Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مشاور رسانه‌ای رپرتوار نمایشنامه خوانی گروه تئاتر گیتی، شهریور امسال این پروژه در حمایت از مردم سیل‌زده شهر معمولان استان لرستان با سرپرستی روح‌الله جعفری و با مشارکت بیش از ۱۰۰ هنرمند در تماشاخانه سنگلج برگزار شد.

رپرتواری که به گفته جعفری، از محل فروش بلیت به شکل همت عالی و همچنین حمایت معنوی شرکت هارمونی و حمایت مادی جمعیت امام‌رضایی‌ها ۲۰۰ میلیون تومان عایدی داشته است که برای تجهیز کارگاه کارآفرینی بانوان شهر معمولان و مشارکت در بازسازی روستای بابازید صرف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جعفری در یادداشتی به ذکر جزییات فروش این رپرتوار و حمایت‌های معنوی و مالی که از آن شده، پرداخته است که به شرح ذیل آمده است: «اگر جامعه‌ای از داشتن آرمان و همچنین از ترویج و دمیدن روح حمایت از هم‌نوع در آن برای رسیدن به فردایی بهتر تهی شود، لاجرم تن به فرو غلتیدن به جامعه‌ای می‌دهد که راضی به وضع موجود و متزلزل و ناکارآمد و عقیم است و در نهایت به سرنوشت روزمرگی دچار خواهد شد.

گروه تئاتر گیتی در تمام سال‌های فعالیت خود، ‌حمایت از هم‌نوع را به‌عنوان یک ارزش و سرمایه فرهنگی در دستور کار خود قرار داده است. گروه با برگزاری رپرتوارهایی که به نیت کار خیرخواهانه انجام می‌دهد، قصد ترویج گفت‌وگو را در جامعه‌ای دارد که هنوز برای رسیدن به دموکراسی در حال هزینه دادن است.

با توجه به جاری شدن سیل ویرانگری که در آغازین روزهای سال جاری، تعداد زیادی از هم‌وطنان عزیز و نجیب ما را در کشور دچار خسران مادی و معنوی کرد، گروه بر آن شد تا با همکاری بیش از ۱۰۰ هنرمند با اخلاق و کاربلد، رپرتوار نمایشنامه‌خوانی گروه تئاتر گیتی در حمایت از مردم سیل‌زده شهر معمولان، استان لرستان را در حمایت از این عزیزان برگزار کند و تمامی عواید مادی برنامه را به این مهم اختصاص دهد.

در این رپرتوار در طی ۱۰ روز به‌ترتیب ۱۰ نمایشنامه تاجماه از فریده فرجام، بلبل سرگشته علی نصیریان، قصه طلسم حریر و ماهی‌گیر علی حاتمی، سگی در خرمن‌جا نصرت‌الله نویدی، حالت چطوره مش‌رحیم؟ اسماعیل خلج، گلدونه‌خانوم اسماعیل خلج، گمشدگان بهرام بیضایی، آسیدکاظم محمود استادمحمد، شاپرک خانم بیژن مفید و لبخند باشکوه آقای گیل اکبر رادی خوانش شد و گروه برای برگزاری این رپرتوار ۱۲۰ روز زمان صرف کرد تا بتواند خوانش این نمایشنامه‌ها را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.

این رپرتوار از ۳۱ مرداد تا ۹ شهریور ۱۳۹۸ به مدت ۱۰ روز در تماشاخانه سنگلج برگزار شد. با توجه به ظرفیت تعداد صندلی تماشاخانه سنگلج که ۲۳۶ عدد است، قیمت فروش هر بلیت ۲۰ هزار تومان، البته به شکل همت عالی در نظر گرفته شد. با حمایت و پشتیبانی همه‌جانبه مردم، همه بلیت‌ها به وسیله آنها از طریق سایت تیوال خریداری شد.

به‌عنوان سرپرست گروه تئاتر گیتی و کارگردان این رپرتوار، تلاش و پیگیری زیادی کردم که ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده از بلیت‌ها کسر نشود، اما گویا برای مدیران و مسئولان دولتی مربوطه، انجام کار خیر و عام‌المنفعه معنایی ندارد و چون دغدغه این قِسم از کارها را ندارند، به‌هیچ وجه حاضر نشدند که از گرفتن این مبلغ هرچند ناچیز، در راستای حمایت از هم‌نوع چشم‌پوشی کنند.

جمعیت امام رضایی‌ها در راستای هدفی که گروه تئاتر گیتی در برگزاری این رپرتوار داشت، مبلغ ۱۴۵ میلیون تومان را به این مهم اختصاص داد. ماحصل مبلغ جمع شده از این رپرتوار، ۲۰۰ میلیون تومان است و بلافاصله بعد از برگزاری رپرتوار، به همراه تنی چند از اعضای گروه و جمعیت امام‌رضایی‌ها به استان لرستان رفتیم.

در آن سفر، بعد از بازدیدی که از محل‌های آسیب دیده از سیل ویرانگر داشتیم، با اخذ تصمیم جمعی اعضای گروه، به این نتیجه رسیدیم که مبلغ جمع‌شده را برای حمایت از تجهیز کارگاه کارآفرینی بانوان شهر معمولان و همچنین برای مشارکت در «بازسازی روستای سیل‌زده بابازید از توابع شهرستان پل‌دختر» اختصاص بدهیم. سپس مبلغ جمع شده را در اختیار جمعیت امام‌رضایی‌ها قرار دادیم تا کارهای لازم را در این خصوص انجام دهند.

داشتن حمایت و اعتماد مردم، سرمایه گران‌قدری برای گروه تئاتر گیتی در انجام کارهای عام‌المنفعه است که قدر این سرمایه ارزشمند را با همه وجود می‌دانیم. خداوند را شاکرم که این رپرتوار با استقبال از سوی مردم و حمایت و اعتماد آنها به ما، و نه مدیران و مسئولان دولتی، برگزار شد.

از همه عزیزانی که در این رپرتوار با من و ما همراه شدند تا بار دیگر بتوانیم عشق‌ورزیدن به هم‌نوع را معنا کنیم، تشکر می‌کنم و قدردان مهر و محبت بی‌دریغ و خالص و پاک و ناب آنها هستم.»

برچسب‌ها نمایشنامه خوانی تئاتر نمایشنامه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نمایشنامه خوانی تئاتر نمایشنامه نمایشنامه خوانی تئاتر نمایشنامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۳۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!

عَبِد آتشانی آهنگساز، بازیگر، خواننده و سرپرست گروه موسیقی «بامانی» که طی روزهای گذشته اولین کنسرت موسیقی تئاتر کودکان و خردسالان را پیش روی مخاطبان قرار داده بود، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن ارایه توضیحاتی درباره نحوه برگزاری این پروژه موسیقایی که با حمایت معنوی انجمن صنفی سراسری موسیقی تئاتر ایران روی صحنه رفته است، بیان کرد: عبارت «بامانی» که برای فعالیت های گروه موسیقی مان انتخاب کردیم مشتمل و برگرفته از سه واژه «بابا»، «مامان» و «نی نی» است که همین موضوع به خودی خود موید تمرکز و توجه ما روی گروه سنی کودک و خردسال است که بتوانیم با زبان موسیقی و نمایش علاوه بر اجرای یک فضای کمتر تجربه شده در ایران و ایجاد یک فضای سرگرم کننده برای کودکان ایران، مفاهیم تربیتی و آموزشی را در قالب یک کنسرت ارایه دهیم.

وی که طی سال های اخیر در پروژه های مختلف تئاتری و تلویزیونی مرتبط با گروه سنی کودک و نوجوان فعالیت های زیادی را در عرصه آهنگسازی و بازیگری انجام داده، درباره انگیزه برگزاری کنسرت ویژه گروه سنی خردسال و کودک گفت: در این سال ها همواره به این موضوع فکر می کردم که ای کاش شرایطی فراهم می شد تا آن دسته از خردسالان و کودکانی که با والدین خود به کنسرت های پاپ و سنتی می روند، فضایی را پیش روی خود داشته باشند که کنسرت هایی ویژه گروه سنی آنها وجود داشته باشد. مسیری که متاسفانه در کشور ما از سابقه چندانی برخوردار نیست و آثار موسیقایی که در حوزه کودک اجرا می شوند اغلب مرتبط با جُنگ های شادی است که یک دستگاه کیبورد روی صحنه و پلی بک خوانی هم محتوای اصلی آن را تشکیل می دهد. شرایطی که می تواند در قالبی منسجم تر با یک ارکستر کامل به گوش بچه های ایران برسد.

این آهنگساز و بازیگر تاکید کرد: موضوعی که به آن اشاره کردم برای من بسیار مهم بود زیرا همواره دغدغه این را داشتم و دارم که بتوانم به سهم خودم در عین اینکه موسیقی سرگرم کننده ای را به گوش مخاطب برسانم، مفاهیم تربیتی و تعلیمی را با موسیقی سالم و غیرمخرب هم تولید کنم. مسیری که بچه ها در قالب یک کنسرت ویژه گروه سنی خردسال و کودک سازها را روی صحنه ببینند، با گروه بخوانند و در عین تعامل شنونده یک موسیقی کامل باشند. فرآیندی که بسیار هم مشکل است و تا همین جا هم ما را با مشکلات زیادی روبه‌رو کرده است. اتفاقا در تدارک اجرایی کردن چنین رویکردی بودم که به پیشنهاد سعید ذهنی رییس انجمن صنفی موسیقی تئاتر تصمیم گرفتم برخی از آثارم در حوزه آثار نمایشی مرتبط با تئاتر کودک را تنظیم و برای اجرای زنده آماده کنم. اتفاقی که بسیار هم جذاب شد و ما را وارد مسیری کرد که بتوانیم مجموعه کنسرت هایی را با گروه «بامانی» اجرا کنیم.

آتشانی ادامه داد: مجموعه کنسرت های ما ابتدا در تالار هنر و سپس در پردیس تئاتر شهرزاد پیش روی مخاطبان قرار گرفت و خوشبختانه با استقبال بسیار خوبی هم مواجه شد. مسیری که در هم جواری تئاتر و موسیقی علاوه بر خلق لحظاتی شاد و سرگرم کننده برای کودکان عزیز، مشتمل بر انتقال مفاهیم تربیتی و آموزشی از جمله «بازیافت»، «احترام به بزرگ ترها» و مواردی از این دست بدون شعار و کلیشه های رایج شد و توانست لحظات خوبی را برای مخاطبان رقم بزند.

این بازیگر و خواننده در بخش دیگری از صحبت های خود با قدردانی از والدین برای حضور در این کنسرت ها تصریح کرد: یکی از مهم ترین رویکردهایی که در این کنسرت ها به دنبال آن هستم، معرفی سازهای ایرانی و اساسا موسیقی ایرانی به مخاطبان است. البته آنچه ما در این کنسرت ها ارایه دادیم، عمدتا متمرکز بر موسیقی پاپ بود اما در این مسیر تلاش کردیم با اضافه کردن سازهای ایرانی و سازهای مرتبط با موسیقی نواحی ایران به تدریج نقش پررنگ تری را برای معرفی سازهای ایرانی طراحی کنیم. از این رو در کنسرت های پیش رو تلاش می شود که مجموعه برنامه هایی به صورت کاملا زنده و مبتنی بر سازهای ایرانی پیش روی مخاطبان قرار گیرد که مطمئنم می‌تواند با استقبال بچه ها مواجه شود.

وی در پایان با تاکید برنقش مولفه های آموزشی و تربیتی در این کنسرت‌ها گفت: در این اجراها تعامل، خنده و سرگرمی، پذیرش مفاهیم تربیتی، همراهی کودکان و مسایلی از این دست برای ما حرف اول را می زند و چه قدر خوب که در این چند کنسرت شاهد تحقق چنین رویکرد تعامل گرایانه ای بودیم. موضوع مهمی که آرزو می کنم روزی بتوانم برای همه بچه های سرزمینم آن را اجرا کنم. مسیری که هیچ پلی بکی در آن وجود ندارد و آنچه روی صحنه اجرا می شود همچون قلب راستین و پاک بچه ها اجرای واقعی از موسیقی است که ساز در آن مهم ترین نقش را دارد. مسیری که امیدوارم بتوانم در گام های بعدی آن را پخته تر، سنجیده تر و منسجم تر اجرا کنیم. شرایطی که اگرچه هنوز هیچ اسپانسر و حامی ندارد اما باور دارم به مدد قلب پاک کودکان سرزمینم و نیتی که داریم می تواند مسیر روشنی را برای ما ترسیم کند.

کد خبر 6090425 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • «چندهیچ» نمایشنامه خوانی می‌شود/ سرانجام وقایع جنگ در پنج گویش
  • نگاهی متفاوت به جنگ در تئاتر/ روایتی به پنج گویش متفاوت از  سرانجام وقایع جنگ
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • دلش برای «آسید کاظم» پر می‌کشید
  • «هامون» داریوش مهرجویی به تئاتر می‌آید/ زنده نگه‌داشتن یاد بزرگان