Web Analytics Made Easy - Statcounter

امتداد :آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت گرامیداشت روز ششم نوامبر پیامی صادر کرد و این پیام توسط دکتر اوگوچی دانیلز نماینده مقیم سازمان ملل در ایران، قرائت شد.

به گزارش امتداد ، دکتر اوگوچی دانیلز نماینده مقیم سازمان ملل در ایران، پیام دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت گرامیداشت روز ۶ نوامبر را در نشست تخصصی «جنگ، مهاجرت و اثرات آنها بر زنان، خانواده و محیط زیست» روز سه شنبه ۲۱ آبان ماه سالجاری در سالن خلیج فارس موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس قرائت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این پیام به شرح ذیل است:

سلام بر سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران

مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۶ نوامبر هر سال را به عنوان “روز جهانی جلوگیری از بهره برداری از محیط زیست در جنگ و درگیری های مسلحانه” اعلام کرده است.نزدیک به ۱٫۵ میلیارد نفر، بیش از ۲۰ درصد از جمعیت جهان، در مناطق آسیب دیده و کشورهای شکننده زندگی می کنند.درگیری های مسلحانه در سرتاسر جهان و پیامدهای آنها همچنان از طریق آلودگی و آسیب به زیرساخت ها بر سلامت و رفاه مردم و محیط زیست تأثیر می گذارد.

از سال ۱۹۹۹، برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد بیش از بیست ارزیابی پس از جنگ انجام داده است ، با استفاده از علوم پیشرفته برای تعیین اثرات زیست محیطی جنگ.گرچه بشریت همیشه تلفات جنگی خود را از نظر سربازان کشته و زخمی و غیرنظامیان، ویران شهرها و وضعیت معیشت خود، اما محیط زیست اغلب قربانیان جنگ نشده است. چاه های آب آلوده شده اند، محصولات زراعی آلوده شده، جنگل ها قطع شده اند، خاک ها مسموم شده اند و حیواناتی که برای به دست آوردن مزیت نظامی کشته شده اند. برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) نشان داده است که طی ۶۰ سال گذشته، حداقل ۴۰ درصد از کل درگیری های داخلی با بهره برداری از منابع طبیعی مرتبط بوده است، خواه منابع با ارزش بالا مانند چوب، الماس، طلا و روغن، منابع کمیاب مانند زمین حاصلخیز و آب.

همچنین به نظر می رسد که درگیری هایی که با منابع طبیعی انجام می شود، دو برابر عود کنند. به عنوان مدیر اجرایی UNEP ، خانم اینگر اندرسن در بیانیه خود برای روز جهانی جلوگیری از بهره برداری از محیط زیست در جنگ و درگیری های مسلحانه ذکر کرده است: “عوامل محیطی به ندرت، هر زمان و در هر زمان، تنها علت درگیری خشونت آمیز باشد. اما، بهره برداری از منابع طبیعی و فشارهای محیطی مرتبط با آن می تواند در همه مراحل چرخه درگیری نقش داشته باشد، از کمک به شیوع و تحریک خشونت گرفته تا تضعیف چشم انداز صلح. دسترسی و گردش آب، تخریب اراضی، سیلاب و آلودگی علاوه بر رقابت در مورد منابع استخراج، می تواند تنش ها را مستقیماً تشدید کرده و منجر به فوران درگیری ها شود، همانطور که برای موارد کمبود منابع از جمله جنگل زدایی، فرسایش خاک و بیابان زایی نیز وجود دارد.

این منظر امنیتی در حال تحول نیاز به تغییر در نحوه تعامل جامعه بین المللی در مدیریت درگیری دارد. از پیشگیری از درگیری و هشدار اولیه تا صلح، صلح و برقراری صلح ، نقش احتمالی منابع طبیعی و محیط زیست باید در ابتدا مورد توجه قرار گیرد.”

ایجاد صلح، نقش بالقوه منابع طبیعی و محیط زیست را باید در ابتدا مورد توجه قرار داد. “خانم ها و آقایان، از ابتدای این قرن ، جهان شاهد بیش از ۲۵۰۰ فاجعه و ۴۰ درگیری بزرگ بوده است. این وقایع غم انگیز – که بیش از دو میلیارد نفر را تحت تأثیر قرار داده است – زیرساخت ها را نابود می کند، جمعیت را آواره می کند و اساساً امنیت بشر را تضعیف می کند. آنها همچنین فقر را متلاشی می کنند و پارچه توسعه پایدار را پاره می کنند. فراتر از این، صنعت دفاعی مسئولیت ایجاد میزان قابل توجهی از آلودگی در تولید سلاح، وسایل نقلیه و تجهیزات خود را بر عهده داشته است.

در حالی که این در زمان جنگ سرد به نادر رسید، وقتی که تولید در اوج خود و استانداردهای محیطی ضعیف بود، امروز معافیت های دفاعی در قانون مواد شیمیایی امری متداول هستند.نیروهای نظامی جهان وظیفه آزاد کردن بیش از دو سوم کلروفلوئوروکربن ها (CFC) به لایه ازن را دارند.

براساس اعلام بانک جهانی، در حال حاضر جهان حدود ۲٫۱٪ از تولید ناخالص داخلی جهانی را برای بودجه نظامی هزینه می کند، در حالی که هزینه کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی نیمی از این مقدار را هزینه خواهد کرد.اثرات تغییرات آب و هوایی یک چالش مهم برای صلح در دهه آینده است. همانطور که توسط مجمع جهانی اقتصاد تخمین زده می شود ، خطرپذیری های زیست محیطی ناشی از تغییر اوضاع و کمبود منابع بیشترین احتمال و تأثیر را داشته است، از پنج گروه خطر شامل :اقتصادی، ژئوپلیتیک، اجتماعی، فن آوری و تهدیدهای زیست محیطی.گزارش اخیر هیئت بین دولت در مورد تغییر آب و هوا (IPCC) با اطمینان بالا برآورد می کند که در دمای سطح زمین بین ۲۰۳۰ و ۲۰۵۲ با ۱٫۵ درجه سانتیگراد بیشتر ، با اثرات احتمالی زیر وجود خواهد داشت:

افزایش درجه حرارت زمین و دریا در بیشتر نقاط جهان در اکثر مناطقی که مردم زندگی می کنند ، با شدت بسیار شدید در شب درجه حرارت بسیار بالا دارد. بارندگی شدید در بعضی مناطق و خشکسالی در برخی دیگرادامه سطح دریا افزایش می یابد.تأثیر نوسان شرایط آب و هوایی بر ثبات اجتماعی و پتانسیل آن برای منجر به درگیری های خشونت آمیز از اهمیت فزاینده ای برخوردار است.اگر چه داده های کمی طولانی مدت در مورد برهم کنش های آب و هوا و صلح کمیاب هستند ، اما آنچه در دسترس است حاکی از آن است که آب و هوا از طریق تأثیرات آن بر امنیت معیشتی و دسترسی به منابع، در ایجاد یا تشدید درگیری نقش داشته است.اهداف توسعه پایدار (SDG) صریحاً تصدیق می کنند که “توسعه پایدار بدون صلح و امنیت نمی تواند تحقق یابد. و صلح و امنیت بدون توسعه پایدار در معرض خطر قرار خواهند گرفت. ”

سازمان ملل متحد اهمیت بسیار زیادی می بخشد تا اطمینان حاصل شود که اقدام به محیط زیست بخشی از استراتژی های جلوگیری از درگیری، صلح و صلح است، زیرا در صورت از بین رفتن منابع طبیعی که معیشت و اکو سیستم را از بین می برند، صلح پایدار حاصل نمی شود.

از طریق قطعنامه هایی که در مجامع محیط زیست سازمان ملل متحد در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به تصویب رسید، کشورهای عضو تشخیص خود را از لزوم بهبود حفاظت از محیط زیست در زمان د
رگیری های مسلحانه نشان دادند.ما بویژه از تصویب کمیسیون حقوق بین الملل، در ۸ ژوئیه ۲۰۱۹ ، ۲۸ پیش نویس اصول قانونی را برای رسیدگی به علل و پیامدهای جنگ و درگیری های مسلحانه بر محیط زیست ، ستودیم.اما اگر بخواهیم به اهداف توسعه پایدار دست یابیم ، باید با فوریت و انسجام بیشتری عمل کنیم تا تهدیداتی را که درگیری های مسلحانه برای محیط زیست و در نهایت سلامت و معیشت ما ایجاد می کند، کاهش دهیم.تنها راه پیش رو این است که آرزو کنیم تا از سیاره خود محافظت کنیم، حتی در پیچیده ترین و چالش برانگیزترین سناریوها.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۲۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: پس از سال‌ها دوندگی، سازمان حفاظت محیط زیست بالاخره توانست مجوز ورود ۱۰۰ دستگاه خودرو را آن هم با عبور از هفت خوان بروکراسی طی کند. این در حالی است که حفاظت از مرغوب‌ترین زیستگاه‌های کشور، اگر مهمتر از حفاظت جان و مال شهروندان نباشد، کمتر نیست. ناوگان موتوری- خودرویی سازمان به قدری فرسوده است که سازمان عملا در بسیاری از موارد، آفتابه خرج لحیم می‌کند تا بتواند از این ناوگان برای گشت‌زنی در مناطق استفاده کند.

بررسی‌های یگان حفاظت محیط زیست، در سال‌های ۹۶ تا ۹۸ نشان داد که نیمی از ناوگان موتوری و خودرویی سازمان فرسوده شده و به مرحله نوسازی (اسقاطی) رسیده‌اند. در آن زمان مصوبه‌ایی دولتی به همه سازمان‌های دولتی ابلاغ شده بود که هر گونه تجهیزاتی که در داخل تولید و یا مونتاژ می‌شود و در واقع نمونه ایرانی دارد، نباید از خارج کشور وارد شود این در حالی است که به اعتقاد محیطبانان مسیر تردد ناوگان موتوری- خودرویی سازمان حفاظت محیط زیست با سایر یگان‌ها و دوایر دولتی فرق می‌کند؛ تفاوت بسیاری است بین تردد روی جاده‌های آسفالته با مسیرهای سنگلاخی در دل طبیعت. این تجهیزات جدا از «تجهیزات انفرادی محیطبانان» است که شامل اقلام مصرفی (جیره غذایی، البسه، کوله پشتی، کفش و ...) و اقلام غیرمصرفی (دوربین، شوکر، دستبند، بی‌سیم، اسلحه، باتوم و ... ) می‌شود. در مورد تجهیزات جمعی محیطبان‌ها با منوچهر فلاحی، ارشد محیط دار یگان حفاظت محیط زیست به گفت و گو نشسته‌ایم.

چرا خودروی عملیاتی محیطبان با سایر ارگان‌ها باید فرق کند؟

اگر یک خودروی سواری سازمانی، به طور متوسط ۶ سال بتواند بدون زمین‌گیر شدن در تعمیرگاه بر روی جاده‌های آسفالته تردد کند، یک خودروی متعلق به یگان حفاظت محیط زیست به مراتب در زمان کمتری کارش به تعمیرگاه خواهد کشید. چرا که یگان حفاظت محیط زیست دائم در حال پایش مناطق و یا تعقیب و گریز با متخلفان در جاده‌های خاکی، کوهستانی و پرسنگلاخ و ... هستند، تجهیزات موتوری محیطبانان نیز دائما در حال تردد در بی‌راهه‌ها است. ناوگان خودرویی و موتوری یگان حفاظت در هیچ سالی، همزمان با افزایش مناطق تحت پوشش سازمان افزایش و یا ارتقاء نیافته است. این را بگذارید کنار این مسئله که سازمان به طور ذاتی موظف به افزایش مناطق حفاظت شده و مناطق پشتیبان است.

کیفیت ناوگان موتوری و خودرویی یگان حفاظت چگونه است؟

کیفیت خودروهای یگان حفاظت مطلوب نیست. چند سال پیش پس از ارزیابی وضعیت ناوگان موتوری- خودرویی کشور، تفاهمنامه سه‌جانبه‌ایی با همکاری وزارت دفاع منعقد کردیم که بر اساس آن این وزارتخانه ناوگان موتوری سازمان را با وارد کردن موتورسیکلت هوندا CRM ژاپن نوسازی کند. با به نتیجه نرسیدن برجام، تشدید تحریم‌ها و افزایش قیمت دلار، این بخش ناکام ماند. در مورد ناوگان خودرویی نیز که ۵۰ درصد آن کاملا فرسوده و اسقاطی بود، قرار شد صرفا با بضاعت شرکت‌های داخلی این بخش بازسازی شود. نهایتا ۱۲۰۰ دستگاه موتورسیکلت مونتاژ شده از برندهای داخلی خریداری شد. برخی از خودروهایی که در اختیار سازمان گذاشته شده به گونه‌ای بوده که به سر سال نرسیده سر از تعمیرگاه درآوردند.

در روزهای اخیر ۲۵ خودرو تویوتا هایلوکس ۲۰۲۳ بین استان‌ها توزیع شد. نیاز محیطبانان به ناوگان جدید چه تعداد است و چرا اصرار به کیفیت به روز و بالا دارید؟

نیاز کشور برای نوسازی ناوگان خودرویی یگان حفاظت محیط زیست ۱۰۰۰ دستگاه است. در دو سال گذشته دولت را متقاعد کردیم که این خودروها نه تنها کارآمد نیستند، بلکه صرفه اقتصادی ندارند و باعث هدررفت بیت المال می‌شوند. مصوبه هیات وزیران، کمیسیون‌های تخصصی، معافیت مالیاتی و گمرکی را برای ورود ۱۰۰ دستگاه خودرو خارجی به سازمان حفاظت محیط زیست داده شد؛ خودروهایی که تجربه همه استان ها نشان داده بود این خودرو تا ۱۰ سال فقط آب، روغن و بنزین نیاز دارد. میزان مصرف سوخت این خودروها نیز به مراتب کمتر است. خودروهای سازمان در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۵ لیتر مصرف می‌کنند در حالی که خودروهای جدید ۷ لیتر مصرف می‌کنند. در روزهای اخیر ۲۵ خودرو از آنها بین استان‌ها توزیع شد. البته استان‌ها هم به فراخور بودجه‌ها و پروژه‌ای خود می‌توانند خودروی خارجی بیشتری تهیه کنند. این خودروها فارغ از کاهش مصرف سوخت کارایی بالایی در منطقه عملیاتی دارند.

به جز خودرو و موتور سازمان برای تجهیز محیط‌بانان به چه تکنولوژی‌های به روزتر دیگری نیاز دارد؟

علاوه بر ناوگان موتوری که ابزار دست محیطبان است و تاثیر صددرصدی بر روی عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست دارد، محیطبانان نیاز به ابزارهای به روزتری دارند تا هرجا تخریب، تصرف، آتش سوزی عمدی، شکار غیرمجازی رخ می‌دهد بدون کمترین تعارض به آن را رسیدگی کنند. هم اکنون به صورت موردی در ۱۰ استان مثل گلستان، قزوین، آذربایجان غربی، مازندران از پهپاد برای رصد، سرشماری حیات وحش و پایش مناطق استفاده می‌شود. در عین حال ذکر این نکته ضروری است که توسعه تکنولوژی در بین محیط‌بانان نیازمند آموزش آنهاست. پهپادها قابلیت‌های زیادی غیر از آنچه گفته شد دارند؛ یعنی می‌توان از انها حتی برای اطفاء حریق، امداد و نجات کوهنوردان و گردشگران و ... استفاده کرد در نتیجه سرمایه‌گذاری در این بخش باید همراه با آموزش باشد. نیروهایی که در یگان حفاظت به کار مشغول هستند عمدتا مدرک تحصیلی دیپلم دارند و برای تربیت کاربر پهپاد نیاز به کسانی است که تطابق پذیری بالاتری برای استفاده از تکنولوژی دارند. ریاست سازمان نیز به دنبال ارتقاء ۳۰ درصد از پست‌های سازمانی با مدارک کارشناسی و فنی برای مشاغلی مثل کارشناس پهپاد، آموزش جامعه محلی و ... است. علاوه بر این در ۱۸ استان تجهیزات نوین بی‌سیم به روزرسانی شده است و از آنالوگ به دیجیتال ارتقاء یافته است. بی‌سیم‌های دیجیتال به لحاظ حجم و اندازه به مراتب کوچکتر است. توانایی انتقال تصویر را هم دارد، می‌توان از آن به عنوان موبایل هم استفاده کرد، نقاط کور را پوشش می‌دهد، نحوه پایش و خط سیر محیطبانها را رصد می‌کند.

آیا در تجهیزات انفرادی هم به روز شده‌اید؟

تجهیزات انفرادی هر ساله تمدید می‌شوند امسال ۵۰۰ دوربین دو چشمی و هزار کیسه خواب نیز بین محیط‌بانان استان‌ها توزیع شد. ولی بیشترین نیاز یگان حفاظت حذف بروکراسی در دولت برای تهیه تجهیزات جمعی محیطبانان است. ما ترجیح می‌دهیم یک کالای خوب و با کیفیت را برای طولانی مدت در اختیار محیط‌بانان قرار دهیم تا اینکه نسخه ارزان‌تر و بی‌کیفیت‌تر آن را خریداری کنیم. این هدر رفت سرمایه ملی است.

کد خبر 846771 برچسب‌ها محیط‌بان خودرو - ایرانی سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • پاکسازی طبیعت نقده به مناسبت هفته زمین پاک
  • پاکسازی محیط زیست در روستای رهنه به مناسبت هفته زمین پاک + تصاویر
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد
  • پیام رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت روز روانشناس
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟