Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@04:54:32 GMT

همدان در تولید سیب‌زمینی رتبه نخست کشور است

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۲۵۷۲۴

همدان در تولید سیب‌زمینی رتبه نخست کشور است

امیر لاهوتیان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه متوسط برداشت سیب‌زمینی از مزارع استان همدان ۳۴ تا ۴۰ تن در هر هکتار است اظهار داشت: یک پنجم سیب‌زمینی کشور در همدان تولید می‌شود.

وی ادامه داد: شهرستان بهار با پنج هزار و ۹۴۰ هکتار اراضی زیرکشت سیب‌زمینی و تولید ۲۵۰ هزار تن رتبه نخست تولید سیب زمینی استان در سال ۹۸ را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی همدان ادامه داد: با توجه به حجم بالای تولید سیب زمینی در استان و نیاز به استفاده بهینه از این محصول راهبردی، در کنار بحث تولید، تقویت و گسترش سه بخش دیگر شامل سردخانه ها، صنایع تبدیلی و صادرات نیز مورد توجه سازمان جهاد کشاورزی همدان است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۵ واحد سردخانه‌ای با ظرفیت ۱۴۱ هزار و ۳۵۰ تن با مجوز بهره برداری از سازمان جهاد کشاورزی در سطح استان فعال هستند افزود: با این تعداد زمینه اشتغال ۵۵۲ نفر فراهم شده است.

لاهوتیان ادامه داد: ۵۳ واحد سردخانه ای با ظرفیت ۱۷۱ هزار و ۹۰۰ تن با اشتغال ۵۴۹ و سه واحد فرآوری سیب زمینی نیز با ظرفیت ۱۱۷ هزار و زمینه اشتغال ۳۰۱ نفر در سطح استان در حال ساخت است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: صادرات سیب زمینی به خارج از کشور برای حمایت از کشاورزان استان همواره در دستور کار این سازمان قرار دارد و در همین راستا در سال ۹۷ در حدود ۱۳۶ هزار و ۶۳۲ تن سیب زمینی به ارزش ۷۰ میلیون دلار و در ۶ ماهه اول سال ۹۸ نیز ۵۴ هزار و ۲۵۰ تن به ارزش ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار از استان همدان به کشورهای همسایه صادر شده است. 

لاهوتیان با بیان اینکه این استان سالانه یکصد هزار تن بذر سیب زمینی نیاز دارد افزود: بذرهای سیب زمینی تولیدی استان شامل ارقام ˈآگریاˈ، ˈمارفوناˈ، ˈسانتهˈ و ˈبانباˈ است که در پایه های مختلف بذری است. 

وی اضافه کرد: بذر به عنوان مهمترین نهاده کشاورزی و اساسی ترین ابزار تولید کیفی در کشاورزی است که اهمیت ویژه ای در افزایش و پایداری تولید، حفظ و توسعه ارقام متناسب با شرایط آب و هوایی دارد. 

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه پروسه تولید بذر از آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی شروع می شود افزود: محققان به نژادی، اصلاح و تکثیر گیاهان با مطالعه روی خصوصیات ارقام مختلف و با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی رو به تغییر هر منطقه، رقمی جدید را به عنوان هسته اولیه بذر معرفی می‌کنند. 

لاهوتیان ادامه داد: هسته های اولیه بذری در مزارع تحقیقاتی مخصوص تولید بذر کشت شده و در نهایت پس از سه تا چهار سال خالص و تکثیر و در طبقه بذر گواهی شده و هیبرید وارد چرخه تولید شده و در اختیار کشاورزان قرار می گیرد. 

گفتنی است، ۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی استان مکانیزه  و ۹۵ درصد سطح این مزارع مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار است. 

برچسب‌ها همدان برداشت محصول معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: همدان برداشت محصول کشاورزی همدان برداشت محصول کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۵۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و فائو در زمینه تولید زعفران پروژه جدید امضا کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) در جمهوری اسلامی ایران و وزارت جهاد کشاورزی پروژه‌ای را با هدف اطمینان از اصالت غذا و مدیریت زنجیره تأمین مواد غذایی امضا کردند.

این پروژه با عنوان «کنترل اصالت غذایی و مدیریت زنجیره تأمین غذا برای دستیابی موفقیت‌آمیز به اهداف توسعه پایدار» مطابق با چارچوب همکاری توسعه پایدار سازمان ملل متحد، اهداف توسعه پایدار و چارچوب برنامه کشوری فائو است.

این طرح دو ساله بخشی از برنامه همکاری فنی فائو است که در دسامبر ۲۰۲۵ میلادی به پایان می‌رسد.

این پروژه تحت نظارت معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، تقویت زنجیره تأمین شفاف و قابل اعتماد زعفران، تضمین امنیت و ایمنی مواد غذایی و تغذیه برای مصرف کنندگان را هدف قرار داده است و به دنبال پاسخگویی به چالش‌های ناشی از جهانی‌شدن عرضه مواد غذایی و پیچیدگی‌های تجارت مدرن، به‌ویژه در صنعت زعفران است؛ حوزه‌ای که ایران با تولید تقریباً ۹۰ درصد محصول جهانی جایگاه برتری دارد.

همچنین از تأثیرات این طرح می‌توان به تضمین دسترسی مصرف کنندگان به محصولات زعفران ایمن و اصیل از طریق افزایش ظرفیت برای مکانیسم‌های اجرایی مؤثر برای آزمایش کیفیت مواد غذایی اشاره کرد. این پروژه گامی مهم در جهت افزایش شفافیت و قابلیت ردیابی در صنعت زعفران است که در نهایت به امنیت غذایی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار کمک می‌کند.

این پروژه نمونه‌ای از تعهد فائو برای تقویت سیستم‌های کشاورزی و غذایی پایدار است که با دستور کار جهانی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار همسو می‌شود. فائو با همکاری با همتایان ملی و بهره‌گیری از تخصص، قصد دارد توانمندی کشورهایی مانند ایران را در تاب‌آوری و پایداری بخش‌های کشاورزی ارتقا بدهد.

کد خبر 6099002

دیگر خبرها

  • صدور مجوز خرید و راه‌اندازی خط تولید کشتار مرغ در همدان
  • کسب رتبه اول کشوری اردبیل در صدور اسناد اراضی کشاورزی
  • اردبیل ‌رتبه نخست رشد اقتصاد دانش‌بنیان ‌کشور را کسب کرد
  • کشورهای اروپایی با بیشترین تولید ناخالص داخلی
  • جایگاه نخست گیلان در تولید خاویار در کشور
  • استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد
  • ایران و فائو در زمینه تولید زعفران پروژه جدید امضا کردند
  • ٧ طلا، سهم دختران وزنه‌بردار کرمان در چهار وزن نخست مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی کشور
  • رتبه نخست شهرستان گرمسار در طرح زراعت چوب
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی