Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جامعه ــ رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش معتقد است بدون تقویت عنصر خلاقیت و عقلانیت در لایه‌های مختلف، فرآیند یاددهی و یادگیری در آموزش و پرورش به تحولی که می‌خواهیم منجر نمی‌شود.

به گزارش ایکنا؛ نشست خبری رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش به منظور تشریح برنامه‌های هفته پژوهش، با حضور حجت‌الاسلام علی ذوعلم، امروز ۱۸ آذرماه، در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  ذوعلم در این نشست با بیان اینکه تحول در آموزش و پرورش بدون پژوهش امکان‌پذیر نیست، گفت:‌ هفته پژوهش در آموزش و پرورش دارای چند جنبه است. نخست باید تلاش‌های پژوهشگران، معلمان و دانش‌آموزان در عرصه پژوهش اطلاع‌رسانی شود. جنبه دیگر اینکه، باید نگاه کلان به جایگاه و مقوله پژوهش در آموزش و پرورش، کاستی‌ها و بایستگی‌ها داشت.

وی شعار امسال هفته پژوهش در آموزش و پرورش را «پژوهش، خلاقیت و زندگی» اعلام کرد و ادامه داد: بدون تقویت عنصر خلاقیت و عقلانیت در لایه‌های مختلف، فرآیند یاددهی و یادگیری در آموزش و پرورش به تحولی که می‌خواهیم منجر نمی‌شود. متأسفانه عنصر خلاقیت در برنامه درسی، تعاملات بین معلمان و دانش‌آموزان و در سطح مدرسه و کل آموزش و پرورش به حد کافی مورد توجه قرار نگرفته است که این مسئله از ضعف‌های ما محسوب می‌شود.

ذوعلم در ادامه با بیان اینکه پژوهش به رشد خلاقیت کمک می‌کند، افزود: باید بررسی شود برنامه درسی فعلی و کتاب‌های درسی تا چه میزان با نیاز‌های واقعی دانش‌آموزان در زندگی پیوند برقرار کرده است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش در ادامه با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین کمبود‌های ما زیرساخت ساختاری و تشکیلاتی است، گفت: اصلاحاتی در سازمان پژوهش در حال انجام است و آن اینکه بتوانیم مقوله پژوهش و استانداردسازی را از مقوله تولید بسته‌های یادگیری جدا کنیم. باید تولید بسته‌های یادگیری در نگاهی مشارکتی به جامعه عرضه شود و از آن طرف نقد و بررسی و پاسخگویی برنامه درسی، به صورت شفاف‌تر دنبال شود.   به پژوهش‌هایی نیاز داریم که مشکلات مدرسه را شناسایی کند
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اعضای هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش محدود هستند، اظهار کرد: دچار نقص فرهنگ پژوهشی هستیم که موجب می‌شود غالباً پژوهش‌های ما آکادمیک، کلیشه‌ای و ویترینی باشد. اقدام مطلوب این است که پژوهش‌ها مدرسه‌محور باشد. به پژوهش‌هایی نیاز داریم که مشکلات مدرسه را شناسایی و راهکار‌های واقع‌بینانه ارائه دهد.

رئیس ستاد هفته پژوهش در وزارت آموزش و پرورش به کمبود اعتبارات پژوهشی اشاره کرد و گفت: در فصل بودجه‌بندی سال ۱۳۹۹ درخواست افزایش اعتبارات کرده‌ایم. تقویت اعتبارات پژوهشی آموزش و پرورش، سرمایه‌گذاری برای آینده است.

حجت‌الاسلام ذوعلم با بیان اینکه برای انجام پژوهش در استان‌ها، رقمی حدود ۸۰۰ میلیون تومان کمک کردیم،  تصریح کرد: این رقم قابل توجهی نیست. همچنین همکاران ما در هفته پژوهش به استان‌ها سفر می‌کنند و کارگاه‌های آموزشی برای محققان و معلمان برگزار می‌کنند. بازطراحی ساختار پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، اقدام دیگری است که حمایت می‌کنیم تا انجام شود.   بسیاری از پژوهش‌ها براساس نگاه‌ها و مبانی غربی است وی افزود: پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی فاقد اعتبار هستند و باید بر روی آن کار شود. به مسائل پژوهشی فقط نباید در هفته پژوهش پرداخت. باید مسئولان و دولت دغدغه پژوهش داشته باشند. البته برخی از مسئولان و دانشگاه‌ها این دغدغه را دارند.  پژوهش‌ها باید براساس اسناد تحولی باشد. بسیاری از پژوهش‌ها براساس نگاه‌ها و مبانی غربی و سکولاریست است و این مسئله، چالش جدی ایجاد می‌کند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره انحصارزدایی از زبان انگلیسی در مدارس، گفت: چند حوزه تربیت و یادگیری در مدارس تأسیس می‌شوند که سه حوزه به تربیت و یادگیری زبان‌های خارجه، حوزه‌ای به تربیت و یادگیری زبان فارسی و حوزه‌ای به قرآن، عربی و معارف اسلامی با زبان مرتبط اختصاص دارد.

ذوعلم با بیان اینکه متناسب‌سازی محتوای برنامه درسی با نیاز و ظرفیت‌های دانش‌آموزی را پیگیری می‌کنیم، افزود: پیشنهاد اضافه شدن دو زبان چینی و عربی به فهرست زبان‌های مجاز برای آموزش را داده‌ایم. این پیشنهاد را وزیر آموزش و پرورش به شورای عالی این وزارتخانه جهت بررسی ارجاع داده است. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا جامعه آموزش و پرورش ذوعلم پژوهش و برنامه ریزی درسی زبان چینی آموزش زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۰۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم

ایسنا/کرمانشاه زنگ سپاس معلم به مناسبت روز معلم در مدارس کرمانشاه نواخته شد.

آیین نمادین زنگ سپاس معلم با حضور استاندار و جمعی از مسئولین، امروز(یازدهم اردیبهشت) در هنرستان صنایع شیمیایی کرمانشاه برگزار و زنگ سپاس معلم توسط استاندار کرمانشاه به صدا درآمد.

سلمان محمدی مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در این مراسم با اشاره به نقش مهم معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان، افزود: همه ما در هر جایگاهی که هستیم باید قدردان زحمات معلم‌های خود باشیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تهیه نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت: الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تدوین شده و قرار شده این الگو در یک برنامه سه ساله در همه مدارس پیاده شود.

وی افزود: از مهرماه امسال این الگو در ۲۰ درصد مدارس دولتی اجرا خواهد شد و در سال تحصیلی بعد ۴۰ درصد و سال بعد از آن هم ۴۰ درصد دیگر مدارس زیر پوشش این طرح خواهند رفت.

وی اضافه کرد: همچنین قرار شده مهر ماه امسال ۵۰ درصد مدارس غیردولتی و خاص هم بر اساس الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اداره شوند.

محمدی در ادامه اشاره‌ای هم به آثار مثبت اعمال معدل امتحانات نهایی در نتیجه آزمون سراسری داشت و گفت: نتیجه اجرای این طرح در مناطق محروم به خوبی خود را نشان داد. به عنوان مثال در استانی مثل کرمانشاه در حالی که در گذشته هیچ رتبه برتری در کنکور نداشتیم، سال گذشته دو رتبه برتر کنکور و ۲۷ رتبه زیر 100 و بیش از۲۷۰ رتبه زیر هزار داشتیم.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه بنا داریم امسال روی دو موضوع کیفیت بخشی به نظام آموزشی و تقویت مدارس دولتی به عنوان دو مطالبه اصلی مقام معظم رهبری در حوزه تعلیم و ترتیب تمرکز کنیم، گفت: در جهت کیفیت بخشی به نظام آموزشی برای بالا بردن معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان برنامه‌ریزی کرده‌ایم. 

وی در ادامه اشاره‌ای هم به اجرای طرح شهید سید محمدسعید جعفری در استان داشت و گفت: در این طرح اردوهای دانش‌آموزی به عنوان بستری برای تعلیم و تربیت دانش‌آموزان مورد توجه قرار گرفته و این طرح در نهایت شناسایی استعدادهای دانش آموزان را دنبال می‌کند.

محمدی همچنین با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی در راستای تجهیز مدارس به امکانات ورزشی، گفت: در 1.5 سال گذشته قریب 60 مکان ورزشی با هدف نهادینه کردن ساحت زیستی بدنی در مدارس استان کرمانشاه ایجاد شده است.

وی با اشاره به افزایش سهم آموزش و پرورش از اعتبارات عمرانی شهرستان‌ها گفت: سهم آموزش و پرورش از اعتبارات عمرانی شهرستانها از 30 میلیارد تومان در سنوات قبل به 100 میلیارد تومان در سال گذشته رسید و امیدواریم در بودجه امسال شاهد توجه بیشتر به آموزش و پرورش در اختصاص بودجه باشیم.

کسب رتبه برتر شورای آموزش و پرورش استان در سطح کشوری، کسب رتبه برتر شورای تحقیقات آموزش و پرورش و نیز رتبه برتر در اجرای پروژه مهر از مهمترین افتخارآفرینی‌های دستگاه تعلیم و تربیت استان کرمانشاه در سال گذشته بود که محمدی از آنها یاد کرد.

امروز، زنگ سپاس معلم در دیگر مدارس استان کرمانشاه هم به صدا درآمد.

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • مخبر: باید برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان تلاش کنیم
  • افتتاح نمایشگاه فرصت‌های متنوع یادگیری در هفته گرامیداشت مقام معلم
  • مخبر: باید برای تقویت انگیزه معلمان تلاش کنیم
  • باید برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان تلاش کنیم
  • تلاش دولت برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان
  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • تداوم طرح«بازی یادگیری»در استان تهران/‏تأمین مسکن معلمان بررسی شد
  • راهنمای خرید کتاب 504 + معرفی و دانلود 504
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است