Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اجرای طرح ملی جنگل کاری در خراسان جنوبی ۷۷.۶ هکتار نهال کاری و بذرکاری در سطح استان انجام می‌شود و ۲۸۰ هکتار به وسعت جنگل‌های خراسان جنوبی افزوده می‌شود. ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۱ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مدتی است نهضت جنگل‌کاری در استان خراسان جنوبی کلید خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از آنجا که توسعه درختکاری در مناطق مختلف آثار و برکات مهمی در بخش‌های مختلف دارد در این راستا این طرح مهم در استان تحت عنوان نهضت سبز در حال اجرا است.

هدف از اجرای این طرح ایجاد حرکت توسعه فضای سبز عرصه‌های جنگل و مراتع و بیابان‌های کشور است که در این راستا باید نهادینه شدن فرهنگ توسعه فضای سبز در دستور کار باشد.

طرح‌های جنگل کاری در پدیده گرد و غبار نیز اثرات مثبتی دارد و زمین، آب و نهال متناسب با شرایط محیطی از جمله عوامل مهم توسعه درختکاری است که باید مورد توجه باشد.

خراسان جنوبی، دومین استان بیابانی کشور

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اجرای طرح ملی جنگل کاری در استان اظهار داشت: در راستای اجرای این طرح بالغ بر 77.6 هکتار نهال کاری و بذرکاری در استان انجام می‌شود.

علیرضا نصرآبادی از بارش بارندگی‌های خوب در آذر ماه در استان خبر داد و گفت: در این راستا بهترین فرصت برای رویش نهال را خواهیم داشت.

وی خراسان جنوبی را دومین استان بیابانی کشور و جزو پنج استان درگیر با پدیده گرد و غبار اعلام و بیان کرد: در این راستا بهترین عملکرد ایجاد و توسعه عرصه‌های جنگلی می‌تواند یکی از راه‌های مهم برای مقابله با پدیده فرسایش خاک و سیل باشد‌‌.‌

وسعت عرصه‌های جنگلی خراسان جنوبی 63 هزار هکتار است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی وسعت عرصه‌های جنگلی استان را 63 هزار هکتار دانست و افزود: این میزان 4.3 درصد عرصه‌های منابع طبیعی استان را شامل می‌شود.

استان ایلام الگوی موفق کشور در جنگل کاری و حفظ منابع طبیعی است430 هکتار از اراضی ملی سلسله جنگل کاری اقتصادی شدجنگل کاری 180 هکتاری بانک مهر اقتصاد در استان خوزستان

نصرآبادی از توسعه جنگل و جنگل کاری در استان به مساحت 280 هکتار در سال جاری خبر داد و گفت: تلاش ما بر این است تا تولید نهال جنگلی، مرتعی و بیابانی را به 2 میلیون اصله نهال افزایش دهیم.

وی با تاکید بر اینکه طرح‌های اجرایی جنگل کاری به مساحت هزار هکتار نیز امسال تهیه می‌شود افزود: تاکنون 28 طرح مقابله با بیابان زایی نیز به مساحت یک میلیون و 740 هزار هکتار تهیه شده است. 

زنگ خطر بحران پدیده گرد و غبار در استان

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه پدیده گرد و غبار در استان یک موضوع جدی است گفت: روزهای طوفانی و گرد و غبار در استان در حال افزایش است.

حسن اکبری ادامه داد: باید یک تجدید نظر جدی در توسعه مشاغل کشاورزی، توسعه معدن، برداشت آب، چرای دام، ایجاد جاده‌های دسترسی و حتی بخش گردشگری داشته باشیم تا از بحران در دهه آینده جلوگیری شود‌ و اگر توسعه مشاغلی که به طبیعت وابسته است ادامه پیدا کند می‌تواند برای استان معضل ایجاد کند.

وی از کاهش شادابی پوشش گیاهی در برخی مناطق استان از جمله کویر خور خبر داد و افزود: نگهداری پوشش گیاهی فعلی ضروری‌تر از ایجاد پوشش جدید است.

وجود 35 کانون بحرانی گرد و خاک در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از وجود 35 کانون بحرانی گرد و خاک در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر یک سوم استان درگیر پدیده گرد و غبار است.

اکبری ادامه داد: در استان 2 میلیون هکتار کانون بحرانی فرسایش داریم که با این پدیده گرد و غبار و فرسایش شرایط استان بسیار سخت است.

اجرای 130 پروژه آبخیزداری برای جلوگیری از فرسایش خاک در استان

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی نیز از اجرای 130 پروژه آبخیزداری برای جلوگیری از فرسایش خاک در سطح استان خبر داد و گفت: بخش اعظمی از این پروژه‌ها دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد.

سید کمال‌الدین میرجعفریان حفظ محیط زیست را یک امر خطیر عنوان و بیان کرد: آسیب‌هایی که در بحث زیست محیطی وجود دارد و آن را تهدید می‌کند بسیار زیاد است.

وی از تبخیر بالای 90 درصد آب استان خبر داد و گفت: حاصل این تبخیر رسوب خاک است که باید آن را مدیریت کنیم و در این زمینه کارهای خوبی شروع شده است.

انتهای پیام/253/ ت

R41348/P/S6,56/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۵۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی ؛ مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلستان‌های مناطق گرم این خطه آغاز و پیش بینی می‌شود که امسال ۳۸۷ تن گل‌تر برداشت شود.
صفدر صفدری افزود: برداشت گل محمدی از سطح گلزار‌های شهرستان مانه و سملقان، اسفراین و بخش‌هایی از بجنورد آغاز شده است.
وی گفت: در مجموع سطح گلزار‌های آبی گل محمدی بارور ۲۸۹ هکتار و بارور دیم ۸۳ هکتار، گلزار‌های آبی غیربارو ۴۸ هکتار و دیم غیر بارور ۴۱ هکتار است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: سالانه در استان ۶۲۱ هزار لیتر گلاب، ۲۲ لیتر اسانس گل محمدی، ۲۹ هزار کیلوگرم گلبرگ خشک و ۱۲ هزار کیلوگرم غنچه خشک تولید و روانه بازار می‌شود.

دیگر خبرها

  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • استفاده از ظرفیت بنیاد علوی در توانمندسازی اقتصادی مناطق کمتر توسعه‌یافته
  • افتتاح سد قیز قلعه‌سی با حضور رؤسای جمهور ایران و آذربایجان
  • بسیج سازندگی، رکنی اساسی در تحقق آرمان‌های نظام در مناطق محروم
  • آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی
  • ۱۰ مصدو بر اثر برخورد ۲ سواری در جاده جنگل گلستان