Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهیه‌کننده مسابقه شبکه الکوثر با اشاره به اهداف تربیتی و معارفی "راز جزیره" گفت که الکوثر تأسیس شد تا جوابگوی نیازهای مردمی، منطقه باشد که نمی‌خواهند بیننده تلویزیون‌های جریان سلطه باشند. ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۰ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، "راز جزیره" مسابقه تلویزیونی است که از شبکه الکوثر ایران پخش می‌شود؛ این مسابقه و یا رقابت تلویزیونی با هدف خلق و ایجاد لحظاتی شاد  و مفرح در میانه فقر، درگیری‌های تروریستی و جنگ‌های داخلی خاورمیانه تلاش دارد مرهمی بر زخم‌های کودکان و نوجوانان عراقی، فلسطینی، یمنی، سوری و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. باشد.

ساختار این برنامه زنده است و مسابقه با طرح سؤالاتی با موضوعات اطلاعات عمومی، هوش و با بهره‌گیری از جلوه‌های ویژه، فضای مجازی و صفحه کروماکی سعی در ایجاد جذابیت بیشتر برای مخاطب دارد.

علی خلیلی مجری جوان و فلسطینی این برنامه در هر اجرا با استفاده از فرهنگ‌های مختلف عربی پوشش مناسب و شناخته شده، کشوری را انتخاب می‌کند که سبب قرابت بیشتر با کودکان و مقبولیت بیشتر در نزد خانواده‌های آنان می‌شود.

پخش سری جدید مسابقه «واحة الاسرار» از شنبه 11 آبان ساعت 17 به وقت تهران شروع شده و در مدت زمان 30 دقیقه روی آنتن می‌‎رود.

علی شعبانی تهیه‌کننده این مسابقه تلویزیونی با خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت‌وگویی انجام داد که در ادامه می‌خوانید:

* مسابقه "راز جزیره" چه ویژگی‌های مهمی دارد و مخاطبانش را چه رده‌های سنی در بر می گیرد؟

شبکه الکوثر هر سال در ماه رمضان برنامه‌ای مشابه این مسابقه تلویزیونی برای سنین کودک و نوجوان تولید می‌کرد اما امسال مؤلفه‌های متفاوتی به آن افزودیم؛ برنامه "واحة الاسرار" یا همان "راز جزیره" مسابقه‌ای است که به صورت تلفنی هر روز غیر از جمعه‌ها پخش می‌شود؛ تاکنون این برنامه به قسمت صدم رسیده و تا زمستان روی آنتن خواهد بود.

یک مؤلفه مهم، مجری برنامه است که نحوه اجرایش در افزایش آمار مخاطبان بسیار تأثیرگذار بوده است. دومین تفاوت این برنامه با سایر برنامه‌ها در تلفیقی بودن میان فضای رئال با فضای ویرچوئال و مجازی است. همین رویکرد متفاوت و امکاناتی که برای اولین بار به فضای مسابقه زنده تلویزیونی آورده شده، زمینه‌ای فراهم کرده که از 52 کشور تاکنون مشارکت‌کنندگان بسیاری داشته‌ایم؛ مخاطبان ما عرب‌زبانان در محدوده سنی 8 تا 18 سالند.

* تا جایی که می‌دانیم 22 کشور عربی در  جهان وجود دارد، درست  است؟

بله. برخی شرکت کنندگان در مسابقه  "راز جزیره" را بچه‌های عرب زبان مهاجر از کشورهای اروپا، ترکیه و حتی پاکستان هم تشکیل می‌دهند که همانند مردم منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا از بینندگان پروپاقرص ما هستند. اگر چه هر روز دو شرکت کننده داریم ولی علاقه‌مندان بسیارند و این علاقه مخاطبان کم سن و سال ما را برای ادامه راه جدی‌تر کرده است.

* به نحوه اجرای خاص مجری برنامه اشاره کردید؛ مجری برنامه کیست و چه می کند؟

علی خلیلی که فلسطینی الاصل و بزرگ شده سوریه و در حال حاضر دانشجوی دکترای ادبیات نمایشی است، اجرای برنامه را برعهده دارد. او از آشنایی خود با فرهنگ‌های گوناگون عرب زبانان استفاده کرده و تنوع خاصی به برنامه داده است. برای مثال هر روز لباس محلی یکی از کشورهای عربی را می‌پوشد و تا جایی که می‌تواند به لهجه آن مردم صحبت می‌کند، این سلیقه مجری با استقبال خاصی در میان مخاطبان ما مواجه شده است.

* مگر لباس کشورهای عربی تفاوت دارد؟

بله. برای مثال مردم یمن لباسی کاملاً متفاوت از دشداشه می‌پوشند و مردم سوریه و تونس هر کدام دو  سه نوع لباس محلی مختلف دارند. به همین صورت مردم کشورهای آفریقایی مانند موریتانی. از این رو مجری برنامه هر روز یک نوع لباس متفاوت عربی می‌پوشد. برای همین است که چنین تنوعی برای کودکان جذاب است و توانسته آنها را با فرهنگ کشو‌رهای همزبان‌شان بیشتر آشنا کند.

* چه محورهایی را در این مسابقه تلویزیونی دنبال می کنید؟

بازی‌های فکری، جورچین، پرسش های تصویری و ... بخش‌هایی از این مسابقه است و اهداف تربیتی و سبک زندگی را با محوریت معارف دینی و افزایش اطلاعات عمومی برای کودکان و نوجوانان پیگیری می کنیم اما با وجود مفرح و شاد بودن همواره رویکرد آموزشی را به صورت زیربنایی حفظ کرده‌ایم. به بیان دیگر حرکتی فرهنگی چند جانبه و چند منظوره را ادامه می‌دهیم.

* فقط برای کودکان در شبکه الکوثر فعالیت می کنید؟

معتقدم اگر بتوانیم برای کودکان کشورهای دیگر برنامه‌سازی کنیم که به آموزش نکته‌ای به آنها منجر شود تأثیر مثبتی بر نسل‌های آینده مردم منطقه خواهد داشت. به بیان دیگر فعالیت رسانه‌ای برای کودکان نوعی سرمایه گذاری بلند مدت نامرئی است؛ از این رو هنرمندانه کار کردن برای کودکان و نوجوانان را مهم می ‌دانم.

با این حال در بسیاری از شبکه‌های صدا و سیما بوده‌ام و کارهای مختلفی انجام داده‌ام؛ در شبکه الکوثر هم برنامه‌هایی مانند مع المشاهدین، النافذه ( پنجره‌ای رو به ایران) و … را تهیه کرده‌ام.  ترجیح می‌دهم، بیشتر فعالیت فرهنگی و آموزشی داشته باشم تا به مسائل اجتماعی بپردازم چرا که بیشتر علاقه و گرایشم به سمت تولیدات غیر سیاسی است.

* تاکنون بازخورد این برنامه را بررسی کرده‌اید و آن را در فضای مجازی هم منتشر می کنید؟

مسابقه  "راز جزیره" همزمان با پخش از آنتن به صورت زنده و آنلاین در یوتیوپ هم قابل دیدن است؛ می دانیم که میزان استقبال و برقراری ارتباط مخاطبان با این برنامه بسیار زیاد است.

* برنامه‌ای مشابه "راز جزیره" در شبکه‌های دیگر کشورها هم  برای بچه‌ها تولید می‌شود؟

بیشتر رسانه‌های مهم عربی بخشی را برای فعالیت در خصوص کودک و نوجوان دارند که یکی از فوائد آن بررسی میزان پراکندگی مخاطبان آن رسانه است.

تا جایی که می‌دانم مسابقه تلویزیونی هم در بسیاری از شبکه‌ها وجود دارد، اما به جرأت می‌توان گفت کیفیت طراحی دکور، صحنه، نوع اجرا و نیز ویدئو وال بزرگی که ما در این مسابقه استفاده کردیم، هیچ مشابهی ندارد.

اخبار جعبه جادو| اظهارات "احسان علیخانی" درباره برنامه‌سازی در تلویزیون/ "لونه زنبور" پخش می‌شودامین زندگانی: برخی اظهارات سلبریتی‌ها مثل حرف‌های در تاکسی است/ تلویزیون با "شرخرهای فرهنگی" طرف استاخبار جعبه جادو| سعید آقاخانی: در تلویزیون منتظر یک نقش خوبم!/ پخش "محمد رسول‌الله" در آی‌فیلم

* پس رقابت جدی در مبحث کودکان میان شبکه‌های عربی می‌توان دید؟

 رقابت بخشی از ذات هر فعالیت رسانه‌ای است؛ طبعاً همه شبکه‌های تلویزیونی به نوعی با هم رقیبند چه همسو باشند و چه غیر همسو! بخشی از آن رقابت هم به تلاش برای جذب مخاطب بیشتر مربوط می‌شود.

با این حال می توان نوعی طبقه‌بندی برای فعالیت‌های فرهنگی تعریف کرد و آن حرکت در راستا یا جهت مخالف آن است اما روش‌های هر رسانه می‌تواند متفاوت باشد. البته معتقدم رسانه‌های همسو با ایران در بخش کودک و نوجوان چندان روی تربیت کودکان فعالیت نکرده‌اند و خارج از صداوسیمای ایران می توان از  شبکه "هدهد" نام برد که برای خردسالان فعالیت شاخص دارد.

از طرف دیگر شاهد فعالیت تلویزیون‌هایی مانند "ام‌بی‌سی عربستان" و "بی‌بی‌سی انگلیس" در این مقوله‌ایم که دقیقاً علیه فرهنگ ما تلاش می‌کنند. تلویزیون الجزیره قطر هم برنامه‌هایی برای خانواده یا برنامه‌های خاص کودکان دارد و تعداد زیادی شبکه ویژه کودکان هم در دنیا وجود دارند که در عمل به مثابه  وسیله  تخریب فرهنگی ما هستند و سنخیتی با فرهنگ اسلامی ندارند.

بنابراین معتقدم به دلیل همین خلاء رسانه‌ای در بخش فرهنگی بود که الکوثر تأسیس شد تا جوابگوی نیازهای مردمی منطقه باشد که نمی‌خواهند بیننده تلویزیون‌های جریان سلطه باشند؛ به عبارت بهتر در بخش فرهنگ تربیتی کودکان، شبکه الکوثر جزو شبکه‌های پیشتاز است.

انتهای پیام/

 

 

R1515/P/S4,1430/CT3 واژه های کاربردی مرتبط رسانه ملی تلویزیون

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رسانه ملی تلویزیون رسانه ملی تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۶۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک

جدیدترین سریال تلویزیون با محوریت هوافضا قرار بود از ۱۵ اردیبهشت پخش خود را آغاز کند اما با بهانه پخش دو قسمت پشت صحنه «نون‌خ» بدقولی کنداکتوری دوباره رقم خورد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چندی پیش که یک بدقولی کنداکتوری درباره برنامه «هفت» رقم خورد و باعث شد این برنامه تلویزیونی با یک هفته تأخیر روی آنتن برود به این معضل پرداخته شد. 

عوامل و دست‌اندرکاران «هفت» در توضیح پخش نشدنِ این برنامه تلویزیونی، مشکل فنی را عامل پخش نشدن اعلام کردند. چرا که مدیریت کنداکتور تلویزیون مقوله‌ای است که از هر جهت اهمیت دارد، روزی برای چینش ترکیب پخش سریال‌ها و برنامه‌ها این مدیریت ضرورت دارد و روزی هم برای جلوگیری از بدقولی کنداکتوری، این مدیریت لازم است، البته این بدقولی‌ها مسبوق به سابقه بوده که بارها سریال بدقولی‌های تلویزیون را برای پخش سریال و برنامه حتی حضور مجری‌ای خاص اتفاق افتاده است.

حالا این معضل گریبان یک سریال تلویزیونی را گرفته است.  در سطح گسترده‌ای اعلام شد سریال «رخنه» جدیدترین مجموعه تلویزیونی به کارگردانی علی غفاری از شنبه 15 اردیبهشت‌‌ماه روی آنتن می‌رود اما در عینِ آرامش و بدون هیچ عذرخواهی از مخاطبان، با بهانه پخش دو قسمت پشت صحنه «نون‌خ» در 16 و 17 اردیبهشت‌ماه پخش سریال به سه‌شنبه 18 فروردین‌ماه موکول شد. این انتقاد وجود دارد که مدیران و دست‌اندرکاران امر پخش در بسیاری از موارد چه حال و گذشته این بی‌تفاوتی به مخاطب را داشته‌اند.

به طورمثال واقعاً مدیران امر در شبکه یک نمی‌دانستند قرار است دو قسمت پشت صحنه سریال «نون‌خ» پخش کنند و این سریال در روز سه‌شنبه 18 اردیبهشت‌ماه پخش خود را آغاز می‌کند که این تاریخ را در تبلیغات خودشان به مخاطبان اعلام کنند نه روز شنبه 15 اردیبهشت‌ماه!

ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون

اگر به گذشته هم برگردیم این رفتار تلویزیون مسبوق به سابقه است؛ روزی سریالی به‌نام «دودکش2» که علی‌رغم پخش گسترده اخبار رسانه‌ای‌اش در همین شبکه یک سیما، روی آنتن نرفت و بحث مراحل پست پروداکشن را عنوان کردند، یا بارها سریال‌هایی که از شبکه سه سیما پخش می‌شد عوامل آن به پخش نامنظم قسمت‌هایشان اشاره می‌کردند که آخرین آن به سریال «بیست‌کویید» برمی‌گردد، یا زمانی که مجموعه کلبه عموپورنگ پخش می‌شد این اعتراضات را نسبت به پخش نامنظم این مجموعه نمایشی داشتند. 

یا «رعد و برق» بهروز افخمی که از شبکه پنج سیما به شبکه یک آمد؛ چند سال پیش در ماه رمضان قسمت اول آن روی آنتن رفت و بقیه را به‌دلیل مشکلات تدوین و مراحل فنی سریال به زمانی دیگر موکول کردند. این سریال بالأخره با تمام نقاط ضعف خودش روی آنتن رفت اما تبدیل به مصداقی بارز برای بدقولی کنداکتور تلویزیون شد.

به‌نظر می‌رسد تلویزیون کنار مدیریت درست کنداکتوری برای چینش سریال‌ها و برنامه‌ها به رسیدن به یک کنداکتور منظم و جلوگیری از بدقولی در پخش نیاز مبرم دارد. علی‌رغم اینکه شاید این نکته را هم بتوان درنظر گرفت که مشکلات فنی باعث شده باشد یک برنامه و یا سریالی در موعد مقرر اعلام‌شده روی آنتن نرود اما توجه به زمان مخاطب از هر نکته‌ و توجیه قابل‌قبولی هم مهمتر است.

گفتنی است،  سریال «رخنه» اولین همکاری مشترک وزارت دفاع- سازمان حفاظت اطلاعات با سازمان صدا و سیما  برگرفته از خنثی سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در سازمان هوافضای وزارت دفاع و صنایع دفاعی و موشکی این وزارتخانه است. این سریال در 30 قسمت تولید شده مربوط به یکی از دانشمندان کشورمان است که بر روی موشک‌های ماهواره‌بر و فضایی تحقیق می‌کند و در این مسیر با تهدیدات و خطراتی از سوی بیگانگان رو به رو می‌شود. البته آن‌طور که دست‌اندرکاران سریال گفته‌اند داستان سریال از تنوع گونه‌های (ژانرهای) متنوع برخوردار است و حوزه‌های امنیتی، علمی و خانوادگی را دربرمی‌گیرد.

این سریال علاوه بر پرداختن به ظرفیت های موجود در مراکز علمی و فناوری کشور در حوزه دفاعی به ویژه در صنعت هوافضا و تلاش دانشمندان و نخبگان کشورمان در حوزه پدافندی و دفاعی جمهوری اسلامی، مخاطرات و تهدیداتی را که این افراد در این مسیر با آن مواجه هستند به تصویر درآورده است. در این سریال بازیگرانی همچون نادر فلاح، رامتین خداپناهی، امیرحسین صدیق، خسرو شهراز، بهرام ابراهیمی، مریم کاویانی، نیلوفر شهیدی، حدیث نیکرو، سپیده خداوردی، علیرضا جلالی تبار، ایوب آقاخانی، علیرضا مهران و علیرام نورایی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

کارگردانی سریال «رخنه» را در ابتدا علی غفاری برعهده داشته است و پس از وی، حمیدرضا لوافی کار این مجموعه را ادامه داده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس صداوسیما در پشت صحنه برنامه برمودا |‌ تصاویر
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • بحث درباره «فیلم و سریال» به شبکه چهار کشیده شد
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • آب چاه بخورید ولی آب معدنی نخورید |‌حرف های جنجالی مدیر آزمایشگاه در تلویزیون | ویدئو
  • برنامه تلویزیونی «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • رشیدپور همچنان دنبال جایی برای انتشار «ساعت صفر» است
  • «هفت» دوباره روی آنتن