Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-28@21:52:17 GMT

اگر زمین صاف بود چه اتفاقی می‌افتاد؟

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۸۴۵۹۷

اگر زمین صاف بود چه اتفاقی می‌افتاد؟

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، زمین کروی است این واقعیت از هزاران سال پیش مطرح شد و به محض آنکه اتحاد جماهیر شوروی ماهواره «Sputnik 1» را در سال 1957 به فضا پرتاب کرد؛ به طور غیرقابل برگشتی تأیید شد.

در این بین گروهی با نام «flat-Earthers » وجود دارند که معتقدند زمین صاف است و در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند تا در مورد این اساسی ترین جنبه واقعیت شَک وارد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر زمین به نوعی واقعاً صاف بود مانند سیاره ای که امروز می‌شناسیم رفتار نمی‌کرد. در حقیقت، بشریت (و هر چیز دیگری) مرده خواهند بود.

«دیوید استیونسون» دانشمند «Caltech» در کالیفرنیا اعلام کرد برای تبدیل یک جسم کیهانی به یک دیسک (و نه کره)، باید خیلی سریع آن را بچرخانید و این امر در مورد سیاره زمین باعث می‌شود که آن به ذرات ریز و تکه تکه شده تبدیل شود. در دهه 1850، «جیمز کلرک ماکسول» ستاره شناس از نظر ریاضی نشان داد که شکل دیسک مانند یک پیکربندی پایدار در کیهان نیست.

تحقیقات ماکسول این فرضیه را بنا نهاد که حلقه‌های زحل از تعداد زیادی ذره کوچک و بدون اتصال ساخته شده است. همچنین محاسبات ریاضی وی نشان داد که چرا هیچ دیسکی به اندازه یک سیاره در اطراف کهکشان شناور نیست.

برای صاف کردن زمین بدون چرخاندن سریع آن به سحر و جادو نیاز دارید. به هر حال یک زمین مسطح به مدت طولانی دوام نخواهد داشت زیرا طی چند ساعت نیروی جاذبه سیاره را به درون کره می‌فشرد و همین توضیحی برای علت کروی بودن سیارات است.( یا بستگی به سرعت چرخش سیاره ممکن است نیروها بر خلاف جاذبه عمل کرده و در استوا برآمدگی‌هایی ایجاد کنند.)

همانطور که محاسبات ریاضی ماکسول نشان داد، وجود یک زمین پایدار و محکم مانند دیسک در شرایط وجود واقعی جاذبه ممکن نیست و هنگامی که شما از گرانش خلاص شوید همه چیز درباره سیاره ما به سرعت متوقف می شود. اتمسفر از بین می‌رود زیرا با گرانش در سیاره زمین نگه داشته شده است. جزر و مد نیز از بین می‌رود زیرا آن هم حاصل کشش گرانشی ماه است. خود ماه نیز از بین می‌رود زیرا هر توضیحی درباره وجود ماه با گرانش همراه است.

مورد قبول ترین سناریو در مورد ماه این است زمانی که یک جسم غول پیکر به زمین برخورد کرد و بقایای آن در جاذبه زمین گیر افتاد و چیزی که اکنون آن را به عنوان ماه می‌شناسیم به‌وجود آمد. بقایای این تصادف سناریوی دیگر نشان می‌دهد که ماه همزمان با زمین شکل گرفته است (باز هم به لطف گرانش).

محاسبات ساده

جاذبه باعث شکل گیری ساختار لایه لایه زمین، یعنی همان هسته، گوشته و پوسته شده است. به عنوان مثال هسته بیرونی زمین به عنوان یک آهنربای غول پیکر و پویا عمل می‌کند و باعث ایجاد میدان مغناطیسی سیاره می‌شود. میدان مغناطیسی به محافظت از جو زمین در برابر باد خورشیدی کمک می‌کند. ( این بادها 4 میلیارد سال پیش زمانی که میدان مغناطیسی مریخ از بین رفت، باعث نابودی اتمسفر آن شدند)

«جیمز دیویس» ژئوفیزیکدان دانشگاه کلمبیا لامونت در شهر نیویورک می‌گوید اگر زمین صاف باشد تکتونیک صفحات نیز کارایی نخواهد داشت.

زمین‌ساخت صفحه‌ای یا تکتونیک صفحه‌ای (Plate tectonics) به بررسی و مطالعهٔ حرکات وسیع‌مقیاس در «سنگ‌کُره» زمین می‌پردازد. این نظریه بر اساس نظریهٔ رانش قاره‌ای در نخستین دهه‌های قرن بیستم مطرح شد و پس از اثبات مفهوم گسترش بستر دریا در سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ میلادی توسط بسیاری از زمین شناسان پذیرفته شد.

Flat-Earthers توضیحات مختلفی درباره چگونگی امکان پذیر بودن این مشاهدات در سیاره مسطح ارائه می دهند. دیویس می گوید، مسئله این است که این توضیحات هیچ پایه ای در ریاضیات یا واقعیت فیزیکی ندارند. ماکسول در دهه 1850 پیش بینی ساخته شدن حلقه های زحل از تعداد زیادی ذره کوچک را با استفاده از دانش عمومی در مورد چگونگی عملکرد نیروی گرانشی و چرخشی انجام داد. مقاله او در مورد این موضوع در واقع با استفاده از معادلات ریاضی بود درحالی که نظریه وجود زمین مسطح به این شکل ثابت نمی‌شود.

دیویس اعتقاد دارد که جهان بینی مسطح زمین شامل گلچین‌های مختلف از پدیده های متفاوت است. در زندگی واقعی زمین و ماه هر دو به یک دلیل قابل اندازه گیری(جاذبه) یکسان هستند. افرادی که به مسطح بودن زمین اعتقاد دارند باید برای هردو توضیح مستقل ارائه دهند که این توضیحات اغلب با یکدیگر مغایرت دارند و تئوری‌های علمی اینگونه جوابگو نیستند.

اگر بتوانیم هزاران مشاهده را با یک تئوری ساده توضیح دهیم بهتر از توضیح همان هزار مشاهده با هزار نظریه است. اگر همه این موارد را کنار بگذاریم مسطح بودن زمین به این معنا است که میلیون‌ها دانشمند در طول تاریخ در یک توطئه وسیع متحد شده اند.

انتهای پیام/

178 / 159 زمین مسطح زحل زمین مسطح

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: زمین مسطح زحل زمین مسطح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۴۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ

آژانس فضایی اروپا گزارش داده است یک پدیده منحصر به فرد روی مریخ، با عنکبوت‌هایی که در سطح سیاره راه می‌روند اشتباه گرفته می‌شود.

به گزارش فارس، مدارگرد مریخ اکسپرس تصاویری عنکبوت مانند گرفته است، که در واقع فقط ویژگی‌های کوچک و تیره رنگی هستند که با تابش آفتاب بر روی دی‌اکسیدکربن رسوب شده در ماه‌های زمستانی سیاره شروع به شکل گیری می‌کنند.

به گفته آژانس فضایی، نور باعث می‌شود یخ دی اکسید کربن در پایین رسوبات به گاز تبدیل شود، که می‌ترکد و گرد و غبار را به بیرون پرتاب می‌کند.

در حالی که لکه‌ها ممکن است از فضا کوچک به نظر برسند، اما در واقع نسبتا بزرگ هستند. آژانس فضایی اروپا گفت که پهنای این تکه‌ها به ۴۴ متر می‌رسد و در بزرگ‌ترین حالت ممکن است بیش از ۸۰۴ متر عرض داشته باشند.

الگو‌های عنکبوت اولین بار توسط مدارگرد گازی ExoMars Trace مشاهده شده که در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب شد و در حال مطالعه مریخ برای نشانه‌هایی از حیات احتمالی در گذشته است.

این منطقه که در سال ۱۹۷۲ توسط کاوشگر ناسا کشف شد، به نام Angustus Labyrinthus نیز شناخته می‌شود و در نزدیکی کلاهک قطبی جنوبی سیاره قرار دارد.

به گفته ناسا، مریخ در حال حاضر هوای بهاری را تجربه می‌کند. این آژانس در بیانیه‌ای اعلام کرد مریخ‌نورد کنجکاوی از هوای گرم‌تر این سیاره لذت می‌برد و روی پایش محیطی و کاوش دهانه گیل مریخ کار می‌کند.

دیگر خبرها

  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • سفر به برزیل با تور آژانس سفرنامه در بهار و تابستان ۱۴۰۳
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • طبیعت چشم نواز ایلام در قاب مستند ایرانگرد
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • آرامگاه فردوسی از جاذبه‌های پربازدید و دیدنی مشهد
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است