Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-08@03:08:54 GMT

«پلازا» به یافت‌آباد می‌آید

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۶۰۹۴

«پلازا» به یافت‌آباد می‌آید

همشهری آنلاین‌ـ مریم قاسمی: «پلازا» درتعاریف مدیریت شهری به میدان و فضای باز شهری و عمومی گفته می‌شود که فقط به پیاده‌ها تعلق دارد. به عبارت دیگر این میدان‌ فقط برای حضور عابران پیاده ساخته شده و ورود انواع وسایل نقلیه اعم از موتورسیکلت و خودرو داخل آن ممنوع است. در سال‌های گذشته ساخت پلازاهای جدیدی در تهران اجرایی شده که نمونه آن «پلازای میدان هفتم‌تیر» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بار نیز در جنوب غرب پایتخت، نخستین پلازا با مساحت یک هکتار در بافت تاریخی محله یافت‌آباد ساخته و به بهره‌برداری می‌رسد.

«ابوالفضل کبورانی» شهردار ناحیه۳ منطقه ۱۸ دراین‌باره به خبرنگار همشهری محله گفت: «پیشنهاد اجرای طرح «پلازا» در محله یافت‌آباد برای نخستین بار از سوی اداره نوسازی به شهرداری داده شد و مورد تأیید قرار گرفت. بر همین اساس ساخت نخستین پلازا در منطقه۱۸ با عنوان مجموعه فرهنگی، ورزشی «درـ یافت» به معنای «جایی که هرچه شهروندان بخواهند در اینجا یافت شود» در مرحله بررسی داده‌های مطالعاتی و پژوهشی قرار گرفته و به‌زودی عملیاتی می‌شود. این طرح در قطعه زمینی بایر به مساحت ۱۰هزارمترمربع حد فاصل خیابان شهید زندیه و شهید باقری به اجرا درخواهد آمد.»

به گفته کبورانی، نخستین پلازای حوزه جنوب غرب تهران درحالی در محله یافت‌آباد ساخته می‌شود که مسئولان شهرداری منطقه۱۸ عقیده دارند این مکان در آینده‌ای نزدیک به بزرگ‌ترین پاتوق فرهنگی و اجتماعی شهروندان در قطعه هجدهم پایتخت تبدیل خواهد شد.

او درباره علت اجرای این پروژه در محله یافت‌آباد گفت: «یکی از مسائل مهم و تأثیرگذار در تصمیم‌گیری برای ساخت پلازای محله یافت‌آباد، تلاش برای رفع کمبودها و محرومیت‌ها و همچنین تأمین سرانه‌های مورد نیاز شهروندان درحوزه‌های اجتماعی و فرهنگی، ورزشی و شهری بوده که امیدواریم با به ثمر رسیدن این پروژه میزان رضایتمندی ساکنان محله یافت‌آباد افزایش پیدا کند.»

شهردار ناحیه۳ منطقه۱۸ عنوان کرد که در مجموعه فرهنگی، ورزشی«درـ یافت» ایجاد امکاناتی همچون فضای ورزشی، پاتوق فرهنگی، مهدکودک، پارکینگ خودرو پیش‌بینی شده تا شهروندان با آسودگی خاطر در این مکان عمومی حضور داشته باشند. همچنین در این مجموعه برای اشتغال و کارآفرینی بیش از ۵۰ نفر از شهروندان بومی و محلی برنامه‌ریزی شده است.

نخستین پلازای منطقه۱۸ با پیگیری دفتر توسعه محله‌ای نواحی۲ و ۳ و حمایت شهرداری منطقه ساخته می‌شود و کارشناسان حوزه معماری و شهرسازی عقیده دارند که بهترین نقطه برای اجرای پروژه پلازا محلی است که شهروندان با آن خاطره دارند. براین اساس پلازای «درـ یافت» در محله قدیمی یافت‌آباد ساخته می‌شود که قدمت شکل‌گیری آن بیش از یک قرن است و هنوز افراد بومی و محلی از چند طایفه اصیل زندیه، کلهر و ظهره وند در آن سکونت دارند. نکته دیگر اینکه پلازاها باید محلی برای جمع شدن شهروندان و قرار ملاقات و گفت‌وگوی آنها باشد و برای لحظاتی از استرس‌ و نگرانی‌های روزمره دور شوند.

از مشهورترین پلازاهای جهان می‌توان به میدان سرخ در مسکو، میدان التحریر در مصر و میدان نقش‌جهان در اصفهان اشاره کرد. البته در تهران هم پلازاهایی وجود دارد مانند میدان آزادی و میدان امام حسین(ع) که در آن راه عبور و مرور خودروها بسته شده و آیین‌های مذهبی و فرهنگی مثل مراسم عاشورا در آنها اجرا می‌شود.

کد خبر 469251 برچسب‌ها شهرداری معماری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شهرداری معماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۶۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، محسن معصوم علیزاده در گفتگویی با اعلام این خبر افزود: به دنبال اجرای این طرح، امروز در هنگام خاک برداری، قسمتی از یک اثر تاریخی در محدوده میدان امام همدان نمایان شد که به صورت موقت ادامه اجرای کار متوقف شده است.

معصوم علیزاده گفت: تیم کارشناسی بررسی ابعاد مختلف این اثر تشکیل شده است تا هرچه زودتر نسبت به انجام مراحل کاوش و ادامه روند اجرای طرح تصمیم‌گیری شود.

وی اضافه کرد: تصمیم داریم در صورت کشف اثر تاریخی، از آن به عنوان بک ظرفیت گردشگری برای شهر همدان استفاده کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان خاطرنشان کرد: در کنار انجام کاوش، نمی‌خواهیم جلوی اقدامات عمرانی شهر گرفته شود و تلاش داریم کارهای عمرانی شهر ادامه داشته باشد.

وی با اعلام اینکه همدان یکی از تاریخی‌ترین شهرهای ایران است و باید آثار تاریخی آن حفظ شود، اظهار داشت: همانطور که در همه نقاط استان از میراث فرهنگی حفاظت می‌شود، ناظران یگان حفاظت میراث فرهنگی بر این طرح نیز توجه ویژه دارند تا از هرگونه آسیب و دخل و تصرف در آن جلوگیری شود.

وی یادآور شد: هنوز ابعاد مختلف این اثر شناسایی نشده و در نخستین فرصت نسبت به کاوش آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان با بیان اینکه بارها به شهرداری و شرکت‌های خدمات رسان اعلام شده که با هر کنده‌کاری در همدان احتمال برخورد به آثاری وجود دارد و شواهد باستان‌شناسی در این شهر فراوان است ادامه داد: در محدوده میدان امام خمینی(ره)، با توجه به سایت‌موزه‌ای که در این محوطه پیدا شده، ممکن است در هر خیابان نزدیک آن، به آثاری باستانی برخورد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه پیدا شدن این بنا را یک ظرفیت مناسب گردشگری برای شهر همدان می‌دانیم که می‌توان در پیاده‌راه باباطاهر هم شاهد یک سایت موزه شبیه میدان امام(ره) بود و با پوشش شیشه‌ای در معرض دید عموم قرار داد، افزود: این موارد باید بررسی شود و باستان‌شناسان ما جلساتی برگزار کنند و به موارد لازم برسند که تاکید این است، قابلیت یک سایت موزه کوچک در ابتدای باباطاهر وجود دارد.

لازم به ذکر است، عملیات پیاده راه‌سازی خیابان باباطاهر به عنوان سومین خیابان به میدان مرکزی شهر همدان، دوشنبه هفته گذشته (۱۰ اردیبهشت) با یکصد میلیارد ریال اعتبار آغاز شده است.

استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری دارد که بیش از یک‌هزار مورد آن ثبت ملی شده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903264

دیگر خبرها

  • ماجرای چرایی ساخت مسجد در پارک‌های بزرگ شهر
  • بازسازی صحنه درگیری مزاحمین نوامیس در محله نازی آباد (عکس)
  • مشارکت بین‌نهادی، پیش‌نیاز مشارکت مردمی
  • طرح ممنوعیت ورود موتورسیکلت به بازار اصفهان اجرا شد
  • اجرای سومین مرحله طرح «محله من محله زندگی» در رحیم‌آباد
  • نورپردازی برج آزادی با نام خرم آباد
  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود
  • قیمت مسکن در یوسف آباد ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳