Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@13:48:34 GMT

۴۰درصد کودکان کار اصفهان اتباع خارجی هستند

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۹۷۲۳۱

۴۰درصد کودکان کار اصفهان اتباع خارجی هستند

معاون اجتماعی بهزیستی استان اصفهان درخصوص اینکه چه درصدی از کودکان کار کشور و اصفهان از اتباع خارجی هستند، گفت: آمار کودکان اتباع خارجی در استان‌های مختلف کشور بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است، اما در استان اصفهان طبق آمارهای سال ۹۷ حدود ۴۰ درصد از این کودکان کار مربوط به کودکان کار اتباع خارجی هستند.

مجتبی ناجی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا درخصوص مراکز نگهداری کودکان کار تحت نظارت بهزیستی استان اصفهان اظهار کرد: دو مرکز نگهداری از کودکان کار در اصفهان فعال است که یک مرکز به صورت روزانه تحت نظارت بهزیستی توسط موسسه خیریه "سرمد" مدیریت می‌شود که در این مرکز حدود ۱۲۰ کودک کار به صورت روزانه خدمات مختلفی دریافت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه دیگر مرکز نگهداری از کودکان کار بهزیستی به صورت شبانه روزی است، افزود: نگهداری طولانی مدت برای این مرکز شبانه روزی تعریف نشده به همین دلیل تعداد کودکان تغییر می کند درحال حاضر حدود ۲۰ کودک در این مرکز نگهداری می‌شوند که تعداد جدید وارد یا افراد موجود ترخیص می شوند.

معاون اجتماعی بهزیستی استان اصفهان در تشریح عملکرد این مراکز گفت: این مراکز به ساماندهی کودکان کار می پردازد بدین معنی که اگر این کودکان بدسرپرست هستند، آنها را به مراکز نگهداری و سرپرستی کودکان و نوجوانان بهزیستی منتقل می کنند و اگر سرپرست آنها به صورت موقت شرایط حضانت خود را از دست داده کودکان آنها را تا مدت زمان برگشت به خانواده زیستی نگهداری می کند.

وی با اشاره به اینکه ۷۵ درصد عدم صلاحیت خانواده به دلیل اعتیاد است، افزود: در کودکان کار بیشترین دلیل بی تأثیری خانواده یا ناکارآمدی آن به موضوع اعتیاد برمی گردد و در این خانواده‌ها یک یا هردوی والدین به دلیل اعتیاد نمی‌توانند والدین موثری باشند لذا کودکان چنین خانواده هایی معمولاً از طریق بهزیستی حمایت می شوند.

ناجی با بیان اینکه دستگاه قضایی تنها مرجع اعلام کننده سلب حضانت از این کودکان است، تصریح کرد: وقتی از والدین این کودکان سلب حضانت می شود طبق قانون این کودکان به بهزیستی تحویل داده می شوند و بهزیستی تمام تلاش خود را می کند تا بتواند آنها را بعد از مدت معینی در صورت کسب شرایط مناسب به خانواده زیستی خود برگرداند؛ همچنین درصدد رفع مشکلاتی چون بیماری‌ها، اختلالات روانی، مشکلات معیشتی و همه موضوعاتی که باعث غیر موثر شدن صلاحیت والدین زیستی شده برمی آید تا این مشکلات را رفع کند و کودک به خانواده خود برگردد.

وی با تأکید براینکه گام آخر در صورت عدم اصلاح خانواده زیستی واگذاری فرزند به متقاضیان فرزندخواندگی است، افزود: این کودکان درصورت عدم وجود شرایط لازم برای برگشت به خانواده خود به متقاضیان خواهان فرزندخواندگی سپرده می شود که معمولاً ممکن است متقاضیان این کودکان در سنین شیرخوارگی و پیش دبستانی بیشتر باشد اما در سنین بالاتر افراد متقاضی کمتر خواهان پذیرش این کودکان هستند.

معاون اجتماعی بهزیستی استان اصفهان درتشریح شرایط واگذاری این کودکان گفت: طبق قانون اگر حدود ۲۴ ماه از سلب حضانت یک خانواده بگذرد و توان جلب مشارکت یا اصلاح خانواده مذکور به هیچ وجه وجود نداشته باشد و خانواده زیستی بدون صلاحیت تشخیص داده شود قانونگذار اجازه واگذاری فرزند چنین خانواده‌ای را به متقاضیان فرزندخواندگی داده است؛ هرچند شکل واگذاری فرزند به این متقاضیان باهم متفاوت است.

وی درخصوص نوع واگذاری فرزند به متقاضیان فرزندخواندگی اظهار کرد: یک نوع واگذاری به صورت موقت انجام می شود که تحت عنوان " امین موقت" از آن یاد می شود که خانواده متقاضی فرزندخواندگی در جریان این امر قرار می گیرد که احتمال برگشت این کودک به خانواده زیستی خود وجود دارد و این خانواده با علم به این موضوع داوطلب نگهداری از کودک است.

ناجی در توضیح شیوه دوم واگذاری فرزند گفت: در نوع دوم واگذاری فرزند به متقاضیان فرزندخواندگی خانواده کودک به طور قطعی امکان نگهداری از فرزند خود را ندارند و این کودک به طور کامل از خانواده اصلی خود سلب حضانت شده بدین معنا که امکان بازگشت به خانواده زیستی خود را ندارد که این کودکان به صورت دائم به متقاضیان فرزندخواندگی واگذار می شود و خانواده جدید می تواند برای آنها شناسنامه هویتی به نام خانواده فرزندپذیر دریافت کند.

وی درخصوص اینکه چه درصدی از کودکان کار کشور و اصفهان از اتباع خارجی هستند، افزود: آمار کودکان اتباع خارجی در استان های مختلف کشور بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است اما در استان اصفهان طبق آمارهای سال ۹۷ حدود ۴۰ درصد از این کودکان کار مربوط به کودکان کار اتباع خارجی هستند.

کد خبر 398067

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اتباع خارجي بهزیستی کودکان کار اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۹۷۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ هزار مددجوی بهزیستی اصفهان شاغل شدند

معاون مشارکت‌های مردمی اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: سال گذشته چهار هزار مددجوی بهزیستی این استان با دریافت تسهیلات بانکی مشغول به فعالیت اقتصادی شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، سید کمال صدیقی امروز –سه شنبه هجدهم اردیبهشت_ در بازدید از طرح‌های اشتغال‌زایی معلولان و طرح خدمات جهادی تیران و کرون اظهارکرد: خودکفایی و کاهش وابستگی مددجویان سازمان بهزیستی جز اولویت برنامه‌های این سازمان قرار گرفته که با توانمندسازی و ارائه تسهیلات انجام می‌شود.

وی افزود: سال گذشته بالغ بر چهار هزار نفر از مددجویان بهزیستی استان اصفهان با دریافت تسهیلات بانکی فرصت اشتغال برای خود فراهم کرده‌اند و زمینه خودکفایی آنان فراهم شده است.

معاون مشارکت‌های مردمی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه این تسهیلات به صورت قرض‌الحسنه و بازپرداخت بلند مدت پرداخت شده، ادامه داد: سقف تسهیلات سه میلیارد ریال بوده که به طرح‌های تولیدی مولد اختصاص پیدا می‌کند.

صدیقی با اشاره به اینکه بخشی از کارفرمایان با دریافت این تسهیلات فرصت اشتغال برای مددجویان ایجاد می‌کنند، خاطرنشان‌کرد: کارفرما ملزم به پرداخت حقوق و بیمه نیرو بوده و دولت هم برای حمایت از چنین سرمایه گذارانی علاوه بر تخصیص تسهیلات متناسب با نیروی بکار گرفته شده، بسته‌های تشویقی نیز اختصاص می‌دهد.

وی اضافه کرد: مددجویان به شرط داشتن پروانه اشتغالی و یا مدرک فنی حرفه‌ای برای ایجاد اشتغال قادر به دریافت تسهیلات هستند که سازمان بهزیستی در تعامل با نهادهای حرفه‌ای آموزی شرایط فراگیری مهارت را برای مددجویان تسهیل کرده است.

معاون مشارکت‌های مردمی اداره کل بهزیستی استان اصفهان یادآورشد: دستگاه‌های دولتی نیز در آزمون‌های استخدامی نیز به معلولان فرصت داده‌اند که این موضوع نیز از دغدغه‌های سازمان بهزیستی و مطالبه جامعه معلولان بوده و دولت بر اساس قانون باید سه درصد از سهمیه استخدام‌های دستگاه‌های اداری را به این افراد اختصاص بدهد.

صدیقی به طرح‌های جهادی بهزیستی در تعامل با دیگر نهادهای خدماتی و مردمی اشاره کرد و گفت: اعزام این گروه‌ها به مناطق کمتر توسعه یافته و محروم استان اصفهان باعث ارائه خدمات مورد نیاز و محرومیت زدایی شده است.

وی ارائه خدمات روانشناسی، حمایتی، توانبخشی، معاینه سرپایی، آموزشی و فرهنگی از جمله فعالیت‌هایی گروه‌های جهادی اعلام کرد و اذعان داشت: خدمات تکمیلی در صورت امکان نیز به مراجعین در مراکز تحت پوشش بهزیستی ارائه می‌شود.

کد خبر 751571

دیگر خبرها

  • بهزیستی آسیب‌های اجتماعی نوظهور را شناسایی کند‌
  • جریمه میلیونی برای اشتغال اتباع خارجی غیرمجاز
  • جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟
  • ۴ هزار مددجوی بهزیستی اصفهان شاغل شدند
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • جریمه به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز اعلام شد
  • جریمه بکارگیری اتباع خارجی غیرمجاز اعلام شد
  • فعالیت اورژانس اجتماعی در ۵ شهرستان زنجان
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • خانواده ۵ معلولی در دشتستان صاحب خانه می‌شوند