Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنعت آبزی‌پروری طی ۱۵ سال اخیر ۲ برابر رشد یافته است و این موضوع پیدا کردن روش‌های پایدار برای تغذیه ماهیان پرورشی را ضروری می‌کند. ماهی‌های گوشت‌خواری نظیر سالمون و تن به وعده‌های شامل گوشت و روغن ماهی متکی است که عموماً از انبار‌های ماهیان وحشی به دست می‌آید. شرکت‌های شیلاتی را که ماهی وحشی را به گوشت و روغن ماهی (FMFO) تبدیل می‌کنند با اصطلاح «شیلات کاهشی» (reduction fisheries) می‌شناسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود ۲۰ درصد کل شکار ماهی‌ها در جهان با مقاصد آبزی‌پروری در شرکت‌های FMFO فراوری می‌شود. این ماهی‌ها برای مصرف مستقیم شکار نمی‌شوند، در عوض، فراوری و به غذای ماهیان پرورشی تبدیل می‌شوند.






 به نقل از مجله فوربس، این شرکت‌های شیلاتی بسیاری از گونه‌های دریایی پایین زنجیره غذایی را از بین می‌برند؛ نظیر ماهی کولی‌ها، ماهیان خالمخالی، ساردین‌ها و کریل‌ها که در غیر این صورت منبع غذایی اصلی گونه‌های گوشتخوار وحشی باقی خواهند ماند.


افزایش فشار بر ماهیان وحشی برای حفظ صنعت ماهیان پرورشی گونه‌های ماهیان وحشی را به شدت در معرض انقراض قرار داده است. این گونه‌ها که هدف صنایع شیلاتی قرار دارند همان‌هایی هستند که اتفاقاً بنیان کل شبکه غذایی دریایی را شکل می‌دهند. استفاده کمتر از ماهیان وحشی در صنایع FMFO و استفاده بیشتر از گزینه‌های پایدار، آینده صنعت آبزی‌پروری را روشن می‌کند؛ و اینجاست که پای مگس‌های سرباز سیاه به میان می‌آید.



آبزی‌پروران اولین افرادی نبودند به جادوی مگس سرباز سیاه پی بردند. این مگس‌ها ده‌ها سال است که در کمپوست، دفع زباله و تولید کود‌های پروتئینی استفاده می‌شوند. این ذخایر انرژی کوچک حاوی مقادیر بالایی از پروتئین هستند، نرخ رشد بالایی دارند و هر غذایی از جمله مدفوع انسان و لاشه موجودات زنده را مصرف می‌کنند.


این حشرات جثه‌ای باریک، به اندازه تکه‌ای ماکارونی و ۲ شاخک رو به جلو دارند. آن‌ها با ۲ بالی که در پشت‌شان جمع می‌شود مشابه زنبور هستند، اما نه نیش دارند و نه گاز می‌گیرند و به جز صدای ویز بلندشان هیچ آزار دیگری نمی‌رسانند.


گونه ماده هر بار صد‌ها تخم می‌گذارد. تنها چهار روز زمان کافی است تا لارو‌های چاق و آبدار متولد شوند و زندگی خود را با خوردن مواد ارگانیک، زباله و مدفوع حیوانات آغاز کنند. این لارو‌های بنددار چاق و چله طی دوره‌ای ۱۴ روزه با اشتهایی سیری‌ناپذیر غذا می‌خورند و ذخایر انبوهی چربی درون خود تولید می‌کنند که دوره بلوغ غذای آن‌ها را تامین می‌کند. این مگس‌ها غالباً داخل یا نزدیک مواد در حال فساد و زباله‌های طبیعی‌ای یافت می‌شوند که محل تغذیه لارو‌ها و تخم‌گذاری مگس‌های بالغ است.


دانشمندان آبزی‌پروری تحقیقات خود را با نتایج امیدوارکننده‌ای ادامه می‌دهند. ماهی قزل‌آلا و سالمونی که با رژیم غذایی مگس سرباز سیاه تغذیه شده بودند با سرعت مشابه ماهی‌هایی پرورش پیدا کرد که با رژیم‌های غذایی سنتی حاوی گوشت ماهی بزرگ شدند و این تغییر غذا نیز روی انسانی که از آن ماهی تغذیه کرده بود هیچ تاثیر منفی‌ای نگذاشت.


این صنعت با ۲ مانع عمده توسعه‌پذیری و قوانین دست‌وپاگیر مواجه است. همزمان با رشد تکنولوژی، تحقیقات و حمایت بیشتر دولت‌ها نیز افزایش خواهد یافت. آبزی‌پروران با جایگزین کردن مگس‌های سرباز سیاه به جای غذا و روغن ماهی می‌توانند نیاز خود را به ذخایر ماهیان وحشی از بین ببرند و در عمل، انقلابی در صنعت آبزی‌پروری پدید آورند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری صنعت آبزی پروری مگس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۱۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخبه‌پروری در مدارس سما ضروری است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمیرالله حسینی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در آیین تکریم و معارفه مدیران کل قدیم و جدید اداره امور مدارس سمای واحد بابل اظهار کرد: این مدارس دارای ظرفیت مناسب برای افزایش دانش‌آموزشی بر مبنی سیاست‌های معاونت مهارت و علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی است که با توجه به امکانات موجود و همکاری انجمن اولیا توان افزایش جمعیت دانش‌آموزی را دارد.

وی افزود:‌ با توجه به هوشمندسازی مدارس سما، تجهیزات و امکانات دانشگاه، همدلی و اتحاد و وفاق کارکنان مدارس سما مردم به سما اعتماد کردند، باید به این اعتماد مردم پاسخ مثبت بدهیم و جمعیت دانش‌آموزشی را افزایش دهیم. معلمان و مدیران در تعالی و شکوفایی دانش آموزان نقش بسزایی دارند، نخبه پروری در سما ضروری است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل گفت: در راستای اهداف دانشگاه و گام دوم ملی دانشگاه و سند تحول این واحد دانشگاهی در حوزه مدارس سما و علوم تربیتی طبق سیاست‌های دانشگاه حرکت می‌کند. مدیران و معلمان مدارس سما باید برنامه محور باشند، هم‌اندیشی و همفکری مسئولان مدارس با خانواده‌ها سبب تقویت علمی و آموزشی دانش‌آموزان می‌شود.

حسینی تأکید کرد:‌ شهرستان بابل یکی از شهر‌های پرجمعیت استان بوده و دارای ظرفیت دانش‌آموزشی بالای است، مدیران و معلمان با نهادینه کردن دستاورد‌های علمی، فرهنگی و امکانات مدارس سما واحد بابل در جذب حداکثری تلاش مضاعف کنند.

به گزارش آنا، در این مراسم با قدردانی از تلاش بابک حسین زاد و مهدی بیگلری‌‎فیروز به‌عنوان مدیرکل اداره امور مدارس سمای واحد بابل معرفی شد. بیکلری پیش از این رئیس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل را به عهده داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟
  • با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت فولاد کشور آشنا شوید
  • رویداد صدرا بستر افزایش همکاری بین دانشگاه و صنعت است
  • دانش آموزان با حساسیت کمبود آب آشنا شوند
  • ساخت شهرک شیلات در شهر غیرساحلی ایران
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • نخبه‌پروری در مدارس سما ضروری است
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • مقام دوم گردش مالی در کشور برای صنعت غذایی
  • آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشوری در تولید آرتمیا