Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@18:35:05 GMT

دلالی عامل مهم خندان نبودن پسته در بورس

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۲۱۹۷۰

دلالی عامل مهم خندان نبودن پسته در بورس

پسته در سال ۸۷ با چهار نماد معاملاتش را در بازار بورس کشور آغاز کرد، اما با وجود پیش‌بینی فعالان عرصه کشاورزی و بورس، این محصول مورد توجه قرار نگرفت و موجب حذف موقت و کاهش استقبال از آن در بازار سرمایه شد.
علت اصلی کمرنگ بودن این استقبال را می توان نقدینگی موجود در بازار فروش پسته تازه دانست که در این شرایط، بیشتر کشاورزان پس از برداشت، محصول خود را یا به صورت تازه به فروش می‌رسانند یا پس از خشک کردن پسته تازه، آن را به دلالان یا بازارهای محلی می‌سپارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پسته ایران در سال های اخیر با توجه به افزایش قیمت از جمله مواد خوراکی لوکس در سبد خانوار شناخته می‌شود که می‌توان با اندکی فرهنگ سازی آن را در بورس به خوبی جای نهاد. 
هم اکنون‌، ایران حدود ۵۰۰ هزار هکتار باغ پسته دارد که طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی، بیش از ۹۰ درصد آن بارور است و تولید سالانه پسته در ایران، با توجه به وضعیت آب و هوایی و شرایط اقلیمی این محصول، متغیر است در حالی که با توجه به آمارهای وزارت جهاد کشاورزی، میزان تولید پسته در سال جاری بین ۲۲۰ تا ۲۵۰ هزار تن پیش‌بینی شد.
بورس پسته در حقیقت برای کمک به کشاورزی در کشور راه اندازی شده است که باید با ایجاد فرهنگ سازی و ساز و کار مناسب به سمت فرآوری و حضور فعال کشاورزان در بورس حرکت کرد.

پذیرش بورس، مشکل اصلی پسته کاران است
دبیر انجمن پسته استان سمنان در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: با وجود تلاش‌های چندسال اخیر، هم چنان فرهنگ لازم برای زمینه سازی پذیرش بورس از سوی کشاورزان انجام نشده است و عمده پسته کاران، رغبتی برای حضور در بورس ندارند.
منصور عباسیان ادامه داد: برای حضور پسته در بورس کالا امسال چهار نفر از باغداران اعلام آمادگی کردند که با توجه به قیمت مناسب پسته در بازار فروش، باز هم نقدینگی بازار را به جای بورس انتخاب کردند.
وی اظهار داشت: بورس پسته خدمتی جدید برای باغداری نوین است که نیازمند اعتمادسازی و حمایت از چندین نفر برای پیش قدم شدن در این عرصه است.
عباسیان گفت: ۶۰ نفر در شهرستان دامغان دارای کارت بازرگانی هستند و فعالیت هایی چون فرآوری، صادرات، واردات و فروش عمده پسته را دنبال می کنند که باید از ظرفیت این افراد برای پیشبرد اهداف در حوزه بورس استفاده کرد.
وی افزود: صندوق حمایت از توسعه کشاورزی و انجمن پسته با همکاری هم و ارائه جذابیت‌های بازار بورس به پسته کاران، سعی می کنند تا بورس پسته را فعال کنند که برای این راه نیازمند حمایت باغداران هستیم.
عباسیان اضافه کرد: استان سمنان با توجه به قرار داشتن در مسیر زائران آستان علی بن موسی الرضا (ع) و محور ارتباطی شمال به جنوب، از موقعیت جغرافیایی خوبی برای فروش پسته در بازارهای محلی برخوردار است.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به بازار مطلوب فروش محصول، بسیاری از باغداران معتقدند محصول خود را در بازارهای محلی به فروش برسانند تا بتوانند از نقدینگی سریع آن بهره مند شوند.
دبیر انجمن پسته استان سمنان تصریح کرد: معامله در بورس راهی مثبت و اثر بخش است که در شفافیت قیمت و تضمین پول باغدار نقش مهمی را ایفا می کند، حضور پسته در بورس علاوه بر رسیدن به جایگاه مطلوب می تواند با معرفی این محصول در معاملات جهانی، ایران را به کشور اول صادر کننده پسته جهان تبدیل کند.

شناسایی بهترین بازارها در بورس امکان‌پذیر است
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان در گفت و گو با ایرنا، گسترش بازاریابی را مهم ترین عامل برای حضور در بورس دانست و افزود: با توجه به وجود تضمین در بازار بورس و دسترسی بیشتر سرمایه داران به این امکان، باغداران دارای گواهی سپرده پسته می توانند با حضور در سازمان بورس، مناسب ترین بازارها را از آن خود کنند.
محسن طباطباییان تصریح کرد: با ورود پسته کاران به معاملات گواهی سپرده پسته در بورس کالا، این باغداران هستند که می‌توانند بازار را تصاحب کرده و محصول خود را به قیمت واقعی و روز به فروش برسانند و در کوتاه ترین زمان وجه حاصل از معامله را دریافت کنند.
وی ادامه داد: امروز بسیاری از دلالان با بازارگرمی و خرید محصول پسته از باغداران به قیمت غیرواقعی، کشاورزان را متحمل خسارت و سود ناشی از این محصول را از آن خود می کنند که با ورود به معاملات بورس، کشاورزان در این زمینه از قدرت بیشتری برخوردار خواهند شد.
طباطباییان اظهار داشت: تضمین خرید در بورس عاملی است که بسیاری از خریداران خارج کشور را به معامله در بورس تشویق می کند که با این اقدام می توان صادرات این محصول را نیز تا حد بسیار زیادی افزایش داد.
وی افزود: تاکنون کارگاه های آموزشی بسیاری برای پذیرش بورس در شهرستان دامغان برگزار شده است که باید در این زمینه افراد مشتاق را با حمایت های لازم در بورس وارد و این معاملات را در سطح باغداران نهادینه کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان گفت: امروز فرهنگ فرآوری و عدم تازه فروشی پسته در بین باغداران نهادینه شده است چرا که به سود حاصل از فرآوری محصولات پی برده اند و برای ورود به بورس نیز باید این فرآیند انجام گیرد تا پسته کاران بتوانند بهتر با نتایج حاصل از معامله در بورس آشنا شوند.


استقبال کمرنگ کشاورزان عامل ناکامی حضور پسته در بورس
فعال و کارشناس معاملات بورس گفت: سال گذشته پسته ایران با ۶ نماد کار خود را در بورس آغاز کرد که با توجه به مشکلات بسیار در سالجاری تنها نماد پسته فندقی رفسنجان در حال فعالیت است.
روح الله معلم ادامه داد: استقبال نکردن کشاورزان و اطلاع رسانی ضعیف در این امر می‌تواند از دلایل اصلی ناکامی پسته در بورس باشد.
وی تصریح کرد: انجمن‌های کشاورزی باید در زمینه بورس با انبارداران و تعاون روستایی شهرستان همکاری لازم را داشته باشند تا در کنار حمایت های جهاد کشاورزی بتوانند کارگاه های آموزشی کشاورز محور در این شهرستان برگزار کنند.
معلم به برگزاری چندین دوره کارگاه آموزشی در شهرستان اشاره کرد و گفت: تاکنون چند کارگاه آموزشی در حاشیه جشنواره پسته در دامغان برگزار شد که با توجه به مدرس بودن بنده در این کارگاه ها، با استقبال کمرنگ کشاورزان و پسته کاران مطرح شهرستان مواجه شدم.
فعال حوزه بورس اضافه کرد: جهاد کشاورزی باید با شناسایی پسته کاران و بازرگانان این بخش، کارگاه های آموزشی پربار را برگزار کند تا توجیه لازم در جهت پذیرش و عملیاتی شدن کارگاه ها در دستور کار قرار گیرد.

رونق بازار بورس پسته، نیازمند نشست‌های تخصصی 

دبیر جشنواره ملی پسته ایران(دامغان) نیز در گفت و گو با ایرنا به اهمیت ورود پسته به بورس اشاره کرد و گفت: توجیه پسته کاران به سود ناشی از ورود این محصول به بورس می تواند این محصول راهبردی را به خوبی در سطح جهان معرفی کند.
وی افزود: در سال گذشته بازار بورس، پذیرش پسته را در دستور کار خود قرار داد که باتوجه به نرسیدن به حد نصاب ورود و خروج این محصول، این محصولات از تابلوی بورس خارج شد.
زارع زاده بیان کرد: برگزاری کارگاه های آموزشی در حاشیه جشنواره پسته بهانه‌ای است تا مسوولان این امر بتوانند زمینه لازم را برای کشاورز فراهم و با برگزاری دوره‌های آموزشی مداوم و پیوسته، این امر را محقق کنند.
 دبیر جشنواره ملی پسته ایران-دامغان تصریح کرد: هم اکنون در حال برنامه ریزی برای برگزاری نشست های تخصصی هستیم تا بتوانیم با معرفی پسته در بازار بورس و رونق این محصول، پسته دامغان را به جایگاه اصلی خود که همان صادرات حداکثری است برسانیم.
طبق آخرین آمار از گمرک جمهوری اسلامی ایران، صادرات پسته ایرانی از سال ۱۳۹۲تا ۱۳۹۵ سهم ۲.۲ درصدی از ارزش کل صادرات کشور را داشته است. همچنین در سال ٩٥، بیش از ٦٩ هزار و ١٥٤ تن پسته تازه، خشک کرده، پسته با پوست و بدون پوست همچنین خلال پسته به کشورهای مختلف جهان صادر شده است. نکته دیگر اینکه با صادرات این محصول در سال ٩٥، درآمد ٦٣٦ میلیون و ٢٨٤ هزار و ٣٨١ دلاری نصیب کشور شده است. ارزش ریالی این میزان صادرات نیز بالغ بر ٢ هزار و ٤٥ میلیارد و ٤٤٥ میلیون و ٣٥ هزار و ٦٩٦ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است.
آمارها حکایت از این دارند که پسته ایرانی به بیش از ٦٤ کشور جهان صادر می‌شود که بیشترین سهم خرید بازار پسته ایران به کشورهایی از جمله ایالات متحده امریکا، آلمان، اوکراین، قطر، شیلی، استرالیا، انگلستان، ایتالیا و فرانسه می‌رود.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی پسته انجمن پسته ایران کشاورزی دامغان بازار بورس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی پسته انجمن پسته ایران کشاورزی دامغان بازار بورس وزارت جهاد کشاورزی پسته انجمن پسته ایران کشاورزی دامغان بازار بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۱۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات

ایسنا/خراسان رضوی مدیر برق مه‌ولات از آغاز طرح نهضت «تولید محصول سبز با برق سبز» در این شهرستان خبر داد.

مهدی مشفق امروز، ۸ اردیبهشت در کمیته راهبری نهضت تولید محصول سبز با برق سبز این شهرستان اظهار کرد: تولید محصول سبز با برق سبز با هدف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و همچنین پیرو ابلاغیه مقام عالی وزارت نیرو در خصوص توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک به منظور تأمین برق چاه‌های کشاورزی در مه‌ولات آغاز شده است.

وی افزود: لزوم مدیریت بار در روزهای اوج بار تابستان سال ۱۴۰۳ و همچنین ضرورت حمایت از تولید پایدار محصولات کشاورزی از دیگر اهداف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تأمین برق چاه‌های کشاورزی در شهرستان است.

مدیر برق شهرستان مه‌ولات بیان کرد: مه‌ولات یکی از شهرستان‌های پیشتاز در حوزه نصب و بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی خانگی بوده و تاکنون ۵۲ نیروگاه خورشیدی انشعابی به ظرفیت ۵۰۰ کیلووات در شهرستان برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی با مشارکت بسیج سازندگی نصب شده است.

وی گفت: پس از ابلاغ مصوبه مقام عالی وزارت نیرو و با توجه به اهمیت و فوریت موضوع نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی، بلافاصله جلسه‌ای فوری در محل فرمانداری با حضور فرماندار محترم شهرستان و جهاد کشاورزی تشکیل و مصوبه و روش اجرایی ابلاغی تشریح شد.

 مشفق افزود: لازم است متقاضیان و کشاورزان، به همکاران مدیریت برق شهرستان از صبح روز شنبه مورخه ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ مراجعه تا راهنمایی لازم برخوردار و مقدمات انجام فرآیند آغاز شود.

وی اظهار کرد: به این منظور مقرر شده با هدف انسجام‌بخشی و هم‌افزایی فعالیت‌های این نهضت، کمیته راهبری این نهضت با حضور فرماندار، معاون هماهنگی امور عمرانی و هماهنگی امور اقتصادی فرمانداری در شهرستان و با حضور مدیر و کارشناسان اداره جهاد کشاورزی، مدیر و کارشناسان مدیریت برق شهرستان تشکیل و به صورت هفتگی نشست‌های خود را برگزار کرده تا مسیر راهبری طرح تا قبل از آغاز روزهای پیک تابستان ۱۴۰۳ هموار و این طرح اجرایی شود.

مدیر برق شهرستان مه‌ولات در اولویت قرار گرفتن بازدید از ساختگاه‌های درخواستی کشاورزان متقاضی و تهیه فهرست مربوطه و تکمیل فرم بازدید اولیه، برآورد ظرفیت احداث نیروگاه خورشیدی هر کشاورز و راهنمایی لازم به این قشر و نیز انجام تبلیغات محیطی درباره این نهضت و در تمامی ساختمان‌های اداری به‌ویژه مدیریت برق و جهاد کشاورزی شهرستان را ضروری دانست.

وی اظهار امیدواری کرد: با اجرای نهضت نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی گامی مؤثر در راستای کاهش ناترازی‌های تابستان و تولید پایدار محصولات کشاورزان برداشته تا رضایت این قشر ایثارگر نیز تأمین شود.

وی خاطرنشان کرد: ۹۱۱ مشترک از کل مشترکین شهرستان مه‌ولات را بخش کشاورزی تشکیل می‌دهد که بیشترین مصرف برق این شهرستان را در سال گذشته معادل ۷۱ درصد از کل مصرف برق مشترکین شهرستان را داشتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشت آزمایشی جو قصیل در قم به برداشت رسید
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • خسارت ۱۷۰۰ میلیارد تومانی بارندگی اخیر به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی شهرستان راور
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا