Web Analytics Made Easy - Statcounter

درمان سرماخوردگی تنها با مصرف دارو و قرص صورت نمی پذیرد بلکه باید برخی نکات مهم را رعایت کنید تا به سرعت سرماخوردگی خود را درمان کنید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سکینه مهرابی پزشک عمومی در گفتگو با خبرنگار مرآت، با توجه به شیوع آنفلوآنزا و فراگیر شدن بحث آن در جامعه و اقشار مختلف، گفت: بیماری آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است که در فصل سرما بیشتر شایع می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پزشک عمومی با بیان اینکه این ویروس، از گروه خانواده ویروس های سرماخوردگی است، اظهار کرد: تمامی علائم انفلونزا شبیه به ویروس سرماخوردگی می باشد و هیچ واکسن قطعی برای این بیماری وجود ندارد.

مهرابی علت نبود واکسن برای این بیماری را تغییر نوع ویروس در طی هر سال، عنوان کرد و افزود:عمده راه انتقال این بیماری از طریق تنفس یعنی سرفه و عطسه کردن این بیماری را به افراد دیپر انتقال دهد.

وی در خصوص علائم بیماری آنفلوانزا مطرح کرد: احساس درد در قسمت سر، بدن، گلو، آبریزش بینی، سرفه های خشک، تهوع، خشکی دهان، تب، دل پیچه و اسهال از مهم ترین علائم این بیماری است.

 پزشک عمومی ادامه داد: زمانی که ویروس از طریق دستگاه تنفسی وارد بدن می شود پس بیشترین علائم آن در دستگاه تنفسی است.

مهرابی با اشاره به اینکه افراد بیشتر با یک حالت حاد این بیماری برای درمان مراجعه می کنند، گفت: خوردن مایعات گرم و استراحت مهم ترین راه درمان بیماری آنفلوانزا است.

وی ادامه داد: بیماران باید از چای کمرنگ، آبلیمو و عسل، دمنوش های گیاهی مانند پنیرک و آویشن، شلغم، لبو، کلم، لیموشیرین و مرکبات در دوره درمان خود استفاده کنند و پس از 3 روز بیماری آن ها تشدید شد باید حتما به پزشک مراجعه کنند.

پزشک عمومی با اشاره به اینکه نظافت در بحث بیماری های تنفسی و واگیر دار که وارد بدن می شود جایگاه ویژه ای دارد، تصریح کرد: شستشوی دست و پا روزی 3 بار همراه با آب و صابون بسیار توصیه می شود.

مهرابی اظهار کرد: برای حضور در فضاهای شلوغ و پرجمعیت بیماران حتما از ماسک استفاده کنند.

وی درباره موادغذایی که برای بیماران دارای آنفلوانزا مضر است و مصرف آن توصیه نمی شود، افزود: آب و نوشیدنی های سرد، بستی، غذاهای چرب، تند و ترش برای فرد سرماخورده مناسب نیست.

پزشک عمومی ادامه داد: کودکان که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و بیشتر در معرض مبتلا به این بیماری هستند که ممکن است به شکل خروسک، بیماری های تنفسی، سینه پهلو، گوش دردهای شدید خود را نشان دهد.

مهرابی در پایان به شهروندان توصیه کرد: انجام دادن حجامت ایمنی بدن را بالا برده و از ایجاد عوارض سرماخوردگی پیشگیری می کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۱۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم

امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آن ها قرار می‌گیرد.

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد.

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید.

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید.

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند.

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات معمول می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به دیگر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند.

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند. 

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • با این روش‌ها در فصل بهار سرما نمی‌خورید
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم