Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@12:44:40 GMT

دانشجویان برای حل مشکلات کشور چاره‌اندیشی کنند

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۵۱۳۹

دانشجویان برای حل مشکلات کشور چاره‌اندیشی کنند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد و دکتر سیماسادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: دانشگاه شهید بهشتی با نام شهید احمدرضا احدی دانشجوی رتبه اول پزشکی در دوران جنگ گره خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: این شهید بزرگوار به بهترین دوران تحصیل و رشته مورد علاقه‌اش پشت پا زد و به خاطر امام خمینی راحل به میدان جنگ رفت. ایشان در وصیت‌نامه خودشان نوشتند: «نگذارید حرف امام زمین بماند. همین و تمام.»

معاون وزیر بهداشت با اشاره به مسؤولیت خطیری که خون شهدا بر عهده همه مردم خصوصأ مسؤولان می‌گذارد، گفت: شهید احدی خاطرات خودشان را با روشی خلاقانه و ریاضی‌وار در کتاب «هرمان حور» نوشتند و ای کاش امروز ایشان زنده بودند و به جای من عهده‌دار مسؤولیت معاونت فرهنگی و دانشجویی می‌شدند. ادامه دادن راه این شهدا رسالت ما را سنگین‌تر می‌کند، چرا که می‌دانیم شهیدان رفتند تا ما میراث‌دار آنان بمانیم.

لاری با اشاره به روز دانشجو به عنوان نماد ظلم‌ستیزی و استکبارستیزی دانشجویان علیه حضور نیکسون در دانشگاه تهران، عنوان کرد: شهیدان شریعت رضوی، قندچی و بزرگ‌نیا علیه استکبار دوران خودشان اعتراض کردند و انتظار داریم که دانشجویان همواره مطالبه‌گران زمان خودشان باشند. چرا که دانشجویان نخبه‌های اجتماع هستند و  برای اتفاقات مختلف چاره‌جویی می‌کنند.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت زندگی دانشجویی را توام با فریاد مطالبه‌گری و نقد منصفانه دانست و گفت: این روزها بیش از هرچیز به نقد منصفانه و اخلاق‌مند نیاز داریم. همه ما نیازمند فضیلت اخلاق و اخلاق نقد هستیم و بار اصلی این رسالت بزرگ بر دوش دانشجویان است.

لاری فضای مجازی را سلاحی دولبه دانست که جنبه‌های منفی و مثبت  مختلفی دارد و گفت: فضای مجازی محلی برای نمایش درست وقایع است اما بعضی از سودجویان با نقدهای غیرمنصفانه و تهمت‌ها و توهین‌ها می‌خواهند موضوعات اصلی مغفول بماند.

وی افزود: دانشجوی پیشرو باید مسائل را درست تجزیه و تحلیل کند و حرف درست را به ذهن‌ها بسپارد. قرآن کریم می‌گوید که با حکمت و اندرز افراد را به سمت پروردگار دعوت و با روش نیکو استدلال کنید.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ضمن مهم دانستن استقلال دانشگاه، خاطرنشان کرد: دانشگاه باید استقلال خودش را حفظ کند و دانشجویان علیرغم پیشرو بودن نباید پیاده نظام‌ سودجویان داخلی و خارجی باشند و باید با استدلال و نقدهای منصفانه به موضوعات و مشکلات بپردازند و این موضوع در شرایط حال حاضر کشور که در آستانه برگزاری انتخابات هستیم، بیشتر احساس می‌شود.

کد خبر 4794898

منبع: مهر

کلیدواژه: معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت روز دانشجو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه ها روز دانشجو سازمان سنجش وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت دانشگاه های ایران دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه امیرکبیر حسین توکلی دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۵۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز

صورت مسأله
- ایران با مشکل عظیم شتاب فزاینده حجم پول روبه رو است. سیستم پولی کنونی کشور در هر ۲۴ ساعت در حدود ۶ همت (هزار میلیارد تومان) بر حجم پول می افزاید. برای احساس وضعیت، این افزایش حدوداً معادل میانگین ۳۰۰۰ سال دوران پهلوی (۱۳۵۷-۱۳۰۴) است. یعنی حکومت ایران در شبانروز یک میلیون برابر هر شبانروز پیش از انقلاب به اصطلاح پول چاپ می کند. در واقع این مبلغ را نمی توان چاپ کرد، بلکه در سیستم الکترونیک پولی بر تعداد صفرهای حجم پول، افزوده می شود.

- یکی از عوامل تورم، همین افزایش حجم پول است که موجب کوچکتر شدن قدرت خرید می شود؛ افزایش فقر و فساد از پیامدهای آن است. باز هم برای درک وضعیت، ۱۰۰ هزارتومانی در ۱۳۹۰ معادل ۱۰۰ دلار بود و امروز معادل یک و نیم دلار است.

حل مسأله
چند پرسش

- آیا نجات از مصیبت افزایش حجم پول کشور شدنی است؟ مسلماً شدنی است. زیرا بسیاری از کشورها که به این بلاء مبتلاء بودند، آن را چاره کردند، یعنی عملا شدنی است.
-آیا بدون تخصص ها و تجربه ها می توان به رفع مشکل پرداخت؟ قطعاً بدون تخصص ها و تجارب، نشدنی است.
-آیا با یک تخصص و راه حل های یک متخصص می توان مشکل را رفع کرد؟ به این پرسش می پردازم.

معمولا تصور می شود که چاره های مطرح شده توسط یک متخصص ولو مجرب، شدنی است. با موارد عدیده می توان نشان داد که چاره های پیشنهادی تخصص های منفرد، نه فقط شدنی نبوده، بلکه موجب فزونی مشکلات شده است (چرا؟ به این خواهم پرداخت). برای نمونه، چاره ی پروفسور استیو هانکه (Steve Hanke) را می آورم.

استیو هانکه استاد اقتصاد در دانشگاه جان هاپکینز است. اخیراً درباره ی نجات ایران از مصیبت تورم و توسعه کشور، در مصاحبه ای گفته است که در چند کشور آزموده است: با ارتباط ریال و طلا در کمتر از ۲۴ ساعت، تورم تمام می شود. معلوم است که توجه و تأکید وی بر مهار افزایش حجم پول است. آیا راه حل وی شدنی است؟

بررسی پیشنهاد هانکه

فرض کنید که افزایش حجم پول کنونی به طلا مربوط شود.- هر گرم طلای ۲۴ عیار به قیمت روز ۴/۸ میلیون تومان است. در این‌صورت حکومت برای همین مقدار حجم پول، در هر شبانه‌روز باید ۱/۲۵ تن و در سال ۴۵۰ تن‌ طلا عرضه کند. کل ذخیره معدنی طلای کشور ۳۰۰ تن است و سالانه ۱۲ تن طلا تولید می شود، بگذریم از این که همین مقدار معادن طلای کشور عمدتا در دست بخش غیردولتی است و بهره مالکانه ی آن به حکومت ناچیز است. برای عرضه ی مقدار طلای لازم، چاره ای جز تأمین طلا از خارج نیست.

یک میلیارد دلار معادل ۱۲/۲ تن طلا است. ایران در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشت، معادل ۳۶۶ تن طلا. یعنی اگر همه ی پول نفت را به طلا تبدیل کند، فقط ۸۰ درصد حجم پول تولیدی در شبانه‌روز را جبران می کند. بخش عمده ای از درآمد نفت برای رفع نیازهای پایه کشور است و دو سال پیش، فرار سرمایه از کشور به میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمد نفت گزارش شده است (گزارش بانک مرکزی). یعنی اژدهای پرشتاب افزایش حجم پول، با بلعیدن همه‌ی پول نفت، باز هم بیشتر می طلبد. با همین بررسی کوتاه می توان دریافت که چاره ی استیو هانکه برای مهار تورم در کشور «نشدنی» است.

بیشتر می توان اظهارات وی را کاوید. به طور ضمنی از پیشنهاد هانکه برمی آید که دولت چون نمی تواند طلای لازم معادل افزایش حجم پول را تأمین کند، پس بر حجم پول نیفزاید. در وضعیت حاضر، اگر حکومت پول چاپ نکند، در پرداخت هزینه های خود و مصارف خواسته و نخواسته ی پولی کشور دچار مشکل می شود. یعنی در وضعیت کنونی، اظهارات ضمنی هانکه هم نشدنی است.

*عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر

بیشتر بخوانید:

کسانی می خواهند گاو اردک بزاید همه می بازیم با دروغ و فریب و بی انصافی انقلاب علمی خاموش و انفعال ما / پیشگامی تولید فکر نیازمند آزاداندیشی از قیدهای تحمیلی است استالین و پژوهش های جانبدارانه

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899872

دیگر خبرها

  • اجرای طرح تدریس با جهت‌گیری الهی برای هدایت دانشجویان
  • تجمع دانشگاهیان سراسر کشور در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
  • چاره‌اندیشی کوتاه مدت ترافیکی برای میدان سپاه قم
  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • دانشجویان دانشگاه پیام‌نور شیراز هم به جرگه حامیان ضدصهیونیست‌ها پیوستند
  • نشست هم اندیشی انجمن های علمی و کانون های فرهنگی دانشگاه یاسوج
  • جنبش دانشجویی در آمریکا بیداری وجدان ملت‌هاست
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز