Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-07@00:13:14 GMT

تداوم کاهش تراز آب دریای خزر

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۰۴۹۲

تداوم کاهش تراز آب دریای خزر

رئیس سازمان هواشناسی کشور ضمن اشاره به این که ما همچنان شاهد روند کاهشی تراز آب دریای خزر هستیم، گفت: در صورت تداوم این روند امکان وقوع شرایط ناگوار زیست‌محیطی در مناطق ساحلی کشور‌های حاشیه این دریا وجود دارد. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سحر تاج‌بخش در بیست و چهارمین نشست کمیته هماهنگی آب و هواشناسی دریای خزر که امروز برگزار شد، اظهار کرد: بیش از پنج سال از تصویب موافقت‌نامه همکاری هواشناسی آب‌شناسی دریای خزر توسط نمایندگان دولت‌های عضو این مجموعه می‌گذرد و عزم جدی اعضای این کمیته بر تسریع در اجرای مفاد موافقت‌نامه و رسیدن به اهداف اصلی آن، برنامه یکپارچه پایش و پیشگیری از هواشناسی و آب شناسی دریای خزر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: برای رسیدن به این اهداف گام‌های مهمی توسط اعضای کمیته طی نشست‌های قبلی برداشته شده است که شامل تعیین ماموریت و راهبرد، اهداف و ساختار برنامه و شاخص‌های کلیدی برای ارزیابی برنامه است. هدف بعدی ما نیز تعیین برنامه‌های عملیاتی در سطح ملی و منطقه‌ای است که امیدواریم با همکاری و مشارکت همه اعضای کمیته به این هدف برسیم.

رئیس سازمان هواشناسی کشور در ادامه تصریح کرد: گام مهم دیگری که امیدواریم در نشست کمیته هماهنگی آب‌شناسی و هواشناسی دریای خزر برداریم، تصویب مقررات داخلی کمیته است که زمینه را برای تسریع حرکت رو به رشد کمیته فراهم و امکان مشارکت هر چه بهتر کشور‌های حاشیه دریای خزر را در برنامه یکپارچه پایش و پیش بینی آب و هواشناسی این پهنه آبی مهیا کرده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: طی چند سالی که از فعالیت‌های کمیته می‌گذرد شاهد پیشرفت‌های روز افزون کشور‌های حاشیه دریای خزر در زمینه توسعه شبکه پایش، ارائه خدمات هواشناسی و آب‌شناسی به کاربران ساحلی و دریایی و فناوری اطلاعات بر اساس گزارش‌های ملی اعضا بودیم که این از ثمرات و نتایج فعالیت‌های کمیته هماهنگی آب و هواشناسی دریای خزر است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به این که تبادل اطلاعات هواشناسی و آب‌شناسی بین کشور‌های عضو کمیته چند سالی است که در حال انجام است، گفت: این تبادل اطلاعات زمینه را برای انجام فعالیت‌ها و تحقیقات مشترک بین کشور‌ها تا حدود زیادی فراهم کرده است همچنین این تحقیقات در زمینه‌های مختلف هواشناسی و آب‌شناسی قابل انجام است که می‌توان عمده‌ترین آن‌ها را ارزیابی اثرات تغییر اقلیم بر دریای خزر عنوان کرد. این اثرات در حال حاضر به گونه‌ای چشمگیر بر دما، بارش و تراز آب دریا تاثیر گذاشته است و بررسی روند این تغییرات و نحوه تاثیر آن بر محیط زیست و ساحل نشینان از موضوعات مهمی است که قابلیت پیگیری توسط محققان را دارد.

تاج بخش با بیان اینکه نشست کمیته هماهنگی هواشناسی و آب‌شناسی دریای خزر در حالی برگزار شده است که ما همچنان شاهد روند کاهشی تراز آب دریای خزر هستیم، تصریح کرد: در صورت تداوم این روند امکان وقوع شرایط ناگوار زیست محیطی در مناطق ساحلی کشور‌های حاشیه این دریا وجود دارد. تسریع در تهیه، تصویب و اجرای برنامه یکپارچه پایش و پیش‌بینی وضعیت هواشناسی و آب‌شناسی دریای خزر می‌تواند به عنوان گام مهمی در زمینه شناخت عوامل موثر در این پدیده و ارائه راهکار‌های مناسب برای تصمیم گیران در سطح ملی و منطقه‌ای قلمداد شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه دریای خزر به عنوان یک آبراهه مهم و حیاتی در زمینه تبادلات تجاری بین کشور‌های عضو شناخته شده است و بخش عمده‌ای از خدمات سازمان‌های هواشناسی آب‌شناسی کشور‌های عضو به ارائه خدمات به ناوگان حمل و نقل دریایی اختصاص دارد، گفت: یکی از اهداف اصلی کمیته، ارتقای زیر ساخت‌های لازم برای ارتقای کمی و کیفی خدمات ارائه شده به این شناور‌ها و سعی بر این است که از کلیه امکانات موجود در کشور‌های عضو برای پوشش کامل دریای خزر استفاده شود.

وی افزود: یکی از برنامه‌های توسعه شبکه پایش استفاده از ناوگان تجاری کشور‌های عضو برای مشارکت در برنامه میزبانی داوطلبانه کشتی‌ها است و سعی خواهد شد از این بستر برای تسریع در رسیدن به اهداف برنامه کمیته در بخش پایش استفاده بهینه شود.

رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: فعالیت‌های اکتشافی و استخراج نفت در بخش‌های مختلف دریای خزر از دیرباز وجود داشته و در سال‌های اخیر نیز دامنه این فعالیت‌ها گسترش چشمگیری داشته است همچنین حضور گسترده شرکت‌های نفتی در دریای خزر و تاسیس سکو‌های استخراج و اکتشاف در بخش‌های مختلف این دریا نیاز به این صنعت را به دریافت خدمات تخصصی هواشناسی و آب شناسی از پایش و پیش بینی شرایط دریا تا انجام مطالعات در زمینه طراحی سازه‌های فراساحل افزایش داده است.

به گفته تاج‌بخش این امر مستلزم سرمایه‌گذاری در توسعه زیرساخت‌های پایش و پیش‌بینی هواشناسی و آب شناسی در دریای خزر است و شرکت‌های نفتی به عنوان یکی از حامیان برنامه‌های کمیته می‌توانند نقش مهمی را در رسیدن به اهداف اصلی ایفا کنند.

وی با بیان این که یکی از معاهده‌های امضا شده میان کشور‌های حاشیه دریای خزر کنوانسیون زیست‌محیطی تهران است که مسائل مربوط به محیط زیست دریایی و مناطق ساحلی این دریا را مورد بررسی قرار می‌دهد، تصریح کرد: با توجه به حساسیت بالای دریای خزر به آلودگی و پایین بودن توان خودپالایندگی این دریا همکاری با این کنوانسیون در دستور کار کمیته قرار دارد و تفاهم‌نامه‌ای نیز در این زمینه به امضا رسیده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تراز آب دریای خزر هواشناسی دریا آب دریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۰۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور

به گزارش «تابناک»، صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا افزود: دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی نقاط جنوب و مرکز کشور استان‌های ساحلی خزر و استانهای قزوین، البرز و تهران رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

وی اضافه کرد: سه شنبه (۱۸ اردیبهشت) از شدت بارش در این مناطق تا حدودی کاسته می‌شود و علاوه بر مناطق فوق در شمال شرق کشور بارش رخ خواهد داد. 

ضیاییان ادامه داد: چهارشنبه و پنجشنبه (۱۹ و ۲۰ اردیبهشت) در شمال غرب، سواحل شمالی شمال شرق، ارتفاعات البرز مرکزی و بخش‌هایی از شرق و جنوب کشور بارش پیش‌بینی می‌شود. 

وی اضافه کرد: دوشنبه و سه شنبه در استان‌های ساحلی خزر و چهارشنبه و پنج شنبه در شمال شرق کشور کاهش دما رخ خواهد داد. جمعه ( ۲۱ اردیبهشت) جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در کشور خواهیم داشت.

ضیاییان ادامه داد: خلیج فارس و دریای خزر در دو روز آینده مواج خواهند شد.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۱۸ اردیبهشت) قسمتی ابری تا ابری، بارش پراکنده،گاهی رگبار و رعدوبرق و در بعضی ساعت‌ها افزایش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۴ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت) کمی ابری تا نیمه ابری، بارش پراکنده گاهی وزش باد و در بعضی ساعت‌ها افزایش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۴ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهارکرد: طی فردا و پس فردا اردبیل با کمینه ۵ و ۴ درجه سانتیگراد و بندرعباس با بیشینه ۳۶ و ۳۷ دمای درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شود.

دیگر خبرها

  • تداوم بارش‌ها و کاهش دما در اصفهان/ ورود سامانه بارشی به استان جدید از امروز
  • تداوم بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
  • «ارومیه» واقعا احیا شد؟
  • رگبار شدید و رعد و برق در ۵ استان از فردا | تداوم بارش‌ها تا آخر هفته در این مناطق | وزش و باد و گرد وخاک در بخش‌هایی از کشور
  • تداوم بارش‌های رگباری؛ هشدار سیل به ۱۳ استان کشور
  • پیش بینی هواشناسی کشور 15 اردیبهشت 1403/ تداوم بارندگی در برخی استان‌ها
  • هواشناسی ایران/ سامانه بارشی جدید دوشنبه از غرب وارد کشور می‌شود
  • هواشناسی ایران/ تداوم بارندگی در برخی استان‌های کشور
  • تداوم بارندگی در برخی استان‌های کشور
  • تداوم بارندگی‌ها در کشور / دمای هوا در بعضی مناطق کاهش می‌یابد