Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی سؤال بیت الله عبداللهی نماینده مردم اهر و هریس از فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره علت کوتاهی بانک های مسکن و کشاورزی در امهال وام زلزله زدگان سال ۹۱ منطقه ارسباران (اهر، هریس و ورزقان) در دستور کار قرار گرفت.

این نماینده مجلس در تشریح سؤال خود، گفت: در سال ۹۱ زلزله ای در مناطق مذکور اتفاق افتاد که ۲۲۹ نفر به علت این حادثه کشته شدند و همچنین خسارت های بسیار زیادی به این شهرستان ها وارد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مردم مرتب می گویند که برخی از بانک ها پس از وقوع این حادثه به آنان تسهیلات پرداخت نکرده اند و عملا مردم از دریافت تسهیلات از بانک ها محروم شده اند.

نماینده مردم اهر و هریس در مجلس متذکر شد: ما در سال ۹۶ درخواست امهال وام زلزله زدگان این مناطق را مطرح کردیم اما متأسفانه عملیاتی نشد. همچنین سازمان برنامه و بودجه هم مصوبه ای درباره امهال وام زلزله زدگان در خرداد ۹۷ به تصویب رساند اما متأسفانه از طرف بانک ها اجرایی نمی شود و دولت هم اراده ای برای اجرای این مصوبه ندارد.

عبداللهی با بیان اینکه متأسفانه مردم همچنان سرگردان هستند و نمی دانند که چرا بانک ها امهال وام آنان را در دستور کار خود قرار نمی دهند، گفت: سؤال بنده این است که چرا با وجود آنکه سوءاستفاده زیادی از منابع برخی از بانک ها می شود اما نسبت به امهال وام زلزله زدگان هیچ گونه اقدامی نمی شود، در حالی که زلزله زدگان مشکلات بسیار زیادی دارند.

افزایش ۲۰درصدی سرمایه گذاری مستقیم خارجی کشور

در ادامه جلسه، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهارداشت: لازم است در وهله اول بگویم که امروز یک سال از آغاز جنگ اقتصادی دشمن با کشورمان می گذرد و ما سالیان سال است که با تحریم و حربه های شوم دشمنان دست و پنجه نرم می کنیم.

وی ادامه داد: دشمنان نظام جمهوری اسلامی از تمام ترفندهای خود برای مقابله با ایران استفاده می کنند و بر این اساس ما هم باید با تمام قوا با این حرکت ظالمانه دشمنان مقابله کنیم و برنامه وعزم جدی برای مقابله با آنان را داشته باشیم تا برنامه های آنان نقش برآب شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: وزارت امور اقتصادی و دارایی هم در این راستا برنامه های بسیار زیادی را عملیاتی کرده است از جمله آنکه سرمایه گذاری مستقیم را در دستور کار خود قرار دادیم به گونه ای که میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی ما در هفت ماه اول سال جاری نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.

دژپسند تأکید کرد: همچنین لازم است با کشورهایی که روابط خوبی داریم، در زمینه تجارت، صادرات و تأمین مالی فاینانس ارتباط بیشتری را برقرار کنیم که البته این مسئله نیازمند آن است که زیرساخت های سرمایه گذاری توسعه یابد و برای توسعه زیرساخت ها ی سرمایه گذاری نیز لازم است بانک ها تسهیلاتی را ارائه دهند.

اصلاح نظام بانکی از اولویت‌های وزارت اقتصاد است

وی یادآور شد: اصلاح نظام بانکی یکی از برنامه های اصلی ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی است و رئیس جمهور هم تأکید کرده است که باید این مسله در اولویت اصلی این وزارتخانه قرار گیرد و بر این اساس ما توانستیم برنامه جامع اصلاح نظام بانکی را تقدیم رئیس جمهور کنیم.

وزیر اقتصاد ادامه داد: همچنین برای آنکه بانک ها چابک تر شوند و قدرت اعطای تسهیلات بیشتری را پیدا کنند، ما برنامه واگذاری اموال مازاد و شرکت ها و دارایی های بانک ها را در دستور کار قرار دادیم و البته تلاش کردیم که صرفا فروش اموال مازاد مبنای کار ما نباشد و بر این اساس در کنار فروش، واگذاری مدیریت را هم در دستور کار خود قرار دادیم و واحدهای تولیدی راکد را به افراد توانمند واگذار می کنیم تا منابعی برای اعطای تسهیلات بیشتر از سوی بانک ها فراهم شود.

وی بیان کرد: در شرایطی که ایران در نوار بحران هایی چون زلزله و سیل قرار دارد، طبیعی است که یکی از بخش هایی که می تواند به طور قابل توجهی به مردم مناطق حادثه دیده کمک کند، بانک ها هستند.

دژپسند ادامه داد: بخش قابل توجهی از مردم در بخش کشاورزی و همچنین بنگاه های کوچک و متوسط تولیدی فعال هستند که این اقشار جامعه از توان اقتصادی بالایی برخوردار نیستند و به همین دلیل اقتضا این است که بانک ها در اعطای تسهیلات به آنان و همچنین امهال وام ها نقش جدی را ایفا کنند و ما در این زمینه قانون هم داریم.

وی با اشاره به اینکه بانک ها کاملا مطابق با قانون اقداماتی را برای امهال و بخشودگی وام ها انجام داده اند، تصریح کرد: ما اعتقاد داریم کسانی که دچار حوادث و بحران می شوند، نباید در فشارهای دیگری به ویژه از لحاظ مالی باشند و بانک ها باید به مردم مناطق حادثه دیده کمک کنند.

دژپسند گفت: طبق قانونی که مجلس تصویب کرده است، امهال تسهیلات به کسانی تعلق می گیرد که قبل از زلزله تسهیلات می گیرند و بانک های مسکن و کشاورزی هم که مورد سؤال نماینده اهر و هریس بود، در این زمینه به خوبی عمل کرده اند.

وی اظهارداشت: بنده از دو بانک مسکن و کشاورزی لیست دقیق دریافت کرده ام که این لیست گویای مشخصات تمام افرادی است که وام آنان امهال شده و همچنین در اقصی نقاط مناطق زلزله زده بنرهایی نصب شده است تا متقاضیان برای این کار اقدام کنند تا وام آنان امهال شود.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: البته امهال تسهیلات پس از وقوع حوادثی چون زلزله نیاز به قانون دارد و اگر اجازه قانونی داشته باشیم قابل اجراست.

دژپسند با تأکید مجدد بر اینکه بانک های مسکن و کشاورزی در امهال وام زلزله زدگان منطقه ارسباران کاملا پیگیر بوده و عملکرد خوبی داشته اند، خاطرنشان کرد: البته بنده امیدوارم که با صدور مجوزهای قانونی بتوانیم جهت امهال تسهیلات پس از وقوع حوادث و بلایای طبیعی چون زلزله هم اقدام کنیم.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۵۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها

همکاری با ۳ بانک در سال ۱۴۰۲ منجر به ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات و ۷۴ هزار میلیارد تومان رشد فروش محصولات دانش‌بنیان شد. این برنامه در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست مشترک رییس صندوق نوآوری و شکوفایی و مدیرعامل بانک ملت با هدف بررسی زمینه‌های توسعه همکاری‌های مشترک جهت کمک به تحقق شعار سال 1403 و رشد و شکوفایی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد.

این نشست مشترک با حضور دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر فرشید فرخ‌نژاد؛ مدیرعامل بانک ملت، دکتر روح‌الله ذوالفقاری؛ معاون تسهیلات و تجاری‌سازی، دکتر کمیل شاعری؛ معاون سرمایه‌گذاری و دکتر یاسر عرب‌نیا؛ معاون توسعه منابع و پشتیبانی صندوق نوآوری و شکوفایی و جمعی از معاونان بانک ملت در محل صندوق نوآوری برگزار شد.

نقش‌آفرینی جدی بانک ملت در همکاری مشترک با صندوق نوآوری در جهت تحقق شعار سال 1403

دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دکتر رضا دولت آبادی، مدیرعامل فقید بانک ملت که همواره یکی از حامیان جدی مجموعه دانش‌بنیان کشور محسوب می‌شد و تبریک به مدیرعامل جدید این بانک گفت: مجموعه بانک ملت را یکی از بانک‌های پیشرو در حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور می‌دانیم و معتقدیم، با اصلاح برخی روندها و استفاده از ابزارهای نوآورانه می‌توانیم همکاری‌های دو جانبه را بیش از گذشته توسعه دهیم.

وی در ادامه یکی از برنامه‌های جدی صندوق نوآوری و شکوفایی در سال 1403 را حرکت هدفمندتر و اولویت‌بندی دقیق برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: تعامل و همکاری مشترک ما با شبکه بانکی کشور نیز مبتنی بر این برنامه خواهد بود. سال 1402 همکاری خوبی را با 3 بانک در راستای شعار سال و رشد تولید اجرا کردیم. حدود 7 هزار میلیارد تومان (7 همت) مصوبات در این حوزه داشتیم که 3 هزار میلیارد تومان (3 همت) پرداخت شده است و منجر به 74 هزار میلیارد تومان رشد فروش محصول دانش‌بنیان شده است که رقم قابل‌توجهی است. در راستای کمک به تحقق شعار سال 1403 (جهش تولید با مشارکت مردم)، برنامه‌های جدی در دستور کار داریم و انتظار داریم بانک ملت در این زمینه، نقش‌آفرینی جدی داشته باشد.  

بررسی مشکلات 6 شرکت دانش‌بنیان توسط صندوق نوآوری و شکوفایی

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، انتشار اوراق صکوک را یکی از مصادیق مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: فرآیند این کار نیاز به تسهیل‌گری دارد و بانک ملت می‌تواند در این حوزه با صندوق نوآوری و شکوفایی همکاری خوبی داشته باشد. 

خیاطیان با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی از سال گذشته موضوع تأمین مالی جمعی را با جدیت پیگیری می‌کند، تصریح کرد: این حوزه نیز یکی از مصادیق بارز مشارکت مردم محسوب می‌شود و اثرگذاری بسیار خوبی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و تحقق شعار سال خواهد داشت.

بحث تسهیلات تکلیفی موضوع تبصره 18 و همچنین موضوع سرمایه‌گذاری، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست درباره آن بحث و تبادل نظر شد. 

تعامل و همکاری خوب میان بانک ملت و صندوق نوآوری برای حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور

دکتر فرشید فرخ‌نژاد؛ مدیرعامل بانک ملت نیز در این نشست تأکید کرد: همه ما به ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نقش‌آفرینی مهم این شرکت‌ها در اقتصاد کشور، اعتقاد راسخ داریم. یکی از بخش‌های مورد توجه نظام و دولت، توجه و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. بانک ملت تلاش می‌کند در راستای سیاست‌های نظام و متناسب با ظرفیت‌های مجموعه بانک، به وظایف خود در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌ها عمل کند. 

وی افزود: تعامل بسیار خوبی میان بانک ملت و صندوق نوآوری و شکوفایی وجود دارد و علاقه‌مند به توسعه همکاری‌های دوجانبه هستیم. امیدواریم با شناسایی دقیق نقاط قوت همکاری مشترک، بتوانیم در سال 1403 اتفاقات خوبی را در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور با همکاری یکدیگر رقم بزنیم. در بحث عمل به تسهیلات تکلیفی (تسهیلات تبصره 18) تلاش می‌کنیم به تعهدات خود عمل کنیم. 

فرخ‌نژاد تصریح کرد: اوراق صکوک و تأمین مالی جمعی نیز از موضوعات مورد توجه بانک ملت محسوب می‌شوند و تلاش می‌‎کنیم در قالب چند تفاهم‌نامه، دامنه فعالیت‌های مشترک در این حوزه‌ها را گسترش دهیم. بانک ملت تلاش می‌کند بیش از پیش از ظرفیت‌‌های موجود برای کمک به توسعه زیست بوم نوآوری کشور استفاده خواهد کرد. 

برنامه صندوق نوآوری برای کمک به تبدیل 1000 شرکت نوپا به شرکت فناور 

دکتر روح‌الله ذوالفقاری؛ معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست گفت: بازیگران متعددی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان نقش‌آفرینی می‌کنند و در این بین، شبکه بانکی کشور نقش بسیار مهمی برعهده دارد. 

وی افزود: همکاری میان صندوق نوآوری و بانک ملت از سال 1399 آغاز شد و طی دو سال اخیر 2500 میلیارد تومان تسهیلات ترجیحی توسط بانک ملت به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده است؛ همچنین 1000 میلیارد تومان ضمانت‌نامه برای این شرکت‌ها صادر شده است. شرکت‌های دانش‌بنیان، مجموعه‌های بسیار خوش‌حسابی در شبکه بانکی کشور محسوب می‌شوند و بخشی از این موضوع به دلیل حساسیت‌هایی است که در انتخاب و معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت تسهیلات صورت می‌گیرد. 

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: در صندوق نوآوری، برنامه‌های ویژه‌ای را برای کمک به تحقق شعار سال و گسترش حمایت‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان تدارک دیده‌ایم. یکی از مواردی که در سال جدید باید مورد توجه قرار گیرد، تسهیلات تکلیفی موضوع تبصره 18 است که بخشی از آن پرداخت شده و بخشی دیگری باقی مانده است که امیدواریم با همکاری بانک ملت به زودی پرداخت شود. 

ذوالفقاری افزود: یکی از برنامه‌های جدی صندوق نوآوری در سال 1403 بحث کمک به تبدیل‌ 1000 شرکت نوپا به شرکت فناور است که بحث منابع تکلیفی در این زمینه باید مورد توجه قرار بگیرد. نیازهای مالی زیست بوم نوآوری کشور به سرعت درحال رشد هستند و ما نیز در صندوق نوآوری در این زمینه برنامه‎‌های توسعه‌ای مدنظر داریم. امیدواریم بانک ملت رقم خوبی را برای پرداخت تسهیلات به شرکت‌‌های دانش‌بنیان در سال 1403 در نظر بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه انتشار اوراق صکوک و صدور ضمانت‌نامه‌ها به خصوص بحث صدور ضمانت‌نامه‌ها توسط صندوق‌های پژوهش و فناوری در سراسر کشور، می‌توانیم در قالب انعقاد تفاهم‌نامه‌های مشترک، اتفاقات خوبی را رقم زده و به توسعه هرچه بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کنیم.

تأسیس شرکت مشترک میان صندوق نوآوری و بانک ملت

دکتر کمیل شاعری؛ معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی نیز ضمن اشاره به موضوع تأسیس شرکت مشترک میان این صندوق با بانک ملت گفت: توافقاتی برای تأسیس شرکت مشترک انجام شده است و امیدواریم این شرکت در سال 1403 تأسیس شود. این شرکت می‌تواند در حوزه‌هایی مانند فناوری‌های مالی، هوش مصنوعی و بلاکچین فعالیت کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج در کشور
  • لزوم سرعت بخشی بانک‌ها به پرداخت تسهیلات مددجویان کمیته امداد
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها
  • بانک‌ها پرداخت تسهیلات مددجویان را سرعت ببخشند
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • سیاست‌های صنعتی باید تعیین تکلیف شود/ سهم اندک تولید از اعتبارات بانکی
  • کشف تخم مرغ‌های فاقد مجوز در هشترود
  • از کشف کود شیمیایی قاچاق در عجب‌شیر تا کشف تخم مرغ‌های فاقد مجوز در هشترود
  • قابل توجه فعالان اقتصادی
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای امهال تسهیلات مراجعه کنند