Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@03:07:09 GMT

انتقال 6 راس گورخر به پارک ملی سیاهکوه اردکان

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۳۵۸۸

انتقال 6 راس گورخر به پارک ملی سیاهکوه اردکان

مدیرکل محیط زیست استان یزد از انتقال 6 راس گورخر به پارک ملی سیاهکوه اردکان خبر داد.

گروه محیط زیست خبرگزاری فارس،  11 رأس گورخر ایرانی از منطقه توران شاهرود در سال 1351 زنده‌گیری و در دشت خونیچه خوش‌ییلاق رهاسازی شده‌اند؛ شاید این تقریباً نخستین عملیات با نام «انتقال گورخر ایرانی» باشد که صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روند ادامه یافت تا اینکه در سال 1377 با همکاری کارکنان محیط‌زیست یزد و سمنان، کارشناسان موفق شدند تا با استفاده از کمند، زنده‌گیری و انتقال چهار رأس گورخر ایرانی از پارک ملی توران به منطقه کالمند در استان یزد را به انجام برسانند و تعداد این گورها در سال 1387 به 32 رأس افزایش یافته بود.

طرح معرفی مجدد گورخر ایرانی در کویر مرکزی با انتقال این گونه نادر از ذخیره‌گاه زیست‌کره توران به پارک ملی کویر مرکزی هم‌زمان با هفته محیط‌زیست در نیمه خردادماه سال گذشته آغاز شد و منجر به حضور گونه نادر گورخر ایرانی در پارک ملی کویر پس از 33 سال شد. اما  جریان این انتقال حاشیه‌ساز شد.

در جریان این انتقال که مهرماه سال گذشته انجام گرفت، از 10 راس گوزخر زنده‌گیری شده، تنها هفت رأس   به سلامت به زیستگاه جدید خود رسیدند.

عباسعلی دامنگیر مدیرکل محیط زیست استان سمنان گفته بود: یکی از گورها به دلیل حساسیت به داروی بیهوشی مخصوص فردسمان تلف شده و دو رأس دیگر نیز به دلیل شرایط سخت انتقال و بیابانی و کویری بودن جاده تلف شدند.

خرازیان مقدم مدیرکل وقت دفتر سازمان حفاظت محیط‌زیست در بحبوبه این انتقال مرگبار اعلام کرد: به احتمال زیاد یکی از دلایل تلف شدن گورخرها ضربه‌هایی است که به سر حیوان حین انتقال وارد شده؛ اما دلایل دیگر برای تلف شدن این گورخرهای کمیاب را نیز رد نمی‌کند.

اکنون پس از گذشت یک‌سال و دوماه از سال‌روز این انتقال مرگبار گورخرها، یزدی‌ها توانستند برای اولین بار 6 راس گورخر ایرانی را از سایت تکثیر و پرورش پنج انگشت ابرکوه به پارک ملی سیاهکوه اردکان منتقل کنند.

نیره پورملائی مدیرکل محیط زیست استان یزد در این‌باره به خبرنگار فارس با اشاره به اینکه انتقال این گورخرها با هدف معرفی آن به محل زیست طبیعی‌شان انجام گرفت، اظهار داشت: این انتقال در زیستگاهی صورت گرفته که در سال‌های گذشته گورخرایرانی در آن  به صورت طبیعی می‌زیسته اما جمعیت طبیعی آنها به دلیل مخاطرات طبیعی و غیر طبیعی موجود از بین رفته‌اند.

پورملائی افزود: این زیستگاه در نزدیکی یکی از پاسگا‌ه‌های محیط‌بانی است و این فرصت را فراهم می‌کند که بتواینم وضیعت گورها را رصد کنیم.

مدیرکل محیط زیست استان یزد در ادامه با اشاره به اینکه گورخرها از لحاظ رفتاری پس از گذشت مدت کوتاهی از قرارگیری در منطقه قرنطینه به این محل خو گرفته و حتی با باز کردن درب فنس‌ها به محل باز می‌گردند، گفت: در این قرنطینه علوفه و آبشخور در نظر گرفته شده است .

وی با بیان اینکه بیش از این هم پروژه انتقال گورخرها را تجربه کرده‌اند، گفت: اما انتقال‌های صورت گرفته در سایت انتقال نیمه محصور  بوده است.

مدیرکل محیط زیست استان یزد با تاکید بر اینکه به دنبال احیای طبیعی گورخرهای ایرانی هستیم، ابراز داشت: 5 گورخر دیگر امروز از ابرکوه به پارک ملی سیاهکوه اردکان منتقل خواهند شد.

وی با یادآوری این نکته که سال گذشته پس از تلف شدن چند گورخر در جریان انتقال از پارک ملی توران به پارک ملی کویر خاطرنشان کرد: 4 راس گورخر پس از این اتفاق از سایت پرورش گورخر در گوراب یزد به منظور ایجاد اختلاص ژنتیکی به پارک ملی کویر اتفاق افتاد.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست استان یزد پارک اردکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۳۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند

به گزارش خبرنگار مهر، اسلام جاودان خرد ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: طرح‌های حافظ محیط زیست در حوزه صنعتی، کشاورزی، طرح‌های کاهش دهنده آلودگی هوا، آب و خاک، نیروگاه‌های تولید انرژیِ پاک به خصوص طرح‌های مدیریت پسماند شهرداری‌ها شامل پرداخت این تسهیلات می‌شوند.

وی بیان داشت: واحدهای صنعتی، معدنی، شهرداری‌ها، ادارات جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شرکت‌های صنعتی و فرمانداران می‌توانند نسبت به معرفی طرح‌های حائز اهمیت در راستای حفاظت از محیط زیست به ریاست این صندوق یا محیط زیست استان برای مراجعه کنند.

جاودان خرد افزود: هیچ نهادی تاکنون برای ارائه طرح‌های زیست محیطی و دریافت تسهیلات به صندوق ملی محیط زیست مراجعه نکرده است.

وی اظهار داشت: صندوق ملی محیط زیست به عنوان یک مؤسسه عمومی غیردولتی وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفظ و تنوع زیستی و جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست کشور فعالیت می‌کند.

وی اظهار داشت: این صندوق، تسهیلاتی با بهره کم به طرح‌های حافظ محیط زیست پرداخت می‌کند اما متأسفانه تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت ملی استفاده نشده است.

جاودان خرد تصریح کرد: متأسفانه صنایع، شهرداری‌ها، شرکت‌های شهرک‌های صنعتی و حتی بخش خصوصی و غیردولتی از این فرصت برای ارائه طرح‌های محیط زیستی و بهره مندی از دریافت تسهیلات حمایتی این صندوق استفاده نکرده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بیان داشت: بخش عمده منابع مالی این صندوق در چارچوب اساسنامه و در قالب اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی برای رفع آلودگی‌های محیط زیست و طرح‌هایی که منجر به حفظ محیط زیست شوند، مصرف می‌شود.

کد خبر 6094198

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • بررسی عوارض زیست محیطی معدن مس دره زرشک به کجا رسید؟
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر