Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، کمیسیون فقه مقاومت در مذاهب اسلامی صبح امروز شنبه 25 آبان ماه در سومین روز برگزاری سی و سومین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی در تهران برگزار شد.

در ابتدای این نشست، دبیر کمیسیون فقه مقاومت در مذاهب اسلامی طی سخنانی با بیان اینکه این کمیسیون به دنبال بررسی ابعاد فقهی مقاومت بر اساس قرآن و سنت رسول خدا(ص) است، اظهار کرد: امت اسلامی باید یکپارچه در کنار یکدیگر قرار گرفته و با تکیه بر فرهنگ مقاومت مقابل استکبار جهانی ایستادگی کنند چراکه این فرهنگ ریشه در آموزه‌های فقهی اسلام دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به اینکه جهان نسبت به اسلام و گروه‌های اسلامی بی‌اعتنا است، تصریح کرد: حکومت‌های اسلامی باید نسبت به موضوع مقاومت حساس شده و سنت نبوی و فرهنگ قرآن را در راه مقاومت ترویج دهند چراکه مقاومت و دفاع در آیات قرآن کریم ریشه دارد
 
*فرهنگ دینی اسلام باید با روحیه جهادی تبلیغ شود
در بخش دیگری از این نشست، آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ضمن تقدیر از حضور علما و اندیشمندان در کنفرانس وحدت اسلامی و کمیسیون فقه مقاومت، بر این مسئله که جهاد فقط با سلاح و ابزارهای جنگی نیست، تأکید کرد و افزود: شرایط امروز به گونه ای است که ما باید در عرصه تبلیغ آموزه‌ها و ترویج فرهنگ دینی اسلام با روحیه جهادی کار خود را دنبال کنیم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه گاهی جهاد نیازمند استفاده از زبان و قلب انسان‌هاست، اظهار کرد: گاهی نیاز است بتوانیم به دل‌ها و قلب‌ها نفوذ کرده و با تغییر فکر و عقیده افراد اهداف اسلام را تحقق بخشیم.

وی با اشاره به وضعیت مقاومت اسلامی در فلسطین و لبنان گفت: مقاومت حرکت گسترده‌ای را در کشورهای مختلف آغاز کرده که روز به روز درحال گسترش است.
 
*دفاع از ناموس امت اسلامی نیاز به فتوا ندارد

علامه فرفور، نایب رئیس این نشست، نیز با بیان اینکه جهاد اسلامی یک جهاد مشروع و قانونی است، اظهار کرد: مشروعیت مقاومت همان مشروعیت جهاد دینی است و ما باید مقاومت را مرتبط با جهاد بدانیم چراکه خداوند متعال نیز در قرآن کریم جهاد را مشروع دانسته است.

وی با تاکید بر اینکه جهاد در راستای دفاع از عقیده، اخلاق، دین، کرامت و منافع امت واجب و ضروری است، اضافه کرد: اگر هر تجاوزی به یک کشور اسلامی صورت گیرد دفاع از آن کشور بر تمامی مسلمانان واجب است و امروزه دشمنی، خصومت و توطئه‌های مختلف برای از بین بردن امت اسلام درجریان است به همین علت ما نیز باید خود را آماده کنیم که نخستین ابزار این آماده‌باش، رسیدن به قدرت ایمان برای مقابله با چالش‌های امت اسلام است.

این عالم برجسته سوری با اشاره به اینکه دفاع از ناموس امت نیاز به فتوا ندارد، گفت: این نوع دفاع از موضوعات طبیعی در مورد حقوق مسلمانان و حقوق بشر است به همین علت مقاومت نباید سکوت کرده و علاوه بر محکوم کردن زبانی به صحنه عمل و مبارزه وارد شود.

فرفور تاکید کرد: امت اسلامی باید بیدار شود و فراتر از زبان به عرصه عمل وارد شود چراکه با یک چالش خطرناک روبرو است و اگر خواب بماند درگیر یک سرنوشت تاریک خواهد شد.

همچنین، حجت‌الاسلام والمسلمین سید جعفر فضل‌الله از پژوهشگران حوزوی لبنان با بیان اینکه موضوع فقه مقاومت یک موضوع بسیار مهم است، عنوان کرد: امروز شاهد انواع مختلف جنگ نرم هستیم که دشمن در این جنگ بصیرت جوانان ما را هدف گرفته است و تغییر مواضع افراد را به صورت غیرمستقیم رقم می‌زند.

وی اضافه کرد: ما باید به شبهات و سئوالات فقهی جوانان در حوزه مقاومت پاسخ دهیم چراکه امروز دشمن سوالات مختلفی را درباره حمایت از مسئله فلسطین ذهن جوانان ایجاد کرده‌اند که باید پاسخ داده شود.

فضل‌الله با تاکید بر اینکه برخی کشورها به دنبال عادی‌سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی هستند، مطرح کرد: اسرائیلی‌ها امروزه در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند و ما نیز باید پا به پای آن‌ها در این شبکه‌ها حضور یافته و به شبهات مطرح شده توسط آنان پاسخ دهیم.
 
در ادامه این کمیسیون، شیخ صهیب حبلی، از علمای اهل سنت لبنان بر لزوم اجرایی کردن مباحث مطرح شده در کنفرانس وحدت تاکید کرد و گفت: این کنفرانس کارکردهای مختلفی را در راستای وحدت اسلامی به دنبال داشته است اما زمانی که به کشورهای خود باز می‌گردیم باید زمینه را برای تحقق اهداف عالی کنفرانس فراهم سازیم.

وی با تاکید بر اینکه مقاومت نیازمند هم‌گرایی و اتحاد است، مطرح کرد: وهابیت ضد اسلام است و همه مسلمانان باید نسبت به این موضوع آگاه شوند، در این راستا نیاز است تا کشورهای مختلف نیز در کنار جمهوری اسلامی از مقاومت حمایت کنند.

حبلی با اشاره به اینکه نفوذ وهابیت در میان جوامع اهل‌سنت موضوع جدی است، تصریح کرد: در هر مجموعه‌ای که وهابیت ورود می‌کند موجب ترویج افکار تندرو می‌شود به همین علت آگاه‌سازی جوانان جوامع اسلامی از اهمیت بسیاری برخودار است.
 
*فقه مقاومت یعنی آگاهی و بیداری برای عبور از چالش‌ها

آیت‌الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری طی سخنانی اظهار کرد: مقاومت به این معناست که باید با هر وسیله و به هر روشی به اسلام خدمت کنیم.

وی با بیان اینکه فقه مقاومت به‌معنای آگاهی و بیداری برای عبور از چالش‌هاست، اضافه کرد: جهاد بر پایه‌های مختلفی استوار است که از جمله این پایه‌ها تلاش برای ایجاد قدرت، بهره‌گیری از توان و قدرت به نفع اسلام و مقاومت و تغییر در مسیر خداوند متعال است.

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: امروز دشمنان، فلسطین را مورد هدف قرار داده‌اند لذا ما باید دفاع و مقاومت کنیم تا بتوانیم فلسطین را به دامن اسلام برگردانیم که این هدف فقط با بکارگیری قدرت و ایستادگی مقابل آمریکا و رژیم صهیونیستی شدنی است.

کعبی با تاکید بر اینکه مسلمانان با وحدت می‌توانند فلسطین را از چنگال دشمنان آزاد کنند، مطرح کرد: امیدواریم برگزاری کنفرانس وحدت و این کمیسیون‌ها زمینه را برای تحقق این هدف فراهم کند.

وی تأکید کرد: جهاد فقط به مبارزه نظامی با دشمن ختم نمی‌شود بلکه منظور جهاد با درون و بیرون است که علاوه بر خودسازی موجب تغییر محاسبات و حرکت‌های دشمن می‌شود.
 
*فلسطین موضوع اصلی همه مسلمانان و انسانیت است

شیخ سعید قاسم، از مبارزان فلسطینی نیز با بیان اینکه مقاومت و جهاد یک پیام جهانی است، با تاکید بر اینکه امروزه در مورد مقاومت و رویارویی با دشمنان اسلام دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد، عنوان کرد: ما باید جوانان خود را نسبت به توطئه‌ها و نقشه‌های دشمنان اسلام آگاه کنیم تا آن‌ها به صورت گسترده‌تری در صحنه حضور یابند و به‌خوبی بتوانند شبهات مطرح شده توسط دشمن را جواب دهند.

وی با تأکید بر اینکه فلسطین فقط موضوع فلسطینی‌ها نیست بلکه موضوع اصلی همه مسلمانان و انسانیت است، خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی در جنگ نرم خود ما را متهم می‌کند که بی‌گناهان یهودی و غیرنظامی‌ها را می‌کشیم درحالی‌که این موضوع برعکس است و اسرائیلی‌ها از کودکی فرزندان خود را برای کشتن فلسطینی‌ها تربیت می‌کنند.

این مبارز فلسطینی شکست استکبار جهانی را نیازمند آزادی فلسطین دانست و مطرح کرد: اگر فلسطین آزاد شود در حقیقت دشمن شکست خورده و نمی‌تواند به دیگر اهداف خود در منطقه برسد.

هادی درویشی مدیر مؤسسه مطالعاتی اهل‌بیت(ع) نیز بر لزوم یک شبکه جهانی برای ترویج فرهنگ تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد و گفت: اگر یک شبکه تلویزیونی از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی راه‌اندازی شده بود می‌توانستیم جواب‌ دندان‌شکنی به اختلاف‌افکنان بدهیم.

در پایان این نشست، آیت الله اراکی، از علما و اندیشمندان حاضر در جلسه نیز تقدیر کرد.

انتهای پیام/
 
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۱۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاد اسلامی: مذاکرات ساعت‌های سرنوشت‌سازی را طی می‌کند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، «محمد الحاج موسی» در گفت‌وگو با پایگاه «عربی۲۱» اظهار کرد: مقاومت تمام تلاش خود را برای برداشتن موانع به منظور دستیابی به توافق برقراری آتش بس و پایان دادن به تجاوز دشمن صهیونیستی انجام داده و به این تلاش ها ادامه می دهد.

وی اضافه کرد: این توافق باید محکم و صریح و دشمن به بندها و شروطی که به منظور تامین منافع ملت فلسطین در آن گنجانده شده است، پایبند باشد.

الحاج موسی ادامه داد: ما به دنبال یک توافق واضح و غیرقابل تفسیر هستیم، زیرا اصطلاحات مبهم ممکن است به دشمن اجازه تفسیر آن را به شکل دلخواه خود بدهد.

وی تصریح کرد: گروه های مقاومت در پاسخ به طرح پیشنهادی، خواستار تغییرات ریشه ای در آن نشدند، بلکه کلمات و اصطلاحات مبهمی در آن وجود داشت که مقاومت خواستار اصلاح آن در متن توافق نهایی شد.

سخنگوی جهاد اسلامی فلسطین اظهار داشت: ساعات سرنوشت سازی پیش رو داریم تا به جدیت اشغالگران برای دستیابی به توافق پی ببریم، زیرا در مذاکرات گذشته بارها شاهد وقت کشی، فرار و تاخیر رژیم صهیونیستی بودیم.

الحاج موسی اضافه کرد: دشمن صهیونیستی در مذاکرات گذشته گاهی مقاومت و گاهی میانجی ها را مانع دستیابی به توافق معرفی می کرد، درحالی که تنها مشکل در این مسیر، خود اشغالگران بودند و اکنون نیز مشکل اصلی خود آن ها هستند.

وی افزود: در چند ساعت آینده، موضع دشمن به طور کامل مشخص می شود و همه خواهند دید که آیا او برای دستیابی به توافق جدی است و یا اینکه مانند گذشته وقت کشی می کند.

الحاج موسی بیان کرد: مقاومت خواستار تضمین های بین المللی برای اجرای توافق از سوی دشمن صهیونیستی است، ما آمریکا را فرمانده جنگ علیه نوار غزه می دانیم و این آمریکاست که پوشش سیاسی، نظامی و اطلاعاتی برای آن تامین می کند.

سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین تصریح کرد: مقاومت با دید مثبت در مذاکرات جاری شرکت کرده و امیدوار است که به نتیجه برسد و هیچ طرفی نباید درباره مقاومت فکر دیگری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تماس تلفنی هنیه با نخاله/تاکید بر عدم کوتاهی از خواسته‌های مقاومت
  • هنیه در گفتگو با النخاله: هرگز از مواضعمان کوتاه نخواهیم آمد
  • دستگاه های اجرایی تنگستان در برگزاری مراسم سوم خرداد همکاری کنند
  • جهاد اسلامی: مذاکرات ساعت‌های سرنوشت‌سازی را طی می‌کند
  • مرجعیت علمی امام صادق (ع) انحراف را به حداقل رساند
  • امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • مذاهب اسلامی برای کسب فیض به محضر امام صادق(ع) شرفیاب می شدند/ امام صادق(ع) مورد تأیید تمام مذاهب اسلامی هستند
  • شهیدان در حقیقت شناسنامه واقعی ملت ایران هستند/ هر کس در جبهه می‌جنگید عباس انقلاب بود
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد فقه و نهضت علمی اسلامی است