Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@21:33:23 GMT

نشانه‌های مسمومیت غذایی

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۰۷۷۴۹

نشانه‌های مسمومیت غذایی

طبیعتاً در کشور‌های در حال توسعه یا توسعه نیافته بروز مسمومیت غذایی به نسبت جمعیت بسیار بیشتر از این ارقام است.

باید دانست که در صورت مراجعه به موقع به مراکز درمانی می‌توان از اکثر قریب به اتفاق موارد مرگ ناشی از مسمومیت غذایی پیشگیری کرد. اما گاهی فرد مبتلا علائم بیماری را جدی نمی‌گیرد و مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی سلامت وی را به خطر می‌اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دل‌درد، اسهال، تهوع و استفراغ شایع‌ترین علائم مسمومیت غذایی هستند که معمولا طی یک یا حداکثر دو روز پس از مصرف غذای آلوده ظاهر می‌شوند.

در اغلب افراد در صورتی که علائم یادشده خفیف باشند می‌توان با دریافت مقادیر کافی مایعات نظیر آب، سوپ، و آب میوه علائم را کنترل کرد تا بهبود خودبخودی و بدون درمان دارویی حاصل شود، البته در صورت تداوم یا تشدید علائم پس از گذشت یک یا دو روز، باید به مراکز درمانی مراجعه کرد و از درمان دارویی به صورت خودسرانه پرهیز کرد.

سالمندان، کودکان، زنان باردار و افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی جزو گروه‌های آسیب‌پذیر بوده و لذا به محض مشاهده اولین علائم مسمومیت، باید بدون درنگ به مراکز درمانی مراجعه کنند.

در اندکی از موارد، علائمی نظیر سرگیجه، تاری دید، عدم تعادل، عدم توانایی بلع غذا، ضعف عضلانی و... بروز می‌کنند که بسیار خطرناک بوده و فرد مبتلا فوراً باید توسط پزشک درمان شود. احتمال بروز مسمومیت غذایی در اثر مصرف مواد غذایی تازه کمتر است و اکثر موارد به دلیل مصرف غذا‌های مانده از چند روز قبل رخ می‌دهد. به همین علت بهترین حالت آن است که حتی‌المقدور کل یک وعده غذایی در یک روز طبخ و مصرف شود و چیزی از غذا باقی نماند؛ اما این‌کار اغلب امکان پذیر نبوده و بنابراین باید دقت کرد که باقیمانده غذای پخته شده را حداکثر دو ساعت می‌توان خارج از یخچال نگهداری کرد و باید در اسرع وقت به یخچال منتقل شود.

همچنین گرم کردن باقیمانده غذا برای مصرف مجدد باید طوری باشد که کل محتوای ظرف غذا به‌طور کافی داغ شده تا به دمای حداقل ۷۵ درجه سانتیگراد برسد. گفتنی است معمولاً باقیمانده وعده‌های غذایی بسته به نوع غذا حداکثر ۴۸ تا ۷۲ ساعت در یخچال قابل نگهداری هستند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مسمومیت مسمومیت غذایی مرگ غذای آلوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۷۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز

آفتاب‌‌نیوز :

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین