کارگران شهرداری پرداخت شود
  • حداقل «حقوق» بازنشستگان؛۱۰ میلیون و ۹۰ هزار تومان؛ افزایش ۱۵۰ درصدی حق عائله‌مندی و اولاد
  • حداقل «حقوق» بازنشستگان؛۱۰ میلیون و ۹۰ هزار تومان/ افزایش۱۰۰ و ۵۰ درصدی حق عائله‌مندی و اولاد
  • در برگزاری این رویداد مشارکت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و اندیشکده‌ها بسیار قابل قبول بود
  • خبر جدید یک نماینده درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان/ افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان چه زمانی اعمال می‌شود؟
  • راه حل سند تحول برای رفع مشکل پراکندگی نظرات در حقوق عامه
  • صدور فیش‌های حقوقی جدید بازنشستگان +جزئیات میزان افزایش
  • زمان افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان مشخص شد/ رییس کمیسیون تلفیق بودجه درباره همسان‌سازی حقوق چه گفت؟
  • رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی