Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از سنا؛ سیاوش وکیلی کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه ارزیابی‌ها نشان می‌دهد، افزایش قیمت‌ها (ارز، حامل‌های انرژی، طلا و...) تاثیر مقطعی و ثانویه بر بازار سهام دارد گفت: باتوجه به هیجانی و تاثیرگذاری این اتفاق‌ها به نظر می‌رسد این تغییرات و نوسان قیمت‌ها یکی از جذابیت‌های بازار سرمایه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نوسان‌های بازار سهام به خصوص در شرایط کنونی و پس از افزایش قیمت کالاهایی مانند بنزین تا حدود زیادی هیجانی است و تحلیل‌گران بازار به این اتفاق و تاثیرش وزن زیادی نمی‌دهند.

وکیلی با اشاره به اینکه افزایش قیمت بنزین و تاثیرش در سهام شرکت‌های پالایشگاهی‌ منتفی است، تصریح کرد: باید توجه داشت نرخ بنزین خریداری شده از پالایشگاه‌ها با نوسان ۵ درصد از قیمت فوب خلیج فارس خریداری می‌شود و پالایش و پخش آن را توزیع و قیمت‌گذاری می‌کند و به هیچ‌وجه افزایش قیمت بنزین سود یا ضرر مستقیمی برای شرکت‌های پالایشگاهی ندارد.

او  با اشاره به کسری بودجه دولت، توضیح داد: بودجه سال ۹۸ از ابتدا با کسری بسته شد و برای سال ۹۹ نیز با وجود آنکه هنوز لایحه بودجه به مجلس نرسیده است اما به احتمال زیاد بودجه ۹۹ نیز با کسری مواجه است.

وی اضافه کرد: به نظر می‌رسد کسری بودجه و چالش آن فقط بازی با ارقام نیست و افزایش قیمت حامل‌های انرژی نیز برگشت‌پذیر نیست. هرچند در حال حاضر دولت بیشتر با چالش اذهان عمومی و نحوه بازپرداخت یارانه و افزایش آن مواجه است.

این کارشناس بازار سرمایه در توضیح اهمیت وضع کنونی و رفتار دولت گفت: به هر حال با توجه به اینکه این دولت تا ۱۴۰۰ ادامه دارد و دولت پذیرفته که این ریسک را به روزهای آخر دولت موکول نکند، جای امیدواری دارد که پرداخت یارانه‌ها و اضافه درآمد حاصل از تعدیل قیمت حامل‌های انرژی بتواند از چالش‌ها بکاهد.

وکیلی با اشاره به اینکه از همه موضوعات مهمتر بودجه سال بعد و قیمت‌های کلیدی یعنی قیمت ارز، دیگر حامل‌های انرژی و... در بودجه سال آتی است، تصریح کرد: هرچند ممکن است تصمیمات دولت تاثیری روی این قیمت بگذارد، اما در مجموع تعدیل قیمت بنزین پیش از تقدیم لایحه بودجه می‌تواند تا حد زیادی امیدوار کننده باشد.

وکیلی اضافه کرد: البته شیوه اجرا و تمهیدات پس از تغییر این قیمت‌ها به شدت بر تاثیرگذاری آنها موثر است و می‌تواند روند کلی بازار را تغییر دهد. غیر از این موضوعات گمانه‌زنی‌هایی که در مورد برداشتن یا تغییر نرخ ارز در بودجه گفته و شنیده می‌شود یکی از عوامل بسیار موثر و مهم در روزهای آینده است.

به گفته وکیلی با توجه به جمیع جهات و شرایط به نظر می‌رسد باید از گمانه‌زنی و متلاطم کردن فضای اقتصادی و کل جامعه پرهیز کرد تا نتیجه مطلوب از این تغییرات حاصل شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بنزین سهمیه بندی بنزین بورس کارشناس افزایش قیمت بنزین بازار سرمايه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۴۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟

به گزارش «تابناک»، علیرضا محمدزاده، کارشناس خودرو، درباره تأثیر مصوبه مجلس مبنی بر اعمال مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو به «انتخاب» گفت: اولین اتفاقی که با این مصوبه می‌افتد، افزایش قیمت خودرو و تحت تأثیر قرار گرفتن از این اقدام است؛ از آن مهم‌تر دلال‌ها فعال‌تر می‌شوند و کلاهبرداری بیشتر خواهد شد. خریدار واقعی که برای استفاده دنبال ماشین است با تنگنا بیشتر مواجه می‌شود و تنها کسی که سود می‌کند دلال است. دولت از سال گذشته اعلام کرده که با مالیات دنبال جبران کسری بودجه است و روی تنها چیزی که مالیات نبسته‌اند هواست.

وی در ادامه در رابطه با چالش‌های قیمت‌گذاری پژو پارس در روز‌های اخیر بیان کرد: واقعیت قضیه این است که پژوپارس هیچ تکنولوژی روزی ندارد، راحتی ندارد و کم مصرف هم نیست. علت اینکه عده‌ای سینه چاک این ماشین هستند، به جز بیست درصد که علاقه‌مند به این ماشین هستند، جمعیت زیادی که برای حاشیه سود زیاد این خودرو و احتمال قطع تولید، دنبال پژو پارس هستند. در تمام خودرو‌های بازار وقتی خبر توقف تولید منتشر شود، مردم به سمت آن ‌می‌روند. البته به نظر من همان بیست درصد که مصرف‌کننده واقعی هستند اهمیت بیشتری دارند. طبیعتا تا زمانی که شرکت تولید‌کننده دولت باشد و نظر دولت در آن تأثیر‌گذار باشد این اتفاقات رخ می‌دهد. پژو پارس هیچ حرفی برای گفتن ندارد و سال هاست از رده خارج است.

محمدزاده درباره وضعیت بازار خودرو در نیمه اول ۱۴۰۳ گفت: اولین اتفاقی که در خودرو می‌افتد و همچنان هم ادامه دار است، دخالت دولت است. تا زمانیکه دولت در بازار خودرو دخالت مستقیم دارد، طبیعتا آینده‌ی خوشی برای خودرو به وجود نخواهد آمد. در این کشور از دستمال کاغذی تا خودرو، همه درگیر دولت است. وقتی کشور نتوانسته یک رابطه‌ی درست با جهان برقرار کند و بحث دلار و... هم تبدیل به یک چالش شده است، چه توقعی دارند که خودرو سامان پیدا کند. دولت اگر با همین فرمان جلو برود و شعار‌های غیرحقیقی بدهد، مطمئن باشید بازار امسال بدتر خواهد شد و قیمت‌های فعلی برای 6 ماه دیگر یک آرزو می‌شود.

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • افزایش نظامی گری دولت انگلیس
  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • عقب‌گرد قیمت کاغذ در بازار آزاد
  • قیمت طلا و سکه کاهشی می‌شود
  • قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟
  • قیمت طلا سقوط کرد