Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@04:27:41 GMT

کابوس دیالیز

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۶۸۳۴۲

کابوس دیالیز

بیمارانی که تمام زندگیشان را کابوسی فرا گرفته که روزها و شب‌ها همواره همراهشان خواهد بود، مصائبی را تحمل می‌کنند که اگر نوبت میوند کلیه به آنان نرسد، یا فرسوده می‌شوند یا چشم از دنیا می‌بندند.

به گزارش خبرنکار ایمنا، روزانه ۱۵ هزار عملیات دیالیز در ۵۷۲ مرکز سراسر کشور انجام می‌شود تا افرادی که کلیه‌هایشان از کار افتاده بتوانند روند درمان خود را پیگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعداد دفعات دیالیز در هفته، آمد و رفت بیماران از روستاها و شهرهای کوچک به مراکز درمانی و نبود شرایط حمایتی برای همراهان بیمار، بار سنگین‌تری از مصائب بیماری را بر تن رنجور بیماران افزوده است.

از کار افتادگی کلیه‌ها و ازدست رفتن لذت‌ها

"وقتی که بهت می‌گن تو یک بیمار دیالیزی هستی، یعنی قرار است تا مدت‌ها جور دیگری زندگی کنی، من سه بار در هفته برای دیالیز میام، هربار چند ساعت، از ساعت‌های اولیه روز هم میام و تا عصر درگیرم؛ مشکل کلیه‌ام که شدید شد حتی اجازه فرزندآوری هم نداشتم و باید منتظر بمانم تا بعد از عمل پیوند؛ شاید تا دو سال بعد از عمل باید صبر کنم تا پزشکان اجازه مادر شدن به من بدهند؛ آنهم در شرایطی قبول می‌کنند که کلیه پیوندی روی بدنم خوب جواب داده باشد وگرنه هیچ!"

فاطمه یکی از بیمارانی است که باید مورد عمل میدند کلیه قرار گیرد؛ او بیم خود را از تجربه یکی دیگر از بیماران به دست آورده است "یه خانم باردار بود که گفته بودند کلیه‌اش کم کار شده؛ دیالیز شد و بچه را ۲۷ هفته به دنیا آورد؛ بچه یک ماهی بستری بوده و در نهایت فوت کرد!"

تقریبا تمام کسانی که روی تخت مراکز درمانی خوابیده‌اند، فیستول در رگ دارند و با خواندن کتاب، گوش دادن به موسیقی و یا تسبیح به دست و ذکر بر لب منتظر پایان نوبت دیالیز خود هستند، با این بغض‌های فروخفته فاطمه سهیم هستند؛ بیمارانی که اگرچه درمان رایگان دارند و امید به آنکه نوبت آن‌ها برای پیوند کلیه فرابرسد، اما مشکلات ناشی از بیماری بیش از هر زمان دیگری آن‌ها را به سکوت و ماندن در خود واداشته است.

دیالیز و فرسودگی‌هایش

بسیاری از آن‌ها به دلیل شدت بیماری، دچار ضعف دیداری شدید شده‌اند و چون دور و اطراف خود را شاید نشناسند تمایلی هم به ارتباط با دیگران ندارند؛ دستگاه‌های دیالیز فرسوده که به نالطفی تحریم‌ها جایگزین آن‌ها وارد کشور نمی‌شود، سر درد، حالت تهوع و سرگیجه برای آن‌ها می‌آورد تا جور خاصی آن‌ها را نسبت به هرچیزی که در اطراف دارند بی میل کند.

در اکثر مراکز درمانی، این فرسودگی، بیماران را نیز فرسوده کرده است؛ مانند بهنام ۳۰ ساله که می‌گوید "باید ساعت‌های اولیه روز بیاییم تا دستگاهی که از آن مطمئن هستیم را انتخاب کنیم وگرنه چندتا دستگاه قدیمی شده بیمارستان بعد از دیالیز فقط سردرد می‌آورد؛ ما کم فشار تحمل نمی‌کنیم، همین آنفلوآنزا که آمد، ما بیشتر از همه می‌ترسیدیم که مبتلا شویم چون ایمنی بدنمان پایین است و ممکن بود از دام دیالیز به دام آنفلوآنزا و بعد از آن مرگ بیفتیم."

بازار سیاهی نیست، حمایت‌ها حداقلی است

بر این دردها مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی اصفهان نیز صحه می‌گذارد: در استان اصفهان اکثر دستگاه‌ها فرسوده هستند و بخش خصوصی در بخش همودیالیز اصلا ورود نکرده است؛ عمل پیوند کلیه نزدیک به چهل میلیون تومان هزینه دارد، هزینه‌های دارویی و آزمایش‌های قبل از عمل، مشکلات معیشتی را هم باید به مشکلات بیماران اضافه کرد.

محمد اسماعیل خانیان با اشاره به اینکه دو هزار و ۷۰۰ بیمار دیالیزی و چهار هزار بیمار پیوند شده در اصفهان وجود دارد، می‌گوید: هزینه عمل را بیمه پرداخت می‌کند اما هزینه خرید را نه؛ که انجمن در این زمینه بیماران را حمایت می‌کند. برای عمل پیوند کلیه، تامین بخشی از هزینه دارو، تقسیم بسته‌های غذایی و اهدای وام قرض‌الحسنه تا سقف شش میلیون تومان کارهایق است که انجمن انجام می‌دهد.

او ادامه می‌دهد: بیماران دیالیزی توسط بیمارستان به انجمن معرفی شده و سپس این افراد تحت پوشش قرار می‌گیرند؛ بانک اطلاعاتی نیز موجود است که افراد با ثبت‌نام در آن و در انجمن در صف اهدای کلیه قرار می‌گیرند؛ همین کار باعث شده بازار سیاهی برای خرید و فروش کلیه به وجود نیاید چون اگر کسی بخواهد بالاتر از قیمت مصوب وزارت بهداشت، برای فروش کلیه پول بگیرد اجازه نخواهیم داد.

مصائب بیماری‌های کلیوی شاید با پیشگیری‌ها بسیار دور تر از آن چیزی است که فکر کنیم؛ انجمن در این زمینه هم سعی کرده با همکاری انجمن دیابت در جهت پیشگیری در زمینه ابتلا به بیماری همکاری کند. پیشگیری‌هایی که با خرده کارهایی می‌تواند اتفاق بیفتد تا هیچ‌گاه به بیماری کلیوی دچار نشویم.

با پیشگیری، از ابتلا به بیماری‌های کلیه دوری کنید

شیوا صیرفیان، فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری افرادی که سابقه سنگ کلیه یا فشار خون و دیابت دارند، از داروها و مسکن‌ها خودسرانه استفاده می‌کنند و ورزشکارانی که از مکمل‌ها برای تقویت عضلات خود استفاده می‌کنند را مستعد ابتلا به بیماری‌های کلیوی می‌داند.

او معتقد است: نباید خودسرانه دارو مصرف کرد به‌ویژه مسکن‌ها، فشار خون و قند باید به‌طور سالانه کنترل شده و از چاقی و سیگار کشیدن به دور بود؛ استفاده از فست فود را باید به حداقل رساند و با مصرف بالای مایعات، میوه و سبزیجات از بیماری‌های کلیه می‌توان بدون ابتلا به بیماری کلیه زندگی کرد.

صیرفیان ادامه می‌دهد: التهاب کلیه و دفع پروتئین توسط کلیه‌هه با انجام آزمایش مشخص می‌شود، دیگر مشکلات کلیوی نیز دفع خون از ادرار به دلیل مشکلات کلیوی، بیماری‌های مادرزادی پس از معاینه مورد درمان قرار می‌گیرد اما اگر توصیه‌ها مورد توجه فرد بیمار نبوده و مراقبت‌های پزشکی انجام نشود باید فرد به سمت دیالیز برود.

از مصرف گیاهان دارویی بدون اطلاع خودداری شود

او درباره مصرف گیاهان دارویی که این روزها بازار آن برای بیماران کلیوی به‌ویژه در شبکه‌های اجتماعی رونق پیدا کرده است نیز می‌گوید: بیماران کلیوی از مصرف برخی از گیاهان که به اسم گیاهان دارویی معرفی می‌شوند، جدا خودداری کنند زیرا اجزای آن مورد ارزیابی قرار نگرفته و ممکن است با داروهای مصرفی بیمار در تداخل باشد به همین دلیل که این داروها تاکنون جایگاهی در درمان بیماری‌های کلیوی نداشته است.

به گفته صیرفیان این بیماری با آزمایش و سونوگرافی تشخیص داده می‌شود و کمرنگ شدن ادرار، تورم دست و پا، درد پهلو و کلیه و سوزش مجاری ادراری نشانه‌های ابتلا به آن است.

او اضافه می‌کند: بیشترین مراجعین بیماری‌ها کلیه مربدط به افرادی است که دیابت یا فشار خون دارند، این افراد باید در اولین فرصت فرایند درمان خود را دنبال کنند.

این فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری توصیه‌هایی نیز برای افرادی داشت که متقاضی پیوند کلیه هستند: اگر قبل از اینکه بیمار دیالیز شوند، عمل پیوند انجام شود نتیجه بهتری خواهد داشت و برخی هم بنا به بیماریشان باید اول دیالیز شود و بعد پیوند صورت گیرد؛ این موارد بسته به تشخیص و دیدگاه پزشک دارد. افرادی که قصد پیوند کلیه دارند، تنها در صورت اضطرار دست به تزریق خون بزنند و در این حالت نیز حتما باید پزشک را در جریان بگدارند تا بدن بیمار پس از پیوند دچار آسیب نشود. این افراد نباید در مصرف انواع گوشت و نمک زیاده‌روی کنند، پیاده‌روی و ورزش را نیز فراموش نکنند

دوری از چاقی برای ابتلا به بیماری‌های کلیوی و حتی پیوند کلیه بسیاری مهم است: برخی پزشکان عمل پیوند کلیه را برای افراد چاق انجام نمی‌دهند چون این کار بسیار سخت بوده و ریسک بالایی دارد به همین دلیل افرادی که متقاضی پیوند کلیه هستند لازم است حتما خود را لاغر کنند.

کد خبر 400778

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دیالیز بیماران کلیوی کمبود دارو تحریم اهدای عضو گياهان دارويي دیابت فشار خون شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۸۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کابوس «بی بی»

«نتانیاهو بیش از آنکه برای نوار غزه و شهر رفح شاخ و شانه بکشد، این روزها آن ها را در هیبت کابوس‌های ترسناکی می‌بیند که دیر یا زود، سناریوهای ناامیدکننده و خطرناکی را برای وی رقم خواهند زد.»

به گزارش مشرق، در آستانه هفت ماهگی جنگ غزه، سُستی رژیم صهیونیستی و درماندگی آن در مواجهه با ملت و مقاومت فلسطین، بیش از هر زمان دیگری آشکار شده است. دولت نتانیاهو علی رغم لفاظی‌های دور و دراز مقام‌های ارشد این دولت، هنوز نتوانسته دو هدف اصلی خود از حمله به غزه یعنی نابودسازی حماس و آزادسازی اسرای صهیونیست را محقق کند.

در عین حال، ساکنان صهیونیستِ فلسطین اشغالی نیز بر شدت فشارهای خود علیه دولت نتانیاهو جهت پایان دادن به جنگ غزه افزوده و آنگونه که نتایج نظرسنجی‌های مختلف در اراضی اشغالی مورد اشاره قرار می‌دهند، بسیاری از صهیونیست‌ها بر این باورند که جنگ غزه به یک مساله شخصی برای نتانیاهو و طیف افراطیون متحد وی تبدیل شده است. عملیات تنبیهی موشکی-پهپادی اخیر ایران علیه اراضی اشغالی نیز تا حد زیادی اعتبار و آبرویی که نتانیاهو برای خود به عنوان ناجی امنیتِ صهیونیست‌ها قائل بود، بر باد داده و عملا او را با سیلی از فشارها و تحقیرها مواجه کرده است.

بگذریم که اکنون رژیم اشغالگر قدس تحت نخست وزیری نتانیاهو، منفورتر از هر زمان دیگری پیش چشم افکار عمومی منطقه و محیط بین‌المللی قرار دارد. موضوعی که تا حد زیادی تحت تاثیر توحش عجیب و غریب صهیونیست‌ها در جریان جنگ غزه و کشتار بیش از ۳۰ هزار انسان بیگناه و مجروح کردن ده‌ها هزار تن دیگر در بحبوحه جنگ مذکور است. حال در این وضعیت، جالب است که نتانیاهو و اعضای ارشد دولت وی، همچنان با قلدری از حمله قریب الوقوع به رفح سختن می‌گویند. موضوعی که با واکنش اعتراضی و گسترده دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکایی در اقصی نقاط این کشور همراه شده و سیلی از توجهات رسانه‌ای و افکار عمومی جهان را به سمت خود جلب کرده است.

این اقشار به طور خاص خواستار پایان یافتن جنگ غزه و همچنین خاتمه دادن به همدستی دولت آمریکا با جنایات رژیم اشغالگر قدس علیه ملت فلسطین هستند. اعتراضاتی که به دیگر دانشگاه‌های جهان در به ویژه کشورهای غربی سرایت کرده و اکنون در استرالیا، فرانسه و ایتالیا نیز شاهد برگزاری رویدادهای اعتراضی مشابهی هستیم.

بدتر از همه اینکه بر طبق گمانه زنی‌های مختلف، دیوان بین‌المللی دادگستری به زودی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو را به دلیل ارتکاب وی و دولتش به جنایات جنگی در نوار غزه صادر خواهد کرد. معادلاتی که همه و همه، از نتانیاهو یک مُهره سوخته ساخته‌اند. فردی که اگر به رفح حمله نکند، افراطیون حاضر در دولتش موجب سقوط وی و دولت ائتلافی او خواهند شد و این مساله موجب خروج نتانیاهو از قدرت و مواجهه وی با سیلی از پیگردهای قضایی و تسویه حساب‌های سیاسی خواهد شد.

اگر هم حمله بکند، این موضوع می‌تواند شدت و حجم فشارها علیه نتانیاهو و دولتش را چندین برابر افزایش دهد و تا حد زیادی ماهیت نامشروع اشغالگران اسرائیلی را در عرصه بین‌المللی بیش از هر زمان دیگری برجسته‌سازی کند. موضوعی که نه به نفع صهیونیست‌ها و نه متحدان غربی آن‌ها به ویژه در آمریکا است. از این رو، نتانیاهو بیش از آنکه برای نوار غزه و شهر رفح شاخ و شانه بکشد، این روزها آن‌ها را در هیبت کابوس‌های ترسناکی می‌بیند که دیر یا زود، سناریوهای ناامیدکننده و خطرناکی را برای وی رقم خواهند زد.

منبع: الف

دیگر خبرها

  • جزییات حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز/ یک پزشک: مسمومیت با «متانول» نبوده/ هیچ‌کس به کما نرفته؛ خبر نارسایی کلیوی چند تن دیگر کذب است؛ این اشخاص به درخواست خودشان دیالیز شدند
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • فداکاری معلم نمونه استان تهران برای دانش‌آموزی که نارسایی کلیه داشت 
  • جوان رفسنجانی ناجی جان بیماران شد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • کابوس بی‌بی
  • کابوس «بی بی»