Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- ونوس بهنود: اقلیم منحصر به فرد استان اردبیل موجب شده زیبایی‌های تمام فصول در آن به عینه مشاهده شود. با این وجود در سال‌های گذشته غفلت از قابلیت فصول مختلف موجب شده گردشگری اردبیل منحصر به دو فصل و نیمه نخست سال باقی بماند. 

برف‌هایی که می توانست خود ثروت آفرین باشد نه تنها مورد توجه برنامه ریزان قرار نگرفته بود بلکه در مقابل سرما و برودت به عنوان یکی از موانع توسعه گردشگری استان قلمداد می‌گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

چنین تصویری از استان اردبیل در وضعیتی بود که کشورهای پیشرفته برای گردشگری زمستانی خود به مراتب بیش از گردشگری تابستانی جاذبه ایجاد کرده‌اند و اردبیلی که از مواهب طبیعی بی‌شماری برخوردار بود برای زمستان خود برنامه‌ مدونی نداشت.

این در حالی است که در شعاع ۷۰ کیلومتری در استان اردبیل می توان به دریا، جنگل، کوه و دشت دسترسی داشت که هر یک در زمستان جاذبه منحصر به فردی برای طبیعت گردان محسوب می‌شود. 

انتخاب گردشگری به عنوان محور توسعه  

اولین اقدام برای درهم شکستن چنین تفکری، تغییر رویکرد کلان استان و انتخاب گردشگری به عنوان محور توسعه بود. 

استاندار اردبیل با بیان اینکه این اقدام به دلیل ظرفیت‌های نهفته استان انجام شد، افزود: طی سال‌های اخیر محور توسعه، گردشگری انتخاب شده چرا که هم ظرفیت بالایی داریم و هم می توانیم با حداقل امکانات ثروت آفرینی و اشتغال زایی بالایی داشته باشیم. 

هرچند که استاندار در پاسخ به دغدغه اشتغال و فقرزدایی از استان چنین رویکردی را اتخاذ کرد و جهت گیری دستگاه‌های اجرایی را به سمت گردشگری تغییر مسیر داد، اما در ادامه فرصتی برای حوزه‌های مختلف گردشگری استان فراهم شد.

زمستان بیدار در واقع بهره گیری بهینه از تمامی ظرفیت‌های گردشگری زمستانی است که در گذشته مورد توجه قرار نگرفته است

تا جایی که اکبر بهنام جو مدت اندکی بعد از اعلام گردشگری به عنوان محور توسعه، شعار زمستان بیدار اردبیل را در جلسات مطرح کرد. وی در این خصوص تصریح کرد: زمستان بیدار در واقع بهره گیری بهینه از تمامی ظرفیت‌های گردشگری زمستانی است که در گذشته مورد توجه قرار نگرفته بود. 

رئیس شورای اداری استان اردبیل گفت: این ترکیب که در واقع بیدارباش زمستان اردبیل را دنبال می‌کند، صرفا یک شعار نبوده و در قالب ماموریت اجرایی به دستگاه‌های ذیربط به ویژه میراث فرهنگی استان ابلاغ شده است. 

معرفی جاذبه‌ها در قالب سلسله جشنواره ملی زمستان بیدار 

در مقطع زمانی که موضوع زمستان بیدار مطرح شد، حتی برای دستگاه‌های اجرایی تازگی داشت و برخی مدیران این ماموریت را صرفا ترکیب توصیفی قلمداد کردند. 

اما استمرار در پیگیری این ماموریت در قالب جشنواره‌های زمستان بیدار موجب شد تا اولین تکانه‌های فکری اهمیت جاذبه‌ های زمستانی برای توسعه گردشگری و درآمدزایی استان مورد توجه قرار گیرد. 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با اشاره به برگزاری ۶۰ عنوان برنامه در نیمه دوم سال، گفت: با وجود برخی مقاومت‌ها و ناشناخته بودن این مفهوم با جدیت برنامه‌هایی در تمامی شهرها اجرا کردیم تا جاذبه‌های گردشگری زمستانی اردبیل در ابتدا معرفی شود. 

طبق اظهارات نادر فلاحی، هدف از معرفی جاذبه‌ها بخشی مرتبط با آگاهی بخشی به مردم و مسافران و بخشی مرتبط با آگاهی بخشی به مسئولان استان بود و در نهایت نیز استقبال مردم از جشنواره‌ها موجب شد تا زمستانی گرم در اردبیل برای اولین بار تجربه شود. 

وی در خصوص دستاوردهای جشنواره زمستان بیدار توضیح داد: این جشنواره به صورت ملی با حضور گروه‌های موسیقی و نمایش، هنرمندان صنایع دستی و فعالان گردشگری استان‌های دیگر برگزار شد و توانستیم جاذبه‌های زمستانی را معرفی کنیم. 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه میزان ماندگاری برف و سرما در اردبیل بالا است، گفت: در واقع جشنواره زمستان بیدار، سرما و برف را از تهدید به فرصت تبدیل کرد. 

به گفته فلاحی تبلیغ و معرفی جاذبه‌ها به ویژه آداب و رسوم، سنت‌ها و جاذبه‌های طبیعی فاز نخست در توجه به گردشگری زمستانی استان بود و در سال جاری در کنار برگزاری جشنواره زمستان بیدار، تقویت زیرساخت‌ها مورد توجه قرار گرفت. 

اردبیل استان پیست‌های اسکی 

بعد از معرفی اولیه از جاذبه‌ها و تعریف اردبیل به عنوان پایلوت طرح‌های گردشگری زمستانی در سفر مونسان وزیر میراث فرهنگی به اردبیل، اجرای پروژه‌های زیرساختی آغاز شد؛ تا جایی که مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان وعده تبدیل اردبیل به استان پیست‌های اسکی را مطرح کرد. 

فلاحی با اذعان به فعالیت پیست اسکی اندبیل خلخال و  پیست اسکی آلوارس و میزان ماندگاری بالای برف در این مناطق، عنوان کرد: بارش برف‌ در اغلب کوه‌های استان از شهریورماه فرصت مناسبی برای توسعه گردشگری زمستانی فراهم می‌کند.

با توجه به وجود ۱۴ مورد ارتفاع بالای سه هزار متر در منطقه این استان علاوه بر اسکی ظرفیت‌های کم نظیری در صخره نوردی، سنگ نوردی، یخ نوردی، کوهنوردی، کوهپیمایی و گلگشت در طبیعت زمستانی دارد. 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: علاوه بر این برای رونق گردشگری زمستانی ما نیازمند استانداردسازی مراکز اقامتی هستیم که بر همین اساس احداث هتل‌های ۵ ستاره در استان آغاز شده است. 

به گفته فلاحی احداث هتل ۵ ستاره در منطقه نمونه گردشگری شورابیل به زودی کلنگ زنی می‌شود. 

وی ادامه داد: علاوه بر این، احداث هتل پنج ستاره در چهار منطقه گردشگری دیگر شامل نیر، سردابه، مشگین شهر و سرعین مجوز دریافت کرده و در نیر و سردابه در حال احداث است. 

همکاری با ترکیه جهت راه اندازی مجتمع‌های آبدرمانی 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تعداد مراکز اقامتی را ۳۶۲ مورد عنوان کرد و گفت: در نیمه نخست سال ۱۵۰ خانه مسافر نیز به مسافران خدمات ارائه می‌دهند. 

فلاحی بیان کرد: علاوه بر این طی دو سال اخیر راه اندازی اقامتگاه‌های بوم گردی با جدیت دنبال شده و تاکنون ۶۶ اقامتگاه بوم گردی مجوز فعالیت اخذ کرده‌اند 

اما یکی از امتیازات منحصر به فرد اردبیل به دلیل واقع شدن در دامنه سومین قله مرتفع کشور یعنی سبلان، وجود چشمه‌های آبگرم معدنی است. 

تا جایی که پزشکان، دانشمندان و فعالان گردشگری می گویند وجود ۱۱۰ چشمه آبگرم و سرد در اردبیل بی نظیر در جهان است و تعدد آب‌های گرم یکی از ظرفیت‌های ممتاز جذب گردشگران در نیمه دوم سال محسوب می‌شود. 

به دلیل اهمیت این موضوع بود که استاندار اردبیل در سال گذشته طی سفر به ترکیه مقدمات همکاری دانشگاه‌های ترکیه با استان اردبیل را جهت تربیت پزشکان و راه اندازی مجتمع‌های آبدرمانی رقم زد. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در این خصوص گفت: با توجه به قابلیت‌های درمانی آب‌های گرم و سرد اردبیل، لازم است خدمات درمانی استانداردی به گردشگران داخلی و خارجی ارائه شود. 

قدرت اخوان اکبری با بیان اینکه تفاهم نامه‌هایی با دانشگاه‌های ترکیه منعقد شده است، افزود: تعداد مشخصی از پزشکان اردبیلی جهت آموزش خدمات درمانی آب‌های گرم به ترکیه اعزام می‌شوند و بعد از دریافت آموزه‌ها قرار است در خود استان اردبیل نسبت به تربیت دانشجویان پزشکی و استقرار در آب‌های درمانی اقدام کنند. 

در حال حاضر استخرهای آبدرمانی در شهرهای سرعین، مشگین شهر، نیر و کوثر دایر است و اقدامات ذکر شده می‌تواند بسته سفر در زمستان به اردبیل را تکمیل کند. 

اردبیل دروازه ورود گردشگران آذری 

یکی دیگر از امتیازات استان اردبیل برای رونق گردشگری زمستانی، مرزی بودن آن است. این استان به تعبیر مسئولان سالانه پذیرای حدود ۱.۵ تا ۲ میلیون گردشگر خارجی و عموما آذری از مرز بیله سوار است. 

اغلب گردشگران آذری به بهانه تفریح و درمان به ایران سفر می‌کنند که با تقویت زیرساخت‌ها خود اردبیل قادر به ارائه خدمات به این گردشگران خواهد بود. 

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اردبیل در این خصوص گفت: به منظور پذیرش گردشگران خارجی پایانه مرزی بیله سوار در سال گذشته تجهیز شد و امکانات مطلوبی فراهم شده است. 

علی رحمتی افزود: در خود پایانه اطلاعاتی از جاذبه‌ها در اختیار مسافران و گردشگران قرار می‌گیرد و در عین حال تلاش بر این است تا در وهله ورود مسافر استقبال مطلوبی با ارائه خدمات کیفی انجام شود. 

با توجه به برنامه ریزی‌های صورت گرفته قرار است امکانات پایانه مرزی به مراتب ارتقا یافته و نیم نگاهی به گردشگری سلامت نیز داشته باشد. 

به طوری که با استقرار شرکت‌های خدمات رسان، گردشگران سلامت هدایت می‌شوند و در صورت سفر در نیمه دوم سال می توانند از قابلیت‌های گردشگری زمستانی نیز استفاده کنند. 

با توجه به برنامه ریزی مسئولان استانی جهت رونق گردشگری زمستانی به اعتقاد معاون گردشگری استان پیش بینی می‌شود اردبیل در سال جاری به یکی از مقاصد اصلی سفرهای زمستانی تبدیل شود. 

صغری فرشی گفت: با توجه به اینکه اردبیل در نیمه نخست امسال به عنوان مقصد سفرهای تابستانی معرفی شد، با برگزاری جشنواره زمستان بیدار و به موازات آن تقویت زیرساخت ها و امکانات می توان اردبیل را به عنوان مقصد گردشگری زمستانی تعریف کرد. 

وی افزود: با رونق گیری سفرها، اقتصاد نیمه دوم سال در استان اردبیل به واسطه صنعت گردشگری پویا خواهد شد تا در نهایت با افزایش بیش از پیش مسافرت‌های خارجی بتوان به ارزآوری مطلوبی نیز دست یافت.

کد خبر 4782012

منبع: مهر

کلیدواژه: گردشگری جاذبه های گردشگری اردبیل ارز انتخابات مجلس شورای اسلامی بوشهر مجلس شورای اسلامی ایلام گرگان ثبت نام کاندیداها قزوین بارش برف تعطیلی مدارس شهرکرد بیرجند خطبه های نماز جمعه انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ویروس آنفلوانزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۸۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرامگاه فردوسی از جاذبه‌های پربازدید و دیدنی مشهد

دریافت 43 MB

تصویربردار: هادی شمسی ثانی

کد خبر 6089060

دیگر خبرها

  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • خریدهای زمستانی پرسپولیس برای انتقام در اراک
  • آرامگاه فردوسی از جاذبه‌های پربازدید و دیدنی مشهد
  • ۹۷۶میلیارد تومان اعتبار به حساب دستگاه های اجرایی اردبیل واریز شد
  • ۹۷۶ میلیارد تومان اعتبار به حساب دستگاه های اجرایی واریز شد
  • «کودک شو» : تلاش بودجه‌سوز برای استمرار یک تجربه‌ی تمام‌شده
  • برنامه‌ریزی برای افتتاح ۴۵ پروژه زیرساختی گردشگری
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • مرمت عمارت امیرسلیمانی در تهران آغاز شد | برنامه‌ریزی برای بازسازی زندان هارون‌الرشید
  • آغاز عملیات اجرایی پروژه هتل پنج ستاره ملل مشگین‌شهر