Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی استاد بازنشسته گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اعضاء هیأت علمی و دانشجویان تمایلی به حضور در کتابخانه و استفاده از منابع ندارند و می‌گویند که بود و نبود کتابخانه‌ها هیچ تفاوتی برای ما ندارد و ما اطلاعات خود را از وب و پایگاه‌های اطلاعاتی می‌گیریم.

رحمت‌الله فتاحی، در نشستی با عنوان «آینده کتابخانه‌های دانشگاهی؛ قابلیت‌های بیشتر، فضای کمتر»، که در کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی برگزار شد، در خصوص واقعیت‌های پیش‌ روی حرفه کتابداری، اظهار کرد: در ارتباط با موضوعی که مطرح است، باید واقعیت‌ها را در نظر بگیریم که از چند جنبه قابل بررسی‌ست؛ یک اینکه رفته‌رفته امکانات کتابخانه‌های دانشگاهی محدودتر می‌شود و این روندی‌ست که در کشورهای پیشرفته نیز وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فکر نکنیم که در کشورهای پیشرفته امکانات عظیمی در اختیارشان از لحاظ تعداد کتابدار قرار گرفته است. 

وی افزود: همین تعداد کتابخانه و کتابدار باید کمک کنند که دانشگاه سمت‌وسوی درستی را در پیش بگیرد. در کتابخانه‌های کشورهای پیشرفته نیز تعداد کتابدارها زیاد نیست. ما همچنان با کمبود امکانات و کتابدارها مواجه خواهیم بود که واقعیتی اجتناب‌ناپذیر است و باید با آن کنار بیاییم و از همین امکانات بیشترین استفاده را بکنیم.

استاد بازنشسته گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: دوم اینکه اعضاء هیأت علمی و دانشجویان تمایلی به حضور در کتابخانه و استفاده از منابع ندارند و می‌گویند که بود و نبود کتابخانه‌ها هیچ تفاوتی برای ما ندارد و ما اطلاعات خود را از وب و پایگاه‌های اطلاعاتی می‌گیریم. ما باید در زندگی دانشگاهی چه استاد و چه دانشجو نقش کلیدی داشته باشیم. بایستی در فرآیندهای آموزش، پژوهش و فعالیت‌های حرفه‌ای نقش اساسی داشته باشیم و خود را ادغام کنیم و وارد موضوع شویم.

فتاحی تصریح کرد: از این نظر کتابداران ما کاملا بیگانه با موضوع هستند و منتظر هستند تا استاد کمک بخواهد، اما اساتید دیگر کمک نمی‌خواهند و کتابداران خود باید وارد موضوع شوند؛ برای مثال شرح درس‌های تدریسی اساتید را در کتب بیابیم و در اختیار استاد بگذاریم و در عرصه پژوهش به عنوان دستیار پژوهش دقیقا بدانیم که استاد چه می‌کند و به او کمک کنیم. ما می توانیم سیستمی طراحی کنیم و آنچه یک استاد در ارتباط با موارد مختلف نیاز دارد را به او برسانیم. ما این کارها را انجام نمی‌دهیم و باید تبعاتش را که برچیده شدن کتابخانه‌هاست، بپذیریم .

در بخش دیگری از این جلسه زهره عباسی، کتابدار کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی، بیان کرد: قطعا موضوع کتابخانه‌های دانشگاهی برای همه ما مهم است و هدف ما در کتابخانه‌های دانشگاهی، ارائه خدمات مناسب در زمان مناسب و مبتنی بر نیازهای دانشجویی است. دانشگاهیان هم درگیر آموزش و هم درگیر پژوهش هستند و ما می‌توانیم هم در آموزش و هم پژوهش تاثیرگذار باشیم. وقتی ما خود را به عنوان واحد مهم دانشگاهی می‌دانیم آیا توانستیم این موضوع را اثبات کنیم تا افراد و دست‌اندرکاران دیگر دانشگاه هم به این باور برسند؟

کتابدار کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی، خاطرنشان کرد: این تصور که آیا با دیجیتال شدن منابع دیگر نیازی به کتابخانه داریم یا نه؟ چالشی‌ست که اثبات کتابداران و کتابخانه را در دانشگاه دشوارتر می‌کند. وقتی از منابع موجود دانشگاهی صحبت می‌کنیم، هم منابع و هم نیروی انسانی باید مدنظر باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کتابخانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۴۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد دانشگاه

شبکه های خبری تلویزیونی آمریکا امروز (پنجشنبه) به وقت محلی اعلام کردند دست کم دو استاد، از جمله «کارولین فولین» استاد اقتصاد و «نوئل مک آفی» رئیس بخش فلسفه دانشگاه «اموری» در شهر «آتلانتا» ایالت «جورجیا» توسط پلیس بازداشت شدند.

سی ان ان ویدئویی از بازداشت استاد دانشگاه ثبت کرده است. این دو استاد در طول تعامل خود با پلیس به بازداشت‌های خشونت‌آمیز و استفاده از زور توسط پلیس علیه دانشجویان اعتراض کرده بودند.

یک گروه حقوق مدنی موسوم به «شورای روابط اسلامی- آمریکایی» در جورجیا «استفاده از زور و دستگیری» توسط پلیس علیه معترضان در دانشگاه اموری در آتلانتا را محکوم کرد.

ویدئویی از صحنه بازداشت دانشجویان نشان می‌دهد که افسران پلیس با معترضان روی زمین درگیر می‌شوند و به زور  دستبند‌های زیپ‌دار به دست مردم می‌بندند.

به گزارش سی ان ان، افسران پلیس از اسپری فلفل برای کمک به پاکسازی منطقه از تظاهرکنندگان استفاده کرده‌اند.

استفاده از خشونت و ابزار‌های نیروی پلیس برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعا‌های این کشور در باره آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی می‌سازد.

سرکوب‌های خشونت آمیز از این دست، در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتار‌ها و جنایات جنگی اسرائیل به شمار می‌رود و موجب تشویق رژیم صهیونیستی به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • جنبش دانشجویی آمریکا خواب را از چشم قاتلان کودکان غزه ربوده است
  • آمریکا شایستگی اظهارنظر در مورد حقوق بشر را ندارد
  • دعوت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • موج حمایت از غزه در آمریکا به راه افتاد/ گسترش اعتراضات و بازداشت گسترده اساتید و دانشجویان
  • عجیب‌ترین رشته‌های دانشگاهی / از زامبی شناسی تا مدیریت دوشیدن شیرگاو
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد دانشگاه
  • بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد
  • نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان
  • فیلم| عاقبت آزادی‌بیان درآمریکا؛ قرار دادن دانشجویان و اساتید اخراجی دانشگاه کلمبیا در لیست سیا و منع آنها از تحصیل و اشتغال
  • تلویزیون آمریکا: هیچ کس به اندازه آیت الله خامنه‌ای از شعارتان خوشحال نمی‌شود!