Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رفیعی گفت: حیات وحش مخزن بسیاری از بیماریهای حیوانات اهلی از جمله سل و تب برفکی است و پاتوژنها در حیوانات حیات وحش می‌تواند بیماری شدیدتری در حیوانات اهلی ایجاد کند. تاریخ انتشار: 15:18 - 06 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۱۶۹۹

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علیرضا رفیعی پور با اشاره به روند افزایشی بیماری‌های نوظهور و این نکته که ۷۰ درصد بیماری‌های نوظهور دارای منشاء حیات وحش هستند، تشخیص بهنگام بیماری را در کمک به نجات حیوانات، انسان و کاهش هزینه‌ها یادآور شد و خاطرنشان کرد: از آنجا که دسترسی به موقع به اطلاعات بیماری حیات وحش به مدیریت صحیح آن‌ها کمک می‌نماید، بنابراین پایش بیماری و گزارش‌دهی از ۳ منظر ذیل بسیار حایز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: حیوانات حیات وحش به صورت مستقیم یا غیرمستقیم می‌توانند منشأ بیماری‌هایی مانند ایدز، هاری، تب زرد و ... برای انسان باشند. کما اینکه بر اساس مطالعات اخیر حداقل ۱۴۴ بیماری انسانی که در ۶۰ سال اخیر حائز اهمیت شده است، از عوامل عفونت‌زا در حیات وحش ناشی می‌شود.

این مقام مسئول اضافه کرد: حیات وحش مخزن برای بسیاری از بیماری‌های حیوانات اهلی از جمله سل و تب برفکی است و پاتوژن‌ها در حیوانات حیات وحش می‌تواند بیماری شدیدتری در حیوانات اهلی ایجاد کرده و خسارات اقتصادی شدیدی از جمله بیماری نیوکاسل و آنفلونزا، شاربُن و ... ایجاد نماید.

وی ادامه داد: تاثیری که بیماری‌ها در کاهش خود جمعیت گونه‌ای وحشی به خصوص گونه‌های با ارزش و در معرض خطر انقراض دارد.

رفیعی‌پور با اشاره به عضویت ایران در سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) و رسالتی که سازمان دامپزشکی در قبال تامین سلامت و بهداشت دام دارد، گفت: در این رابطه سازمان دامپزشکی کشور تلاش نموده است تا ضمن ارتباط گسترده و قوی با سازمان‌های مرتبط به خصوص سازمان حفاظت محیط‌زیست و ذی‌نفعان، مسئولیت‌های خود در حوزه بهداشت و مدیریت بیماری‌ها در حیوانات را ایفا کند.

وی در به برخی از فعالیت‌های سازمان دامپزشکی در حوزه حیات وحش اشاره کرد و گفت: این اقدامات شامل عقد قرارداد تفاهم نامه همکاری بین دو سازمان دامپزشکی کشور و سازمان حفاظت محیط زیست؛ برگزاری و تشکیل جلسات کمیته ملی حیات وحش به منظور تشکیل شبکه همکاران و ذینفعان در نهاد‌های دولتی، بخش خصوصی و اساتید دانشگاهی (شامل سازمان حفاظت محیط زیست، باغ وحش ارم، اساتید دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، نظام دامپزشکی)؛ تدوین دستورالعمل‌های مرتبط مانند اقدامات پیشگیرانه در باغ وحش، تهیه روش‌های اعمال مرگ آرام و همچنین تدوین کتب بر اساس منابع معتبر جهانی؛ تدوین فرایند صدور موافقت اصولی باغ وحش و باغ پرندگان، مراکز نگهداری حیات وحش با همکاری دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور؛ آغاز طرح پایش بیماری تب آفریقایی خوک با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست همچون تعاملات موفق گذشته با سازمان محیط زیست در زمینه بیماری‌های واگیردار مهمی، چون PPR، تب برفکی و آنفلونزای فوق حاد پرندگان و ... هستند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: نقش و وظیفه سازمانی ما، و سابقه کوتاه ورود به مبحث حیات وحش قطعا جای کار بسیاری دارد و همکاران استانی که به عنوان رابطین حیات وحش معرفی شده اند و همکاران ستادی اینجانب همواره مورد خطاب قرار دارند که نسبت به پایش و مراقبت بیماری‌ها در حیات وحش و ایجاد بستر و ابزار کار مناسب، بیان چالش‌های موجود، همکاری با همکاران محیط زیست چه در سطح استان چه در سطح سازمانی پویا و پیگیرانه عمل نمایند و نظرات و پیشنهادات خود را جهت ارتقاء عملکرد به ستاد مرکزی سازمان دامپزشکی کشور منعکس نمایند.

بیشتر بخوانید: چگونه بیماری نیوکاسل را کنترل کنیم؟

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی دامپزشکی بیماری دام و طیور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۴۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار

به گزارش همشهری آنلاین، ۱۱ اردیبهشت در ایران مصادف با روز جهانی کار و کارگر است و مهم‌ترین نکته در این باره حفاظت از کارگران در محیط‌های کاری، نقش‌ها و مسئولیت‌های کارگر و کارفرما، ارتقای فرهنگ ایمنی همچنین ارائه راهکارهای کنترلی در این حوزه است.

۶۰ درصد از جمعیت جهان هم به کار مشغول هستند و حق اساسی همه کارگران برای داشتن یک محیط امن و سالم از اهمیت بالایی برخوردار است. آن هم در حالی که آنها مدام در معرض حادثه شغلی یا حادثه ناشی از کار هستند که حین انجام وظیفه شغلی یا مرتبط با آن در داخل یا خارج از محل فعالیت رخ داده و جراحت، بیماری، صدمه یا فوت از جمله پیامدهای آن به شمار می‌رود.

سیدرضا روحانی و سیدمحمد شریف محسنی، کارشناسان شرکت بهره‌برداری راه آهن شهری تهران و حومه در یادداشتی به چند نکته مهم در این باره اشاره کرده‌اند.

مقایسه آمار حوادث کار در ایران و جهان

سازمان بین‌المللی کار تخمین می‌زند که حدود ۲.۳ میلیون زن و مرد در سراسر جهان هر ساله بر اثر حوادث یا بیماری‌های ناشی از کار فوت می‌کنند، یعنی بیش از ۶ هزار مرگ در روز.

این سازمان همچنین اعلام می‌کند که سالانه حدود ۳۴۰ میلیون حادثه شغلی و ۱۶۰ میلیون قربانی بیماری‌های ناشی از کار رخ می‌دهد و این در حالی است که مطابق آخرین داده‌های آماری سازمان بین‌المللی کار، میزان حوادث تصادف شغلی منجر به فوت و بیماری‌های ناشی از کار در حال افزایش است. این در حالی است که بیماری‌های مرتبط با کار بیشترین مرگ و میر را در بین کارگران ایجاد می‌کند و تخمین زده می‌شود که مواد خطرناک به تنهایی باعث مرگ ۶۵۱ هزار و ۲۷۹ نفر در سال است. صنعت ساختمان هم دارای نرخ نامتناسب بالایی از حوادث ثبت شده است. کارگران جوان و مسن‌تر هم در این حوزه آسیب‌پذیر هستند.

در ایران هم بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سالانه از حدود ۱۰ هزار مورد حوادث ناشی از کار ۸۰۰ مورد به فوت منجر می‌شود که کمتر از میانگین جهانی است. همچنین بر اساس اعلام معاونت روابط کار وزارت کار ۳۸ درصد حوادث ناشی از کار در صنعت ساختمان و ۳۶ درصد در صنایع دیده می‌شود، در برخی صنایع مثل معدن هم خطرپذیری بالاتری وجود دارد، ولی به لحاظ رعایت نکات ایمنی در آنجا تنها ۲ درصد از حوادث ناشی از کار رخ می‌دهد. آماری که نشان می‌دهد هرجا استانداردها و ایمنی حین کار رعایت شود، صیانت از نیروی کار نیز حفظ می‌شود.

بر اساس گزارش سازمان بین المللی کار (ILO) بحران‌های جهانی متعدد روند احیای بازارکار جهانی را دچار وخامت کرده و نابرابری در کشورها را افزایش داده است. در آخرین نشست سالانه سازمان بین‌المللی کار و به گفته مدیر کل سازمان جهانی کار مقرر شده بیانیه اصول و حقوق بنیادین کار سال ۱۹۹۸ اصلاح و پیوستی در خصوص شرایط کار ایمن و ایمنی شغلی به این بیانیه اضافه شود.

ارتباط بین حوادث ناشی از کار و فرهنگ ایمنی

فرهنگ ایمنی در محیط کار به مجموعه از اعتقادات، ارزش‌ها، رفتارها و روش‌های کاری اشاره دارد که به ایجاد و حفظ یک محیط کار ایمن و سالم کمک می‌کند. این فرهنگ نه تنها از دیدگاه سازمانی مهم است بلکه از دیدگاه فردی هم اهمیت دارد، زیرا تأثیرگذاری فرهنگ ایمنی بر رفتارهای هر فرد در محیط کار بسیار بزرگ است.

بر این اساس برخی از عوامل (محیطی- رفتاری) که می‌توانند به افزایش حوادث ناشی از کار منجر شوند عبارتند از

۱. نقض استانداردهای ایمنی و بهداشتی در محیط کار

۲. ناکارآمدی یا ناسازگاری تجهیزات و ماشین‌آلات با استانداردهای ایمنی.

۳. فشار زیاد بر کارگران در زمان محدود

۴. فقدان آموزش و آگاهی از خطرات محیط کار

۵. عوامل محیطی آب و هوای نامناسب یا محیط‌های کاری دارای مواد خطرناک

۶. خستگی و خواب آلودگی کارگران به دلیل ساعات کاری طولانی

۷. عوامل روانی مانند استرس و فشارهای روانی و اجتماعی در محیط کار.

۸. رفتار نا ایمن کارگر

در مقابل، در محیط‌های کاری که فرهنگ ایمنی ضعیف است، ممکن است کارگران بیشتر تمایل داشته باشند تا از رعایت استانداردهای ایمنی چشم‌پوشی کنند و ریسک‌ها را نادیده بگیرند. این موضوع به افزایش حوادث ناشی از کار منجر می‌شود.

راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار

برای کنترل و کاهش حوادث ناشی از کار، انجام اقداماتی در سه حوزه‌ اصلی می‌تواند مؤثر باشد:

پیشگیری، تشخیص و مداخله.

در حوزه پیشگیری، رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشتی، آموزش و آگاهی کوتاه و سریع ایمنی قبل از شروع کار و شناسایی، ارزیابی و کنترل خطرات و ریسک‌های محیط کار ضرورت دارد.

در حوزه تشخیص، بازرسی و ارزیابی مداوم خطرات محیط کار، گزارش‌دهی و تحلیل حوادث، شناسایی علل اصلی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه ضروری است و در حوزه مداخله، تعهد مدیریت سازمان به ترویج فرهنگ ارتقاء ایمنی و بهداشت کار، مشارکت فعال کارکنان در مسائل ایمنی، باز طراحی تجهیزات، ماشین‌آلات و محیط کار(کاهش/ حذف خطرات) و تخصیص و استفاده از وسایل حفاظت ایمنی اهمیت دارد.

هماهنگی بین کار و کارگران ایمن با فرهنگ ایمنی محیط کار هم بسیار ضروری است. وقتی که هر دو طرف به ایمنی به عنوان اولین اولویت در محیط کار توجه کنند و مشارکت فعالی در اجرای اصول و استانداردهای ایمنی داشته باشند، احتمال وقوع حوادث ناشی از کار به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و یک محیط کار ایمن و سالم برای همه فراهم می‌شود. بنابراین، توجه به ارتقاء فرهنگ ایمنی در محیط کار و ایجاد آگاهی و مسئولیت‌پذیری برای ایمنی در بین همه کارکنان سازمان می‌تواند به کاهش حوادث ناشی از کار کمک کند و محیط کاری ایمن‌تر را ایجاد نماید.

مفاد قانونی مرتبط با حوادث ناشی از کار

صیانت از نیروی کار را جمله اهداف مهم وزارت کار است و یکی از مباحث مهم و مورد تاکید در ماده ۸۵ قانون کار، حفظ و صیانت از نیروی کار و منابع مادی کشور است و رعایت نکات ایمنی قانون کار لازم‌الاجراست. در ماده ۶۰ قانون تأمین اجتماعی نیز حوادث ناشی از کار به حوادثی گفته می‌شود که در حین انجام وظیفه و مواقعی اتفاق بیفتد که بیمه شده در کارگاه یا ساختمان و محوطه آن مشغول انجام کار باشد و یا به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه، ماموریتی را برعهده گیرد. در فصل چهارم قانون کار ۲۲ ماده قرار دارد که از حقوق مختلف صیانت از نیروی کار، تشکیل شورای عالی حفاظت فنی، تدوین آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها و تشکیل کمیته‌های حفاظت فنی پیش بینی شده است.

مطابق ماده ۹۱ قانون کار هم کارفرمایان موظفند برای تامین حفاظت و سلامت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم ایمنی را تهیه کرده و در اختیار آنها قرار دهند؛ کارگران نیز ملزم به استفاده و نگهداری مناسب از تجهیزات محافظتی و بهداشت فردی و رعایت دستورالعمل‌های مربوطه در محیط کاری خود هستند.

کد خبر 847573 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت کارگران معدن حوادث پزشکی

دیگر خبرها

  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان
  • راه‌اندازی تیمارگاه حیات وحش در خراسان رضوی