Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@00:22:44 GMT

افزایش قیمت مصوبه برنامه توسعه ششم است

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۲۲۷۶

افزایش قیمت مصوبه برنامه توسعه ششم است

محمدباقر بهشتی سه شنبه شب در جمع خبرنگاران با اشاره به درگیری بودن بیش از ۲۰۰ نهاد در اجرای هر طرح اقتصادی افزود: مسائل اقتصادی را نباید فقط به یک موضوع خاصی محدود کرد، زیرا اقتصاد به عنوان یک معادله چند مجهولی باید حل شود.

وی اظهار کرد: قیمت حامل‌های انرژی در ایران نسبت به قیمت جهانی ارزان است و اینکه افزایش قیمت باید انجام می شد، مورد قبول همگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به گرزیرناپذیر بودن اصلاح قیمت بنزین ادامه داد: در این میان آنچه موجب نگرانی و اعتراض مردم می شود، نحوه اطلاع رسانی و چگونگی افزایش این حامل سوختی است.

استاد اقتصاد دانشگاه تبریز گفت: یکی دیگر از دلایل نگرانی مردم از وقوع این اتفاق، درآمد پایین مردم است و شهروندان در صورت همزمانی افزایش قدرت خریدشان با افزایش قیمت کالاها، اعتراضی به ان نخواهند داشت. 

وی با بیان اینکه کاش قبل از اصلاح قیمت بنزین، بسترسازی و اطلاع رسانی کافی برای این مهم انجام می شد، تشریح کرد: هر چند عدم اطلاع رسانی درباره این موضوع، جلوگیری از هجوم مردم به پمپ بنزین ها بر اساس رفتارشناسی های قبلی بود، اما به هر حال باید اهل علم و فن کارهای می کردند که شهروندان را اقناع و برای اجرایی کردن این تصمیم، از نظر ذهنی آماده کنند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تبریز با رد ادعاهای مربوط به گران شدن کالاها به دلیل افزایش قیمت بنزین یادآوری کرد: طبق اعلام کارشناسان بانک مرکزی، تاثیرمستقیم افزایش قیمت بنزین در نرخ تورم، ۲ درصد به صورت مستقیم و ۴ درصد به صورت غیرمستقیم است، ضمن اینکه تجربه سال های گذشته نشان می دهد که تغییر قیمت بنزین، تاثیر آنچنانی بر قیمت سایر کالاها نداشته است.

وی با بیان اینکه اعتماد دوطرفه بین مردم و دولت، راهگشای معضلات اقتصادی است، تاکید کرد: اگر در رسانه ها بایدها و نبایدهای این طرح به شکل کارشناسی و واقع بینانه برای مردم تبیین شود، تاثیرپذیری بهتری در جامعه خواهد داشت.

وی از تعشدید نظارت بر بازار به عنوان راهکار اصلی جلوگیری از سوء استفاده متخلفان برای گران کردن کالاه به بهانه اصلاح قیمت بنزین یاد کرد و گفت: نظارت‌ بر بازار کارآمد نیست، در حالی که اصل بر این است که تولیدکننده و هرکسی که از طرف مردم نقدینگی دریافت می‌کند، باید شرایط جامعه را در نظر داشته باشد.

بهشتی اضافه کرد: دولت در کنار پرداخت یارانه کمک معیشتی می‌تواند یارانه‌ای را هم به کسانیکه به ارائه خدمات عمومی مشغول هستند، بپردازد که در این صورت بهتر میتوان از افزایش تورم در جامعه جلوگیری کرد.

برچسب‌ها تبریز سهمیه بندی بنزین دانشگاه تبریز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تبریز سهمیه بندی بنزین دانشگاه تبریز تبریز سهمیه بندی بنزین دانشگاه تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۲۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد گفت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه استان یزد، جعفر رحمانی در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور که با حضور معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از معاونان برنامه و بودجه (طرح و برنامه) دستگاه‌های اجرایی در محل سالن اندیشه این سازمان برگزار شد؛ از نتایج اجرایی نشدن کامل برنامه ششم توسعه مانند عدم تحقق رشد اقتصادی در دهه ۹۰ شمسی سخن گفت.

رحمانی با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، گفت: متأسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط ۳۰ درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین، اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد.

رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است.

وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در ۵ سال آینده بدهد.

رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگ‌تر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بسترها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است.

وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جز اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختارها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد.

در ادامه این نشست افشین کسالائی، معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق اهداف در استان‌ها باید به سمت برنامه‌محوری حرکت کرد، اظهار داشت: برنامه‌های عملیاتی ستون فقرات نظام برنامه‌ریزی است.

به گفته معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تنها بر منابع عمومی متکی نیست و خلق و تجهیز منابع جدید، باید توسط مدیران در نظر گرفته شود.

کسلائیی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه علاوه بر ترسیم وضع موجود، آینده اقتصاد و توسعه کشور در سطوح متعدد را مورد توجه قرار داده است، بیان داشت: برنامه هفتم توسعه ناگزیر به برنامه محور بودن است و برای اولین بار این برنامه با پارادایم رشد فراگیر و مبتنی بر سه سطح اصلی‌ترین پیشران‌ها، رد مهمترین بحران‌ها و خلق مهمترین بسترهای پیشرفت کشور ترسیم شده است.

در پایان این نشست حاضرین به طرح سوالات و ابهامات خود در خصوص این برنامه پرداختند و نظرات و دیدگاه‌هایشان را نیز بیان کردند.

کد خبر 747957

دیگر خبرها

  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • اسکان مردم روستای سیل زده نوده در روستای آبیز / تکلیف داوطلبین کنکور روستای نوده چه می‌شود؟
  • مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • تکلیف افزایش قیمت برق روشن شد
  • اعضای دولت به صورت شبانه‌روزی برای حل مشکلات و توسعه کشور می‌کوشند
  • افزایش تعداد جایگاه پمپ بنزین در کهیگلویه و بویراحمد
  • ارزیابی اثربخشی دوره‌های ترویجی بر افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی