Web Analytics Made Easy - Statcounter

آذر منصوری، چهره سیاسی اصلاح طلب که در جریان ثبت نام کاندیداهای مجلس یازدهم، اعلام کاندیداتوری کرده بود در گفتگویی با خبرآنلاین درباره احتمالات مطرح شده پیرامون اینکه شورای نگهبان به سمت باز کردن فضای انتخابات خواهد رفت، گفت: ارزیابی فعلی این است که نرخ مشارکت در این مقطع نسبت به دوره‌های گذشته پایین‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته بعد از اعتراضات اخیر هنوز نظرسنجی جدیدی انجام نشده است که ببینیم با چه سطحی از مشارکت شهروندان در انتخابات روبرو هستیم. فضای امروز به شکلی است که شور انتخاباتی به هیچ‌وجه مانند دوره‌های گذشته نیست.

عضو حزب اتحاد ملت افزود: باید حداقل این تضمین وجود داشته باشد که نهادهای اجرایی و نظارتی بر اساس مر قانون عمل کنند، به خصوص شورای نگهبان بر اساس آنچه قانون تعریف کرده است، نسبت به تائید و یا عدم تائید صلاحیت‌ها اعلام نظر کند.

با مشارکت حداکثری، مجلسی برآمده از خواست مردم شکل خواهد کرد

منصوری این نکته را لازمه مشارکت حداکثری در انتخابات دانست و گفت: طبیعتا انتخابات با مشارکت حداکثری و مجلسی برآمده از خواست همه مردم ایران، می‌تواند بخشی از اعتماد از دست رفته را بازگرداند.

گزینه های جریان اصلاحات باید نماینده مستقیم این جریان در پارلمان باشند

وی درخصوص بیانیه حزب متبوعش درباره انتخابات پیش رو و احتمال تحریم کردن یا لیست ندادن، گفت: علی‌القاعده ما هم به عنوان عضوی از شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان، حداکثر تلاش‌مان است است که تصمیمی که در انتخابات گرفته می‌شود، یک تصمیم اجماعی باشد و تا حد ممکن خارج از این چهارچوب درباره انتخابات تصمیم‌گیری نخواهیم کرد. در این مقطع جمع‌بندی اصلاح‌طلبان این است که نمایندگانی به مجلس بفرستند که بتوانند نماینده مستقیم جریان اصلاحات در مجلس باشند.

منصوری افزود: ما در واقع به دنبال نمایندگی غیرمستقیم اصلاحات در مجلس آینده نخواهیم بود و این مسئله یکی از نکاتی است نوع حضور ما در انتخابات را روشن می‌کند. بنابراین تصمیم اصلی ما برای حضور در انتخابات بستگی به عملکرد نهادهای اجرایی و نظارتی در انتخابات دارد و در مقطع خودش سعی می‌کنیم تصمیمی بگیریم که برآمده از بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان باشد.

مشارکت پایین بیاید، رقیب اصلاح طلبان پیروز انتخابات خواهد شد

عضو حزب اتحاد ملت در پاسخ به این سوال که اکثریت مجلس آینده از آن کدام جناح خواهد بود و آیا امکان دارد که جریان سومی اکثریت مجلس را به دست بگیرد، گفت: با توجه به تجارب مجالس پیشین، هر قدر نرخ مشارکت پایین بیاید، شانس جریان‌های رقیب ما بیشتر می‌شود. مشارکت حداکثری مردم در انتخابات می‌تواند، مجلس آینده را به مجلسی تبدیل کند که برآیند خواسته همه مردم باشد، بر همین اساس لازمه مشارکت مردم این است که کاندیداهای همه جریان‌های سیاسی – نه تنها اصولگرا و اصلاح‌طلب، بلکه جریان‌های فکری دیگر- بتوانند نمایندگان خودشان را در مجلس داشته باشند.

منصوری افزود: چیزی که الان محتمل است این است که اگر مشارکت مردم پایین باشد، جریان برنده انتخابات، جریان‌هایی خواهند بود که در مقابل جریان اصلاحات هستند.

اگر بحث منافع ملی در میان باشد، آقای خاتمی حتما به میدان می آید

این چهره سیاسی اصلاح‌طلب درباره احتمال حمایت رئیس دولت اصلاحات از لیست اصلاح‌طلبان با وجود انتقاداتی که به عملکرد فراکسیون امید مطرح می شود، گفت: این را نمی‌دانم، تصمیمی است که خود آقای خاتمی باید بگیرند، من سخنگو ایشان نیستم.

وی افزود: آقای خاتمی هر تصمیمی که فکر کنند به نجات کشور کمک می‌کند، خواهند گرفت، تردید ندارم در این تصمیم تنها چیزی که به آن اهمیت نمی‌دهند ملاحظات شخصی است و اگر منافع ملی ایجاب کند، آقای خاتمی حتما به میدان می‌آیند، اما اگر این شرایط مهیا نباشد، احتمال اینکه ایشان وارد نشوند هم وجود دارد.

۲۱۷۲۱۷

کد خبر 1328068

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حزب اتحاد ملت انتخابات مجلس یازدهم سید محمد خاتمی لایحه بودجه بودجه 99 انتخابات مجلس یازدهم باشگاه استقلال ایالات متحده آمریکا بارش برف باران بودجه آندره استراماچونی ایران و آمریکا مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۸۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مردم مرودشت در مجلس گفت: اینکه الان دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دور بعد مجلس است.

به گزارس ایلنا، جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که «در هفته‌های اخیر بحث‌های پرچالشی بر سر مسائل ارزی میان دولت و مجلس به وجود آمد، به نظر شما این اختلافات تا چه اندازه جدی است؟»، گفت: دولت خودش را از هر اشتباهی مبرا می‌داند یا اگر هم مبرا نمی‌داند علی الظاهر و به صورت دکوری صحبت‌هایی درخصوص استقبال از انتقاد مطرح می‌کند که برای همه مشخص است، ما با یک دولت تمامیت‌خواه و غیرقابل انتقاد مواجه هستیم.

اختلاف دولت و مجلس برای ریاست دوره بعد پارلمان است

وی ادامه داد: اینکه الان هم دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دوره بعد مجلس است. یعنی در مسائلی که دارد مطرح می‌شود نگاه من این است که به دنبال این هستند که بر ریاست مجلس دور بعد اثرگذار باشند و من فکر می‌کنم که ریاست آقای قالیباف برای دولت مطلوب نباشد.

رشیدی کوچی خاطرنشان کرد: اینکه می‌گویم دولت، به معنای کل شاکله دولت نیست، برخی‌ها در دولت آقای رییسی آن‌هایی که باعث آسیب اول به خود آقای رییسی هستند و بعد به مملکت؛ دست‌های پشت پرده‌ای که از نزدیکان ایشان هستند، بعضی از اقوام نسبی و سببی آقای رییسی؛ این‌ها با تفکر خامی که دارند فکر می‌کنند این اقدامات به نفع آقای رییسی و یا کشور خواهد بود که قطعا اینطور نیست، به نظرم عقلا باید برای حل این مشکل چاره اندیشی کنند.

روایت دست‌های پشت پرده در انتخابات

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید آن‌ها دنبال حاکم کردن کدام جریان در مجلس آینده هستند؟»، عنوان کرد: ببینید این بحثی که مطرح می‌کنم اثبات شدنی نیست اما به وضوح مشخص است که در انتخابات مجلس اعمال نفوذ زیادی شکل گرفت، چه الان و چه در بحث تایید یا ردصلاحیت‌ها شاهد بودیم افرادی که به نظر می‌رسید طبق نظر نهادهای امنیتی نباید تایید می‌شدند اما با رایزنی‌هایی از طرف همان افرادی که اشاره کردم تایید شدند. حتی ما افرادی را داشتیم که محکومیت قطعی در پرونده‌شان بود اما چون نزدیک به تفکر دولت بودند و باید در این مجلس حضور داشته باشند؛ مشاهده کردیم که تایید شدند.

وی افزود: اما یک عده‌ای هم که منتقد دولت بودند یا ردصلاحیت شدند یا در انتخابات به مشکلات جدی برخوردند، من یکی از این‌ها را مثال می‌زنم، آقای مهدی عسگری ایشان در تهران ثبت نام کرد ولی به او اجازه ندادند که برود کرج و مجبور شد در تهران رقابت کند که اگر کرج بود به نظرم قطعا ایشان رأی می‌آورد. در مجموع یک عده‌ای را ردصلاحیت کردند، یک عده را به این شکل مدیریت کردند و در مورد یک عده‌ای هم شاید با شیوه‌های دیگری که می‌شد بر انتخابات اثر گذاشت و دخالت کرد، اقدام کردند و از مسیر کنار زدند؛ واقعا دست آن افراد نزدیک به دولت در انتخابات مشهود بود ولی خب قابل اثبات نیست.

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مردم مرودشت در مجلس ادامه داد: نکته دیگر اینکه به نظرم می‌آید که دولت و در واقع آن افراد خیلی تلاش خواهند کرد که ریاست مجلس را به جریان پایداری نزدیک کنند. چون جریان پایداری و بعد دانشگاه امام صادقی‌ها به آن افراد خیلی نزدیک هستند و من امیدوارم که این اتفاق رخ ندهد، به نمایندگان دوره دوازدهم و عقلای دوره آینده امید دارم که این اتفاق محقق نشود.

رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که «چقدر احتمال می‌دهید ریاست در سال اول به قالیباف داده شود تا کاندیدای ریاست جمهوری نشود و بعد در سال دوم او را کنار بزنند؟»، گفت: این یک تحلیل است، من نگاهم بر این است که آقای قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری نخواهد شد و نگاهش به تداوم فعالیت در ریاست مجلس باشد. اما درباره ریاست ایشان فکر می‌کنم که آقای قالیباف سال اول با یک رأی پایین نه با آن آرایی که در مجلس یازدهم کسب کرده بودند ریاست مجلس را در اختیار داشته باشد اما سال‌های دوم و سوم را نمی‌دانم.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوارها خاطرنشان کرد: به نظرم می‌آید یک سری افرادی که اشاره کردم به شدت به دنبال ایجاد تنش در مجلس باشند، امیدوارم مجلس دوازدهم به این سمت و سو نرود اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد که حواشی‌اش بر متن حتما غلبه خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • توصیه مهم به مردم در خصوص دور دوم انتخابات
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند