Web Analytics Made Easy - Statcounter

 «مجتبی فردوسی‌پور»، سفیر پیشین ایران در اردن و تحلیلگر مسائل بین‌المللی با اشاره به تیرگی احتمالی در روابط اردن با رژیم صهیونیستی گفت که نکته مهم در روابط اردن و اسرائیل این است که اردن نگران طرح آمریکایی معامله قرن است، چرا که در این طرح اردن دیگر وجود خارجی ندارد.

اخبار سیاسی- وی افزود: اینها خواب‌های آمریکایی است که با توجه به تشدید بحران سوریه، در این کشور طراحی شد لذا اردنی‌ها از سیاست‌های همسو میان آمریکا و رژیم صهیونیستی نگرانند اما در عین حال نمی‌توانند سیاست خاصی را در این زمینه در پیش بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فردوسی‌پور در ادامه تأکید کرد که معامله قرن، در نطفه خفه به دنیا آمد و این معامله از همان ابتدا با شکست مواجه شد، گرچه قدم‌هایی برای اجرای آن برداشته شد نظیر تأیید اشغالگری رژیم صهیونیستی بر جولان و انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی و نیز تأیید مصوبه کنست مبنی بر یهودی‌بودن دولت اسرائیل واحد و فقدان قومیت عربی، و یا کنفرانس‌های منامه؛ اما در عین حال آنچه آمریکایی‌ها به دنبال آن بودند، بقای بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و اقتدار ترامپ در کاخ سفید بود که با توجه به طرح استیضاح ترامپ از یک طرف و سست‌شدن ارکان سیاسی کابینه رژیم صهیونیستی بعد از ناموفق‌بودن نتانیاهو از تشکیل دولت با وجود انتخابات دوم با شکست مواجه شده است.

فردوسی‌پور ادامه داد: در مورد معامله قرن دو نگاه وجود دارد، یکی اینکه اسرائیلی‌ها به همراه آمریکا به دنبال اجرای این طرح هستند، اما نگاه دیگر معتقد بر این هست که اسرائیلی‌ها با این طرح مخالفند، چرا که می‌خواهند شریکی مانند تشکیلات خودگردان فلسطین را برای خود حفظ کنند تا به این ترتیب تمامی اراضی فلسطین از نهر تا بحر را مورد استفاده قرار دهند، لذا تا زمانی که مقاومت زنده است و بتواند توازن وحشت را حفظ کند، معامله قرن صورت نخواهد گرفت و اسرائیلی‌ها از ترس مقابله با مقاومت، قدرت اجرای چنین معامله‌ای را نخواهد داشت.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با تأکید بر اینکه طرح‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی بعد از جریان گروه‌های تروریستی و تکفیری در سوریه و عراق شکست خورده است، گفت: این گروه‌های تکفیری، اساس تشکیل سایکس‌پیکوی جدید بودند و این موضوع بخشی از زنجیره برنامه‌های غرب در منطقه به شمار می‌رفت، لذا ما از بحران سوریه و تحولات لبنان رد شدیم و مقاومت، امروز نه‌تنها در لبنان بلکه در فلسطین، در قوی‌ترین شرایط تاریخی خود قرار دارد و بحران‌ها در این کشورها متوقف شده که این، خود بزرگترین پیروزی بود.

وی با اشاره به لغو الحاقیه توافق وادی‌عربه مبنی بر قرارداد اجاره اراضی «الباقوره» و «الغمر» به رژیم صهیونیستی، گفت: این مناطق، مناطق غیرقابل سکونت بوده و در میان آنها تنها الغمر است که سکنه جزئی در آن ساکن هستند.

فردوسی‌پور ادامه داد: بر اساس این توافق، قرار بود این مناطق، بعد از 20 سال، بار دیگر به اردن واگذار شود؛ بعد از پایان این تاریخ و به لحاظ آنکه اسرائیلی‌ها آب شور این منطقه را استخراج و استحصال کرده بودند و نیز سرمایه گذاری و اشتغال‌زایی در آن منطقه برای خود ایجاد کرده بودند، به این راحتی‌ها حاضر به عبور از آن نبودند لذا طی مذاکرات و فشارهایی که اردن به سازمان ملل وارد کرد و از این لحاظ که اسرائیلی‌ها نیز طی این مدت هیچ اجاره‌ای به اردنی ها ندادند طبق توافقنامه، این قرارداد به صورت اتوماتیک لغو می‌شد و مالکیت این مناطق به اردن باز می گشت؛ لذا اردن از طریق سازمان ملل متحد اقدام کرده و این مناطق را بعد از انقضای تاریخ مقرر پس گرفت.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: اردن رژیم صهیونیستی آمریکا و رژیم صهیونیستی انتخابات جمهوری اسلامی ایران دولت واشنگتن اردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۶۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد

منابع عبری زبان از فرود یک فروند هواپیمای شخصی صهیونیستی در ریاض که از آن برای استفاده مسئولان موساد استفاده می‌شود، خبر دادند.

به گزارش ایسنا، رسانه های صهیونیستی گزارش دادند که یک هواپیمای شخصی اسرائیلی امروز شنبه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی به زمین نشست و اخیرا برای انتقال مقامات ارشد موساد از آن استفاده شده است.

رادیو تلویزیون رژیم صهیونیستی موسوم به «مکان» گزارش داد، فرود هواپیما در آستانه سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به ریاض انجام شده است.

بر اساس این گزارش، این هواپیما امروز از فرودگاه بن گوریون برخاسته و در امان پایتخت اردن به طور موقت توقف کرده و از آنجا به مقصد ادامه داده است.

رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی افزود: این احتمال وجود دارد که مقامات ارشد اسرائیلی در این هواپیما حضور داشته باشند تا در مورد عادی سازی مذاکرات با عربستان سعودی گفت‌وگو کنند.

بر اساس این گزارش، این هواپیما متعلق به یک تاجر اسرائیلی است و در ماه های اخیر در سفرهای رسمی مسئولان ارشد موساد و وزارت امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) استفاده شده است.

پایگاه خبری آکسیوس همچنین گزارش داد که مقامات آمریکایی امیدوارند به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند تا به نتانیاهو ارائه کنند. این توافق شامل تعهد به مسیری است که به راهکار دودولتی منتهی می‌شود.

این در حالی  است که قرار است آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا دوشنبه و سه‌شنبه آینده به عربستان سعودی سفر و در مورد تلاش‌های جاری برای دستیابی به آتش بس در غزه رایزنی کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تهدید دادگاه لاهه از سوی برخی از اعضای کنگره آمریکا
  • وزیر خارجه اردن: نتانیاهو جنگ غزه را باخته است
  • اردن : نتانیاهو جنگ غزه را باخته است
  • محمود عباس: در صورت حمله اسرائیل به رفح، بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ رقم می‌خورد
  • در صورت حمله اسرائیل به رفح، بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ رقم می‌خورد
  • انفعال رژیم اردن در برابر جبهه مقاومت
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • جزئیات طرح آمریکایی - اسرائیلی برای مدیریت محاصره نوار غزه
  • راهپیمایی ضدصهیونیستی اردنی‌ها در پایتخت این کشور+فیلم
  • واکنش کاربران ایرانی به خیانت اردن