Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری صبح امروز (دوشنبه) خود با تبریک هفته بسیج و گرامیداشت یاد و نام امام شهدا و شهدای گرانقدر، اظهار داشت: روز ۱۰ آذر روز مجلس است و باید یاد شهید مدرس را گرامی داشته و همچنین جایگاه مجلس به عنوان رکن رکین کشور را پاس داریم. وزارت خارجه به عنوان بخشی از دولت ارتباط خوبی با مجلس داشته و شخص وزیر خارجه پاسخگوترین وزیر بعد از انقلاب بوده و تعداد پرشمار ظریف در نشست های کمیسیون گواه این است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش مهر وی ادامه داد: اتفاقاتی رخ داد در هفته گذشته ناخوشایند بود و از آن ناخوشایندتر دخالت بیگانگان در آن بود و ما آن را محکوم کردیم. ایران حق اعتراض را قانونی می داند و تجمعات مسالمت آمیز را داشته ایم و آنها در کمال آرامش برگزار می شود ولی باید گفت حساب اغتشاش از این اعتراضات جدا است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما امیدواریم کشورهایی که دانسته یا نادانسته، البته ما معتقدیم دانسته از اعتراضات حمایت کردند، مسولیت کار خود را بپذیرند. گروه های تروریستی اقداماتی انجام دادند که دستگاه قضائی در حال رسیدگی به آن است.

موسوی افزود: برای کشورهایی متأسفیم که وزیر خارجه اش می خواهد تا از اغتشاشات و سوزاندن اموال عمومی فیلم گرفته شده و ارسال شود. ما توصیه می کنیم راهپیمایی های مردم را در این چند روز ببینند تا بفهمند مردم واقعی کیستند.

وی تصریح کرد: در خصوص تحولات دیپلماتیک باید بگویم که تعدادی سفر به کشورها داشتیم. در این مدت فرستاده نخست وزیر مالزی‌ و فرمانده ارتش پاکستان به ایران آمدند و فرستاده ویژه کره جنوبی را امروز داریم. همچنین سفر عراقچی به هلند بود و چند سفر در آینده داریم که اطلاع‌رسانی می کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات برخی مقامات غربی و عربی درباره اعمال فشار بیشتر علیه ایران اضافه کرد: دخالت کشورهای مختلف در امور داخلی ایران را محکوم می کنیم. این سیاست ها ناشی از سیاست خصمانه آنها است. سخنان آنها با واقعیات متفاوت است و اظهارات شان از روی خیرخواهی نیست و می خواهند تنش و ناامنی را تشدید کنند. آنها می خواهند با ایجاد فشار در داخل به مقاصد خود برسند.

موسوی بیان کرد: وزارت خارجه اقداماتی از لحاظ حقوقی و مستندسازی برای ارایه به محاکم تنظیم کرده که با این فشارها برخورد شود.

وی درباره اظهار نظر دبیرکل اتحادیه عرب در پذیرش سفیر یمن گفت: ما این موضوع را رد می کنیم. دولت مستقر و قانونی در یمن حضور دارد و طبیعی است که سفیر به هر کشوری می خواهد اعزام کند، ایران نیز آن را می‌پذیرد و به عنوان دوست رفتار می کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس افزود: ما هرگونه ورود و نقش آفرینی نیروهای بیگانه در منطقه را رد و باعث بی ثباتی می دانیم. ما به همسایگان گفته ایم که امنیت وارداتی نیست و باید با همکاری همه کشورها به دست بیاید. همه کشورها باید سهمی در تامین امنیت منطقه داشته باشند و طرح ایران موسوم به امید در همین راستا بوده تا امنیت در منطقه را گسترش دهد. ما اعلام کرده‌ایم همه می‌توانند در آن حضور داشته باشند و نامه رییس جمهور به همه کشورها ارسال شده است.

موسوی اظهار داشت: امیدواریم آنها از توهم دست برداشته و به ندای صلح ما جواب دهند. حضور کشورهای بیگانه در منطقه باعث ناامنی است و بی‌ثباتی به ارمغان می آورد. امیدواریم جواب طرح ما مثبت باشد. برخی از کشورها استقبال کرده اند و برخی در حال بررسی طرح هستند و سه کشور جواب مثبت داده اند.

وی گفت: موضع وزیر دفاع فرانسه از مواضع همیشگی اروپایی ها بوده که در حرف سخنی می گویند و عمل دیگری انجام نمی دهند. این گفتار درمانی موجه نیست. ضمن اینکه وزیر دفاع فرانسه سخنان نامربوطی زده که مورد قبول ما نیست. این اظهارات را سازنده نمی دانیم و مخالف سیاست های اعلامی آن ها است. بین اظهارات وزرای خارجه و دفاع فرانسه با سخنانی که در جلسات خصوصی می زنند تفاوت زیادی وجود دارد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: درباره سفر مایک پنس به اقلیم کردستان باید بگویم که ما روابط خوبی با اقیلم داشته ایم و این ارتباط خوب از پیش بوده است. ایران در مواقع شدت و سختی به دولت مرکزی عراق و دولت اقلیم رفته است. پنس بر خلاف رویه دیپلماتیک به آنجا رفت و باید بگویم که پایتخت عراق متحد در بغداد است. این مانورهای تبلیغاتی بی حاصل را نه ما و نه دوستان در اقلیم توجه نمی کنند.

موسوی درباره سفر فرمانده‌ ارتش پاکستان و دیدار با مقام های ایران بیان کرد: در سفر مهم ژنرال باجوا به ایران و دیدار سطح بالا با مقام های کشورمان طیف زیادی از موضوعات مطرح شد. مسایل دوجانبه، مرزی، منطقه ای و بحث وضعیت مرزبانان ربوده شده جزو موضوعات مورد مذاکره بود. پاکستان روابط خوبی با ایران داشته و دارد و خواستار کاهش تنش در جهان اسلام است. پاکستان خواستار گفتگو و مصالحه میان کشورهای منطقه است و ایران نیز از هرگونه اقدامی که به کاهش تنش کمک کند، استقبال می کند.

وی گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با فعالان اقتصادی کاملا به جا بود. معاونت اقتصادی وزارت خارجه بسیار فعال است ولی این نکته را بگویم که وزارت خارجه تصدی گری نمی کند بلکه باید فرصت ها را پیش آورده و موانع را بردارد و این کار را انجام می دهد. وزارت خارجه در این زمینه کارهای مختلفی را انجام می دهد و نتیجه بخش بودن این اقدامات، به سایر دستگاه ها بازمی گردد تا چگونه کارها را پیگیری کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: بحث باز بودن در مذاکره به این معنی نیست که منتظر دیگران هستیم بلکه کارویژه وزارت خارجه گفتگو است. ما کارمان مفاهمه و گفتگو است و تا آنجا که خط قرمزها اجازه می دهد گفتگو می کند، کار دیگر نهادها هم این است که از این فرصت ها استفاده کنند.

موسوی درباره لغو معافیت تحریم همکاری هسته‌ای در فردو اظهار داشت: ما مقام‌های آمریکایی را در جایگاهی نمی بینیم که درباره تعهدات ما اظهارنظر کنند. آنها بودند که از برجام خارج شدند و نباید در این موضوع حرفی بزنند. همکاری ایران با آژانس مثبت بوده و گزارش های آنها گواه این است. در دوران جدید و تصدی مدیرکل جدید آژانس، امیدواریم به رغم فشارها آژانس بی طرفانه کار خود را پیگیری کند. ما نیز به همکاری با آژانس ادامه می دهیم.

وی گفت: در اتفاقات اخیر در کشور علاوه بر جدا کردن حساب مردم از اغتشاشگران، شاهد حمایت همه جانبه از اغتشاشگران بودیم که بر روح یاغی‌گری آنان می دمید. این حمایت ها هم رسانه ای بود و هم امنیتی. رسانه های معاند برنامه های عادی خود را قطع و به صورت ویژه بر ناآرامی ها می دمیدند. این اقدامات مستندنگاری شده و طی شکایتی به آکفام خواستار پاسخگویی شدیم. کشورهایی که کارهایی را انجام دادند باید مسولیت کار خود را بپذیرند و ما پیگیری خواهیم کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره روابط ایران و کره جنوبی در سفر نماینده این کشور به تهران اضافه کرد: این سفر بعد از اتفاقاتی که میان تهران و سئول در بحث پرداخت بدهی های کره جنوبی به ایران انجام شد، مثبت بود اما متاسفانه بعد از تحریم بانک مرکزی ما توسط آمریکا، کره ای ها اعلام کردند که توان اجرای توافقات خود را ندارند. ما اعتراضاتی داشتیم. ما انتظار داریم که به سرعت توافق ما با کره از سرگرفته شده و به کار غیرقانونی خود پایان دهند.

موسوی درباره سخنرانی عادل الجبیر در اجلاس منامه بیان کرد: آقای جبیر هر از چندگاهی سخنانی را مطرح می کنند که با واقعیات جاری که از سوی رژیم عربستان در قبال کشور ما اتخاذ می شود، همخوانی ندارد. شواهدی که ایشان مطرح می کنند، با واقعیات منطبق نیست. شخص ایشان و چند مقام منطقه صحبت هایی در منامه داشتند که ما نیز آن را محکوم کردیم. ایران به دنبال ثبات و امنیت منطقه است و اعلام می کنیم که اولویت جمهوری اسلامی همسایگان کشور است.

وی گفت: ما وقت و هزینه گذاشته ایم که بگوییم ایران به دنبال روابط خوب، پایدار و مستمر با همسایگان هستیم ولی آنها اگر می خواهند با اتهام زنی فرصت را ازبین ببرند، به خودشان ربط دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره رای دادگاهی در آمریکا به پرداخت خسارت به جیسون رضاییان افزود: جیسون رضاییان بر اساس شواهد، اسناد و اعترافات خودش متهم امنیتی بوده و ایران نیز همان مقطع، با توجه به صدور اشد مجازات، به وی تخفیف و حبس برای وی درنظر گرفت. در نهایت بنا به تصویب شورای عالی امنیت ملی وی آزاد شد و لطفی بود که ایران در این زمینه به او کرد. اینکه او برود و شکایت کند، سواستفاده است و از عجایب روزگار است. ما به مقامات قضایی آمریکا توصیه می کنیم که گول نخورده و مراقب باشند در چه وادی قدم می گذارند. اگر این رویه ملاک است، ما نیز می توانیم کارهایی اینچنینی انجام داده و احکام مشابهی صادر کنیم.

موسوی گفت: آمریکایی‌ها اموال ما را به صورت غیرقانونی نگه داشته اند که باید روزی به خزانه ملت بازگردند. ما اقدامات قانونی انجام داده ایم و بعضاً پول هایی را پس گرفته ایم. پول‌هایی هم که در آمریکا بلوکه شده را از حلقومشان پس می گیریم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به گزارش های نیویورک تایمز و تخریب چهره قاسم سلیمانی اضافه کرد: با بررسی‌های صورت گرفته، این اسناد مورد ادعایی نیویورک تایمز صحیح نیست. ما رابطه خوبی با عراق داریم و چیز پنهانی نداریم. در زمانی که داعش به این کشور حمله کرد، ایران به درخواست دولت مرکزی به آنجا رفت و اولین کشوری بودیم که به عنوان کشور دوست، همسایه و مسلمان به آنها کمک نظامی و مستشاری کردیم. اینکه آنها سندسازی و ادعاهایی می کنند، به خودشان ربط دارد. سردار سلیمانی چهره محبوبی است و می خواهند در راستای ایران هراسی ایشان را تخریب کنند. سردار سلیمانی به دلیل کارهایی که انجام داده طبیعی است مورد غضب آنها باشد.

موسوی بیان کرد: ما به شش کشور حاشیه خلیج فارس و عراق نامه ارسال کرده ایم که دو، سه کشور جواب مکتوب داده اند. باید در یک مکانیسم جمعی این طرح مورد بحث و بررسی قرار بگیرد و امیدواریم این موضوع با جواب مثبت مواجه شده و امنیت منطقه به دست کشورهای منطقه برقرار شود.

وی گفت: کمیسیون مشترک برجام به احتمال زیاد در ۶ دسامبر در سطح معاونان وزارت خارجه در وین برگزار می‌شود و آخرین تحولات مورد بررسی قرار می‌گیرد. بحث گام های کاهشی ایران و اقدام های طرف مقابل، چه آنهایی که انجام داده‌اند چه انجام نداده‌اند، مورد بررسی قرار می گیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: باب دیپلماسی باز است و مذاکره با کشورهای اروپایی در جریان است اما تاکنون به نتیجه نرسیده است. تحرکات دیپلماتیک ادامه داشته و ما به تلاش خود ادامه می دهیم. ما وظیفه ذاتی خود را انجام می دهیم ولی معطل گفتگو نبوده و بخش های مختلف اقتصادی کشور کار خود را می کنند.

موسوی اظهار داشت: ما مستنداتی از دخالت های خارجی در آشوب ها جمع کرده ایم و بقیه امور به دستگاه های دیگر مربوط است.

وی درباره مانور آمریکا در دریای عرب گفت: ما به این موضوعات کاری نداریم و این مانورها تاثیری بر ما ندارد.

ادامه دارد...

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: وزارت خارجه ایران اغتشاش تجمعات افزایش قیمت بنزین صراط آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۷۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا پور ابراهیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به جلسات ارزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع بحث سیاست‌های ارزی در سال‌های اخیر اصلی‌ترین موضوع اقتصاد کلان کشور بوده علی رغم اینکه به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد محسوب می‌شود اما به شدت بر زندگی مردم و معیشت آنان و بر حوزه فعالیت‌های جاری کشور اثر دارد.

وی بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم بعد از تغییر رئیس کل بانک مرکزی متناسب با آن چیزی که در اهداف قانونی بوده و در برنامه قانونی بوده، اجرایی نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر ما قانون را برای اجرای برنامه‌های عملیاتی دولت مبنا بدانیم، باید بگویم آن چیزی که اجرا می‌شود با قانون برنامه، احکام دائمی و با همه آن چیزهایی که به عنوان قانون محسوب می‌شود، مغایرت‌های جدی دارد، تاکید کرد: بنابراین نگرانی ما از عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداشته باشیم. حتی ما به واسطه همین رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون ارتقا دادیم.

وی متذکر شد: این موضوع طی ۴ سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طول کشید و به شدت اعتقاد داشتیم که بانک مرکزی باید از اقتدار لازم برای اجرای سیاست‌های ارزی و پولی برخوردار باشد و این موضوع را هم در مجلس یازدهم تصویب کردیم و ابلاغ شده و عملاً و رسماً با رویکرد قانون جدید، مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می‌شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: لذا این قانون در اختیار دولت است و قوانین دیگر هم وجود دارد و دولت مکلف است بر اساس این قوانین عمل کند. بنابراین نگرانی ما از عدم اجرا است و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز مبتنی بر این نگاه و بر اساس ضوابط قانونی نیست؛ این یکی از چالش‌های اساسی ما طی یکی دو سال اخیر بوده و به شدت اثر منفی بر این حوزه گذاشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه به ظاهر نام از سیاست‌هایی می‌برند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد رقم نخورد، اما این اقدامات به شدت التهاب‌ها را بیشتر کرده است درحالی که اگر ما با روش قانونی جلو می‌رفتیم و بر اساس نرخ ارز شناور مدیریت شده، عمل می‌کردیم که در قانون و احکام دائمی آمده است، حتماً نرخ ارز از این نرخی که الان در بازار غیر رسمی وجود دارد، بسیار کمتر بود و اساساً این نرخ به وجود نمی‌آمد.

وی اظهار داشت: نکته بعدی آن است که به جز قانون که مبنای ماست و طبیعتاً در حوزه عملیات اجرایی مبنای کار قرار می‌گیرد، موضوعات مربوط به خود دستورالعمل دولت را هم داریم؛ از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در آن سرفصل سیاست‌های ارزی هم کاملاً به طور مشخص آمده است.

وی ادامه داد: در بخش سیاست‌های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور، همان رویکرد و نگاه مبتنی بر قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتاً دولت باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردمی، تجارب مختلف در اختیار ماست و ما نباید تجربه‌هایی که در گذشته منجر به آثار منفی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم شده است را تکرار کنیم و تکرار آن تجارب قابل قبول نیست.

پورابراهیمی با اشاره به جلسات ارزی مشترک اخیر دولت و مجلس، گفت: جلساتی طی دو هفته اخیر با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و با محوریت ریاست مجلس و رؤسای چند کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار شد.

وی در تشریح اهداف این جلسات گفت: محور این جلسات آن بود که تجربه تنش‌ها و شوک‌های ارزی گذشته که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار به معیشت مردم شد را تبیین کنیم و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نباید به این تجارب بی تفاوت بود.

کد خبر 6089748 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • افزایش ایست‌های بازرسی در تهران؛ نماینده مجلس: این‌ها جزو وظایف عادی فراجا است!
  • ارمنستان : اقدامات مقدماتی برای تاسیس سرکنسولگری در تبریز در حال انجام است
  • ذاکر : از نظر شرعی، هیچ منع قانونی یا مذهبی برای تعطیلی شنبه وجود ندارد/ اتاق بازرگانی و بخش خصوصی از تعطیلی شنبه حمایت می‌کنند + فیلم
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • دیدار و گفت‌‌وگوی معاون سیاسی وزارت خارجه ایران با نماینده ویژه پوتین
  • زنی که به خاطر غزه از دولت بایدن استعفا داد + عکس
  • استعفای سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه
  • سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه از سمت خود استعفا کرد
  • سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه استعفا داد