Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سابق جهاد دانشگاهی گفت: اگر اسناد بالادستی و قوانین و مقررات موجود در نقشه جامع علمی کشور به معنای واقعی اجرا شود، بسیاری از دغدغه‌های حوزه آموزش و پژوهش در دانشگاه‌ها حل خواهد شد.

محمد حسین یادگاری رئیس سابق جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه دغدغه‌های آموزش و پژوهش مراکز علمی کشور زمانی حل می‌شود که عمل به اسناد بالادستی اجرایی شود، گفت: در حال حاضر نظام ارزشیابی در مراکز علمی و دانشگاه‌ها اشتباه است؛ چراکه طراحی آن غلط بوده و اکنون تولید علم دانشگاه‌ها در سطح تولید مقاله و انتشار آن در مجلات منتهی می‌شود، اما این تلاش و تولیدات علمی هیچ‌ یک از معضلات و مشکلات جامعه را حل نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* تولیدات علمی بایدمعضلات کشور را حل کند

وی افزود: جمهوری اسلامی از قبل از انقلاب به دنبال دانشگاهی بود که هر دستاورد و تولید علمی که در مراکز علمی، پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد، یکی از معضلات و مسائل مختلف کشور و حتی جامعه را حل کند.

* دستگاه‌های اجرایی کشور دغدغه آموزش و پژوهش داشته باشند

یادگاری با بیان اینکه باید همه نهادها و دستگاه‌های اجرایی کشور دغدغه آموزش و پژوهش داشته باشند، تصریح کرد: برای فعالیت و روند رو به رشد در حوزه علم و فناوری حمایت‌های مختلف معنوی و اقتصادی نیاز است، چرا که ریل‌گذاری فعالیت‌های دانشگاهی نه‌تنها در تولید نیرو اثر دارد، بلکه می‌تواند مسیر و حرکت درست پیشرفت علمی و رسیدن به منویات مقام معظم رهبری را هموار کند، از فروش نفت باید زیرساخت‌های آموزشی در سطح کشور ایجاد شود و در نهایت در مرحله بعدی مراکز علمی و دانشگاه‌ها باید بر اساس توانایی‌های خود درآمدسازی کرده و بتوانند هزینه‌های خود را با فعالیت‌های اقتصادی و ارتباط دانشگاه با حوزه صنعت دربیاورند.

* دانشگاهها هزینه فعالیت خود را از تولید علم به دست بیاورند

وی در پایان گفت: اگر دانشگاه‌های ما بتوانند بودجه و هزینه فعالیت خود را از تولید علم، فعالیت‌های اقتصادی که با حوزه صنعت انجام می‌دهند، به دست بیاورند نه‌ تنها باعث اشتغال جوانان می‌شود بلکه می‌تواند به عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح شود.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش پژوهش اسناد علم آموزش و پژوهش اجرای اسناد بالادستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۴۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، لبناخمیس مهدی رئیس هیئت عالی رتبه وزارت علوم کشور عراق و هیئت همراه به منظور گسترش همکاری‌های علمی، پژوهشی، برپایی تورهای مشترک فناوری و برگزاری نمایشگاه‌های توانمندی‌های فناورانه ایران در کشور عراق از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و واحدهای فناور آن بازدید کردند.

در این جلسه حسن زمانیان به سابقه همکاری‌های فرهنگی و علمی دو کشور اشاره و گفت: وجود اشتراکات مذهبی، تاریخی، فرهنگی و علمی دو کشور ایجاب می‌کند که گسترش همکاری و تعامل در زمینه‌های مختلف علمی افزایش یابد.

معاون وزیرعلوم و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به تحصیل دانشجویان دکترای پژوهشی دارای طرح پژوهشی تقاضا محور بیان داشت: این سازمان آمادگی خود را جهت پذیرش دانشجوی دکترای پژوهش محور از کشور عراق اعلام می‌دارد.

در ادامه لبنا خمیس مهدی گفت: سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با فضای بزرگ، پژوهشکده‌های نوین و دانشمندان گرانقدر، نقشی بزرگ در گسترش و رشد علمی ایفا کرده است. امیدواریم بتوانیم با گسترش روابط با چنین سازمانی، از تجربیات آن در کشور عراق استفاده کنیم و دانشجویان و استادان ما با حضور در این مرکز با نوین ترین دستاوردهای علمی آشنا شوند.

رئیس هیئت عالی رتبه وزارت علوم عراق ضمن بیان امتیازات ویژه سفر خود به ایران اظهار داشت: به لطف الهی، امروز دیداری بسیار ارزشمند و مفید به همراه هیئت وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران داشتیم و برای اولین بار است که چنین مرکز بزرگ علمی و پژوهشی را مشاهده می‌کنم و دیدگاه جدیدتری نسبت به ایران پیدا کردم.

وی با اشاره به توانمندی‌های سازمان با وجود ۹ پژوهشکده بیان داشت: سازمان با دستاوردهای گوناگون و فعالیت‌های علمی گسترده توانسته است در منطقه تعاملات خوبی را ایجاد کند و کشور عراق نیز تمایل دارد در زمینه‌های تحقیقاتی و طرح‌های کلان به ثمر رسیده همکاری و مشارکت داشته باشد.

لبنا خمیس مهدی گفت: پارک علم و فناوری عراق در سال گذشته افتتاح شده است و می‌توان از تور فناوری و برپایی نمایشگاه توانمندی شرکت‌های ایرانی جهت تعاملات علمی و فناورانه بین پارک علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران و عراق استفاده کرد.

در پایان این دیدار معاون پژوهش و توسعه وزرت علوم عراق و هیئت همراه از پژوهشکده برق و فناوری اطلاعات، مهندسی پزشکی، آزمایشگاه‌های تخصصی بانک‌های سویه‌های خون، سایت ماهواره و چند واحد فناور سازمان که در زمینه‌های تجهیزات پزشکی و قطعات هوایی فعالیت داشتند، بازدید کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • اجرای پویش ملی اهدای اسناد و منابع کهن
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • آزادی‌خواهی از ویژگی‌های عناصر علمی و دانشگاهی در تمامی ادوار تاریخ است
  • مجوز اجرای ۲۴دوره کوتاه مدت اشتغال‌محور صادر شد
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور