Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@03:25:19 GMT

پیشرفت همه‌جانبه کشور در گروی مشارکت همگان است

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۶۷۸۷۷

پیشرفت همه‌جانبه کشور در گروی مشارکت همگان است

به گزارش خبرنگار مهر، هم‌اندیشی نقد و بررسی سند الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت از منظر تاریخی ۲۸ آذرماه به میزبانی دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد. در این هم‌اندیشی نمایندگانی از گروه تاریخ این دانشگاه و نیز دیگر مراکز آموزش عالی مشارکت‌کننده شامل پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، انجمن تاریخ‌پژوهان، دانشگاه الزهرا، انجمن ایرانی تاریخ اسلام، دانشگاه تهران و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دیدگاه‌های خود را در زمینه موضوع هم‌اندیشی ارائه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف از برگزاری این هم‌اندیشی، افزون بر کمک به ویرایش جدید سند الگوی پایه پیشرفت، نشان دادن بایستگی و چگونگی از حاشیه به متن آمدن دانش تاریخ و اصحاب تاریخ برای کمک به پیشرفت کشور است.

چکیده بحث ارائه شده حجت الاسلام محسن الویری دانشیار و مدیر گروه تاریخ و تمدن دانشگاه باقرالعلوم(ع) در این جلسه چنین است:

پیشرفت همه‌جانبه کشور در گروی مشارکت همگان و نیز نقش‌آفرینی دانش‌های مختلف است. یکی از ریشه‌های بروز مشکلات و چالش‌های کُندکننده و بازدارنده در مسیر پیشرفت کشور را می‌توان ضعف تاریخ‌نگری دست‌اندرکاران حوزه پیشرفت دانست. دانش تاریخ توان برطرف کردن این کاستی را دارد.

این نوشتار با تکیه بر سه مقوله سودمندی تاریخ (به مثابه مباحث مقدماتی دانش تاریخ)، لایه‌ها و شاخه‌های دانش تاریخ و سرانجام تاریخی‌گری (به مثابه یکی از گفتمان‌های برآمده از دانش تاریخ) کوشیده است ابتدا گستره مؤلفه‌ها و گزاره‌های تاریخی بیانیه گام دوم انقلاب را در پنج محور: توصیه به شناخت تاریخ، قوانین و سنت‌های تاریخی، تاریخ صدر اسلام، تاریخ جهان و تاریخ ایران برشمرد و سپس به این پرسش کانونی پاسخ دهد که چگونه می‌توان از دانش تاریخ برای فهم بیانیه گام دوم و در نتیجه اجرای بهتر آن بهره برد؟

یافته‌های این مطالعه، آورده‌های دانش تاریخ برای فهم بیانیه را در شش محور به شرح زیر گزارش کرده است: توان بررسی بیانیه به مثابه یک سند، دادن قدرت تحلیل برای تبیین جایگاه بیانیه در مسیر تحول و تکامل تاریخی ایران و امت اسلامی، روایت تفصیلی مؤلفه‌ها و گزاره‌های تاریخی مذکور در بیانیه، سنجش و بازتولید و تبیین تحلیل‌های تاریخی موجود در بیانیه، معرفی و تحلیل توصیه‌ها و سنت‌های تاریخی مورد اعتنا در بیانیه، و سرانجام توجه به تاریخیت همه مفاهیم مندرج در بیانیه. بخش پایانی مقاله هم به توضیحی کوتاه در باره آورده‌های دانش تاریخ برای چگونگی اجرای بهتر بیانیه گام دوم اختصاص یافته است.

کد خبر 4795735

منبع: مهر

کلیدواژه: گام دوم انقلاب محسن الویری گام دوم انقلاب تمدن نوین اسلامی نشست علمی کنفرانس بین المللی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی فلسفه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی آیت الله جوادی آملی فعالیت های قرآنی گام دوم انقلاب جامعه شناسی نقد کتاب مجمع عالی حکمت اسلامی فلسفه اسلامی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۷۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان گفت: آثار تاریخی کشف شده در گذر کمرزرین، مشخص‌ترین و گویاترین زبان تاریخ این کلان‌شهر است و اطلاعات خوبی را می‌توان از این آثار به دست آورد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدعلی ایزدخواستی امروز _شنبه پانزدهم اردیبهشت_ در حاشیه بازدید شهردار اصفهان از گذر کمرزرین اظهار کرد: باستان‌شناسی گذر کمر زرین در راستای کشف شواهد گام برداشت، اما در حال حاضر در حال بررسی و تحلیل این اکتشافات است و تصمیم دارد تمام موارد این آثار کشف شده را مورد بررسی قرار دهد.

وی افزود: در حال حاضر باستان‌شناسان، این گذر را به ۱۰ لایه تاریخی تقسیم کرده‌اند و تمام این لایه‌ها در حال بررسی است، همچنین این موضوعات در راستای شفافیت تصویر اصفهان در ادوار مختلف، بسیار تأثیرگذار است.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تاکید کرد: این شواهد تاریخی، مشخص‌ترین و گویاترین زبان تاریخ این کلان‌شهر است و در حال حاضر به یک شاهد دست نخورده‌ای دست پیدا کرده‌ایم و اطلاعات خوبی می‌توان از این آثار به دست آورد که بهتر از اطلاعات مکتوب است.

ایزدخواستی گفت: با هماهنگی میراث فرهنگی و شهرداری در حال توسعه کاوش این گذر هستیم.

کد خبر 750485

دیگر خبرها

  • برگزاری آیین نکوداشت ۱۶ اردیبهشت روز مراغه
  • برگزاری آیین نکوداشت روز مراغه
  • پیشرفت نهضت ملی مسکن در غیبت بانک‌های خصوصی
  • فیلم| به دانش‌آموزتان نگاه ملی بدهید
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور