Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-30@08:04:59 GMT

شست‌و‌شوی ذهنی اویغورها در چین

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۰۳۴۴۳

شست‌و‌شوی ذهنی اویغورها در چین

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بر اساس اسناد  لو رفته دولتی،  مسلمانان ساکن این اردوگاه‌ها پشت درهای بسته نگه‌داری می‌شوند،  اینترنت کنترل شده دارند، درهای آنها چند بار قفل می‌شود و آزادی رفت و آمد برای آنها وجود ندارد. چین بارها تمامی این موارد را رد کرده و از این مراکز به عنوان "اردوگاه‌های کارآموزی" نام می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اسناد توسط "کنسرسیوم بین‌المللی روزنامه‌نگاران تحقیقی" به دست آمده و در روز یکشنبه در 17 رسانه جهان منتشر شد. در این اسناد قوانین سخت‌گیرانه و پروتکل‌های دولتی حاکم بر اردوگاه‌های استان "سین‌کیانگ" تشریح شده است. براساس برآوردها بیش از یک میلیون مسلمان اویغور در این اردوگاه‌ها نگه‌داری می‌شوند.

براساس یکی از این اسناد، مسلمانان به صورت مداوم -حتی زمان استفاده از توالت- تحت کنترل هستند.

کلاس آموزشی مسلمانان اویغور/ عکس: بی‌بی‌سی

در سند دیگری می‌خوانیم: کارکنان اردوگاه باید از دوستی و صمیمیت افراد ساکن این کمپ‌ها جلوگیری کنند. این کار از "تعامل شخصی" و "تبانی"‌های احتمالی جلوگیری می‌کند.

"جیمز لیبود" کارشناس حوزه روابط قومی چین و استاد دانشگاه "تروب" ملبورن در این باره گفت: روایت کارآموزی در اردوگاه‌ها برای "حزب کمونیست چین" بسیار عجیب و شکننده است.

نمایی از اردوگاه اویغورها در استان سین کیانگ چین/ عکس: خبرگزاری فرانسه

او به خبرگزاری فرانسه گفت: به گفته خود حزب کمونیست چین بازداشت‌های حساب شده و اجباری حکایت از غیرقانونی بودن این اردوگاه‌ها دارد.

"شی جین‌پینگ" رئیس‌جمهور چین پس از دریافت و انتشار اسناد 400 صفحه‌ای مبنی بر تحرکات مسلمانان اویغور در حمله شبه‌نظامیان این قوم مذهبی به یک ایستگاه قطاردستور "برخورد قاطع و بدون بخشش" علیه آنها را در سال 2014 صادر کرد.

پیش‌تر روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز اسناد محرمانه جدید را در کنار اسناد دولتی دیگری از چین منتشر کرد. این گزارش در کنار اسناد جدید سطح جدیدی از امنیتی بودن چین در سین کیانگ را  نشان می‌دهد.

موقعیت مسلمانان اویغور در کمپ‌های آموزشی استان "سین کیانگ"/ عکس: خبرگزاری فرانسه

چین در ابتدا و پس از اسکان آنها در اردوگاه‌ها موجودیت این مسلمانان را انکار کرد، اما پس از مدتی از احداث "مراکز آموزش حرفه‌ای" با هدف افزایش مهارت‌های شغلی و ممانعت از افراط گرایی برای این افراد سخن گفت. این آموزش‌ها بر اساس اصول "مندرین" یا همان قوانین اصیل و سنتی چین ارائه می‌شود.

به گزارش دویچه وله، گزارش "کنسرسیوم بین‌المللی روزنامه‌نگاران تحقیقی" از نظارت‌های شدید، مجازات، کنترل و اجبار در این اردوگاه‌های استان مسلمان نشین چین می‌گوید.

اسناد مزبور همچنین از در نظر گرفتن "امتیاز" برای افرادی که دچار "تحول ایدئولوژیک" می‌شوند یا پایبندی خود به دستورالعمل‌های اردوگاه را نشان می‌دهند خبر می‌دهد. هم‌زمان برای "متخلفان" نیز مجازات‌هایی از جمله در رابطه با تماس‌های تلفنی یا زمان آزادی آنها در نظر گرفته شده است.

بی‌بی‌سی نیز در گزارش خود اعلام کرد: این سیستم افراد ساکن اروگاه‌ها را وادار به کارهایی می‌کند که مایل به انجام آن نیستند و به همین دلیل مجموعه به نوعی مرتکب "نقص حقوق بشر" می‌شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۳۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق

اداره خودمختار کُردها در شمال و شرق سوریه با هماهنگی پارلمان عراق، ۱۹۱ خانواده آواره عراقی ساکن اردوگاه الهول سوریه را از این اردوگاه به عراق بازگرداند.

به گزارش ایسنا، اداره خودمختار کُردها در شمال و شرق سوریه با هماهنگی پارلمان عراق ۱۹۱خانواده آواره عراقی ساکن اردوگاه الهول روز یکشنبه این اردوگاه را ترک کرده و به عراق برگشتند.

به گزارش کردپرس، از ابتدای سال  میلادی جاری، این دومین دسته از آوارگان عراقی ساکن اردوگاه الهول واقع در شمال سوریه هستند که به عراق باز می‌گردند.

اردوگاه الهول در مسافت حدود ۱۰ کیلومتری مرزهای عراق واقع شده است. این اردوگاه که در استان الحسکه در شمال شرقی سوریه قرار دارد بیش از ۵۷ هزار تن را در خود جای داده که بیشتر آنها از اعضای خانواده گروه تروریستی داعش هستند.

اردوگاه الهول سوریه به ویژه با حضور تعداد زیادی از خانواده‌های داعشی با تابعیت‌های مختلف، عامل نگرانی کشورهای منطقه عربی است.

طی ماه‌های گذشته، قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق، سلسله نشست‌هایی با سفرای کشورهای خارجی و عربی در بغداد برگزار کرد و در آن از آنها خواست تا اتباع خود را از داخل این اردوگاه بازگردانند.

وی این اردوگاه را یک بمب ساعتی توصیف کرده و گفته است: بیش از ۲۰ هزار نفر از ساکنان اردوگاه الهول زیر ۱۸ سال دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فیلم/ بمب عمل‌نکرده در منطقه‌ای مسکونی در اردوگاه النصیرات
  • محکومیت پزشک متخلف در ارومیه
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان در محکومیت برخورد آمریکا با دانشجویان
  • ببینید | بانیان فرقه بهائیت آغازگر کشف حجاب در ایران
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • زمانیکه مسلمانان کاخ سفید را به مسجد تبدیل کردند! | فیلم
  • سقوط اندلس با یک تار مو