Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، درحال حاضر جمعیت کل دانشجویان کالج‌ها و دانشگاه‌های جهان رقمی بین 183 تا 200میلیون نفر تخمین زده شده‌ است و گفته می‌شود 25هزار دانشگاه در سراسر جهان مشغول آموزش و پرورش این دانشجویان هستند. همچنین سالانه هزاران نفر دانشجوی جدید در دانشگاه‌های مختلف ثبت‌نام می‌کنند، به این امید که تحصیل در رشته انتخابی تحولی در آینده آنها ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحصیل و آموزش در مفهوم کلی و بنیادین خود امری حیاتی است؛ در حدی که از آن به‌عنوان یکی از حقوق اساسی و انکارناپذیر بشریت نام می‌برند. داشتن تحصیلات عالی یا به‌طور کلی تحصیلات، بر میزان درآمد و موفقیت مالی افراد در آینده تأثیر مستقیم دارد؛ تأثیری که به‌ویژه با مقایسه وضعیت افراد دارای تحصیلات و افراد بی‌سواد یا بدون داشتن تحصیلات عالی می‌توان به آن پی برد. برای مثال زنان انگلیسی که مدرک دانشگاهی دارند، در طول زندگی خود 250هزار پوند بیشتر از زنان بدون تحصیلات عالی حقوق می‌گیرند و مردان دانشگاه رفته انگلیسی نیز 170هزار پوند حقوق بیشتری دریافت می‌کنند.

تضمین موفقیت به صرف حضور در دانشگاه و داشتن تحصیلات عالی، امری است که عوامل زیادی می‌توانند در آن دخالت داشته‌باشند. انتخاب رشته مناسب؛ رشته‌ای که تحصیل و فارغ‌التحصیلی در آن جایگاه باثباتی را در بازار کار داخلی یا جهانی برای دانشجو ایجاد کند، یکی از اصلی‌ترین این عوامل است. در جهانی که دانش‌آموزان برای حضور در دانشگاه‌های معتبر مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف هستند و پس از فارغ التحصیلی مجبورند در رقابتی فشرده برای یافتن شغل مرتبط با تحصیل با درآمدی رضایت‌بخش شرکت کنند و انتخاب رشته‌های دانشگاهی زودبازده می‌تواند عاقلانه‌ترین گزینه باشد اما همیشه عاقلانه‌ترین گزینه، افراد را در مسیر حرفه مورد علاقه‌شان قرار نمی‌دهد. وجود سلایق و استعداد‌های متفاوت، تفاوت هزینه‌های تحصیلی برای رشته‌های دانشگاهی مختلف، عدم‌دسترسی به موقعیت تحصیلی خاص برای تحصیل در رشته‌های دلخواه و بسیاری از دلایل دیگر، باعث می‌شود همه دانشجویان نتوانند در رشته‌هایی مانند پزشکی، اقتصاد یا مهندسی که در دسته رشته‌های پردرآمد قرار دارند، تحصیل کنند. مهم‌تر اینکه بسیاری از رشته‌های دانشگاهی به واسطه تحولات اقتصادی و اجتماعی جامعه مدرن، محبوبیت خود را از دست داده‌اند و به فهرست مهارت‌های فراموش‌شده پیوسته‌اند. فوربس در گزارشی به کم‌درآمد‌ترین رشته‌های دانشگاهی در آمریکا و کانادا پرداخته‌است. براساس این گزارش رشته‌هایی نظیر علوم مصرف‌کننده و خانواده، هنرهای درام و تئاتر و‌ آموزش ابتدایی از کم‌درآمد‌ترین رشته‌ها در بخش شمالی قاره آمریکا هستند. از سوی دیگر، بالاترین نرخ بیکاری در همین منطقه جغرافیایی به رشته‌هایی نظیر مهندسی نفت، علوم‌شناختی و زیست‌روانشناسی تعلق دارد. در ایران نیز براساس گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار، بیشترین نرخ بیکاری در میان رشته‌های دانشگاهی به گروه‌های معمـاری و سـاختمان، ‌هنر، علوم‌زیستی و رشته‌های مرتبط، فرآوری و ساخت و فناوری ارتباطات تعلق دارد. همچنین تعدادی از رشته‌ها در دانشگاه‌های ایران، به ظن درآمد پایین و بازار نامناسب کار، محبوبیت خود را از دست داده‌اند و تقریبا در حال فراموش شدن هستند. برای مثال رشته‌هایی مانند عمران، برق یا کامپیوتر تا چند سال گذشته در دسته رشته‌های محبوب قرار داشتند اما تغییر فضای بازار کسب و کار باعث ریزش محبوبیت این رشته‌ها و افزایش طرفداران رشته‌هایی مانند مهندسی پتروشیمی، مهندسی نفت و معماری شده‌ است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار کار کسب و کار رشته دانشگاهی مدرک دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۷۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت اعلام شد

به گزارش خبرنگار مهر، مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش ‏پزشکی جهت ورودی های سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۴ و تحصیل با هزینه شخصی را اعلام کرد.

مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت یادآور شده است: «با توجه به عملکرد دانشگاه های موجود در لیست قبلی، چگونگی رعایت الزامات وزارت بهداشت، نحوه تعامل دانشگاه با دانشجویان ایرانی و با در نظر گرفتن سه نظام رتبه بندی معتبر بین المللی Times، QS و Shanghai ، لیست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت متبوع جهت ورودی های سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۴ در رشته‌ های مرتبط با علوم پزشکی به شرح جدول پیوست اعلام می شود.

این لیست سالیانه مورد بازبینی و بازنگری قرار گرفته و در سال تحصیلی مذکور صرفاً دانشگاه‌های موجود در این لیست جهت ادامه تحصیل مورد تایید است.

مجدداً تاکید می شود بر اساس مصوبات شورایعالی ارزشیابی وزارت بهداشت، از سال تحصیلی ۲۰۲۲-۲۰۲۱، زمان شروع به تحصیل در دوره اصلی ( تاریخ ویزای معتبر، تاریخ خروج از کشور و تاریخ حضور و شرکت در کلاس‌های دوره اصلی، مطابق با برنامه سال‌تحصیلی دانشگاه مربوطه) ملاک مورد تایید بودن دانشگاه مطابق با لیست دانشگاه های مورد تایید اعلامی وزارت بهداشت است.

نظر به اینکه برخی دانشگاهها از جمله دانشگاه NEU قبرس و University of Medical Lodz لهستان، به دلیل عدم رعایت الزامات و استانداردهای مورد نظر وزارت بهداشت، بر اساس مصوبات شورایعالی برای سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۴ از لیست دانشگاه های مورد تایید خارج شده است، لذا متقاضیان ادامه تحصیل باید به این موضوع توجه داشته باشند که شروع به تحصیل در دوره اصلی در این دانشگاه ها و هر دانشگاه خارج از لیست مورد تایید، برای سال تحصیلی مذکور مورد تایید نیستند.

یادآور می‌شود از سال تحصیلی ۲۰۱۸-۲۰۱۷، تحت هیچ شرایطی امکان ارزشیابی مدارک دانش‌آموختگان از دانشگاه های خارج از لیست تایید وزارت بهداشت (دانشگاه غیرتایید) وجود ندارد.

همچنین بر اساس مصوبه دویست و پنجاه و هفتمین جلسه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ شورایعالی ارزشیابی مدارک تحصیلی خارج از کشور از ورودی های سال تحصیلی ۲۰۲۴-۲۰۲۳ و بعد از آن، کل مدت تحصیل باید در دانشگاه مورد تایید بوده و امکان ارزشیابی مدارک دانش آموختگانی که قسمتی از دوره را در دانشگاه غیرتایید گذرانده‌اند، میسر نیست.

مجددا تاکید می شود کالج ‌های وابسته به دانشگاه اصلی ذکر شده در لیست و شعب آن در سایر کشورها مورد تایید نبوده و مدارک صادره از آنها قابل ارزشیابی نیستند.»

این مرکز تاکید کرده است: داوطلبان تحصیل با هزینه شخصی در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت بهداشت در خارج از کشور، برای برخورداری از هرگونه خدمات و تسهیلات قابل ارائه توسط این وزارت طبق ضوابط و مقررات مربوطه، باید در هنگام ارائه درخواست برای بهره مندی از خدمات مذکور، علاوه بر مستندات اعلام شده در آیین‌نامه‌های مربوطه، مدارک زیر که نشان دهنده تسلط لازم آنها به زبان خارجی کشور محل تحصیل است و توسط مراکز یا موسسات مورد تایید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صادره شده است، را نیز ارائه کنند:

- برای کشورهای انگلیسی زبان: مدرک حداقل نمره ۶ برای آزمون IELTS General و یا نمره معادل آن در آزمون TOEFL (۶۰%-۷۸%)

- برای کشورهای روسی زبان: مدرک قبولی حداقل سطح A۲ (TBU: basic level) زبان روسی براساس آزمون TORFL

- برای کشور چین: مدرک حداقل نمره ۱۲۰ در سطح ۲ آزمون HSK

- برای کشورهای ترک زبان: مدرک سطح B۲ آزمون تومر(TÖMER): کسب مجموع نمره ۶۶ تا ۷۰

- برای سایر کشورها: مدرک زبان بر اساس شرط تعیین شده از سوی دانشگاه مورد تایید پذیرش دهنده

متقاضیان باید توجه داشته باشند:

«در صورتی که دانشگاه خارجی مورد نظر، قبولی و کسب حداقل نمره در آزمون زبان خاصی را معیار و شرط پذیرش قرار دهد، داوطلب ملزم است آن شرط را نیز (علاوه بر موارد فوق) احراز کند. در خصوص دوره های تحصیلات تکمیلی و PhD ، زبان غالب دانشگاه در دوره مربوطه ملاک است.

دوره های کالج، پادفک، Pre-Med،Foundation و ... که ممکن است برای ورود به برخی رشته ها و یا دانشگاه ها الزامی باشد، به عنوان دوره اصلی رشته دانشگاهی محسوب نشده و هیچگونه تسهیلات یا خدماتی برای شروع یا در طول این دوره ها از سوی وزارت بهداشت به متقاضیان ارائه نخواهد شد.

لیست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش ‏پزشکی جهت ورودی های سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۴ در این اینجا قابل مشاهده است.

کد خبر 6088206

دیگر خبرها

  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • رشته های دانشگاهی را به سمت نیازهای جامعه سوق دهیم
  • قهر پسران دهه هشتادی با دانشگاه
  • عجیب‌ترین رشته‌های دانشگاهی / از زامبی شناسی تا مدیریت دوشیدن شیرگاو
  • فیلم| عاقبت آزادی‌بیان درآمریکا؛ قرار دادن دانشجویان و اساتید اخراجی دانشگاه کلمبیا در لیست سیا و منع آنها از تحصیل و اشتغال
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت اعلام شد
  • برپایی نمایشگاه دانش آموزان فنی و حرفه‌ای و کارودانش کیش
  • روابط عمومی؛عامل کلیدی در رونق کسب و کار‌ها