Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم یکی از نقاط اتصال با جهان اسلام است، گفت: از این طریق می توانیم این جاده را به یک شاهراه ارتباطی وسیع در جهت دیپلماسی قرآنی کشور تبدیل کنیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگ خبرگزاری شبستان، «سیدعباس صالحی» امروز یک‌شنبه(3آذرماه) در پنجاه و سومین جلسه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی با بیان این مطلب افزود: مسابقات بین المللی قرآنی با توجه به سابقه خود یک نشانه و نماد برای جمهوری اسلامی ایران به شمار می آید و این سوال که در دهه پنجم جمهوری اسلامی ایران چگونه می توان این نماد را قوی تر از گذشته کرد از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با توجه به این پرسش باید از دوره های گذشته و جدید مسابقات قرآنی ارزیابی روشنی داشته باشیم و به چشم اندازی که در دهه های آینده می تواند داشته باشد توجه کرد.

 صالحی در عین حال تصریح کرد: باید برنامه روشن تری برای جهش در مسابقات بین المللی قرآن کریم در دوره های آینده هم داشته باشیم.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت های ستاد اربعین، گفت: باید از فرصت اربعین به عنوان یک فرصت اجتماعی و خط ارتباط با جهان اسلام بهره کافی ببریم.

صالحی افزود: در اربعین باید رنگ و صبغه فعالیت های قرآنی افزایش یابد زیرا هر چه به قرآن نزدیک تر باشیم آثار و برکات بیشتری را شاهد می شویم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کشور باید به تقویت منابع مردمی در حوزه های قرآنی توجه بیشتری داشته باشیم و آن را جدی تر بگیریم.

وی به نقش فضای مجازی در ارتقای فعالیت های قرآنی اشاره کرد و گفت: در این کمیسیون می توان کمیته فضای مجازی نیز راه اندازی کرد و این فضا را جدی تر گرفت.

در ابتدای این جلسه عبدالهادی فقهی‌زاده معاون قرآن و عترت با اشاره به دستور جلسات این نشست گفت: ارائه گزارش فعالیت‌های ستاد اربعین یکی از دستورات این جلسه است و براساس این گزارش امسال ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از زائران ایرانی به پیاده‌روی اربعین رفته اند.

وی افزود: ستاد مرکزی اربعین متشکل از ۱۴ کمیته تخصصی است و جلسات متعددی با شهرداری و موسسات مختلف داشته و در زمینه طرح های این حوزه نیز اتفاقات خوبی افتاده است.

در ادامه این نشست محمدی گزارشی از روند فعالیت های ستاد مرکزی اربعین ارائه داد.

وی پویش مردمی ختم قرآن کریم، حضور گروه رسانه ای و پوشش خبری محافل انس با قرآن و پخش از شبکه قرآن، برنامه های مشترک با سایر کشورها برای اولین بار، رونمایی از آلبوم صوتی عاشورایی طنین عاشقی و ... را از جمله این فعالیت ها برشمرد.

در این نشست حجت الاسلام سیدمصطفی حسینی رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه هم گزارشی از روند برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم ارائه کرد.

در این نشست برخی از اعضا به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند و بر راهبری قرآنی در دنیا، انسجام و تمرکز در فعالیت ها و تمرکز بر فعالیت های جدید تر در ستاد مرکزی اربعین، استفاده از ظرفیت های موجود در فعالیت های قرآنی  ، افزایش و بهره گیری از ظرفیت های مردمی در برگزاری مسابقات قرآنی، هم افزایی در فعالیت ها و ... تاکید کردند.

در پایان این نشست از خانواده آقای بختیاری به پاس تلاش در جهت تربیت و آموزش سه فرزند این خانواده از سوی مادر شان خانم عرفانیان برای حفظ کامل قرآن کریم از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر شد.

پایان پیام/523

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد نماز جمعه مسجد بسیج کانون های فرهنگی هنری مساجد هفته بسیج مساجد کتاب اردبیل فهما کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی اربعین نمایشگاه قرآن صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۵۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود

آیت‌الله مصطفی محامی ضمن حضور در دانشگاه علوم قرانی زاهدان در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان اظهار کرد: در حوزه حقابه سیستان بنده سخنرانی‌ها و پیگیری‌های متعددی طی پنج سال گذشته داشته‌ام و عنوان کردم که ظاهرا خود آقایان در استان خشکسالی را باور نکرده‌اند و تازه ۲ سال است که موضوع حقابه سیستان تبدیل به یک مطالبه عمومی شده است و حتی رئیس جمهور نیز هنگام حضور در استان نسبت به این مساله موضع گرفتند.

وی بیان کرد: پیگیری‌هایی هم از سوی وزارت امور خارجه صورت گرفت اما بنده در خطبه‌های نماز جمعه عنوان کردم که آقایان آن گونه که باید کار نکرده و از همه اهرم‌ها استفاده نکردند.

امام جمعه زاهدان گفت: بخشی از این مشکلات حاصل از کم کاری ماست چرا که مسوولان گزارش دادند که با وجود خشکسالی‌ها میزان بارندگی‌ سالانه در جنوب استان طی این سالها ۲ میلیارد متر مکعب بوده در حالی که حقابه سیستان از افغانستان ۸۰۰ میلیون متر مکعب است و اگر در استان سدهایی ساخته شود می‌توان این بارندگی‌ها را مهار کرد و از آن در مصارف مختلف بهره برد و در این صورت دیگر نیازی به حقابه یا استفاده از آب دریای عمان و دستگاه آب شیرین کن نیست.

وی اظهار کرد: مشکل دیگر به خود مردم سیستان بر می‌گردد چرا که اتفاق نظر ندارند و هر کس حرف خود را می‌زند جهات سیاسی، قومی و حزبی را دنبال می‌کنند و برای نمونه یک نفر بحث آب ژرف را مطالبه می‌کند و فرد دیگر بر استفاده از آب دریای عمان تاکید دارد و هنوز توافقی صورت نگرفته که در این صورت مسوولان در مرکز کشور نیز ترتیب اثری نخواهد داد.

آیت الله محامی گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است.

وی با بیان اینکه قرآن کتاب هدایت است و ما به عنوان مسلمان باید نهایت بهره را از آن ببریم افزود: با وجود همه این ویژگی‌ها توجه کافی به قرآن صورت نگرفته است و به همین دلیل است که پیامبر اکرم(ص) با گلایه مطرح می‌کنند: "یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا" خداوندا قوم من قرآن را مهجور قرار دادند و آنگونه که باید به آن نپرداختند.

امام جمعه زاهدان با بیان اینکه فعالیت‌های علمی و پژوهشی در رابطه با قرآن کریم صورت گرفته اما کافی نیست و باید در عرصه‌های مختلف به کار و فعالیت بپردازیم تصریح کرد: رشته‌های قرآنی که در مراکز علمی و دانشگاهی طراحی شده بیشتر به مباحث جانبی می‌پردازد هر چند که مباحث مهمی است اما کمتر به اصل معانی قرآن پرداخته شده و این یکی از آسیب‌های کار است و دانشجویان دانشگاه علوم قرآنی باید در کنار واحدهای درسی به سراغ معانی و معارف قرآن نیز بروند.

وی اظهار کرد: قرآن کریم با علوم دیگر متفاوت است از این جهت که اگر تزکیه و پاکی دل نباشد ارتباط و فهم درستی از آیات و روایت کسب نکرده و به عمق قرآن پی نمی‌برند و با همین قرآن که کتاب هدایت است بسیاری از افراد هدایت شده و برخی نیز گمراه خواهند شد و گمراه شدن آنان به علت وجود نقص در خود آنهاست و اگر می‌خواهیم از هدایت قرآن بهره‌مند شویم باید به دل بپردازیم و دلمان را صاف و پاک کنیم.

آیت الله محامی در پاسخ به سوالات و مطالبات دانشجویان مبنی بر تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه، پیگیری حقابه سیستان، جلب توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی و جذب اعضای هیات علمی در دانشگاه علوم قرآنی زاهدان گفت: جهت تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه علوم قرانی در گذشته هم صحبت‌هایی صورت گرفت و مسوولان دانشگاه باید در این جهت تدابیری اتخاذ کنند و از ظرفیت خیرین بهره‌گیری کنند و در مواقع مورد نیاز بنده نیز قادر به پیگیری هستم.

وی در پاسخ به درخواست یکی از دانشجویان مبنی بر جلب کردن توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی اظهار کرد: بخشی از کار به خود شما بر می‌گردد و باید در جامعه حضوری فعال داشته و توجه‌ها را جلب کنید تا مردم تاثیرگذاری شما را ببینند و همواره درخواست استفاده از این ظرفیت را داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: افزایش تعداد اعضای هیئت علمی حرف منطقی است و دانشگاه باید در این حوزه برنامه ریزی داشته باشد چرا که اگر این کار صورت نگیرد به تدریج باعث تضعیف رشته و دانشجویان خواهد شد.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه توسط استاندار کردستان
  • قاری و حافظ قرآن اعزامی به مسابقات مالزی تعیین شدند
  • رقابت قرآنی دانش آموزان شمال فارس در سرچهان
  • قرآن همه چیز ماست
  • وزیر ارشاد از ابلاغ مصوبه برپایی بازار هنر ایران خبر داد
  • حمیدرضا نصیری و محمدرضا زاهدی نمایندگان ایران در مسابقات قرآن مالزی
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود