Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، خلیل ساعی دبیر منطقه‌ای ستاد احیای دریاچه‌ارومیه در آذربایجان‌شرقی چهارشنبه ۲۰ آذر، ارایه راهکارهای علمی برای جلوگیری از تبخیر آب دریاچه ارومیه را یکی از چالش‌های مهم و محوری ستاد احیا بیان و اضافه کرد: بیشترین میزان تبخیرها مربوط به فصل گرما و تابستان است که از دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی انتظار می‌رود وارد این مقوله شوند و راهکار ارایه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: چنانچه بتوانیم جلو تبخیر آب دریاچه در فصول گرم سال را بگیریم، به طور قطع بسیاری از مشکلات مربوط به خشک شدن دریاچه رفع می‌شود.

ساعی تراز کنونی دریاچه را ۱۲۷۱.۲۴ متر اعلام و اضافه کرد: این رقم نسبت به زمان مشابه در سال قبل معادل ۸۴ سانتی متر افزایش نشان می‌دهد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر وسعت دریاچه ارومیه ۲۷۸۵.۲۹ کیلومترمربع است که نسبت به زمان مشابه  پارسال ۸۹۲.۷۵ کیلومتر افزایش دارد و حجم آب دریاچه نیز هم اکنون ۳ میلیارد و ۲۶ میلیون مترمکعب است که این رقم نیز نسبت به پارسال یک میلیارد و ۹۵۰ میلیون مترمکعب بیشتر است.

ساعی حداکثر تراز آبی دریاچه اورمیه را   ۱۲۷۸.۴۰ متر اعلام و اضافه کرد: بر اساس برآوردهای علمی و مشاهدات میدانی تراز اکولوژیک دریاچه معادل ۱۲۷۴.۱۰ متر است که تا رسیدن به این تراز فاصله زیادی هنوز وجود دارد.

وی وسعت اکولوژیک درایچه ارومیه را نیز ۴۳۳۳.۳۹ کیلومترمربع اعلام کرد که تا رسیدن به این حد، بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ کیلمتر مربع فاصله وجود دارد.

دبیر منطقه ای ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی، کاهش بهره برداری از آب‌های زیرزمینی را از جمله راهکارهای مهم این ستاد برای جلوگیری از هدررفت آب‌های حوضه آبریز بیان کرد و افزود: در حال حاضر با انجام برخی اقدامات فنی و مهندسی و فعالیت‌های فرهنگی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، میزان استفاده از آب تولیدی در این حوضه به ۷۲ درصد رسیده است که هرچند نسبت به مقیاس‌های جهانی بیشتر است اما در مقایسه با وضعیت کلی کشور رقمی متعادل محسوب می‌شود.

ساعی اظهار داشت: تغییرات اقلیمی یکی از دلایل اصلی کاهش حجم آب دریاچه ارومیه است که بر اساس آمارهای رسمی ۱۸ درصد بارش‌ها در حوضه آبریز طی سال‌های اخیر با کاهش مواجه شده است.

دریاچه ارومیه در شمال غربی ایران میان دو استان آذربایجان غربی و شرقی قرار گرفته ‌است.

مساحت این دریاچه در تابستان ۲۰۱۵ میلادی حدود شش هزار کیلومتر مربع بود که در ردیف بیست و پنجمین دریاچه بزرگ دنیا از نظر مساحت قرار می‌گرفت و  بزرگ‌ترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه بزرگ آب شور دنیا محسوب می‌شد.

آب این دریاچه بسیار شور بوده و بیشتر از رودخانه‌های زرینه‌رود، سیمینه‌رود، تلخه رود، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می‌شود.

دریاچه ارومیه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و در همین راستا کارگروه ملی نجات با مدیریت معاون اول رئیس جمهوری تشکیل شد.

کد خبر 469369 برچسب‌ها دریاچه ارومیه استان آذربایجان شرقی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دریاچه ارومیه استان آذربایجان شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۴۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه گفت: در ابتدای سال شاهد آب‌گیری خوب دریاچه ارومیه هستیم و امیدواریم با برنامه‌ریزی و تدابیر انجام گرفته از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه این آب‌گیری و احیای دریاچه در ایام گرم و کم‌بارش سال نیز ادامه پیدا کند تا شاهد چهره زیبای دریاچه ارومیه باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، رسول اصغرزاده در دیدار با استاندار آذربایجان‌غربی ضمن تبریک روز شوراها اظهار کرد: در کنار بارش رحمت الهی شاهد احیای دریاچه ارومیه با تدابیر مسئولان استانی به ویژه شخص استاندار آذربایجان‌غربی به عنوان دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه هستیم.

وی افزود: در ابتدای سال شاهد آب‌گیری خوب دریاچه ارومیه هستیم و امیدواریم با برنامه‌ریزی و تدابیر انجام گرفته از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه این آب‌گیری و احیای دریاچه در ایام گرم و کم بارش سال نیز ادامه پیدا کند تا شاهد چهره زیبای دریاچه ارومیه باشیم و لطف پروردگار متعال شامل حال همه ما شود.

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه در ادامه با تشکر از معاونت هماهنگی امور عمرانی و مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان‌غربی در به سرانجام رساندن موضوع سرمایه‌گذاری شهرستان خوی گفت: با اینکه موضوع سرمایه‌گذاری پروژه آناآتا در شهرستان خوی مربوط به شورای اسلامی شهر ارومیه نمی‌شود اما شاید زحماتی که در طول بیش از ۷۰ روز به سرانجام رسید، نتیجه و خیر و برکات آن شامل حال کل استان آذربایجان‌غربی به ویژه ارومیه شود.

اصغرزاده با بیان اینکه باید سرمایه‌گذاران داخلی را برای کمک حال دولت به میدان بکشیم، تصریح کرد: برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی به حمایت‌های معنوی مسئولان کشوری و استانی به ویژه شخص استاندار نیاز است و از این رو، این موضوع باید در بدنه‌های مدیریتی و دستگاه‌های اجرایی و نیز شهرداری تقویت شود.

وی با بیان اینکه بروکراسی و پروسه‌های اداری موجب فرار سرمایه‌گذاران از شهر ارومیه می‌شوند، عنوان کرد: گاهی مواقع مشاهده می‌شود که سرمایه‌گذاران به خاطر طولانی بودن پروسه اداری و حتی سنگ‌اندازی‌ها و تصمیمات کارشناسی نادرست از سرمایه‌گذاری در شهر ارومیه و حتی استان ناامید می‌شوند و از این رو از استاندار آذربایجان‌غربی خواستار توجه و رفع مشکلات در این حوزه هستیم.

کد خبر 748744

دیگر خبرها

  • تصاویر| تفریح در بخش پرآب دریاچه ارومیه
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • فیلم| حال خوش مردم در جوار دریاچه ارومیه
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه