Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نویسنده کتاب «باد یمانی» گفت‌: «باد یمانی» را نوشتم چراکه اطلاعات مردم در مورد زندگی برخی «ائمه معصومین (ع)» بسیار کم است، کتاب‌هایی که در بازار موجود است قالبا به زندگی و یا ابعاد شخصیتی «امیرالمومنین (ع)» و یا «امام حسین (ع)» پرداخته‌اند، اما کتابی که به زندگی «امام حسن عسکری (ع)» بپردازد کمتر وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 08:37 - 04 آذر 1398 - کد خبر: ۵۶۹۳۱۶ محمدرضا عابدی شاهرودی نویسنده کتاب در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون مضمومن کتاب «باد یمانی» گفت: کتاب «باد یمانی» مجموعه‌ای از کرامات و معجزات «امام حسن عسکری (ع)» است که در قالب هشت داستان کوتاه در هم پیوسته به رشته تحریر در آمدهف همچنین در بخش پایانی کتاب «باد یمانی» نیز به ولادت «حضرت مهدی (عج)» پرداخته شده است. 
بیشتر بخوانید: برای مطالعه متن نشست نقد و بررسی کتاب «باد یمانی» اینجا کلیک کنید وی در همین راستا ادامه داد: کتاب «باد یمانی» بیشتر مختص رده سنی جوانان و نوجوانان است اما نگارش آن به گونه‌ای صورت گرفته که همه گرو‌ه‌های سنی می‌توانند از آن استفاده کنند.


عابدی شاهرودی دلایل و چرایی نگارش کتاب «باد یمانی» را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: اطلاعات مردم در مورد زندگی برخی «ائمه معصومین (ع)» بسیار کم است، کتاب‌هایی که در بازار موجود است قالبا به زندگی و یا ابعاد شخصیتی «امیرالمومنین (ع)» و یا «امام حسین (ع)» پرداخته‌اند، اما کتابی که به زندگی «امام حسن عسکری (ع)» بپردازد کمتر وجود دارد، لذا پرداختن به کرامات و معجزات این امام بزرگوار برایم ارزشمند بود.

وی به بخشی‌هایی از کتاب «باد یمانی» اشاره و اظهار کرد: زمان امامت «امام حسن عسکری (ع)» خفقان شدید بر جامعه حاکم بود لذا «امام یازدهم (ع)» در پادگان نظامی و مکانی دور از مردم نگاه داشته می‌شدند تا مردم نتوانند از حضور ایشان استفاده کنند، همین امر رخدادهای فراوان و اتفاقات بسیاری را ایجاد کرد که در کتاب «باد یمانی» به آن‌ها اشاره شده است. 

این نویسنده ادبیات دینی پرداختن به معجزات و کرامات «امام حسن عسکری (ع)» در کتاب«باد یمانی» را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: من نگارش در مورد «پیامبر اکرم (ص)» و «حضرت فاطمه (س)» همچنین «ائمه معصومین (ع)» را دوست داشتم و لذا تصمیم گرفتم تا در گام نخست از زندگی امامانی شروع کنم که اطلاعات کمتری نسبت به آن‌ها در جامعه وجود دارد به همین خاطر در ابتدا تصمیم گرفتم نگارش کتابی با موضوع زندگی «امام حسن عسکری (ع)» را آغاز کنم که سرانجام به نگارش کتاب «باد یمانی» پیرامون کرامات، معجزات و نحوه زندگی «امام یازدهم (ع)» ختم شد.

وی در مورد رویکرد خود در نگارش کتاب «بادیمانی» ابراز کرد: تلاش کردم برای روایت داستان کتابم از اطلاعات و روایاتی استفاده کنم که کمتر توسط مردم شنیده شده و عموما در این زمینه اطلاعاتی در دست نبود، در مرحله دوم داستان‌هایی را مورد انتخاب قرار دادم که به کرامات این امام بزرگوار باز می‌گردد و باعث گرایش قلب مومنان به ایشان می‌شود. در خلال این داستان تلاش کردم تا به برخی از اتفاقات و رویداد‌های زندگی «امام حسن عسکری (ع)» بپردازم و آن‌ها را منعکس کنم تا مشخص شود شیعیان برای دیدن ایشان با چه مشکلاتی روبرو بودند.

عابدی شاهرودی به موضوعاتی جانبی که در کتاب «باد یمانی» به آن پرداخته شده است اشاره و اظهار کرد: از آنجا که دسترسی به این امام بزرگوار دشوار بود و از طریق واسطه‌ها با «امام یازدهم (ع)» ارتباط بر قرار می‌کردند لذا موضوعات حاشیه‌ای در دوران امامت «امام یازدهم (ع)» ایجاد می‌شد که در کتاب «باد یمانی» به آن‌ها اشاره‌ا شده است.

این نویسنده به سبک نگارش کتاب «بادیمانی» اشاره و ابراز کرد: سبک نگارشی من بر اساس ساختار‌های تصویری است و هنگامی که مخاطب کتاب را می‌خواند می‌تواند رویداد‌ها و اتفاقات را به راحتی تصور کند. بنابراین در هنگام خواندن کتاب حس دیدن فیلم و یا یک سریال به مخاطب القا می‌شود. اتخاذ این شیوه نگارش جذابیت‌هایی را به دنبال دارد و خواننده را برای دنبال کردن ادامه کتاب ترغیب می‌کند.

وی در مورد برنامه‌های آینده‌ خود برای نگارش کتاب‌های خاطرنشان کرد: تلاش دارم تا بخش‌هایی از زندگی همه «ائمه معصومین (ع)» را به صورت گزیده انتخاب و برای نسل جوان به شیوه داستان و رمان بنویسم، زیرا زبان داستانی برای جوان و نوجوان امروزی بیشتر قابل درک و ملموس‌تر است. در حال حاضر کتابی در مورد زندگی «امام هفتم (ع)» را در دست تولید دارم که بزودی به چاپ خواهد رسید.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۴۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت

به گزارش خبرگزاری مهر، امیراسماعیل آذر نویسنده، پژوهشگر و استاد زبان و ادبیات فارسی میهمان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود و با حامد علامتی مدیرعامل کانون برای طراحی و اجرای برنامه‌های ترویج شعرخوانی و مشاعره در بین کودکان و نوجوانان گفتگو کرد.

امیراسماعیل آذر مجری برنامه‌های مشاعره محور صدا و سیما در این نشست به دعوت علامتی برای همکاری در حوزه پرورش استعدادهای ادبی و شعری کودکان و نوجوانان ایرانی و ترویج فرهنگ و زبان فارسی در بین بچه‌ها پاسخ مثبت گفت و برای همکاری در این زمینه اعلام آمادگی کرد.

این شاعر و مترجم دیروز شنبه ۸ اردیبهشت و در جمع مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اهمیت شعر و ادبیات در تربیت کودکان گفت: اگر شعر در وجود کودکان متمکن و جایگزین شود و بچه‌ها با این مفاهیم آشنا شوند آن‌ها در زندگی آینده انسان‌های موفق‌تری خواهند شد. نتیجه یک بررسی گذرا نشان داد که این کودکان در زندگی خود انسان‌های آرام و دور از خشونت بودند و آنان محصول شعرها هستند.

اسماعیل آذر ضمن اظهار خوشحالی از حضور در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به‌عنوان یک مجموعه ریشه‌دار گفت: من یک معلم هستم و در دانشگاه تدریس می‌کنم اما در همه این سال‌ها کانون همیشه یکی از محورهای ذهن من بوده و هر مجموعه‌ای که پشتوانه نداشته باشد محکوم به فناست اما پشتوانه کانون اندیشمندان و شخصیت‌های بزرگی هستند که سبب رشد این مجموعه شده‌اند و اکنون ما زیر سایه آن‌ها نشسته‌ایم و حرف می‌زنیم.

وی با اشاره به تاریخ کهن قصه و قصه‌گویی در ایران گفت: در برخی از دوره‌های تاریخی و از زمان صفویه، قصه‌گویی به یک منصب تبدیل شد و در دوران قاجاریه هم ناصرالدین شاه، «قصه‌گو» یی ویژه داشته و فخرالدوله دختر او این قصه‌ها را می‌شنیده و می‌نوشته است.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: آن‌چه امروز رایج است شعر است که در ایران پشتوانه دارد و در ضمیر ایرانیان نهفته است و همه ما با شعر بزرگ شده‌ایم. در حال حاضر هم با حرکت‌هایی که در حوزه ترویج مشاعره راه انداخته‌ایم خوشبختانه تعداد کودکان و نوجوانان علاقه‌مند به شعر افزایش قابل توجهی داشته است. بچه‌ها دوست دارند شنیده شوند.

اسماعیل آذر گفت: من کانون پرورش فکری را دوست دارم و معتقدم از آموزش و پرورش و صدا و سیما هم می‌تواند مهم‌تر باشد چرا که این مجموعه می‌تواند انسان بسازد در حال حاضر بسیاری از شعرهای بچه‌ها محصول ذوق آن‌هاست نه دانش و تجربه‌های نو آنان، به همین دلیل باید بچه‌ها را با شاعران قدیمی آشنا کنیم.

پیشنهاد این نویسنده و مترجم، راه‌اندازی جریان مشاعره در مراکز کانون سراسر کشور با استفاده از فناوری‌های جدید و فضای مجازی بود و او اعلام آمادگی کرد تا مربیان کانون در زمینه آموزش شعر به بچه‌ها تحت آموزش قرار بگیرند و شعرهای بسیار ساده و قابل فهم برای کودکان جمع‌آوری و منتشر شود.

برای نسل جدید باید از ابزار هنر و ادبیات مانند شعر، داستان و قصه‌گویی استفاده کنیم

در ادامه حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سخنانی از اسماعیل آذر به‌عنوان یکی از قله‌های مسلّم ادبیات و شعر نام برد و گفت: ما به دنبال این هستیم که از تجربه‌های ایشان استفاده کنیم و درخواست می‌کنیم در ساخت برنامه‌هایی برای کودکان در حوزه شعر و شعرخوانی به ما کمک کنند.

وی افزود: برنامه ترویج شعرخوانی و مشاعره با سه سیاست محوری سال ۱۴۰۳ یعنی مرکز محوری، مخاطب محوری و نوجوان محوری کاملاً مطابقت دارد.

مدیرعامل کانون پرورش فکری با بیان این که کانون قصد ندارد گرفتار روزمرگی شود، گفت: قصد داریم در این حوزه کارهای ماندگاری را که شمولیت داشته باشد از خود به یادگار بگذاریم. برای نسل جدید باید از ابزار هنر و ادبیات مانند شعر، داستان و قصه‌گویی استفاده کنیم و البته ابزار رسانه که بسیار مهم است.

وی اهمیت ایجاد یک پیوست رسانه‌ای برای تمامی برنامه‌های فرهنگی و هنری را یادآور شد و گفت: کودکان و نوجوانان امروز غرق در گوشی هستند و ما باید از ظرفیت رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی و فضای مجازی برای ترویج ادبیات استفاده کنیم.

علامتی با تاکید دوباره بر این‌که احیا کانون و بازگرداندن آن به دوران درخشان دهه ۶۰ و ۷۰ شمسی گفت: این امر تصمیمی راهبردی است و قصد داریم هر کار خوبی که انجام شده است ادامه دهیم و تقویت کنیم و اگر می‌بینیم کاری مناسب زمان فعلی نیست، حتماً تغییر خواهیم داد.

اعضا کانون پرورش فکری گنجینه همیشه درخشان عرصه هنر و ادبیات هستند

در ادامه محمدرضا کریمی‌صارمی معاون تولید کانون پرورش فکری گفت: اعضای کانون پرورش فکری به عنوان گنجینه‌ای هستند که همیشه در رویدادهای هنری و ادبی و سینمایی کشور درخشیده‌اند.

در ادامه سمیه‌سادات ابراهیمی مدیرکل حوزه مدیرعامل، روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری گفت: سیاست کانون گسترش زبان و ادبیات فارسی با بهره‌گیری از خلاقیت و نوآوری است و ما در این زمینه از طراحی برنامه‌های ترکیبی برای کشف استعدادهای نوجوانان در قالب‌های مختلف استقبال می‌کنیم.

در ادامه محمدحسین علی‌مددی دستیار رسانه‌ای مدیرعامل کانون پرورش فکری از حضور اسماعیل آذر در کانون استقبال کرد و گفت: با حضور شما و از راه طراحی برنامه‌های تلویزیونی و بهره‌گیری از قالب‌ها و طرح‌های گوناگون و جذاب، نشر کتاب و… می‌توانیم به گسترش زبان و ادبیات فارسی کمک کنیم.

در ادامه مجتبی حاذق مدیر آفرینش‌های ادبی و هنری کانون پرورش فکری گفت: طرح‌های در دست اجرا این مجموعه مانند کارگاه‌های خوانش متن، یا پروژه استعدادیابی نوجوانان در قالب باشگاه ادبی قاف را ظرفیت‌های مناسبی برای اجرای برنامه مشاعره است.

در ادامه عباس محمددینی مدیرکل نظارت بر انتشارات اظهار امیدواری کرد از دیدگاه‌ها و مشورت‌های اسماعیل آذر برای ایجاد بانک ایده انتشارات و نشر کتاب‌هایی جذاب و موردپسند کودکان و نوجوانان در حوزه اساطیر و ادبیات کهن در کانون بتوانیم استفاده کنیم.

در ادامه مجتبی دانشور مدیرکل نظارت بر چاپ و توزیع محصولات کانون از ارائه بیش از یک هزار عنوان کتاب در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توسط کانون پرورش فکری خبر داد و گفت: امسال در نمایشگاه ۶ تا ۸ عنوان کتاب شعر نوجوان هم رونمایی می‌شود. سیاست کانون اکنون تجاری‌سازی محصولات و توزیع آن در همه فروشگاه‌ها و کتاب‌فروشی‌های غیر کانون بوده است. مطمئن هستم با حضور آقای آذر انتشار این کتاب‌ها وضعیت بهتری پیدا می‌کند.

در پایان این نشست اسماعیل آذر با همراهی مدیرعامل کانون پرورش فکری از کتاب‌خانه مرجع کانون بازدید کرد و به عضویت افتخاری این کتاب‌خانه درآمد.

کد خبر 6091114 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • کتاب «برای قلب های شکسته» منتشر شد
  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • گزیده از سخنان ائمه جمعه شهرهای استان قم
  • تجهیز اتاق عمل بیمارستان زرقان به میکروسکوپ چشم پزشکی
  • گزیده خطبه های نماز جمعه شهرهای کهگیلویه و بویراحمد
  • کتاب «یوسف گم گشته باز آید» در ماهشهر منتشر شد
  • زندگی سخت است آیا فلسفه می‌تواند کمک کند؟