Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این همایش با همکاری مشترک دانشگاه صلاح‌الدین اربیل اقلیم کردستان عراق و دانشگاه الزهرا(س) جمهوری اسلامی ایران به مدت سه روز در محل تالار فرهنگ و هنر دانشگاه صلاح‌الدین اربیل برگزار شد.

مراسم افتتاحیه این همایش با مشارکت و همکاری دانشکده‌های ادبیات دانشگاه صلاح الدین اربیل و دانشکده ادبیات دانشگاه الزهرا(س) و همچنین، اساتید زبان فارسی از دانشگاه‌های صلاح‌الدین، الزهرا(س)، سنندج، مهاباد (جمهوری اسلامی ایران)، ترکیه و عراق آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این مراسم که با پوشش خبری رسانه‌های اقلیم کردستان عراق همراه بود، جوهر، معاون دانشگاه صلاح‌الدین و خانم رستم پور ملکی، از دانشگاه الزهرا(س) به ایراد سخن پرداختند.

در این همایش که هدف آن توسعه و تبیین تأثیر هر دو زبان کردی و فارسی بر یکدیگر و هماهنگی بین دو زبان بود، هریک از صاحبان آثار و مقالات با ارایه مقالات خود مطالبی را در خصوص موضوع مورد بحث مطرح کردند.

در این همایش ۱۸ مقاله به زبان فارسی، ۱۲ مقاله به زبان‌های کردی بادینانی و سورانی، ۴ مقاله به زبان ترکی استانبولی و ۶ مقاله به زبان عربی به دبیرخانه این همایش واقع در دانشکده ادبیات دانشگاه صلاح‌الدین ارسال شد که پس از بررسی آثار و داوری کمیته داوران بنا به مدت زمان محدود همایش، برخی از آثار برتر در دو روز همایش صبح و بعد از ظهر ارایه شد.

جلوه‌های پایداری در شعر کودک فارسی و عربی، تحلیل جلوه‌های واژه باد در اشعار شیرکو بیکس، بررسی و مقایسه دیدگاه‌های اجتماعی و سیاسی در اشعار پروین اعتصامی، نگاهی نو به ساخت ماضی نقلی زبان فارسی در تطبیق با زبان کردی، بررسی شعر مستوره اردلان و پروین اعتصامی در آیینه ادب و عرفان از مهمترین آثار ارایه شده در این همایش است. این همایش با اهدای لوح تقدیر و تندیس به اساتید و صاحبان مقالات توسط جانشین رییس دانشگاه صلاح‌الدین به پایان رسید.

کد خبر 4780244 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: رایزنی فرهنگی اربیل زبان فارسی ادبیات کردی هفته کتاب هفته کتاب و کتاب خوانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گردشگری ترجمه کتاب و کتابخوانی رایزنی فرهنگی ادبیات میراث فرهنگی نشر نو نقد کتاب جایزه جلال آل احمد محسن جوادی دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۶۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر ظهر سه شنبه با تبریک فرا رسیدن روز ملی خلیج فارس در این همایش علمی با اشاره به مختصات جغرافیایی خلیج فارس اظهار داشت: روز خروج پرتغالی ها از خلیج فارس به نام روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است و همه ایرانیان این روز بزرگ شمرده و در محافل علمی کشور نیز همایش های مختلفی در این راستا برگزار می شود و این اهمیت این روز بزرگ را می رساند.

رضا درویشی گفت: خلیج فارس یک سرمایه ارزشمند و یک گوهر گرانبها برای ما و کشورهای حوزه خلیج فارس است؛ این آبراه سومین خلیج بزرگ جهان است و خلیج فارس برای کشورهای پیرامونی آن نقش حیاتی دارد.

درویشی بیان داشت: بیشترین مرز را با خلیج فارس کشور جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای پیرامونی آن دارد و رودهای بسیاری در جنوب ایران در استان خوزستان، بوشهر و هرمزگان به این آبراه استراتژیک می ریزد.

ااین استاد جغرافیا با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ چشمه در زیر خلیج فارس وجود دارد و حدود ۵۰ چشمه از سواحل خلیج فارس روانه آن می شود، خاطرنشان ساخت: خلیج فارس عمق زیادی ندارد و متوسط عمق آن ۵۰ متر و بیشترین عمق آن حدود ۹۳ متر و عریض ترین بخش خلیج فارس در حدود ۳۰۰ کیلومتر است.

درویشی ادامه داد: بنادر ما در حوزه خلیج فارس نقشی بسیار حساس و حیاتی برای کشور دارند و تنها بنادر رودخانه ای این پهنه آبی یعنی خرمشهر و آبادان در کشور ایران قرار دارند.

وی اضافه کرد: خلیج فارس از بعد نظامی و اقتصادی برای تمام کشورهای پیرامونی خود نقش حساسی دارد و بیش از ۲۵% از نفت جهان از این آبراه تامین می شود و وجود تنگه هرمز در نقطه ابتدایی آن برای کشور ما نقش راهبردی دارد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر گفت: تمام بنادر حوزه خلیج فارس در استان های جنوب ایران نقشی کلیدی و تعیین کننده در اقتصاد کشور ما دارند و نسل جوان ما باید اهمیت این شاهراه آبی جهان را به خوبی واقف بوده و دانشجومعلمان به عنوان معلمان فردای کشور ما در این عرصه نقشی اساسی دارند؛ چرا که خلیج فارس هویت تاریخی ماست.

یک نویسنده، پژوهشگر تاریخ و استاد دانشگاه های استان بوشهر نیز در این همایش اظهار داشت: ما ۵ هزار سال تاریخ مکتوب داریم اما متاسفانه از این تاریخ مکتوب سهم کاوش های باستان شناسی که بیانگر زندگی آن زمانی مردمان این سرزمین در حاشیه خلیج فارس باشد، حدود ۵ درصد است و این جای تاسف دارد.

غلامحسین نظامی گفت: ما چگونه باید خلیج فارس را بشناسیم در حالیکه در زمینه باستان شناسی خلیج فارس کار عمده ای نکرده ایم در حالی که کشورهای غرب خلیج فارس فوق العاده در حال کار در این حوزه هستند.

نظامی بیان داشت: شخصیت های علمی جهان و حتی حوزه خلیج فارس که من با برخی از آنها گفتگو داشته ام به اسم جعلی آن اعتقاد ندارند و این تنها مصلحت سیاسی برای آنهاست که در حال دنبال کردن این روند هستند.

وی با بیان اینکه ایرانیان در حاشیه خلیج فارس مرزداران و حافظان تاریخی کشور و این پهنه آبی هستند و در طول تاریخ در برابر بیگانگان ایستاده و مقاومت کرده اند، ادامه داد: مردمان سیراف این استان در قرون اولیه اسلامی به تجارت با مناطقی از چین می پرداختند که این نشانگر توانمندی دیرینه دریانوردان ما در دریانوردی است.

نظامی تصریح کرد: بوشهر در دوره قاجار تبدیل به یک بندر ترانزیتی شد و بندری در تراز بین المللی بود و ۹ کشور در این بندر کنسولگری داشتند و ۱۱ خط کشتیرانی در آن وجود داشت.

در این همایش محمدی باغملایی از اساتید هیات علمی دانشگاه نیز شعری در توصیف خلیج فارس خوانش کردند و مرضیه سادات موسوی نیز به نقالی در وصف مبارزین بوشهری در جنگ با استعمارگران انگلیسی پرداخت.

کد خبر 6093098

دیگر خبرها

  • رئیس مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما معرفی شد
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • شعر فارسی فلسطین به دست عرب زبانان نمی‌رسد
  • همایش روانشناسی در دانشگاه آزاد قم برگزار شد
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • بیست و هفتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر
  • همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود
  • ارائه ۱۱ مقاله در همایش علمی «اسوه حسنه» در مرکز گلستان